Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez umisiak » 27 sie 2011, 17:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
milka2 Witaj! Jesteś kolejną z osób motywujących mnie do zrobienia prawka.
to wpadnij i do mnie, u mnie też dużo pajączków (zazwyczaj takich maleńkich, ledwo widocznych) więc i pajęczyny sie pojawiająbogini8 napisał(a):ja od rana na odkurzaczu jezdze iszukam pajakow:D
ogólnie- do każdego pająka mam obrzydzenie i wrzeszczę, jak takowego widzę
no wiesz, może trafił sie taki, co po polsku daty urodzenia przeczytać nie mógł :P a swoja drogą to totalny banał, skoro ID powszechnie używane, to ciekawe skąd taki ich pomysł :?:Anastazja napisał(a):Wiecie co? moja cora (21lat) chciala w Aldi kupic taki likier kawowy i nie sprzedali jej,pomimo tego ze miala dowod,powiedzieli ze tego dokumentu uznac nie moga
-
- umisiak
- Rozeznany
- Reputacja: 17
Napisane przez ewela119 » 27 sie 2011, 17:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Luiza » 27 sie 2011, 17:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):Wiecie co? moja cora (21lat) chciala w Aldi kupic taki likier kawowy i nie sprzedali jej,pomimo tego ze miala dowod,powiedzieli ze tego dokumentu uznac nie moga,musi miec albo brytyjskie prawo jazdy albo paszport(paszport moze byc polski) ale dowod osobisty na ktory przekracza granice i zalatwia sprawy w urzedach jest nie wazny dla nich,no paranoja juz myslalam ze w tym kraju nic mnie nie zadziwi,a jednak.....Ponoc od niedawna takie pzrepisy maja.Nic tylko gdzies to zglosic opisac bo pzreciez to normalne nie jest jak uwazacie?
Kpina jakas normalnie.
Mogą mieć własny limit wiekowy ale nie mogą nie uznawać międzynarodowego, można powiedzieć, dokumentu. To turystom żadnym nie sprzedają alkoholu? Debile jacyś. moim zdaniem należy spróbować napisać skargę do Aldi. Na ich stronce. Wydaje mi sie, ze to jest pomyłka, że jakiś pracownik wydziwia, bo brzmi to wręcz nieprawdopodobnie. Chyba że Aldi właśnie ma wyższy limit wiekowy. Np w Tesco trzeba mieć 25 lat żeby kupić alkohol.
Ja bym tej osobie pojechała po rasistach , nacjonalistach i zażądała rozmowy z kierownikiem sklepu. Bo to jest dyskryminacja jawna w biały dzień.
Napisz maila do Aldi, tylko takiego siarczystego, żeby wiedzieli, że nie żartujesz i jesteś wściekła, to może jeszcze w przeprosinach vouczerek Ci przyślą :D .
W którym Aldi to było, tak z ciekawości pytam?
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez bogini8 » 27 sie 2011, 18:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jestesmy w uni ijakbym im mlyn tam zrobila to zaraz by wszystko bylo wazne!ja ym zlozylaskarge o dyskryminacji narodowosciowej i tyle.Anastazja napisał(a):Wiecie co? moja cora (21lat) chciala w Aldi kupic taki likier kawowy i nie sprzedali jej,pomimo tego ze miala dowod,powiedzieli ze tego dokumentu uznac nie moga,musi miec albo brytyjskie prawo jazdy albo paszport(paszport moze byc polski) ale dowod osobisty na ktory przekracza granice i zalatwia sprawy w urzedach jest nie wazny dla nich
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Anastazja » 27 sie 2011, 18:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 27 sie 2011, o 18:48 --
Luiza napisał(a):W którym Aldi to było, tak z ciekawości pytam?
Na acocksie to bylo
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez korbobor » 27 sie 2011, 18:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jeszcze tylko jutro ostatni dzień , ostatnie 11.5 godz i upragniona wolność :509:
Mam zamiar się wyspać i wylenić za wszystkie czasy- dopóki jeszcze mogę ;)
adamirus napisał(a):a na czym oblałaś teraz egzamin ?
