Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez adamirus » 18 maja 2011, 14:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a może raczej powinnam powiedzieć że to ludzie są masakryczni ?
:roll:
zachowanie większości polaków czekających w kolejce do samolotu przechodzi wszelkie pojęcie ..... bo przeciez to takie polskie,byc nadętym naburmuszonym bufonem ? :| :roll:
pchają się,jakby conajmniej samolot miał odlecieć bez nich ;)
no i broń boże kogoś przepuścić
paaaaaaaaanie,stań pan w kolejke i czekaj na swoją kolej :neutral:
ehhhhhh.......
bogini8 napisał(a):bylismy na szczepieniu.. 3 zastrzyki dostal....po wielu miesiacach namyslu postanowilam jednak go zaszczepic;//... i teraz troche fixuje..... :552: :553: :558: :559: :548: :553:
będzie dobrze :) luz i spokój :)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez ewela119 » 18 maja 2011, 14:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tych aparatow do sluchania to ja kupilam okazyjnie za 3f uzywany, taka okazja sie trafila i wlasnie ta kobitka mowila ze dopiero jakos kolo 35 tyg slychac, ale wtedy to juz bez sensu kupowac to bo przeciez to juz koncowka. Zorientuje sie w temacie i jak sie trafi jakas okazja to kupie, bo tak to mi szkoda pieniedzy troche bo w sumie to zbedny wydatek
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 18 maja 2011, 14:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mamnadzieje..wlasnie zjadlam troszke czekladki na odstresowanie bo mnie nosilo...:Dadamirus napisał(a):będzie dobrze luz i spokój
no wlasnie... lepiej moze poczekac i wsluchiwac sie na wizycie u poloznej, jeszxcze fajniej po dluzszej przerwie ..:)ewela119 napisał(a):bo tak to mi szkoda pieniedzy troche bo w sumie to zbedny wydatek
Dodano: -- 18 maja 2011, o 14:35 --
a dokad latacie? no nam ostatnio wyszlo taniej z klm, bo z bham lecielismy, a jak z londynu innymi liniami to jezscze musimy transport doliczyc i wychodzi to samo praktycznie tylko dluzej wiecej zawracania glowy;/ewela119 napisał(a):jakos to znosimy bo wiadomo ze ceny sa kosmiczne.
wkurza mnie ze nic nie lata bezposrednio z bham do wawy teraz :evil: :evil:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 18 maja 2011, 14:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziewczyny mam do Was taka sprawe, poszukuje kogos z talentem plastycznym (rysowanki, wyklejanki itp), kogos kto lubi dzieci i ma czas miedzy godz 9 a 15 w wakacje :) Wiecej szczegolow moge podac na pw bo widze ze admin ostatnio wizal sie za robote wiec nie chce dostac jakiegos ostrzezenia albo bana za umieszczanie reklam na forum :P
bogini8 my wlasnie tez latamy z Luton do Wawy i lipa ze wlasnie nie ma nic z Bham, z Wawy musimy pozniej dojechac na sam wschod Polski, busem lub pociagiem :/ Co prawda z Bham mozna leciec do Rzeszowa i mam do domu prawie tyle co z Wawy tylko z Rzeszowa mam gorszy dojazd bo nie ma nic bezposredniego a i w Wawie mam siostre ktora mnie przenocuje jak mam salolot o 5 rano i podrzuci mnie autem wiec jednak mimo wszystko najlepiej
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 18 maja 2011, 14:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
napisz na prv o co chodzi ;)czas nie zawsze mam ale checi sa , talent tez ponoc jakis jest :Dewela119 napisał(a):Dziewczyny mam do Was taka sprawe, poszukuje kogos z talentem plastycznym (rysowanki, wyklejanki itp), kogos kto lubi dzieci i ma czas miedzy godz 9 a 15 w wakacje Wiecej szczegolow moge podac na pw bo widze ze admin ostatnio wizal sie za robote wiec nie chce dostac jakiegos ostrzezenia albo bana za umieszczanie reklam na forum
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 20 maja 2011, 19:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bogini jak maluszek po szczepieniu? mam nadzieje ze wszystko ok.
Kurcze ta pogoda mnie dobija,ani to cieplo ani to zimno :x Mielismy dzis do zoo jechac ale tak na deszcz sie caly dzien zanosilo,ze w koncu nie pojechalismy,no nic nie mozna sobie zaplanowac.
Ale ciesze sie ze w koncu pesel dla malego mam zalatwiony,pisalam bezposrednio do Warszawy o nadanie numeru,gdybym zalatwiala go przez Konsulat musialabym zaplacic kolo 100F a tak mam za darmo tylko za znaczek musialam zaplacic :) To teraz jeszcze paszport zostal i mozna gdzies jechac :)
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 20:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
hej dzieki za troske:) no dzis 3 dzien i z tego co idze to raczej normalnie sie zachowuje:)Anastazja napisał(a):Bogini jak maluszek po szczepieniu? mam nadzieje ze wszystko ok
martwi mnie co innego, czy wasze maluchy tez miale plaskie stopki? zauwazylam ze moj ma takie plaskie pletewki ;)od kiedy mozna stwierdzic plaskostopie, ?czytalam ze dopiero po 4 roku, czyli do tego czasu nic z tym nie robic po prostu czekac?
pogoda w kratke, gdzie te slonko, cos walczy z chmurami:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 20 maja 2011, 20:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez littleflower » 20 maja 2011, 20:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
i pilnuj obuwia a raczej wkladek,
Ja mam z kolei problem w domu z jezykiem polskim, moje nie chca rozwijac tego jezyka, zostawione same sobie np podczas zabawy czesto a ostatnio juz prawie zawsze rzomawiaja po angielsku, mala przez sen tez po angielsku mowi, nawet w rozmowie do mnie czesto prawie polowa slow jest po angiesku. Jest tu jakis kurs polskiego dla dzieci? Nie chodzi mi o szkole tylko sam kurs polskiego?
-
- littleflower
- Początkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 21:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
co do bucikow wyczytalam juz ze ortopedzi mowia ze do 4 roku ksztaltuje sie stopka i wtedy dopiero widac czy dziecko ma plaskostopie, i mozna pomyslec o jakis butkach z wkladkami ortopedycznymi, lekarze samemu nie kaza maluszkom zadnych butow ortopedycznych kupowac, bo mozna tylko krzywdy narobic,
wydaje mi sie ze z dziecmi trzeba cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc od malego,w jakim wieku sa dzieci?skoro rodzice polacy to chyba taki kurs powinien byc zbedny ;))littleflower napisał(a):Ja mam z kolei problem w domu z jezykiem polskim, moje nie chca rozwijac tego jezyka, zostawione same sobie np podczas zabawy czesto a ostatnio juz prawie zawsze rzomawiaja po angielsku, mala przez sen tez po angielsku mowi, nawet w rozmowie do mnie czesto prawie polowa slow jest po angiesku. Jest tu jakis kurs polskiego dla dzieci? Nie chodzi mi o szkole tylko sam kurs polskiego?
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 20 maja 2011, 21:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
littleflower, moja tez wiecej po angielsku nawija niz po polsku, wydaje mi sie, ze w tym jezyku tez mysli, no ale ja sie Jej nie dziwie w koncu dorasta i wychowuje sie w anglojezycznym kraju :wink: rozmawiaj z dziecmi po polsku, czytaj polskie ksiazeczki, moze polskie bajki/tv, tak zeby mialy stycznosc i byly osluchane.
Ja nie uznaje zmuszania za wszelka cene do poslugiwania sie jezykiem polskim w kraju anglojezycznym, niech dziecko przede wszystkim ma swobode w wyslawianiu sie.
Moja kuzynka urodzila sie w Polsce, ale od 3 r.z mieszka w Niemczech. Teraz ma z 25 lat i mowi, ze swietnie mowi, czyta i pisze po polsku. Twierdzi jednak, ze latwiej Jej poza j. niemieckim poslugiwac sie angielskim. Chodzila do szkoly uczyc sie polskiego i w domu tez straja sie mowic po polsku.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 23:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
moj najlepiej lubi na bosaka lub w skarpetkach samych po domu biegac, na dworzu ma sztywniejsze buciki:)agg napisał(a):I jednak natura wie co robi skoro dzieci najbardziej lubia biegac boso - bo to najzdrowsze
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez adamirus » 21 maja 2011, 05:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
to najważniejsze ;)
co do stópek to tak jak ci dziewczyny napisały
niema się czym martwić,a już napewno nie na tym etapie :)
mój też miał takie płetwy :lol:
co do języka angielskiego u dzieci ....
mój w sumie bezpośrednio do mnie czy do taty mówi po polsku,ładnie wymawia słowa i ogólnie problemu z tym niema,a w rozmowie i zabawie z dziećmi to no cóż .....miksuje ;)
bo jednak dzieci kojarzą mu się z przedszkolem.
niewiem od czego to zależy,ale jestem tego samego zdania co agg
że nie wolno zmuszać dzieciaków,i naciskać by mówiły po polsku
bo to może mieć odwrotny skutek .....
:)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Anastazja » 21 maja 2011, 10:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No wreszcie slonko jako takie co? :wink:
Co do mowy to moja najmlodsza cora tez kaleczy polski i to bardzo,lepiej mowi po angielsku niz w ojczystym jezyku,ja jej do zadnej polskiej szkoly nie zapisywalam i nie zapisuje,jak bedzie kiedys chciala polski podszlifowac to podszlifuje,a teraz macic jej nie bede.
Eh nie wiem co na obiad dzis zrobic :roll:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 21 maja 2011, 13:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 21 maja 2011, o 13:03 --
aha mojemu malemu tak posmakowalo ze wsunal cala miche wielgasna:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-