Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Udanych wakacji adamirus!

Ja korzystam z tutejszej pogody i wygrzewam sie na slonku podczas lunchu - jest cudnie!
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

adamirus jak bedziesz tam gdzies pod palemka lezec ,wspomnij o kolezankach swoich forumkowych i jakiegos drineczka wypij za nie ;)

A pogoda super werszcie!!!!!!!!!

Probuje swojego brzdaca nauczyc wolac na nocnik i rece mi juz opadaja,jak tu go przekonac do nocnika to juz nie wiem,lazi w samych majteczkach,albo w ogole z golym tylkiem,ale w ogole nie komunikuje o tym ze chce siku,nawet jak sie zesika to chodzi zlany i mu to nie przeszkadza :evil: Tlumacze,pokazuje zabieram go ze soba do ubikacji i nic,pomocy dziewczyny!!!!!
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

szczesliwego lotu i super wakacji adamirus

xvioletx napisał(a):Ja korzystam z tutejszej pogody i wygrzewam sie na slonku

to podobnie jak ja,a na jutro juz mamy zaplanowany piknik z moim polowkiem :D
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

hanoka77 napisał(a):
xvioletx napisał(a):Ja korzystam z tutejszej pogody i wygrzewam sie na slonku

to podobnie jak ja,a na jutro juz mamy zaplanowany piknik z moim polowkiem :D

O pikniku nie pomyslalam - Super pomyslhanoka77!!!
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

goscie mi wyjechali i znou bedzie smutno...ale jeszce 4 tygodnie i do Polski :))
no i po pogodzie....ma byc okolo 16 stopni, i slonko za chmurkami do czwartku, a od piatku dzien dnia ma lac :( a wczoraj jak bylismy w Londynie bylo chyba z 30 stopni,az za goraco bylo. :P
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):goscie mi wyjechali i znou bedzie smutno...ale jeszce 4 tygodnie i do Polski

Ale masz fajnie z ta Polska,ja dopiero w pazdzierniku bede mogla pojechac :evil:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Hej :-)
Jakies tu pustki...nie mowcie,ze pogoda sprzyja wyjsciu na dwor :evil:
bogini8 napisał(a):jeszce 4 tygodnie i do Polski

Ja myslalam,ze Ty juz w Pl jestes.

Dziewczyny,wiecie jak super bylo dzisiaj na zabawie z okazji dnia dziecka w polskim domu.Dzieciaczki sie wyszalaly,byly piosenki dla dzieci,pozniej juz takie dyskotekowe,konkursy.Extra bylo,dzieci sie super bawily i rodzice widac bylo,ze tez.Nastepnym razem jak bedzie tam jakas zabawa tez sie bedziemy na taka pisac.Tylko,ze Marcelka nosilam non stop na rekach,bo mi nie chcial w ogole zejsc.Raz tylko do zdjecia poszedl do pani Klaun :-)

Co do pogody,to w czwartek jak zerkalam na yahoo bylo napisane,ze od piatku,sobota i niedziela super,ze 23 stopnie bedzie.A jak juz w sobote sie ochlodzilo to nagle zmienili prognoze,ze juz opady na wczoraj i dzisiaj... Tutaj chyba pogody nie da sie przywidziec...
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):jeszce 4 tygodnie i do Polski
Ja myslalam,ze Ty juz w Pl jestes.
jeszcze nie, nie bylo mnie bo mialam gosci:))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Bogini ehhh wiec pewnie goscie ugoszczeni smakolykami...hihi..pochwal sie co dobrego zrobilas....
mnie znowu dopadaja bole glowy,,takie chyba migrenowe...pozaslanialam nawet okna ,,swiatelko mnie drazni..

Dziewczyny mam do was pytanko...
moj maz pracuje jako self employer,prawdopodobnie bedzie zmienial prace <mam nadzieje ze niedlugo,bo w tej doslownie wampiry emocjonalne>
no i chodzi mi o podatek...pracuje tu od pazdziernika,jakiejs tam kwoty nie osiagnal...gdzies wyczytalam ze nie bedzie musial od tego podatku placic..ale tu chyba sie placi na rok do przodu??
i moje pytanko....macie moze jakies namiary do ksiegowej??takiej rzetelnej i w miare taniej ;)

Dodano: -- 6 cze 2011, o 10:45 --

Anastazja co do ''nocnikowania''moja Torpedka jak ja ja sadzalam,lub tesciowka to nie chciala....a jednego dnia jak poszlam do pracy uparla sie i nie pozwolila tesciowej ubrac pampersika..i od tego dnia sama zaczela na nocnik....czyli im bardziej ja ''zmuszalismy''tym bardziej ona niechciala....uparta bestia :lol:

bylam wczoraj na car boocie...ten jest dosc spory...gdzies na Wolver sie jedzie zapytam meza i podam post cod jak ktos chce..kupilam kilka fajnych obrazow...
wogóle to uparłam sie na rowerek treningowy..w zeszlym tygodniu widzialam orginalny reeboka w idealnym stanie za 10 ł :shock: ..ale mi ktos z przed nosa zgarnal...

Torpedka miala ubaw bo mozna bylo zdjecia z sowami sobie zrobic,ona ostatnio ogladala bajke ''legendy sowiego krolestwa''i jest zachwycona sowami....mogla na reku trzymac mala sowke....

znacie moze jakies fajne restauracyjki/knajpki gdzie podaja sushi??ja kiedys probowalam nawet mi smakowalo,i ostatnio moj maz jest otwarty na nowinki i chcial posmakowac..heheh ale jakos szukam znaleźć nie moge.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik, otorzyli nowy sushi bar w touchwodzie w solihull, ale nie jadlam wiec ciezko powiedziec.
w bham jest fajna chinska knajpka 7 L za wejsciena normalne menu lub 9L z sushi wlasnie i jesz ile chcesz, ale jedzonko super maja i chyba z 70 rodzajow potraw, i lody z maszyny z owocami i torty itd..:))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej wszystkim, co slychac? My mamy ciezki weekend za soba :/ W nocy z soboty na niedziele polowka dopadla jakas wirusowka, cala noc sie meczyl, wczoraj caly dzien przelezal ledwo zywy a w nocy znowu mi bylo niedobrze, na szczescie obeszlo sie bez wymiotow i biegunki tak jak w jego przypadku :/ Malej w ogole nic, no ale dzis jeszcze tak profilaktycznie wszyscy siedzimy w domu, jak nic si enie bedzie dzialo to juz jutro mala pojdzie do przedszkola a B do pracy, ja tradycyjnie zostane w domu :P

Jesli chodzi o jedzenie to ja uwielbiam chinskie, moje ulubione danie 'kung po chicken' (kawalki kurczaka w sosie slodko-kwasnym z orzeszkami), moglabym jesc codziennie :D Jak mieszkalismy w Bham to jezdzilismy na wyzerke do "Big Wok" gdzies w centrum to jest ale nie wiem dokladnie gdzie, taka babska przypadlosc, zero orientacji w terenie :D Ale jedzenie tam maja naprawde dobre, przed 17 jest taniej ale juz tak dawno bylam ze nie pamietam ile sie placi od osoby a mozna siedziec i jesc ile sie chce, nie ma tak ze masz np godz bo slyszalam ze w niektorych restauracjach tak wlasnie jest, ze po godz podchodzi kelner i kulturalnie Ci mowi ze juz musisz wyjsc. Sushi probowalam raz wlasnie w Big Wok i jakos niezbyt przypadlo mi do gustu, z reszta ja w ogole nie przepadam za rybami
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Steinik, A ile miala Twoja cora gdy zaczela wolac?Ja to chyba musze cierpliwie czekac az sam sie zdecyduje moj uparciuch na niezakladanie pampersa :evil: Mam nadzieje,ze zanim pojdzie do szkoly to sie stanie ;)

Macie moze namiary na jakies fajne i w miare niedrogie sklepy meblowe?Chce kupic nowa lawe i stolik pod TV,ale to co do tej pory ogladalam to albo badziew ze szok albo ceny takie ze tez szok :shock: na ebay nie lubie takich rzeczy kupowac,bo ja przed zakupem lubie dotknac i dokladnie popatrzec :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja jakies 1.5 roku....

wczoraj odebralam Torpedke z przedszkola ze zdartym nosem i czolem :roll: gonila sie z jakims chlopcem i ten ja pchnal i spadla z zjezdzalni....ale wicie co najdziwniejsze?i ja i mama tego chlopca mialysmy do podpisania taki protokol zdarzena,bylo wszystko opisane jaka nauczycielka przy tym byla,co sie dokladnie stalo..pierwszy raz sie z tym spotkalam...ale spoko...oprocz otarcia na nosie i czole to nic jej nie dolega,podobno nawet nie plakala tylko grozila palcem temu chlopcu :lol:

pogoda znowu malo optymistyczna....ehhh ja to chyba dziwna jestem,,,slonce -źle za goraco,nie ma slonca-zimno tez zle...ehhhhhh

Dodano: -- 7 cze 2011, o 15:21 --

Anastazja a co do mebli to ja mam niedaleko do Walsall i tam jest taki sklep,polacy mowia na niego magazyn hihihi...to sklep z okazjami czasem mozna trafic tak jak ja z mezem kupilam stol do jadalni o 70 %tanszy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tam sa mble,sprzet jest bardzo tani.zabawki i roznosci do domu....rzeczy ktore w sezonie w argosie sie nie sprzedadza sa tam wystawiane duuuuzo taniej.np.znajoma kupia aparat foto dla dziecka fisher price <chyba?>za 8 Ł a w argosie byl za prawie 40....
ja narazie szukam okazji heeh zaczynamy tu od zera,od szklaneczki,lyzeczki ;)
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Kochana tu chyba wiekszosc tak wlasnie zaczynala i zaczyna ;) A mozesz mi podac dokladny adres tego sklepu? to znaczy kod.Moze uda mi sie cos fajnego znalezc :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

To sie nazywa clearence bargains to jest niedaleko dworca autobusowego,obok jest iceland...kodu niestety nie znam........
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona