Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2011, 18:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agg » 18 sie 2011, 19:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pralke wlaczam tylko wtedy kiedy wiem, ze zaraz po wypraniu powiesze, bo inaczej smierdzi. nie cierpie zapachu stechlizny albo jak ubranie smierdzi fajkami albo przesiakniete jest zapachami z kuchni :roll: u mnie w domu sie to nie zdarza, ale jak bywam w gosciach to owszem.
a kapcie tez pierzesz? ja tak, odkad pamietam to juz jako malolata tak mialam :lol:
normalnie jaki "watek zwierzen" sie tu zrobil :lol:
ewela, ja mysle ze do Twojego chlopa po malu dociera, ze zostanie ojcem i troche go to przerasta. nie robiac nic, ma nadzieje ze odsunie to wydarzenie w czasie. ogarnia go zapewne lek przed takim ogromem odpowiedzialnosci jaki na niego spadnie.
u mnie dzis na obiad byl rosol. juz pare miesiecy nie jadlam i jakos tak mnie naszlo... miala byc pomidorowka na zeberkach, ale zapomnialam rozmrozic wiec zostalo przy rosole. moja mala uwielbia, ja zreszta tez nie pogardze takim pyszniutkim ;)
w planach mam lazanki, ale to moze po weekendzie.
a wogole nastepny tydzien mam wolny i juz sobie planuje zajecia na kazdy dzien :D trzeba wykorzystac ten czas podwojnie, poki ladna pogoda :)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2011, 19:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
umisiak ogladalam wlasnie na yt ten filmik i normalnie powiem Ci ze nie jestem pewna czy to byl skecz czy normalny wyklad bo normalnie wszystko sie zgadza :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez umisiak » 18 sie 2011, 19:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):Zazwyczaj konczy sie tak ze pol dnia spedzam w lozku pod koldra albo kocem z kompem albo ksiazka :D
A co wtedy robi Twoja córka?
Z tym sprzątaniem i dbaniem o dom, to chyba my Polki jakoś tak mamy. No pewnie nie wszystkie, ale znaczna część. Ja może w sprzątaniu dobra nie jestem, a bardziej leniwa, ale też lubie miec wszystko na swoim miejscu, wszystko świeże, pachnące. I tak czasem sobie myślę, że nic nie pokona zapachu świeżo wypranych firanek w oknie, albo zapachu ubrań wysuszonych na świezym powietrzu... nie mówiąc o zapachu skoszonej trawy, albo niemowlęcia po wykąpaniu... ale to inna działka :)
Dla porównania mam sąsiadkę Angielkę, która ma zawalone całe mieszkanie wszelkiej maści papierami, szmatami, etc. Zanim otworzy drzwi, musi poodstawiać jakies kartony, śmieci. A zasłony w oknie (widoczne od zewnątrz, więc boje się myśleć jakie są wewnątrz) są brudne i zapajęczone.
Nawet w najbardziej leniwym czasie nie mogłaby tak zapuścić swojego mieszkania.
agg ooo tak, pachnacy, gorący rosół to jest to! :)
-
- umisiak
- Rozeznany
- Reputacja: 17
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2011, 19:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 18 sie 2011, 21:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Tutaj dzisiaj lalo jak nie wiem i dzien spedzilismy w domku...ale za to jest co robic,bo ganiam po schodach za malym,bo tu nie ma zadnych drzwi.A moj niunio z gory na dol non stop.Mam nadzieje,ze pogoda jutro sie poprawi i pojdziemy z mama na jakis shopping hehe.Odnosnie zakupow,to musze sie pochwalic,bo kupilam sobie buty za UWAGA... 1 funta (nie myslcie,ze w funciaku heh) w Sainsbury's.Z 18f na 1f byly przecenione,piekne-wysokie na koturnie,bez piet i palcow.Zamszowe i kolorek brozowy.Jeszcze nie wiem,gdzie w nich bede chodzila ale grzechem by bylo ich nie wziasc hehe ;) Chyba z mezusiem na randke jakas pojde hihi,bo juz mi sie za nim teskni.
No i fajny sweter sobie kupilam w H&M dlugi,szary akurat na taka pogode.U mamy jak jestem,to zawsze cos fajnego dostane w sklepie,a jak latam u nas po centrum to jakos nic mi sie nie podoba.Wniosek jeden na zakupy do mamy jezdzic :D
agg napisał(a):malaroksi, to mozemy sobie rece podac bo ja tez praniowa maniaczka jestem :D tzn lubie wszystko swierze i jak pachnie proszkiem/plynem do plukania.
Uff az mi ulzylo hihi bo moj maz mowi,ze ja non stop prania robie i co chwile proszki do prania i plyny kupuje :)Myslalam,ze tylko ze mna jest cos nie tak ;) Tez lubie swiezutkie pachnace pranie.
Co do kapci to ja tez piore,to chyba raczej normalne ;)
ewela119 napisał(a): No a jak juz sie zmobilizuje i sie zwloke z wyra to idziemy na spacer albo na rower, chociaz ostatnio przyznaje sie bez bicia ze zadko bo ciezko mi lazic :P
Mi to z Marcelekiem jak chodzilam w ciazy to tak ciezko bylo,zima do tego,a brzuch mialam duzy no i kregoslup mi siadal.Takie sa uroki bycia w ciazy,ale jeszcze troche,musisz przetrzymac ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 18 sie 2011, 21:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 18 sie 2011, 22:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
nienawidze stechlego prania, szmat,sceierek,zmywakow, smrod stechlizny mnie obrzydza. albo stechlizny w domu, wilgoci..a fe..agg napisał(a):pralke wlaczam tylko wtedy kiedy wiem, ze zaraz po wypraniu powiesze, bo inaczej smierdzi. nie cierpie zapachu stechlizny albo jak ubranie smierdzi fajkami albo przesiakniete jest zapachami z kuchni u mnie w domu sie to nie zdarza, ale jak bywam w gosciach to owszem.
ja t w weeekend zawsze3 prania zachaczam;) nie mam mani praniezaslonek czy firanek,ale ubrania tak. zato przyznam sie ze malo prasuje i zadko, bo po raz nie lubie, a pozatym nie chce mi sie roboczych ubran prasowac..prasuje jak juz musze, zeby nei wygladac jak niechluj.. ale znam ludzi ktorzy prasuja wszystko wlacznie z dzinsami skarpetami i gaciami...
uwielbiam zapach swiezego prania po wyjeciu a pozniej wysuszonego na slonku na dworzu :)
Dodano: -- 18 sie 2011, o 22:01 --
aaaai uwielbiam po kapieli z babelkami wskoczyc dso swiezutkiej pachnacej poscieli :)))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 18 sie 2011, 22:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jeszcze troche kochana i bedziesz tulic malenstwo :)
bogini8,zapomnialam Ci odpowiedziec na Twoje pytanko odnosnie szkoly.Ja chodze do strazy pozarnej tam sie znajduje adult learning education Esol i to jest na Handsworth.
Ciekawa jestem,czy bedzie dalej nas uczyl ten sam nauczyciel,czy taka jedna babka,ktora podobno na level1 i 2 uczy ale podobno ona sie niczym nie przejmuje,daje kartki i tyle.Zadnych pytan nie zadaje,nic.A tak w ogole,czy dalej pojde,bo zalezy od tego czy wieczorowa bedzie szkola...
No i tak jak wczesniej dziewczyny Ci pisaly bedziesz miala najpierw test sprawdzajacy, na ktory poziom sie kwalifikujesz.
Ja teraz bylam na entry 3,a 4 lata temu jak chodzilam w centrum do szkoly to zakwalifikowali mnie na level 1.A w tej szkole musialam isc najpierw na entry3 zeby isc na level 1 tak mi nauczyciel powiedzial.No i w sumie dobrze,bo ja z czasem przeszlym lezalam.
Ok,lece spac bo moje dzieciaczki i mamcia juz kimaja,a ja jeszcze urzeduje.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez xvioletx » 19 sie 2011, 12:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ciekawe skad u kobiet ta mania prania :) ja mam to samo. A zwlaszcza tu w Anglii. Widze slonko i pierwsza mysl, ktora mi sie automatycznie wlacza to zrobic pranko. I tez mam mnostwo rodzajow plynow do prania i plukania. Ostatnio zgadalam sie ze znajoma, ze wieszamy pranie kolorystycznie i wedlug rodzaju ubran: bielizna ma swoje miejsce, skarpetki swoje itp. No i na koniec spinacze: zawsze parami.
Dzien jest piekny, ciezko bylo wrocic z przerwy za biurko. Jakie macie plany na dzisiejsze popoludnie? Bo szukam inspiracji.
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez ewela119 » 19 sie 2011, 12:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do prania to moje wlasnie sie konczy :D Ja tez czesto piore wszystko. Tak jak bogini8 uwielbiam swieza posciel i swieza pizamke do tego no i zanim sie poloze do takiego lozeczka obowiazkowo dluuuuuuga kapiel :D
Na dzis planow jakis konkretnych brak poki co, napewno o 18 maja mi w koncu przywiezc te nieszczesne meble, oczywiscie wszystko zalatwilam sama, lacznie z tragarzami :roll: A do 18 nuuuuuudy, mala chce isc na rower, nie wiem tylko czy moj narzad ruchu i pluca temu podolaja :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 19 sie 2011, 13:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
xvioletx napisał(a):Ostatnio zgadalam sie ze znajoma, ze wieszamy pranie kolorystycznie i wedlug rodzaju ubran: bielizna ma swoje miejsce, skarpetki swoje itp. No i na koniec spinacze: zawsze parami.
o tym juz nie pisalam, bo byscie pomyslaly, ze nienormalna jestem :oops: (chociaz wg niektorych tak wlasnie jest haha :wink: )
ale suuuuper, znow piatek :D
zaraz wpadnie adamirus z dzieciakami (tzn. ze swoim i moim). poszlam po mala do przedszkola, a ona mi na to, ze ne chce isc do domu bo akurat sie bawia w ogrodzie :lol: fakt, pogoda super, bawila sie swietnie a Ja ja chialam zabrac... jak zawsze moglam liczyc na adamirus, ktora przyprowadzi moja owieczke, bo swojego synka odbiera troche pozniej.
pranie juz tez wstawilam :D
to lece parzyc kawe....
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Steinik » 19 sie 2011, 13:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dzieczyny a tak z innej beczki<wiem wiem to nie ten watek :wink: >koniec maja skladalismy z malzonem o child tax...bawili sie z nami w tenisa cos doslac cos odeslac.dostalam pozniej pisemko o nr nin...bylam w srode na umowionej wizycie w job cen...jak myslicie jak dlugo to jeszcze potwa?
ehh tak pytam bo za tydzien musimy jechac do PL..wiadomo kasiorka by sie przydala dodatowa.
Agg to ja na kawe sie pisze :wink:
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez agniecha » 19 sie 2011, 15:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziewczyny poleccie mi cos baaaardzo warzywnego na obiad...Mam wielka ochote na warzywa ale pomyslu zadnego...jakas zapiekanka albo cos.
pozdrawiam
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez Steinik » 19 sie 2011, 19:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mowisz cos warzywnego??hmmmm moze leczo??wszystko na co masz ochote do garaplus pomidorki i przyprawy i gotowe...taki garnek-smietnik...ja uwielbiam takie jedzonko...gotowane warzywka...moja torpedka to miesozerca..nawet w zupie szuka miesiwa. :lol:
ja dzis na obiadek beuf strogonoff i na juterko to samo..
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
-