Ciężko to wytłumaczyć :) Generalnie podczas jazdy samodzielnej egzaminator kazał mi skręcić na końcu drogi w prawo a że na Acocks Green jest takie skrzyżowanie gdzie żeby skręcić w prawo trzeba najpierw skręcić w lewo to ja sprytnie skręciłam od razu w prawo na pas dla przeciwnego kierunku :oops: generalnie to całkiem poważny błąd dzięki któremu od razu wiedziałam, że oblałam :( Cała reszta poszła dobrze o ile można tak napisać :)
milka2 i ja Cię witam :) Sama dosyć długo podglądałam zanim odważyłam się cokolwiek napisać i wiem jak to jest :wink:
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez milka2 » 27 sie 2011, 19:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Pamiętam swój olbrzymi strach przed egzaminem,doszło do tego,że kiedy wzięłam dodatkowe dwie godz. z instruktorem tuż przed egz.,pomyliłam hamulec z gazem na środku ronda-porażka.Byłam pewna że obleję,a jak już poszłam na egzamin to się tak spięłam,że zrobiłam w sumie tylko 6 drobnych błędów,do tej pory nie mogę uwierzyć że za pierwszym razem zdałam.Jestem z siebie po prostu dumna:),bo dla mnie to naprawdę nie lada wyczyn.Ale i egzaminator (kobieta)była bardzo w porządku,rozładowywała atmosferę,pytała o dzieci,o moje życie w uk,sama o sobie opowiadała-fajna babka ogólnie rzecz biorąc:)
-
- milka2
- Raczkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez malaroksi » 27 sie 2011, 20:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja miałam 2 razy jakiegoś faszystę egzaminatora , za 3cim razem jechał ze mna mój instruktor i był pewny że zdałam ,a dopiero za 4tym razem był stary hindus i tez miły , mój jechał ze mną on dużo podpowiadał jak się motałam gdzie skręcić itd naliczył 13 małych błedów chodź mógł więcej , a na poprzednich egzaminach miałam po 3 , 5 małych błedów ale za to od razu poważne mi zaznaczali ...
Egzamin to ogromny stres Ja sobie i tak się dziwię że zdałam za tym 4tym razem a nie za 10 tym czy jak moja koleżanka w Polsce za 11stym :)
Wciąż robię błędy dziś kindziulinaa miała okazję ze mną jechać kawałek i pewnie się bała hehe. Ale fajnie że przyjechała , że poznałam Ją- w sumie całą ciąże razem przeszłyśmy na forum :) A dzieci się fajnie pobawiły razem co mnie w sumie zdziwiło, bo raczej byłam nastawiona na wieczne marudzenie Grzesia .
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez milka2 » 27 sie 2011, 20:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Fajnie dziewczyny że możecie się spotkać z maluszkami,dzieciaki garną do siebie bardzo:).Moje już starsze i ze mną nigdzie nie chcą chodzić a towarzystwo mają tylko angielskie,po prostu jakoś nie mają polskich koleżanek i kolegów,tak się ułożyło...wtopiły się w szkolne i podwórkowe towarzystwo.Ale nie narzekam,na szczęście wiem że to dobre dzieciaki i moim z nimi po drodze:)
-
- milka2
- Raczkujący
Napisane przez korbobor » 27 sie 2011, 20:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A tak naprawdę to najważniejsze żeby jeździć bezpiecznie -ponoć kobiety są spokojniejszymi kierowcami (i tu pewnie męskie grono zaśmiałaby się w duchu na to stwierdzenie ) :))
Choć mamy podobno problemy z parkowaniem :D
milka2 I jakoś poszło już masz 4 posty :grin:
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez kindzulinaa » 28 sie 2011, 08:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja wlasnie sobie kawke popijam.
malaroksi napisał(a):Wciąż robię błędy dziś kindziulinaa miała okazję ze mną jechać kawałek i pewnie się bała hehe
Cos Ty...strach sie bylo bac hehe :wink:
Rowniez milo bylo Cie poznac i Twoje dzieci :) Moje dzieciaki troche sie wstydzily na poczatku,ale to chyba normalne bo pierwszy raz sie widzielismy.
milka2,rowniez witam :)
Ja tak sie zastanawiam co by tu dzisiaj robic,jakos nie mam pomyslu...
Meza musze zagonic do fryzjera,bo chyba sie z nim poklocil hehe :wink:
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Kitty » 28 sie 2011, 11:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):yyy to bylo z podtekstem? czy co bo nie kumam:DKitty napisał(a):Albo, ze hamulca recznego zbyt malo sie uzywa
nie, nie ;) Chodzi o to, ze jak np. stoisz w korku to co chwile musisz reczny zaciagac, nawet jezeli staniesz na kilka sekund, hehe ;-)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez milka2 » 28 sie 2011, 13:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- milka2
- Raczkujący
Napisane przez Luiza » 28 sie 2011, 13:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Podsumuj, że piszesz w związku z tym skargę do Trading Standards, bo nie mają prawa odmówić sprzedaży gdy jest proof of age. Nie ważne z jakiego kraju. Zaraz będą trząść gaciami.
Z ciekawości sprawdziłam co ma na ten temat do powiedzenia ich własna strona i jest mowa jedynie o proof of age. Nie wyszczególniają jaki.
Podejrzewam, ze sami dobrze wiedzą, że takie praktyki są nielegalne i nie piszą tego czarno na białym.
A jak napiszesz to proszę napisz co odpowiedzieli, bo jestem bardzo ciekawa.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez bogini8 » 28 sie 2011, 15:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
oczywiscie po egzaminie nikt tego nie robi...no prawie... niektorzy sa fanami hamulca recznego :)Kitty napisał(a):ze jak np. stoisz w korku to co chwile musisz reczny zaciagac, nawet jezeli staniesz na kilka sekund, hehe
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-