Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez andar » 31 lip 2009, 20:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja od Niedzieli będę w 31 :grin: jak ten czas leeeci :roll: niedługo nas przybędzie :-)
-
- andar
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez sharemka » 31 lip 2009, 20:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Najpierw miala byc tajemnica do 1 scanu, potem dla pewnosci do 2..."zebysmy byli pewni, ze dzidzius na pewno zdrowy"...tak rozmawialismy miedzy sobá ale teraz tez mam wciaz obawy i najchetniej poczekalabym jeszcze do 3 scanu :roll:
[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 21:34 ]
Oj to juz duzy brzuszek masz...jak tak czekam...ciagle jak nienormalni go z mezem ogládamy i nasluchujemy...czy cos nie slychac :?:
wiem, ze to malo normalne ale my tak czekamy jak na nic innego na tym swiecie :!:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez andar » 31 lip 2009, 20:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
dokładne badania Dziecka będziesz miała w 21 tyg. :wink: i będziecie wszystko wiedzieć :wink: to właśnie na tych badaniach Nasza Mała się znudziła i poszła spać odwracając się tyłkiem i badania powtarzaliśmy :wink:
będzie dobrze :wink: my mieliśmy duuużo skanów bo zawsze coś, ale jest dobrze i tego się trzymamy :wink: a wszystko okaże się już po :wink: nigdy nic nie wiadomo! a podziwiam Ciebie-Was że wytrzymaliście z niemówieniem! u Nas od pierwszego do drugiego skanu już wszyscy najważniejsi wiedzieli jakoś nie mogliśmy się powstrzymać :wink:
-
- andar
- Początkujący
Napisane przez yoko » 1 sie 2009, 11:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja juz po pierwszych domowych testach wszystkim wyklepałam :mrgreen: nie mogłam wytrzymac zeby całemu światu nie obwieścić nowiny :)
jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze i urodzi sie śliczny i zdrowy dzidziuś
pozdrawiam wszystkie cieżaróweczki
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez sharemka » 3 sie 2009, 15:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dlatego tak zwlekamy :roll:
PS. Maz nie wytrzymal...wiedzá juz tesciowie :mrgreen: tesciowa pada z radosci...to bedzie ich pierwszy wnuk/wnuczka :mrgreen:
Sama sie boje ze rozpiescimy na maxa tá mala bestie ;srece:
andar mój maz tez sie skarzy na mnie do brzucha...
[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 09:38 ]
Jak z zakupami dla maluszka:?: Czekalyscie do konca :?:
Kolyska...lózeczko...czy spanie z mamá :?: (to glówne nurtujáce mnie pytanie)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 4 sie 2009, 16:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A co do spania dzidzi z mama,to odradzam,bo pozniej dziecko sie przyzwyczai i bedzie chcialo caly czas spac z mamusia :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 4 sie 2009, 19:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ogólnie nie jestem przesądna co ma być to będzie i napewno nie stanie się nic złego tylko dla tego że coś kupiłam dziecku przed narodzinami tylko dlatego że tak miało być bądż czegoś nie dopilnowałam... Moja siostra która wierzy w przeróżne przesądy ma tyle teori nie raz ze aż padam ze smiechu...
[ Dodano: Sro Sie 05, 2009 13:22 ]
no i tak się stało że wystąpiło u mnie niewielkie plamienie, zadzwoniliśmy pod podany nr w zielonej książeczce i kazali niezwłocznieprzyjechać na porodówke, że to już 22 tydz to podeszli do tego poważnie, zostałam przebadana pobrano próbki okazało się że to tylko lekkie przeciązenie dostałam 2 tygodnie zwolnienia z pracy i po 2ch tygodniach dodatkową wizyte w szpitalu... Cieszę sie ze to nic poważnego i ze mam badania porobione ale ze zwolnienia nie skorzystam bo bardziej przesilę się siedząc z córką w domu niż jakbym 20h pracowała ;)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez sharemka » 5 sie 2009, 15:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A z dzieckiem prawda...zapewne nie odpoczniesz przy malej wierci-pietce :smile:
Czyli LÓZECZKO?...tez zapewne zrobimy zakupy wczesnie i powoli, zeby sie potem nie pozabijac ;)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez yoko » 5 sie 2009, 15:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
jesli chodzi o spanie - pierwsze 3 tygodnie synek spal obok mnie w lozku - glownie dlatego ze mialam cesarke i wstawanie z lozka oraz podnoszenie dziecka bylo jeszcze dosc trudne.potem kupilismy tzw moses basket - polecam, zwlaszcza jesli ktos ma mala sypialnie i nie moze miec lozeczka tuz obok siebie. Synek spi tuz obok, a jednak osobno.i nie przyzwyczaja sie do spania z rodzicami - podobno ciezko potem jest takie dziecko odzwyczaic. poza tym o ile spanie razem z pociecha jest slodkie, to tak naprawde wysypiac sie zaczelam gdy Maly zaczal spac osobno.
-
- yoko
- Stały Bywalec
Napisane przez sharemka » 6 sie 2009, 07:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jak dlugo Wasze malenstwio w nim spalo (wystarcza do 6 mc. czy nie)?
To tez dobre rozwiazanie, szczególnie w nieduzych sypialniach...
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 6 sie 2009, 08:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 6 sie 2009, 09:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A co do zakupow dla dzidzi,to zawsze mozna sie wczesniej porozgladac za tym co chcemy kupic.Niektorzy wola byc ostrozni i wcale nie chodzi o jakies przesady.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 6 sie 2009, 13:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez yoko » 6 sie 2009, 14:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
co do kosztow - ja kupilam uzywany - na ebay'u mozna kupic juz od 5 funtow taki koszyk i to nawet z kompletem poscieli oraz materacykiem. polecam tez poszperac na car boot (nie wiem dokladnie jak sie to pisze :] )- wtedy na miejscu mozna dokladnie obejrzec stan koszyka.
malaroksi, uwazaj na siebie i malenstwo.zapewne to wiesz, ale przypomne :wink: ze podnoszenie ciezarow w tym kochanej coruni grozi odklejaniem sie lozyska...a dalej juz nie musze mowic... :neutral: to plamienie to zapewne ostrzezenie od organizmu.
ja w 32 tyg ciazu poszalalam na basenie i na drugi dzien tez sie obudzialm z krwawieniem - po tym wydarzeniu odlozylam w domu wszelkie ciezsze prace z odkurzaniem wlacznie.
[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 15:52 ]
a swoja droga to milo uslyszec ze tak o Ciebie dbaja w pracy. tak trzymac! :one:
-
- yoko
- Stały Bywalec
Napisane przez kindzulinaa » 6 sie 2009, 14:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A w sumie masz dobrego szefa,ze Ci daje kogos do pomocy i mozesz sobie wyjsc do domu,jak sie zle czujesz.Trzymaj sie i odpoczywaj sobie kiedy tylko mozesz!
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
-