Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 maja 2011, 20:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulinaa napisał(a):Przeziebienie mnie zlapalo no i mam zablokowany nos i ciezko oddychac,znacie jakis sposob na to??
inhalacje inhalacje i inhaalacje na katar super sa z majeranku:)

Dodano: -- 26 maja 2011, o 20:49 --

ostatanim razem jak mialam nos taki zablokowany to pan aptekarz z dolu dal mi jakis spray( chyba vick jak ta masc do nacierania) i kazal tylko 3 dni uzywac bo to mocne bardzo. no i po tych majerankowych inhalacjach i tym sprayu przeszlo moment :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 27 maja 2011, 07:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

mam taka spora prostokatna blaszke z niskimi sciankami,mne sie biszkopt nigdy nie rozwalil,rozwijajac z sciereczki robie to delikatnie,

Dodano: -- 27 maja 2011, o 07:19 --

a nalesniki lubie tez ze szpinakirm suszonymi pomodorami i ricota,zalane sosoem pomidorowym i zasypane mozzarelka pycha :D

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

hej dziewczyny , ale jest zimno dosłownie musiałam ogrzewanie włączyć bo kurcze mamy lodowate ręce . Na następne dni też taka szarówa ma być , masakra ,mam nadzieję że to się jednak zmieni bo będe miała rachunki za gas takie same w zime co w lato.

Tak zeście mnie rozochociły na te ciasta że masakra, jutro jadę po karpatkę do pakistana , ostatnio z delekty w pudełku kupiłam za 45 pensów i za 49 sernik na zimno mniam mniam tyle że przez to teraz zamiast 64kg 67,5 :(
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 27 maja 2011, 07:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Malaroksi gdzie kupujesz takie tanie ciasta?

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Hej z rana :)

Alez mnie dzisiaj kot wkurzyl :evil: Lazil mi w nocy i miauczal ze chce wyjsc wiec wypuscilam go przez okno, tylko sie polozylam zaraz wrocil i tak jeszcze ze 3 razy bo mu sie odwidzialo korzystanie z kuwety. Pozniej sie poklocilam ze swoim a pozniej kierowca autobusu jak wracalam ze szkoly po odwieziniu malej zamknal mi drzwi przed nosem i odjechal wiec musialam kolejne 15 min marznac na przystanku, a dopiero 9 :evil:

Co do rachunkow za gaz, to my co miesiac placimy za gaz+prad 55f direct debit odkad sie wprowadzilismy i w zeszlym tyg oddali nam ponad 100f bo mielismy duza nadplate a zaczal sie nowy okres rozliczeniowy. Cala zime balam sie ze nas rachunek za ogrzewanie zmiazdzy bo chodzilo prawie non stop bo ja strasznie marzne a i w lazience przysznic mamy na gaz, na Boze Narodzenie mielismy 3 doroslych gosci prawie 2 tyg wiec czekalam z dusza na ramieniu, mile sie zaskoczylam jak wystawili rachunek. Takze teraz jak mi zimno nie przejmujac sie w ogole ide i sobie wlaczam ogrzewanie 8)

Co do ciast to mi wena na pieczenie przeszla juz jakis czas temu, w lodowce mam 1kg wiaderko twarogu na sernik i nie chce mi sie nic z nim zrobic, pewnie skonczy sie tak ze sie przeterminuje i wywale go do kosza. Karpatke w pudelku tez mam, mialam robic na Wielkanoc, ale mi sie nie chcialo i z reszta juz nie mialam czasu wiec pojechalam do cukierni i kupilam gotowe :lol:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 09:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

malaroksi, u mnie juz 69 bylo ponad;/ ale spadlo do 65,5 jem ostatnio duuuzo zup , tonami orzeszki ktore chociaz sa bardzo kaloryczne dzieki zawartosci ,dobrych, tluszczow nich odchudzaja i sa wskazane przy dietach bardzo :) uwielbiam orzeszki wsszystkie:)
ewela119 napisał(a):my co miesiac placimy za gaz+prad 55f direct debit odkad sie
to my 94...a byla 100 teraz po zimie nam spadlo:P

czy w uk obowiazuje cisza nocna????? myslalam ze dzis rano wyjde z siebie.... facet ze sklepu pod nami znaczy pod nami ale w bok;) postanowil po 5 rano sobie wiercic i walic mlotkiem i drzwi wymieniac,.... :evil: mam sypialnie na 2 pietrze a walilo jakby za sciana ktos mi wiercil :evil: :evil: :evil: malo sie nie przewrocilam jak spojrzalam na zegarek ze to dopiero 5:30!!!:/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, ja to do konca nie lapie jak to jest z tymi rachunkami, bo my placimy co miesiac te 55f a rachunek nam wystawiaja co 3 miesiace, chociaz co miesiac wysylamy im online stan licznikow i raz na 3 miesiace chodzi gosciu i spisuje. Nie jest w sumie zle bo mamy stale placone i nie ma jakis kosmicznych rachunkow ale oni sami sobie robia balagan bo najpierw biora pieniadze na zas a pozniej musza oddawac. W Pl przychodzi gosciu spisuje licznik i dopiero wystawia rachunek do zaplaty i nie ma sytuacji ze mi brakuje na cos w domu a moja kasa niepotrzebnie wisi w elektrowni, no ale jestesmy w anglii :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 10:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119, u nas raz na rok spisuje, i my z raz wysylamy online stan licznikow i pod koniec roku jest rozliczenie i ewentualny zwrot lub doplata. a skad macie gaz i prad?

teraz ja mam gosci w przyszlym tygodniu:) z Holandi, moja najlepsza psiapsiola z ktora od dzieciaka sie trzymam i byla moja swiadkowa na slubie z narzeczonym :)))dzieci brak. takze raczej w przeciwienstwie do malaroksi na szczescie bedzie spokojnie, oby pogoda dopisala. sprawdzalam to ma byc slonk z czesciowym zachmurzeniem od poniedzialku ewentualnie w srode i piatek maly shower ;))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Steinik » 27 maja 2011, 10:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

hmmm co do pradu i gazu ....ja mam jakies dziwadlo na karte i doladowania ...nieweim jak to wychodzi bo jak sie konczy to doladowuje.......
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 10:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Steinik, to trzeba liczyc zeby mniej wiecej wiedziec jak to w skali roku wyglada.:)

Dodano: -- 27 maja 2011, o 10:33 --

iwona38 napisał(a):ja robie tak,pieke biszkopta z 3 jajek,3 lyzki maki 3 lyzki cukru jak sa male jajka to daje 4,jak juz jest upieczone to jakies 20 min.zwijakm goracego w wilgotna sciereczke i zostawiam az ostygnie,ubijam bita smietane jak ciasto juz ostyglo delikatnie rozwijam najpierw smaruje smietana a pozniej ukladam polowki truskawek delikatnie zwijam,na gore klade smietane i pokruszone migdaly i drobno posiekane truskawki pycha
chyba to uczynie jutro :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Steinik » 27 maja 2011, 10:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

własnie listonosz przyniosl mi wezwanie do szczepienia....i tu mam pytanko co to jest MMR I PERTUSSIS??
tlumaczylam szczepienia te z polski i tego niemoge nigdzie znalezc....

Dodano: -- 27 maja 2011, o 10:56 --

i jeszcze jedno czy rubella to to samo co german measeles-różyczka?? MMR wydaje mi sie ze to wlasnie rozyczka-odra-swinka...... a pertussic...moze krztusiec ale ja znam go pod inna nazwa whooping cough..
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 11:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Steinik napisał(a):MMR wydaje mi sie ze to wlasnie rozyczka-odra-swinka......
dokladnie, wlasnie na to szczepilam syna 2 tyg temu plus pneumococi :) a pertussic to krztusiec .http://bham.pl/poradnik/zdrowie/zdrowie ... ochronne#2 tu masz szystko opisane :)

na obiadzik brazowy makaron i do tego mus ze zmiksowanych truskawek i jogurtu naturalnego greckiego:D ile mozna jesc zupy i mieso:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

iwona38, Tak tanie ciasta to tylko u Pakistana na West Bromwich koło zegara , tam jest masa rzeczy którym się konczy data waznosci wystawiane za grosze a raczej pensy :)
bogini8, Ale Ci fajnie goście bez dzieci :P zazdroszczę .
Ale mam dziś niespodziankę na koncie , wypożyczyłam auto na 6 dni jak znajomi byli i dziś zwrócili mi depozyt i te pieniądze za wynajem he he oczywiście jest to ich pomyłka ja się skapną to sobie wezmą spowrotem te pieniądze jak nie no to ja mam przody :D przyda się bo właśnie odebraliśmy auto od mechanika no i 200 fnutów poszło ...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 11:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

malaroksi, jak to mowia nie ma tego zlego co by na dobre nie wyslo :)) ;)

Dodano: -- 27 maja 2011, o 12:12 --

na TLC leci program o malych miss....masakra nie moge patrzec na tych debilnych rodzicow tresujacych te 3,4,5-o latki jak malpki...sztuczne rzesy puder peruki , treningi 3 razy nadzien...no jakas masakra.... gdzie czas na beztroskie dziecinstwo? co wyrosnie z takiej dziewczynki?? co o tym myslicie dziewczyny?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Steinik » 27 maja 2011, 12:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini dokładnie czegos takiego szukalam...
co do malych miss...wg mnie to chore ambicje rodzicow...byc moze zakompleksione matki chca corka zgotowac totalny brak dziecinstwa....to chore...powinno sie leczyc takie matki....cos podobnego dzieje sie tez w szkolach gdzie przez chore ambicje rodzicow dziecko cierpi....
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona