Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 12 lip 2011, 20:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez kindzulinaa » 12 lip 2011, 21:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A skoro dziecko nie chodzi do przedszkola,moze nawet nie ma kontaktu z innymi dziecmi na codzien,to tez mu moze byc ciezko.Rozne moga byc tego przyczyny.
ewela119 napisał(a):No ale rodzice nie widza problemu wiec ja tam sie wtracac nie mam zamiaru, jedynie tak porownuje ze jakby on mial chodzic do reception z dziecmi takimi jak moja cora to z jednej strony jemu bedzie ciezko bo nie dosc ze nie potrafi sie skomunikowac po angielsku to nawet po polsku
Dziecko po to idzie do przedszkola by pewne rzeczy sie nauczyc,a gdy bedzie przebywal wsrod dzieci to zacznie sam sie rozkrecac z mowa o ile nie sa to jakies problemy logopedyczne badz inne.A z reszta takie male dzieci daja sobie rade we wspolnym porozumiewaniu sie.
Ja nie wiem czy dziecko 5 letnie bedzie nudzilo sie z 4letnim.W szkole tyle bedzie roznych cwiczen,zabaw ze nie bedzie czasu na nude.
Te recpetion class dla mnie to kontynuacja nursery.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Luiza » 13 lip 2011, 13:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):Luiza, dzieki za rade. Wlasnie tez myslelismy o tym ze takie podgladanie bokiem to moze narobic wiecej szkody niz pozytku, dzisiaj 3 dzien miala to oko zasloniete, no i z placzem i marudzeniem ciaglym ale nosila to jakos. Na poczatek w ogole postanowilam zaslaniac jej to oko stopniowo, najpierw na godz, kolejnego dnia na poltorej i tak az dojdzie do tych 5 godz na dzien bo zapomnialam spytac okulisty ale pomyslalam ze zasloniecie zdrowszego oka na tak dlugo ordazu moze byc zbyt wielkim wysilkiem dla tego chorego i ze za bradzo sie zmeczy. Widzialam takie specjalne opatrunki na oko, siostra ktora kupowala ta "zaslonke" na okulary nawet jej je kupila ale ich nie wzielam bo myslalam ze to wystarczy, teraz widze ze sie mylilam i jednak sie przydadza. Jeszcze tylko jakbys mi mogla doradzic kiedy jej to oko zaslaniac? Bo 5 godz dziennie to jednak dosc dlugo, nie wiem czy jej zaslaniac jak idzie do przedszkola czy dopiero jak wroci? Z jednej strony w przedszkolu moze by jakos o tym zapomniala troche bawiac sie z dziecmi, z drugiej jednak obawiam sie ze mogloby jej to przeszkadzac w normalnym funkcjonowaniu i zajeciach w przedszkolu wiec jestem w kropce :roll:
Moja mama tez mi stopniowo zasłaniała. Nie ze względu na wysiłek dal oka, a żeby mnie przyzwyczaić.
A w jakiej porze zasłaniać to już nie ma różnicy. W sumie lepiej wtedy kiedy ma więcej ''pracy'' oczami, czyli właśnie w przedszkolu. Właśnie dla oka jest jak najlepiej jak musi duzo pracować.
Jeden problem może być taki, że w przedszkolu dzieciaki mogą się wyśmiewać, a na to lepiej dziecka nie narażać. Możesz spróbować. Jeśli nie będzie,żadnej negatywnej reakcji ze strony dzieci to może nosić do przedszkola. Z drugiej strony w domu masz na nią oko więc możesz przypilnować, żeby tej zasłonki nie zdejmowała. Musisz popróbować i i wybrać co najlepsze w waszym przypadku.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez malaroksi » 14 lip 2011, 12:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Teraz pochwalę sie znowu ,dziś znowu ważę 0.5kg mniej kolejne spodnie które były już w worku z rzeczami do oddania zaczęły pasować :)
Jutro przyjeżdżają mi wymieniać szybę w oknie, naprawiać centralne i może zrobią ogrodzenie na ogródku (na tym najmniej mi zależy , bo fajni sąsiedzi i dzieci się bawią z Charlie ) wieczorem sobie przemaluję schody tzn tapety na ścianach bo widać brzydkie łączenia , w sobotę w schowku pod schodami zrobię półkę na narzędzia i inne pierdoły , pólki rogowe w sypialni np na wody mineralne takie nad głowami we wnęce gdzie jest łóżko , wywalę z szafy wszystkie pudła i wory i wkońcu porozkładam i bedzie zrobione juz wszystko . Ogródek też już jakoś wygląda , trawa rozłożona , zabawki porozkładane , jeszcze muszę troche po ogarniać rzeczy i bedzie ok
Ale pyszną samosę jem teraz zaraz za rogiem mam sklep i 2 take ogromne samosy 1 funt ale pyszne po prostu ...
Nie pamiętam która z dziewczyn szukała ławy do salonu? Kupiłaś ? Ja muszę moją wymienić i nie chce niskiej ani szklanej , gdzie są jakieś fajne? Ikea , Argos odpada bo patrzałam juz na wszystkie , na ci..a magazynach króluje szkło a to odpada kompletnie hmmm....
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 14 lip 2011, 13:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja bylam dzis na kolejnym scanie bo przed wyjazdem nie mogli zbadac serduszka, przygladajac sie dzisiaj jakosci obrazu wcale sie nie dziwie, w porownaniu z tym co ma moj gin w prywatnym gabinecie (w pl oczywiscie) to faktycznie slabo tu widac, no ale dobrze ze w ogole robia. Wiedzialam ze wszystko ok bo mi "moj" doktor powiedzial no ale dla kompletu w papierach pojechalam dzis, z reszta moglam sobie popatrzec na moja niunie :) Caly poranek chyba spala bo w ogole sie nie ruszala a na scanie wiercila sie i kopala jak szalona :D Znowu miala babka problemy z obejrzeniem tego serca ale w koncu obejrzala. Wyglada na to ze rosnie mi kolejna uparta zlosnica :D
Pogoda dzis dosc fajna, skosilam trawe przed domem, zostal mi jeszcze ogrod z tylu ale poki co musze odpoczac, troche sie namachalam tymi nozycami bo mam jakis irracjonalny lek przed kosiarka :P A w sobote mamy wizytacje z agencji. Poprosilismy ich niech pogadaja z landlordem zeby kupil okap do kuchni bo kurde zawsze jak smaze to wlacza sie alarm przeciwpozarowy mimo iz nic sie nie przypala, odlaczyc go na stale da sie ale nie mozna a nie mam zamiaru w zimie okna otwierac majac niemowlaka w domu bo kuchnie mamy polaczona z korytarzem i zimno leci praktycznie na cale mieszkanie odrazu bo jest ono malutkie, z reszta nie po to ogrzewanie wlaczam zeby okna otwierac. Pani w agencji nie mogla uwierzyc ze ten alarm sie tak odrazu wlacza wiec pan wizytujacy ma to sprawdzic, akurat w porze na sniadanie bedzie wiec mu zademonstruje, oby tylko nie probowal sie wkrecic na jedzenie :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 14 lip 2011, 13:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119, Ty juz zostaw ta trawe,bo jeszcze sie nam tu rozsypiesz za wczesnie :wink:
A ja wlasnie sie do swojego gp wybieram,a tak mi sie nie chce ze jejku,no ale ide stan swojej urody troche poprawic co by pan doktor sie nie wystraszyl :P
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez kindzulinaa » 14 lip 2011, 15:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No wlasnie cicho cos tu ostatnio...wychodzic kobitki z ukrycia.
Fajna mamy dzisiaj pogode,tak sobie przypomnialam ze w zeszlym tyg.sprawdzalam i mialo byc od dzisiaj brzydko,a tu taki psikus :D na szczescie!
Wczoraj bylam na dance show u mojego synka w szkole,fajnie dzieciaczki tancowaly :)A juz za tydzien w czwartek ostatni dzien ida.Zastanawiam sie co by tu robic,zeby sie dzieciaczka nie nudzilo w domu.
malaroksi,idziesz jak burza z tym chudnieciem :)
Fajnie,ze w koncu sie odwazylas i zagadalas do sasiadow.
ewela119,Ty sie nie gimnastykuj za bardzo,odpoczywaj poki mozesz :)
Anastazja napisał(a):A ja wlasnie sie do swojego gp wybieram,a tak mi sie nie chce ze jejku,no ale ide stan swojej urody troche poprawic co by pan doktor sie nie wystraszyl
A to idziesz pewnie w sprawie wynikow badan co?
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 14 lip 2011, 16:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 14 lip 2011, 18:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):Kurcze, kolejny dzien juz prawie minal, jakos mi tez nczas za szybko leci :roll:
I dobrze ze czas Ci szybko mija,szybciej corunie ultulisz :) Mi to zawsze w ciazy sie dluzyl jak nie wiem co.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 14 lip 2011, 18:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 14 lip 2011, 19:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ile tabletek zelaza musisz brac dziennie?Ja teraz dostalam po jednej dziennie,ale czy mam anemie czy nie to nie wiem,tak lekarz zapobiegawczo mi dal.Ale w ciazy mialam srednia no i 3 razy dziennie musialam lykac zelazo.
A co przetaczania krwi to raczej chyba jakby ta anemia byla tak silna,ze nie mozna byloby ja wyleczyc.Najlepiej lykaj kochana te zelazo i nie wiem czy dodatkowo jeszcze powinnas uzpelniac je jedzac produkty,w ktorym ono sie znajduje,bo jak nie bedziesz leczyc to sie poglebi niestety.Wiem,ze latwo powiedziec,ale nie marw sie,stosuj sie do wskazowek lekarza i mam nadzieje,ze nastepne wyniki beda juz lepsze :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez asiencja20 » 14 lip 2011, 22:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziewczynki,od 3 tygodni szukam mieszkania,domu 2-3 pokojowego;/ Uwierzcie masakra,nic nie moge znalezc odpowiedniego.Nic mi sie nie podoba;/ moj juz nie ma na mnie sily,dziwie sie ze jeszcze ze mna wytrzymuuuje;) he he ...no nic jutro kolejny dzien poszukiwan - z tymze nie mam juz za wiele czasu bo do poniedzialku musze sie wyprowadzic i to mnie strasznie przeraza;/ ja juz nie mam sily na nic;/ a z moim maluszkiem juz troszke lepiej ;) zaczyna sie wyprozniac sam - kamien spadl mi z serca;) mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej ;) a poki co zmykam szukac jakis fajnych ofert w internecie;)
-
- asiencja20
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez kindzulinaa » 15 lip 2011, 11:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Na jakiej dzielnicy szukasz domu?
Wczoraj czekajac na kolezanke ogladalam oferty mieszkan na Rookery Road z angencji Paul Jackson.Tam mieli spory wybor domow 2-3 pokojowych na roznych dzielnicach,moze tam cos znajdziesz dla siebie.
W sumie nie dziwie Ci sie,ze nic Ci sie nie podoba,bo domy sa niezaciekawe,no ale czasami znajdzie sie cos fajnego.No i jeszcze jedna agencja jaka mi przychodzi na mysl to Tylor Rose,tam kiedys widzialam mieli fajne domy.Ona sie miesci na Rocky lane i chyba to juz Perry barr jest.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 15 lip 2011, 11:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 15 lip 2011, 18:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
asiencja20 napisał(a):Anastazja sluchaj ja po porodzie dostalam silna anemie;/ dali mi tabletki na dwa tygodnie jak sie skonczyli wezwali na pobranie krwi. Gdy otrzymali wyniki okazalo sie ze nadal mam i tez dostalam na dwa miesiace. Jak mi sie skoncza pewnie znowu dostane wezwanie na krew. Mi po porodzie mowili jak sie nie pozbede anemii to bede miala przetaczana krew.
NO mi lekarz wczoraj powiedzial,ze moja anemia to tez moze jeszcze byc po ciazy,w ciazy tez mialam anemie i bralam zelazo,ale ja po ciazy juz prawie 3 lata jestem i wciaz ta anemia? :shock:
kindzulinaa, ja 2 razy dzennie mam brac to zelazo,a Tobie dlaczego profilaktycznie je przepisal lekarz?
asiencja20, Oj ja tez mialam w zeszlym roku problem ze znalezieniem domu odpowiedniego,naogladalismy sie ich tyle ze szok i wszystko bylo nie w moim guscie a jak juz cos mi sie podobalo to cena z kosmosu,no i przez przypadek kolega meza z pracy napatoczyl sie z zapytaniem czy zna kogos kto szuka domu do wynajecia,bo on chce wynajac i tak wlasnie znalezlismy mieszkanie fajne w rozsadnej cenie :)
-
- Anastazja
- Zadomowiony
-