Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
bogini8 my mamy gaz i prad z eon, ten dostawca juz tu byl a z reszta z tego co patrzylismy w porownywarce to maja najtaniej tutaj u nas, no i za to ze sie zalogowalismy u nich i sami wysylamy stan licznikow i ze zrezygnowalismy z papierowych rachunkow mamy iles tam procent znizki, nie pamietam juz dokladnie ile bo to moj polowek sie tym zajmuje. A i jeszcze wypelnilismy jakas aplikacje i oni za darmo przyslali nam takie urzadzonko ze kolo licznika przyczepia sie taka klamre do glownego kabla od prądu i podlacza sie to zasilaczem do gniazka i nam pokazuje tam jaka jest temp w domu, ktora godz i ile kwh prądu aktualnie jest zuzywane i jak to sie przeklada na oplaty w skali dnia i miesiaca, wlasnie dzieki temu odkrylismy ze wylaczajac sprzet rtv na noc w salonie (czyli wylaczajac te wszystkie lampki i diody swiecace) zaoszczedzimy 15f miesiecznie, niby z jednej strony nieduzo a z drugiej to juz na jakies ciuszki w Primarku jest :D
Wlasnie jesli o Primarku mowa to bylam tam dzis zdobyc swoje szpilki, taka akcje mialam ze byly albo w kolorze ivory albo czarne i to ostatnie z mojego rozmiaru i oba po jednej sztuce, juz bylam zalamana ale ladnie sie usmiechnelam do pana z obslugi (chociaz nie byl zbyt przystojny :) ) i gdzies na zapleczu znalazl mi tego drugiego buta i mam oba, capnelam tez idealnie pasujaca torebke wiec mimo ze mam mala wojenke ze swoim w domu jestem cala happy :D Ja i mala juz jestesmy absolutnie gotowe na wesele mojej siostry, a moj ma jedynie buty ktore kupil rok temu na slub mojego brata i od tamtej pory tylko je przerzucam z miejsca na miejsce, na weselu znow bedzie lamentowal ze go piluja bo nie rozchodzone, w gajer podejrzewam ze sie nie zmiesci bo sie upasl strasznie ostatnio, koszuli tez nie ma ani krawatu, w ostatniej chwili bedzie biegal po sklepach jak zwykle :roll:

Tez widzialam kilka razy te male miss na TLC to straszne co te matki robia tym dzieciom, mi to odrazu rzucilo sie w oczy ze kazda z nich sama wyglada jak straszydlo, albo jakis ryj ma paskudny albo wazy grubo ponad norme, nie widzialam tam ani jednej ladnej mamuski, wiec wniosek jakie matki zglaszaja tam swoje dzieci nasuwa sie sam. A te dzieci to tez niektore takie rozpuszczone ze masakra, histeryzuja, wrzeszcza, pyskuja jakby naprawde byly pępkami swiata bo im mamusie mowia ze sa najpiekniejsze, najlepsze i w ogole a tak naprawde to przecietne dzieciaki, pokazywali kilka z nich bez tych fryzur i makijazu, normalne dzieci jak inne, niczym szczegolnym sie nie wyrozniaja, oprocz spaczonej psychiki
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 14:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 napisał(a):. A te dzieci to tez niektore takie rozpuszczone ze masakra, histeryzuja, wrzeszcza, pyskuja jakby naprawde byly pępkami swiata bo im mamusie mowia ze sa najpiekniejsze, najlepsze i w ogole a tak naprawde to przecietne dzieciaki, pokazywali kilka z nich bez tych fryzur i makijazu, normalne dzieci jak inne, niczym szczegolnym sie nie wyrozniaja, oprocz spaczonej psychiki

no wlasnie, rozumiem jakies tam sukieneczki, konkurs talentow, ale nie dla 2-3 latek i nie z taka tapeta na twarzy, niech pokazuja naturalne piekno, a nie peruki i tony makijazu, przy takim nakladzie to i z kazdej brzydkiej kobity miss swiata sie zrobi:D
powinni pokazywac dzieci a nie stare pudernice z konturowka na ustach i samoopalaczem na nogach!!
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Samoopalacz to pikus, widzialam w jednym odcinku mamusia chciala 4 latke na solarium zabrac ale ostatecznie poszly na opalanie natrykowe. Szkoda mi tych dzieci bo maja wypaczona wizje swiata i poczucie wlasnej wartosci juz od najmlodszych lat. Ja rozumiem ze mozna dziecku mowic ze jest ladne, mądre, zdolne itp trzeba w nim budowac poczucie wlasnej wartosci ale z umiarem i zdrowym rozsadkiem a nie mamusia pieje nad dzieckiem a pozniej taka 5-6 latka uwaza sie za niewiadomo kogo i rozstawia doroslych po kątach. Jedna po przegranej zaczela kopac, gryzc i wyzywac wlasna matke i wygonila ja z pokoju po czym zaczela wszystko demolowac, to napewno nie jest normalne
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kat198 » 27 maja 2011, 16:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Czesc dziewczyny! czy ktoras z was dostala jakos ostatnio voucher z child trust fund? jak tak to mozecie napisac ile dostalyscie? wiecie moze czy to jest jakos uzaleznione od zarobkow? pozdrawiam

Kat198
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Ja dostalam kilka miesiecy temu, zaraz po przyznaniu child benefitu, 250f. Zdziwiona bylam ze w ogole bo mala miala 4,5 roku i urodzona byla w Pl a myslalam ze to przysluguje tylko tym urodzonym tutaj. No ale jak dali to nie marudzilam i juz sobie leza w HSBC :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):na TLC leci program o malych miss....masakra nie moge patrzec na tych debilnych rodzicow tresujacych te 3,4,5-o latki jak malpki...sztuczne rzesy puder peruki , treningi 3 razy nadzien...no jakas masakra.... gdzie czas na beztroskie dziecinstwo? co wyrosnie z takiej dziewczynki?? co o tym myslicie dziewczyny?

Tez juz nie raz widzialam ten program,masakra.Te dziewczynki wygladaja jak stare-malenkie...Ale to to nic jeszcze.Ostatnio gdzies w necie wyczytalam,ze matka 7-latki wlasnie na taki konkurs poddawala swoja corke,no i zeby corcia byla idealna postanowila,ze pojdzie z mala na zabiegi z botoksu.I nikt tej matce nic nie moze zrobic.
Mi to sie wydaje,ze matki poprzez swoje corki chca spelnic swoje niezrealizowane marzenia.
Kat198,ten voucher nie jest zalezny od zarobkow.Po urodzeniu dziecka tutaj w Uk,dziecko otrzymuje taki voucher a pozniej za kilka lat.Ale juz nie pamietam czy 3 sa vouchery czy jak.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 maja 2011, 17:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 napisał(a): zaraz po przyznaniu child benefitu, 250f
ja tez to dostalam ale przyznam szczerze ze nic z tym nie zrobilam...nie wiem nawt gdzie sa te papiery ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

kindzulinaa o tej dziewczynce to sie zrobilo glosno w mediach. Ona ma 8 lat i jej matka jest z pochodzenia Brytyjka ale mieszkaja w USA, czytalam o tym kilka dni temu, po tym ich wystapieniu w talk show gdzie opowiedziala o tym ludzie zaczeli slac listy i maile do tv i do roznych instytucji i zabrali jej to dziecko! A ona powiedziala wtedy ze to wszystko sciema, ze za to zeby to opowiadala producenci dali jej 400 dolarow, ale poki co dziecka jej nie oddali bo sprawdzaja co i jak bylo naprawde.

Co do voucheru to jak pisalam moja mala nie urodzila sie tu a tez dostala, nie wiem jak to dokladnie teraz z tym jest bo niby mieli to likwidowac a nam przyslali
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):ja tez to dostalam ale przyznam szczerze ze nic z tym nie zrobilam...nie wiem nawt gdzie sa te papiery

Wiesz co,od daty otrzymania tego vouchera masz rok czasu zeby otworzyc jakies konto dziecku.
My tez wlasnie jakos zapomnielismy otworzyc konto dla Marcelka,ale przyslali mi ostatnio z The Royal bank of Scotland,ze oni otrzymali voucher z Hm revenue i zebysmy tylko odeslali im papiery z podpisem i wtedy bedzie juz otwarte konto inwestycyjne dla malego.Wiec jesli Ty tez zapomnialas otworzyc takie konto(niekoniecznie inwestycyjne),to tez pewnie dostaniesz takie papiery.

ewela119 napisał(a):Co do voucheru to jak pisalam moja mala nie urodzila sie tu a tez dostala, nie wiem jak to dokladnie teraz z tym jest bo niby mieli to likwidowac a nam przyslali

No tak,takze dzieci urodzone poza terenami Uk otrzymuja te vouchery.

ewela119 napisał(a):zabrali jej to dziecko

A tego to juz nie wiedzialam.Wlasnie tylko pisalo,ze nie moga nic z tym zrobic.Ale oczywiste,ze ludzie rozdmuchaja taka sprawe,no bo jak mozna takiej malej dziewczynce wstrzykiwac botoks...
Te matki taka presje wypieraja na corkach,niektorym z nich sie to podoba i noski zadarte maja,ale niektore z nich zwyczajnie bylo widac,ze maja dosyc tych konkursow.
Coraz gorzej sie robi na tym swiecie,niestety...

Dodano: -- 27 maja 2011, o 18:21 --

A jeszcze brakuje tego,zeby ojcowie z synow Kenow robili :evil:
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Chlopcy tez wystepuja w tym programie, raz widzialam akcje jak sie chlopczyk chyba ze 2-3 lata rozplakal bo zajal jakies tam miejsce i dostal korone ktora wygladala jak korona dla dziewczyny, w zasadzie to diatem taki byl i zeby go uspokoic przyniesli mu inna korone taka jak maja w bajkach :twisted: Faktycznie, robi sie coraz gorzej na tym swiecie, ludziom w glowach sie przewraca. A moja kolezanka ktora ma 4 synow twierdzi ze przesadzam bo czasami maluje malej usta swoim blyszczykiem a na co dzien uzywam dla niej balasamu do ciala (E45 bo ma strasznie sucha skore) i odzywki do wlosow ulatwiajacej rozczesywanie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 28 maja 2011, 19:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

czesc kobitki, co tam porabiacie w ten ,,piekny i upalny,, dlugi weekend :))?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej hej, co tu mozna porabiac w sobote. U nas w Cov to dzisiaj nawet ladnie bylo, nie bylo zbyt zimno i nie padalo, wial wiatr troche wiec pranie w ogrodku poschlo ladnie no i sprzatanko. Jutro rano angielski a na popoludnie brak pomyslu, w poniedzialek jedziemy znow pomagac przy remoncie Domu Kultury i tak dlugi weekend zleci :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 28 maja 2011, 20:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

no tu niby cieplo i przeblyski slonca ale wietrznie i przez to od razu chlodniej. kurcze co mozna kupic dziecku na 1 roczek najlepiej do ogrodu bo tone domoych zabawek juz ma;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 28 maja 2011, 22:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini, moze takie autko jak Twoj synio dostal? lub: piaskownica/basenik/namiocik/mala slizgawka/bujawka... zalezy tez jakim funduszem dysponujesz :) ale pomyslow jest troche :)

dobrej nocki babki!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 28 maja 2011, 22:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agg, piaskownica basenik zajete, myslalam o slizgawce ale ta mala jest naprawde mala no chyba ze taka ma byc:D
bujawka juz nie na moja kieszen;)niestety.
czas na malibu :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona