Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
z tymi liniami lotniczymi to rzeczywiscie dzieje się masakra :roll:
a może raczej powinnam powiedzieć że to ludzie są masakryczni ?
:roll:
zachowanie większości polaków czekających w kolejce do samolotu przechodzi wszelkie pojęcie ..... bo przeciez to takie polskie,byc nadętym naburmuszonym bufonem ? :| :roll:
pchają się,jakby conajmniej samolot miał odlecieć bez nich ;)
no i broń boże kogoś przepuścić
paaaaaaaaanie,stań pan w kolejke i czekaj na swoją kolej :neutral:
ehhhhhh.......

bogini8 napisał(a):bylismy na szczepieniu.. 3 zastrzyki dostal....po wielu miesiacach namyslu postanowilam jednak go zaszczepic;//... i teraz troche fixuje..... :552: :553: :558: :559: :548: :553:

będzie dobrze :) luz i spokój :)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

No wlasnie wtedy matki puscili na poczatku ale tylko te z dziemi ponizej 2 roku zycia a przeciez taki 4 latek to tez jeszcze male dziecko ktore nie potrafi zbyt dlugo ustac spokojnie, a w ogole lot byl o 8.20 z Luton a z Wawy o 6 rano ale nikt sie tym bardzo nie przejmuje nigdy ze zimno czy ze dzieci sa spiace czy zmeczone, obsluga rownie niemila dla wszystkich :/ KLM moj polowek kiedys lecial i tez chwalil, wyhaczyl gdzies to ze tak mu bedzie najtaniej, niestety ja zawsze jak lece wychodzi mi najtaniej Wizzair, nawet bez tej znizki ktora u nich mam za to ze sie zalogowalam na ich stronie, a ze znizka to jeszcze taniej wiec zaciskamy zeby i jakos to znosimy bo wiadomo ze ceny sa kosmiczne.

Co do tych aparatow do sluchania to ja kupilam okazyjnie za 3f uzywany, taka okazja sie trafila i wlasnie ta kobitka mowila ze dopiero jakos kolo 35 tyg slychac, ale wtedy to juz bez sensu kupowac to bo przeciez to juz koncowka. Zorientuje sie w temacie i jak sie trafi jakas okazja to kupie, bo tak to mi szkoda pieniedzy troche bo w sumie to zbedny wydatek
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 18 maja 2011, 14:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

adamirus napisał(a):będzie dobrze luz i spokój
mamnadzieje..wlasnie zjadlam troszke czekladki na odstresowanie bo mnie nosilo...:D

ewela119 napisał(a):bo tak to mi szkoda pieniedzy troche bo w sumie to zbedny wydatek
no wlasnie... lepiej moze poczekac i wsluchiwac sie na wizycie u poloznej, jeszxcze fajniej po dluzszej przerwie ..:)

Dodano: -- 18 maja 2011, o 14:35 --

ewela119 napisał(a):jakos to znosimy bo wiadomo ze ceny sa kosmiczne.
a dokad latacie? no nam ostatnio wyszlo taniej z klm, bo z bham lecielismy, a jak z londynu innymi liniami to jezscze musimy transport doliczyc i wychodzi to samo praktycznie tylko dluzej wiecej zawracania glowy;/
wkurza mnie ze nic nie lata bezposrednio z bham do wawy teraz :evil: :evil:
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Zamiast kupowac ten aparat to sluchania serduszka chyba odloze kase i kupie monitor oddechow troche pozniej, mala bardzo czesto lapala mi bezdechy i wielu nocy nieprzespalam nasluchujac czy wszysko ok, czasami byla na wydechu tak dlugo ze serce mi stawalo, dopiero jak ja wzielam za raczke albo poglaskalam po glowce to ze swistem nabierala powietrza, a urodzila sie calkiem zdrowa, dostala 9 punktow w 1 minucie (1 odjeli jej za kolor skory) a w 5 minucie miala juz 10 pkt wiec pojecia nie mam dlaczego tak sie dzialo ale bylo to dla mnie megastresujace :roll:

Dziewczyny mam do Was taka sprawe, poszukuje kogos z talentem plastycznym (rysowanki, wyklejanki itp), kogos kto lubi dzieci i ma czas miedzy godz 9 a 15 w wakacje :) Wiecej szczegolow moge podac na pw bo widze ze admin ostatnio wizal sie za robote wiec nie chce dostac jakiegos ostrzezenia albo bana za umieszczanie reklam na forum :P

bogini8 my wlasnie tez latamy z Luton do Wawy i lipa ze wlasnie nie ma nic z Bham, z Wawy musimy pozniej dojechac na sam wschod Polski, busem lub pociagiem :/ Co prawda z Bham mozna leciec do Rzeszowa i mam do domu prawie tyle co z Wawy tylko z Rzeszowa mam gorszy dojazd bo nie ma nic bezposredniego a i w Wawie mam siostre ktora mnie przenocuje jak mam salolot o 5 rano i podrzuci mnie autem wiec jednak mimo wszystko najlepiej
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 18 maja 2011, 14:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 napisał(a):Dziewczyny mam do Was taka sprawe, poszukuje kogos z talentem plastycznym (rysowanki, wyklejanki itp), kogos kto lubi dzieci i ma czas miedzy godz 9 a 15 w wakacje Wiecej szczegolow moge podac na pw bo widze ze admin ostatnio wizal sie za robote wiec nie chce dostac jakiegos ostrzezenia albo bana za umieszczanie reklam na forum
napisz na prv o co chodzi ;)czas nie zawsze mam ale checi sa , talent tez ponoc jakis jest :D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Dobry wieczor :)

Bogini jak maluszek po szczepieniu? mam nadzieje ze wszystko ok.

Kurcze ta pogoda mnie dobija,ani to cieplo ani to zimno :x Mielismy dzis do zoo jechac ale tak na deszcz sie caly dzien zanosilo,ze w koncu nie pojechalismy,no nic nie mozna sobie zaplanowac.

Ale ciesze sie ze w koncu pesel dla malego mam zalatwiony,pisalam bezposrednio do Warszawy o nadanie numeru,gdybym zalatwiala go przez Konsulat musialabym zaplacic kolo 100F a tak mam za darmo tylko za znaczek musialam zaplacic :) To teraz jeszcze paszport zostal i mozna gdzies jechac :)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 20:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Anastazja napisał(a):Bogini jak maluszek po szczepieniu? mam nadzieje ze wszystko ok
hej dzieki za troske:) no dzis 3 dzien i z tego co idze to raczej normalnie sie zachowuje:)
martwi mnie co innego, czy wasze maluchy tez miale plaskie stopki? zauwazylam ze moj ma takie plaskie pletewki ;)od kiedy mozna stwierdzic plaskostopie, ?czytalam ze dopiero po 4 roku, czyli do tego czasu nic z tym nie robic po prostu czekac?
pogoda w kratke, gdzie te slonko, cos walczy z chmurami:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

A Twoj maluszek jest z tych co maja wiecej cialka? Bo wiesz co to moze byc poprostu tluszczyk wlasnie u maluchow wyglada to tak jakby plaskostopie mialy.Moj tez tak ma,ale jak sie przyjrze to widze uformowana stopke nie wiem zabardzo jak Ci to opisac.Jak wezmiesz stopke malego to popatrz na czerwone obramowanie,cholerka nie wiem czy mnie rozumiesz o czym pisze :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja popatrz na mokre odbicie stopki
i pilnuj obuwia a raczej wkladek,
Ja mam z kolei problem w domu z jezykiem polskim, moje nie chca rozwijac tego jezyka, zostawione same sobie np podczas zabawy czesto a ostatnio juz prawie zawsze rzomawiaja po angielsku, mala przez sen tez po angielsku mowi, nawet w rozmowie do mnie czesto prawie polowa slow jest po angiesku. Jest tu jakis kurs polskiego dla dzieci? Nie chodzi mi o szkole tylko sam kurs polskiego?
littleflower
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 21:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Anastazja, rozumiem ;)) no wlasnie musze przyuwazyc, czy ma wiecej cialka? ogolnie jest spory, i wysoki, nie jest jakis upasiony;)
co do bucikow wyczytalam juz ze ortopedzi mowia ze do 4 roku ksztaltuje sie stopka i wtedy dopiero widac czy dziecko ma plaskostopie, i mozna pomyslec o jakis butkach z wkladkami ortopedycznymi, lekarze samemu nie kaza maluszkom zadnych butow ortopedycznych kupowac, bo mozna tylko krzywdy narobic,
littleflower napisał(a):Ja mam z kolei problem w domu z jezykiem polskim, moje nie chca rozwijac tego jezyka, zostawione same sobie np podczas zabawy czesto a ostatnio juz prawie zawsze rzomawiaja po angielsku, mala przez sen tez po angielsku mowi, nawet w rozmowie do mnie czesto prawie polowa slow jest po angiesku. Jest tu jakis kurs polskiego dla dzieci? Nie chodzi mi o szkole tylko sam kurs polskiego?
wydaje mi sie ze z dziecmi trzeba cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc od malego,w jakim wieku sa dzieci?skoro rodzice polacy to chyba taki kurs powinien byc zbedny ;))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 20 maja 2011, 21:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini8, z tymi stopkami to nic sie nie martw na razie :) Miki zaczal dopiero niedawno chodzic i stopka dopiera zaczyna mu sie ksztaltowac, takze ma prawo lekko "splaszczona" :lol: ja w tej kwestii uznaje roznorodnosc, czyli chodzenie troche na boso, troche w kapciach miekkich, troche w sztywniejszych, tak zeby cala stopa mogla pracowac. I jednak natura wie co robi skoro dzieci najbardziej lubia biegac boso - bo to najzdrowsze :)
littleflower, moja tez wiecej po angielsku nawija niz po polsku, wydaje mi sie, ze w tym jezyku tez mysli, no ale ja sie Jej nie dziwie w koncu dorasta i wychowuje sie w anglojezycznym kraju :wink: rozmawiaj z dziecmi po polsku, czytaj polskie ksiazeczki, moze polskie bajki/tv, tak zeby mialy stycznosc i byly osluchane.
Ja nie uznaje zmuszania za wszelka cene do poslugiwania sie jezykiem polskim w kraju anglojezycznym, niech dziecko przede wszystkim ma swobode w wyslawianiu sie.
Moja kuzynka urodzila sie w Polsce, ale od 3 r.z mieszka w Niemczech. Teraz ma z 25 lat i mowi, ze swietnie mowi, czyta i pisze po polsku. Twierdzi jednak, ze latwiej Jej poza j. niemieckim poslugiwac sie angielskim. Chodzila do szkoly uczyc sie polskiego i w domu tez straja sie mowic po polsku.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2011, 23:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agg napisał(a):I jednak natura wie co robi skoro dzieci najbardziej lubia biegac boso - bo to najzdrowsze
moj najlepiej lubi na bosaka lub w skarpetkach samych po domu biegac, na dworzu ma sztywniejsze buciki:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, super że żadnych rewelacji poszczepiennych niema :)
to najważniejsze ;)

co do stópek to tak jak ci dziewczyny napisały
niema się czym martwić,a już napewno nie na tym etapie :)
mój też miał takie płetwy :lol:

co do języka angielskiego u dzieci ....
mój w sumie bezpośrednio do mnie czy do taty mówi po polsku,ładnie wymawia słowa i ogólnie problemu z tym niema,a w rozmowie i zabawie z dziećmi to no cóż .....miksuje ;)
bo jednak dzieci kojarzą mu się z przedszkolem.

niewiem od czego to zależy,ale jestem tego samego zdania co agg
że nie wolno zmuszać dzieciaków,i naciskać by mówiły po polsku
bo to może mieć odwrotny skutek .....

:)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Hej :)

No wreszcie slonko jako takie co? :wink:

Co do mowy to moja najmlodsza cora tez kaleczy polski i to bardzo,lepiej mowi po angielsku niz w ojczystym jezyku,ja jej do zadnej polskiej szkoly nie zapisywalam i nie zapisuje,jak bedzie kiedys chciala polski podszlifowac to podszlifuje,a teraz macic jej nie bede.

Eh nie wiem co na obiad dzis zrobic :roll:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 21 maja 2011, 13:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Anastazja, mis ie tak zachcialo jakiejs zupy ze szok, kalafiorowa z marcheka pietruszkatroche cebulki i pareziemniakow mieskiem z kurczaka bez tluszczu :) i troche jogurtui naturalnego na talerzu albo smietanki :)

Dodano: -- 21 maja 2011, o 13:03 --

aha mojemu malemu tak posmakowalo ze wsunal cala miche wielgasna:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona