Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
kindzulinaa a te proszki bez recepty dostepne??ja sie zmagam tu z migrenami<tak mi sie chyba wydaje ze to to....jak mnie dopadnie to drazni mnie nawet swiatlo,zapach>masakra...bralam cudowny paracetamol,jakies inne marketowe przeciwbolowe i nic.... :cry:

co do wycieczki to torpedka 5 lipca jedzie z przedszkolem na farme małych zwierzat.wycieczka calodniowa :lol: nauczycielki pytaly kto z rodzicow moglby jechac bo potrzebuja do pomocy,zgodzilam sie.gdyby julka rozumiala juz wiecej po angielsku ,to pewnie jechalaby sama,a tak i ja ja bede miala na ''oku'' i cosik przetlumacze....

co do pogody ja to jakas dziwna jestem...nie przepadam za upalami,sloncem..jakos lepiej funkcjonuje jak troche deszczowo.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

agg napisał(a):a co jest w skladzie tych tabletek?

Acidum acetylsalicylicum i coffeinum wg.ulotki napisalam hehe.
Steinik,te tabletki sa bez recepty ale w Pl i tylko w aptece mozna je dostac podobno.Tak mi kolezanki mama powiedziala.A czy tu sa takie tabletki to nie mam pojecia.
Te objawy co piszesz,to wskazuja na migrene.Tez mam tak,ze mi nie dobrze sie robi, no i ten bol dlugo sie utrzymuje.Sprobuj te tabletki,moze na Ciebie tez podzialaja,bo ja tez juz probowalam wszystkiego,ale te naprawde daja rade :D I sa bardzo tanie.

Steinik,przynajmniej bedziesz miala co robic na tej wycieczce hehe :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Hej dziewczyny.....
Z reguły się nie odzywam, tylko sobie czytam wasze posty, ale teraz potrzebuje pomocy i mam nadzieje że mi pomożecie....
Mam propozycje opieki nad dzieckiem 10 godzin dziennie i chyba przyjmę tą ofertę bo i tak siedze w domku, ale nie wiem niestety ile zarabiają takie opiekunki a muszę podać cene....
Prosze doradźcie coś......

myszka2010
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

Dziewczyny,mamy i przyszle mamy znalazlam fajna stronke gdzie sa wieeeelie przeceny wózków i innych rzeczy przydatnych. Niektóre promocje koncza sie juz dzic ale moze komus uda sie kupic cos fajnego. a to link:
http://www.lowpriceshopper.co.uk/search ... +baby.html
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

myszka2010, moja kolezanka placila angielskiej opiekunce 6 funtow na godzine. Ona odbierala dzieci ze szkoly i odrabiala z nimi lekcje. To tez zalezy czy masz uprawnienia czy nie bo wtedy ta osoba moze sobie wpisac taka opieke nad dzieckiem w koszty i panstwo jej odda a jezeli nie masz to penie musisz wziasc mniej. Kwestia dogadania z rodzicami. Zacznij od wiekszej kwoty a jak sie nie zgodza to zawsze mozesz zejsc:))
Agadz27
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

kindziulina maz dostal w pracy tabletki takie rozpuszczalne<musujace?>solpadeine...i to mi pomoglo....niewiem na jak dlugo ale jest oki....

a z takich dobrych newsow....maz zmienia prace<yupi>
ehhh od razu mu sie nastrój poprawil i w domku spokojniej....

pozdrawiam wieczorowa pora....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 29 cze 2011, 22:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulinaa napisał(a):agg napisał(a):a co jest w skladzie tych tabletek?
Acidum acetylsalicylicum i coffeinum wg.ulotki napisalam hehe.

toz to kwas acetylosalicylowy i kofeinka :) lyknij sobie aspirynke lub polopirynke, popij kawka i efekt bedzie taki sam :grin:
Steinik napisał(a):kindziulina maz dostal w pracy tabletki takie rozpuszczalne<musujace?>solpadeine...i to mi pomoglo....niewiem na jak dlugo ale jest oki....

solpadeine zawiera paracetamol i codeine, bez problemu do kupienia w kazdej aptece.

generalnie kofeina wzmacnia dzialanie lekow przeciwbolowych. a codeina jest dosc silnym lekiem. gorzej jak nie mozna ani jednego, ani drugiego i zostaje sam paracetamol :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Sorry, ze znów się Wam wcinam ale akurat ten temat - niestety - nie jest mi obcy.
agg napisał(a):(...)
toz to kwas acetylosalicylowy i kofeinka :) lyknij sobie aspirynke lub polopirynke, popij kawka i efekt bedzie taki sam (...)

Co do kwasu acetylosalicylowego i kofeiny - to się zgadza, ale jest małe ale. Przynajmniej w moim przypadku ważne jest w czym dany środek się podaje. Jak mi się zaczyna migrena - takie delikatne "ćmienie" głowy w skroniach i sobie zapodam kawę (boli głowa? wypij kawę!) to migrena mi przyspiesza w zastraszającym tempie. Natomiast jak tą samą kofeinę zapodam w tabletce, to nie odczuwam tej przypadłości.
Podobnie z lekami przeciwbólowymi. Nie pytaj dlaczego - w końcu wiele z nich ma tą samą substancję czynna - paracetamol albo ibuprofen - ale jedne mi pomagają inne nie. Z tych co mi pomagają to Panadol i Ibuprom. Absolutnie nie widziałem poprawy po APAPie i Panadolu Forte. Również mi pomaga Aspiryna ale testowałem różne i najskuteczniejsza jak dla mnie jest w tabletkach (nie musująca) Bayerowska.
Na szczęście mnie migrena łapie rzadko - 2-3 razy do roku. Ale czasami jak dorwie, to jest masakra. Kto ma - to wie.
Dlatego uważam, ze każdy powinien znaleźć swoje leki. Nie sugerując się za bardzo składnikami czy substancją czynną. Bo jak zawsze - diabeł tkwi w szczegółach.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Dzien dobry laseczki :)

Steinik napisał(a):a z takich dobrych newsow....maz zmienia prace<yupi>
ehhh od razu mu sie nastrój poprawil i w domku spokojnie

Super gratuluje zmiany pracy :)

Jesli chodzi o migreny,to mnie czasami tez dopada i niestety nic na mnie nie dziala,probowalam juz chyba wszystkiego co mozliwe,jedyne co mi lagodzi troche bol to jest lezenie bez ruchu najmniejszego.A jak wypije kawe to mam podobnie jak Adam pulsowanie takie ze szok.Moja corka tez ma migreny i to dosyc czesto i rowniez nic jej nie pomaga,w skrajnych przypadkach gdy juz nie moze wytrzymac bierze ketonal,po tym jej przechodzi,ale jak przestanie dzialac to na nowo sie zaczyna.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

hej :-)
agg,polopiryny nie lykalam na migrene ale aspiryne tak i mi nie pomagala.Kawa tez nie. Poprostu mysle,ze tez kazdy kto przechodzi migrene powinien znalezc lek dla siebie.Dlatego steinik i Anastazja sprobujcie moze tej coffeepiryny,moze tez Wam pomoze :-)Trzeba znalezc ten "magiczny" lek odpowiedni dla siebie ;)
Steinik,fajnie ze maz znalazl nowa prace :-)

A ja mam znow problem z zatokami u mojego starszego synka.Powrocil mu ten gesty katar(to jest raczej ropny,bo zielony,brzydko pachnie).Ciezko mu sie oddycha i jak zasypia to oddycha buzia.Pozatym okolice noska go bola,glowka no i gardlo czesto.Pozatym chrapie.Jak bylam w lutym czy w marcu u pielegniarki,bo nie dali mi wizyty do lekarza to powiedziala mi,ze to po zimie ma taki katar,ale mowilam Jej,ze on ma juz go ponad dwa miesiace,a Ona ze to normalne.No i co? znow mu powrocil i widze,ze jest bardzo tym katarem oslabiony.On mi codziennie po przedszkolu zasypia.A chyba same wiecie jak to jest,jak uporczywy katar nawraca i przeszkadza,a co ma powiedziec takie male dziecko...
Juz sie zastanawialam nadtym,zeby jechac do Polski i tam pojsc do lekarza,albo w przyszlym tyg.zadzwonie do swojej przychodni i powiem ze chce wizyte u lekarza i koniec,bo nie chce zeby pielegniarka znow mnie odprawila z kwitkiem i zignoruje ten problem.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):hej :-)
agg,polopiryny nie lykalam na migrene ale aspiryne tak i mi nie pomagala.Kawa tez nie. Poprostu mysle,ze tez kazdy kto przechodzi migrene powinien znalezc lek dla siebie.Dlatego steinik i Anastazja sprobujcie moze tej coffeepiryny,moze tez Wam pomoze :-)Trzeba znalezc ten "magiczny" lek odpowiedni dla siebie ;)
Steinik,fajnie ze maz znalazl nowa prace :-)

A ja mam znow problem z zatokami u mojego starszego synka.Powrocil mu ten gesty katar(to jest raczej ropny,bo zielony,brzydko pachnie).Ciezko mu sie oddycha i jak zasypia to oddycha buzia.Pozatym okolice noska go bola,glowka no i gardlo czesto.Pozatym chrapie.Jak bylam w lutym czy w marcu u pielegniarki,bo nie dali mi wizyty do lekarza to powiedziala mi,ze to po zimie ma taki katar,ale mowilam Jej,ze on ma juz go ponad dwa miesiace,a Ona ze to normalne.No i co? znow mu powrocil i widze,ze jest bardzo tym katarem oslabiony.On mi codziennie po przedszkolu zasypia.A chyba same wiecie jak to jest,jak uporczywy katar nawraca i przeszkadza,a co ma powiedziec takie male dziecko...
Juz sie zastanawialam nadtym,zeby jechac do Polski i tam pojsc do lekarza,albo w przyszlym tyg.zadzwonie do swojej przychodni i powiem ze chce wizyte u lekarza i koniec,bo nie chce zeby pielegniarka znow mnie odprawila z kwitkiem i zignoruje ten problem.
witam dziewczyny:) poszukuje dobrego fryzjera i dobre solarium wiecie cos na ten temat??:) dajcie znac.pozdrawiam goraco:)

WESOLACZARNULKA
Początkujący

Neutralny

WESOLACZARNULKA, wpisz fryzjer lub solarium w wyszukiwarke, bo bylo juz pelno watkow na ten temat ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):WESOLACZARNULKA, wpisz fryzjer lub solarium w wyszukiwarke, bo bylo juz pelno watkow na ten temat ;)
za duzo to mi nie pomoglas:( myslalam ze znasz jakies konkretne miejsce..a tu lipa

WESOLACZARNULKA
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 30 cze 2011, 21:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

WESOLACZARNULKA napisał(a):bogini8 napisał(a):WESOLACZARNULKA, wpisz fryzjer lub solarium w wyszukiwarke, bo bylo juz pelno watkow na ten temat za duzo to mi nie pomoglas:( myslalam ze znasz jakies konkretne miejsce..a tu lipa

witaj wesolaczarnulka. niedawno dolaczylas do forum, ale powinnas wiedziec, ze istnieje taka opcja szukaj gdzie po wpisaniu hasla pojawia Ci sie lista watkow na dany temat. regulamin forum mowi tez, ze powielane tematy beda usuwane...
prosze search.php?keywords=fryzjer+solarium&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

a tak wogole to witajcie kobiety :)
padnieta dzis jestem... od razu po pracy wybralam sie do coventry, ikea rozpoczela wyprzedaz i spodobala mi sie komoda, a ze akurat bylam w potrzebie to grzech byloby nie skorzystac! :D no i tak chodzilysmy i ogladalysmy z corcia... w drodze powrotnej Mala sie zdrzemnela i tym samym nie poszla spac o normalnej porze czyli 20, ale jakies pol godziny temu, a rano bedzie problem ze wstaniem... :roll:
ja tam juz gotowa do spania jestem, jeszcze tylko powtorki "seksu w wielkim miescie" na comedy central mecze :lol:
dobrej nocki!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

WESOLACZARNULKA, no nieststy nie napisalas nawet z jakich okolic jestes, nie znam i nie jestem w stanie podac wszystkich salonow z birmingham i okolic, a tematy byly poruszane duza ilosc razy wystarczy po prostu je przejzec, nonsensem jest powtarzanie tego od nowa i od nowa;) pozdrawiam
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona