Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez umisiak » 25 sie 2011, 21:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziewczyny, patrząć realnie na miejsce spotkania, zreknęłam na wasze miejsca zamieszkania, i wydaje mi się, że 3/4 z Was mieszkają w okolicy Acocks Green, Solihull, Sheldon... no i ewela tam hen w Coventry ;-) , ale i tak ma bliżej gdzies tu niż do centrum.
Może ten Solihull to dobre rozwiązanie. Jest tam fajny park, można wziąc kocyk i się ,,rozgościć,, bez przekrzykiwania i szukania miejscówy. Jak pogoda nie wypali, to trzeba obstawic od razu drugą opcję (gdzieś w pomieszczeniu albo przełożyć).
Oczywiście są i dziewczyny, które mieszkają dalej, ale może dla rozrywki ten jeden raz moglyby dojechać?
Niech no jedna, która się poczuwa do ,,odpowiedzialności,, poda na priv swój numer, skrzyknijmy się i kto będzie chętny, ten przyjedzie. Gdzieś w którymś wpisie ewela wykazała skłonności przywódcze ;) Co Wy na to?
Kojarzy mi się to trochę z próbą organizacji spotkania klasowego jakoś niedługo po tym jak powstał portal nk... Każdy miał swoje ,,ale,, inny termin, inną propozycję... i całe g... z tego wyszło.
A wracając do prawka... Dziewczyny, od czego najlepiej zacząć? Pytanie od osoby, która do tej pory boi się auta, ale próbuje przemóc siebie, bo taka życiowa konieczność :)
-
- umisiak
- Rozeznany
- Reputacja: 17
Napisane przez agg » 25 sie 2011, 22:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
umisiak napisał(a):Dziewczyny, patrząć realnie na miejsce spotkania, zreknęłam na wasze miejsca zamieszkania, i wydaje mi się, że 3/4 z Was mieszkają w okolicy Acocks Green, Solihull, Sheldon... no i ewela tam hen w Coventry , ale i tak ma bliżej gdzies tu niż do centrum.
tak nie mozna patrzec... kazda z nas jest dorosla i w pelni sprawna by dojechac w "neutralne, wyposrodkowane" miejsce. ...ten jeden raz piszesz... ciekawe ile dziewczyn pojechaloby w strone eweli, czy malaroksi :?: :roll:
ewela nie raz zapraszala... :roll:
dla mnie to mozemy sie spotkac nad morzem! cisza, spokoj, szum fal, kocyk, winko... kto sie pisze? chyba nikomu nie po drodze... :evil:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 25 sie 2011, 22:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg za mna tez chodza lazanki juz od jakiegos czasu, podziel sie :P Sama sie nie podejmuje robienia bo po przedwczorajszych nieudanych pyzach nadal czuje demotywacje do wchodzenia do kuchni :P Dzis bylo spaghetti (sos ze sloika zeby nie bylo :P ) a jutro jak zwykle w piatek jakis fast food :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agg » 25 sie 2011, 22:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
umisiak napisał(a):A wracając do prawka... Dziewczyny, od czego najlepiej zacząć? Pytanie od osoby, która do tej pory boi się auta, ale próbuje przemóc siebie, bo taka życiowa konieczność
najpierw musisz polubic auto :D bez tego lepiej nie siadaj za kolkiem (serio) :wink:
Dodano: -- 25 sie 2011, o 22:13 --
ewela119 napisał(a):agg za mna tez chodza lazanki juz od jakiegos czasu, podziel sie
nie ma sprawy! otwieraj okno, golab pocztowy juz leci :P
:D
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 25 sie 2011, 22:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No a wlasnie wracajac do mojego kocura to biedny dopiero do siebie dochodzi, kupilam mu w tesco zarcie w promocji i okazalo sie ze mimo daty waznosci do 2013 roku zarcie bylo zepsute, kocur mi sie zatrul, wymiotowal, nie chcial jesc i w ogole masakra, meczyl sie biedny 3 dni :roll: Szkoda mi go bylo jak nie wiem ale nic nie moglam zrobic, tylko czekac az mu przejdzie i pilnowac zeby mala mu nie dokuczala.
A jesli chodzi o prawko to ja tez sie zastanawialam czy nie zrobic sobie ale ostatecznie zrezygnowalam, ja sie boje jezdzic, tzn moge sobie pojezdzic po pustym parkingu albo polnych drogach ale do normalnego miejskiego ruchu ja sie nie nadaje, manewr parkowania albo wyprzedzania przyprawia mnie o zawal i jak moj to robi to ja zawsze zamykam oczy, albo jak z naprzeciwka cos jedzie na jakiejs waskiej uliczce, a kierowca z zamknietymi oczami to raczej marny kierowca :P Dlatego ja zostaje przy komunikacji miejskiej, ktos im w koncu musi dawac zarobic :P
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez umisiak » 25 sie 2011, 22:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Myślę, że problemem nie jest kwestia miejsca, tylko dobrej organizacji, no ale... smaku mi wspomnieniem o łazankach narobiłaś agg
agg napisał(a):najpierw musisz polubic auto :D bez tego lepiej nie siadaj za kolkiem (serio) :wink:
No widzisz, problem polega na tym, że prawko w rodzinie robi sie coraz bardziej niezbędne. Strach przed autem to kwestia przełamania się myślę. Jakby mnie ktoś pouczył, pokazał czarno na białym co jest czym, to pewnie nie miałabym lęków ;-)
-
- umisiak
- Rozeznany
Napisane przez agg » 25 sie 2011, 22:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):a kierowca z zamknietymi oczami to raczej marny kierowca
powiem Ci, ze czasami to nawet wskazane, zeby na zawal nie zejsc :lol: nie raz zdarzylo mi sie zamknac oczy w jakiejs waskiej uliczce mijajac auto z naprzeciwka, jakos wtedy strach mniejszy :D
kiedys zastanawialam sie jakmozna jednoczesnie krecic kierownica, deptac w pedaly, zmieniac biegi, rozmawiac i sluchac radia... :roll: teraz wiem, ze mozna jeszcze o wiele wiecej, szczegolnie jak sie ma male dziecko na pokladzie :lol:
umisiak, moze popros chlopa, zeby Ci to "po ludzku", "na sucho" wytlumaczyl :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 25 sie 2011, 22:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
skonczylam cwiczyc...chyba sie starzeje albo tak sie zapuscilam ze kondycji brak...ufff....chyba odpuszcze se te martini...
agg, malarosksi pisala ze pisze sie na spotkanie 3 osobowe a nie w wiekszym stadzie..a patrzac na chwile obecna na ilosc zadeklarowanych to bedzie z 8 jak nic;)
jak cos wymyslicie to dajcie znac, ale osobiscie nie widze nic atrakcyjnego w centrum, i tam sie nie da nigdzie posiedziec spokojnie to raz bo glosno i bedzie trzeba sie drzec do siebie :D a po 2 trzeba godzine miejsca szukac..;)
Dodano: -- 25 sie 2011, o 22:48 --
umisiak, takze zgarnij chlopa do auta..pojedzcie w jakies ustronne miejsce...i....niech ci wszystko spokojnie wytlumaczy posadzi za kierownica.musisz probowac probowac i probowac:)
Dodano: -- 25 sie 2011, o 22:51 --
aha http://missuniverse.com/members/contestants glosujcie na nasza miss.. po raz pierwszy mozna glosowac online i moze pierwszy raz od 1989 bedziemy w pierwszej 15tce....;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 25 sie 2011, 22:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Cos mi sie wydaje ze kolejna ciezka noc przede mna :/ Moj ząb mądrosci znowu daje o sobie znac :/ Na dodatek moje dziecie zamiast spac przekopuje mnie wzdluz i wszerz :P Mimo wszystko sprobuje zasnac.
Dobranoc :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez umisiak » 25 sie 2011, 22:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
co do tych czynności za kierownica to... kiedyś, gdy mieszkałam w warszawie,jeździałam autobusem do pracy, a stojąc w korkach jakaś kobieta jednocześnie (mam nadzieję!) skupiała sie na tym, co sie dzieje na drodze, robiła sobie makijaż, gadała przez telefon i korzystała z laptopa w jednym czasie...
no ale mówią, że doświadczenie czyni mistrza :)
-
- umisiak
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 25 sie 2011, 23:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jednak skusilam sie na kieliszeczek martini:)
znam te uczucie..plukanie szalwia pomaga, plus specjalna pasta z aptekiewela119 napisał(a):Moj ząb mądrosci znowu daje o sobie znac
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez xvioletx » 25 sie 2011, 23:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Hanoka77, dziękuje za info i wielki buziak za dzisiejszy lunch!
Agg, rowniez dzięki za pamięć. Bardzo chętnie bym dołączyła. Najbardziej podobało mi sie to, co zasugerowala ewela119 - dobre jedzonko (udało mi sie zobaczyć link, zanim administrator go usunął) i wiadomo, ze każdy ma jakiś dojazd. Jeśli ktoś nie wie, gdzie jest polski klub, zawsze można sie umówić w znanym miejscu. Do Solihull mam 1,5 godz dojazd, ale tez chętnie przyjade o ile spotkanie nie odbędzie zbyt późno. Ogród botaniczny to ogólnie fajny pomysł, ale ja byłam 2 razy w ciagu pól roku, za to znam super pub 2 min autobusem od ogrodu, gdzie maja super jedzenie i gry planszowe :) wiec może dałybyscie sie namowic po ogrodzie, gdyby ta opcja przewazyla.
Dodano: -- 25 sie 2011, o 23:38 --
umsiak, jestem wlasnie po 2 lekcjach i tak jak Ty cały czs sie tego obawialam jak ja mogę zrobić tyle rzeczy na raz i ciagle obawiam sie wielu rzeczy ale teraz dołączyło podekscytowanie i chce wiedzieć co dalej ;)
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez adamirus » 26 sie 2011, 05:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
najbardziej przerażająca czynność jak na początek : to startowanie tak by ci nie zgasł :P :lol:
ale potem - kwestia wprawy i wyczucia danego samochodu .
teraz ....uwielbiam jeździć :D podoba mi się to strasznie i już się nie boje :)
mój M zadowolony że "przekazuje" mi kierownice bo sam ma już dość kierownicy :lol: bo w pracy kręci kółkiem po 10godzin dziennie więc w domu chciał już odpocząć ;)
są ludzi po których czuć i widać jak szybko ogarną jazde samochodem
widać w nich to zacięcie do nauki tego urządzenia :D
z każdą lekcją stają się sprawniejsi i spokojniejsi .....
a są i tacy co do końca będą spięci na samą myśl że mają do auta wsiąść ;)
i mimo iż zdają prawko za którymś tam razem - to i tak unikają samochodu jak ognia .
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez xvioletx » 26 sie 2011, 07:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez malaroksi » 26 sie 2011, 08:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja naprawdę odpadam ze spotkania, odezwało się kilka osób na pw więc popoznaję nowe osoby bez ciśnień organizacja spotkania dla 2ch osób jest znacznie łatwiejsza niż dla 20 stu.
ufff ale moj synek uwalił kupę siedzi u góry na schodach a Ja na dole już to czuje aż sie boję iść po niego :roll:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
-