Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez malaroksi » 2 sie 2011, 20:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):malaroksi, 2 ukucia, po 1 w kazde ramie. Moze miej w zanadrzu jakies kolorowe plasterki co "ukoja" stres po szczepieniu
...a tak sie cieszylas, ze bedziesz miec sasiadow ale wiocha, co? zeby inni sobie nie pomysleli, ze Wy w tym udzial braliscie
Dzięki czyli tatuaże muszę zmyć :) a co do wiochy to prawda, nie brałam tego pod uwage by ktoś mógł pomyśleć że my braliśmy w tym udział, ale faktycznie moze ktoś sobie tak pomyśleć , tyle że nie było słychać żadnych głosów innych osób oprócz jednego wydzierającego się faceta. No ale tak apropo to ostatnio u Pakistańca też widziałam ledwo trzymających się na nogach obdarciuchów grubo po 50tce i, jeden z zaciśniętymi pięściami maszerujący po piwo z tekstami ze zaraz kogoś rozpier....le patrząc się na ciapka wyzywa go od złodziei i brudasów , no masakra jakaś , to było w sobotę ok 22ej . Tragedia normalnie taki typowy standard polski w sobotę wódka a do tego kolesiom brakło na zabitkę czyli piwo to juz wszystkich w koło obrażać . Wolę spędzać czas z sąsiadami czarnoskórymi , są naprawdę fajni i tacy normalni a nasze dzieci to już się przez sen wołają :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 3 sie 2011, 19:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Pierwszy plaski,ze na 2 czesci bys go nie przekroila,a drugi juz troszke wyzszy przekroilam na 2 czesci,ale byl nierowny.Nie wiem czemu...sprobuje nastepnym razem znow zrobic z tego przepisu,bo moze tez jakas maka byla nie teges :roll: tak mi mama powiedziala.No a jak mi nie wyjdzie nastepnym razem to podziekuje temu przepisowi hihi.
malaroksi,jak tam po szczepieniu??
My dzisiaj na spacerku bylismy ze znajomymi.Dzieciaczki buszowaly na placu i pozniej do parku nad wode poszlismy posiedziec.A pozniej jak wrocilismy po paru godzinach,to strasznie glowa mnie zaczela bolec,bol jakby migrenowy.I wzielam ostatnia coffeepiryne :( Odrazu pomogla.Musze siostrze powiedziec zeby mi przyslala paczke z tymi tabletkami,bo to moj jedyny ratunek.
No a teraz mam chwile czasu dla siebie malutki zasypia,Kacperek z wujkiem i tata siedza i chyba czas na kawe,bo dzisiaj jeszcze nie pilam.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 3 sie 2011, 20:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja dziś się przeszłam na spacer do centrum West Bromu i jeden widok wbił mnie w ziemie , mianowicie upał 30st w cieniu każdy spocony i ledwo zipie a tatuś Polak z 2ką dzieci jeden chłopczyk ok 4lat w koszulce granatowej z długim rękawem i na to t-shirt , i dziewczynka około 10 miesięcy w wózku w grubych rajtuzach , normalnie aż mi ich szkoda było. Ja rozumiem że nie każdy moze chodzić porozbierany chodź by ze względu na jakieś uczulenia na słońce czy coś w tym rodzaju ale niech chociaż ubierają dzieci w jakieś jasne kolory i lekkie przewiewne tkaniny . Mój Grzesiu miał spodenki a mu i tak sie dupcia poodparzała z tego ciepła i pampera ... No ale przyznam sie szczerze że jakoś nigdy nie lubiłam upałów a teraz tak mi to pasuje że aż szkoda mi że to się niebawem zakończy...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 3 sie 2011, 20:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja dzis zaliczylam wizyte u poloznej, nastepna mam za 3 tyg, czyli jednak teraz bedzie czesciej :) A pozniej poszlysmy na krotki spacer a pozniej do domu i padlam na lozko, zimne picie i wiatrak :D Z tego goraca to nawet jesc sie nie chce :roll: No ale sprawdzalam na necie pogode to u nas w Cov ma jutro byc 22 stopnie ale ma padac, oby, moja trawa rozpaczliwie potrzebuje deszczu bo niestety nie mam kranu na dworze coby ja polac, ani nawet konefki jakiejs a nie bede z domu latac i calego trawnika o wymiarach jakies 4x4m wiadrem zlewac
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 3 sie 2011, 21:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
glupota ludzka nie zna granic..a tatus pewnie w tshircie i spodenkach...malaroksi napisał(a):a tatuś Polak z 2ką dzieci jeden chłopczyk ok 4lat w koszulce granatowej z długim rękawem i na to t-shirt , i dziewczynka około 10 miesięcy w wózku w grubych rajtuzach
moj maly to bluzeczka na krotki,pampek i sandalki badz na bosaka po tarasie zasuwa i tak do 21 :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 3 sie 2011, 22:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):malaroksi napisał(a):a tatuś Polak z 2ką dzieci jeden chłopczyk ok 4lat w koszulce granatowej z długim rękawem i na to t-shirt , i dziewczynka około 10 miesięcy w wózku w grubych rajtuzachglupota ludzka nie zna granic..a tatus pewnie w tshircie i spodenkach...
no wlasnie, zawsze mnie to dziwi, ze dziecko opatulone a rodzic lekko ubrany... no ale co zrobic :roll: :?
dzis bylam u pacjentki, ktora miala wlaczony grzejnik... wyszlam mokra :?
mam nadzieje, ze jutro porzadnie popada i podleje to sianko w ogrodku! :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 3 sie 2011, 22:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Przynajmniej szybko zdiagnozowałaś tego Alzheimera hehe :))agg napisał(a):dzis bylam u pacjentki, ktora miala wlaczony grzejnik...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 4 sie 2011, 10:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):kindzulinaa, angielska maka czy polska? ciasta pieke z polskiej, nalesniki itp z angielskiiej.
Ja w ogole angielskiej maki nie uzywam.Tylko polska do wszystkiego.
Ale dzisiaj popadalo troszke co??Az powietrze inne uff..teraz jest czym oddychac.Tylko te slonce mogloby zostac...
Dodano: -- 4 sie 2011, o 10:43 --
agg napisał(a):dzis bylam u pacjentki, ktora miala wlaczony grzejnik... wyszlam mokra
Masakra,kto w taka pogode grzejniki odkreca :roll: ale to pewnie jakas starsza pani co?
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 4 sie 2011, 12:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a ja dzis caly dzien rozmyslam..i rozmyslam...i doszlam do tego ze chcialbym drugie dziecko...chyba.....tak mysle...:)
poki jeszcze jestem ,,na swiezo,,....tylko zastanawiam sie jak to bedzie...i jak z 2jka sobie poradze... :shock: :? :lol: :lol:
a moze ja po prostu za duzo mysle :P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Steinik » 4 sie 2011, 14:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
u mnie jest tak,ze moj malzon jest wrecz zdecydowany,ale to ja mam opory...
z drugiej strony chyba niechcialabym zeby Torpedka byla jedynaczka...
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez ewela119 » 4 sie 2011, 14:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 4 sie 2011, 14:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):a ja dzis caly dzien rozmyslam..i rozmyslam...i doszlam do tego ze chcialbym drugie dziecko...chyba.....tak mysle...
poki jeszcze jestem ,,na swiezo,,....tylko zastanawiam sie jak to bedzie...i jak z 2jka sobie poradze...
I dobrze :) Poki synus nie jest jeszcze az tak duzy,to nie czekalabym na Waszym miejscu a szczegolnie jeszcze,ze juz Cie "bierze" hihi,a jak Twoj maz?tez chce??
Ja i moj maz chcielismy taka roznice miedzy dziecmi 2 lub 3 lata i jest 2 i 5 miesiecy :)
Dziecko powinno miec rodzenstwo wedlug mnie.
Moje chlopaki fajnie sie bawia ze soba,tula,buziaki sobie daja,ciesza sie jak siebie widza np.jak sie pierwszy Kacperek obudzi a pozniej Marcelek to radosc jest na maxa.Kacperek ciagnie Marceleka za raczke i mowi,chodz bawic sie ze mna :) no ale wiadomo czasami sie juz zaczynaja "bic" ale to normalne wsrod rodzenstwa.
Takze bogini8 i Steinik ''do dziela'' hihi ;)
Dodano: -- 4 sie 2011, o 14:29 --
ewela119 napisał(a):Temu co wymyslil hormonalne srodki antykoncepcyjne powinni Nobla dac a ja to bym go po nogach calowala, bo gdyby nie ten ktos to ja tu juz gromadke dzieci bym miala
heh to chyba od organizmu zalezy,bo niektore kobiety lykaja latami tabletki a pozniej im ciezko zajsc w ciaze.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 4 sie 2011, 14:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 4 sie 2011, 15:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Steinik, tez nie chce zeby byl jedynakiem, ani zeby roznica wieku byla duza bo to lipa..znam to z wlasnego doswidczenia;/
moj malzon to od dawna zdecydowany, na pierwsze dziecko tylko czekal na zielone swiatlo ode mnie ;) troche mi zajelo zanim sie namyslilam :P
teraz w zasadzie jestem namyslona, tylko te ale... maly jest maly i z jednej strony fajnie a z 2 zstanawiam sie czy dam rade z 2jka tkich maluchow czy z rok nie poczekac;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Steinik » 4 sie 2011, 21:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jak juz mysle ze moze tak,zaraz mi przechodzi i juz nie...jakis pokrecony typ ze mnie...
boje sie tego wszystkiego co bylo po porodzie...sam porod trwal 15 min..wiec dosc szybko mi poszlo..heheh dlatego tez m.in corka ma ksywke ''torpedka'' :D :D :D
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
-