Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez milka2 » 31 sie 2011, 14:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- milka2
- Raczkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2011, 14:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
yoko napisał(a):Cytat:Zasiałam trawę a gołębie się tak do niej dorwały że jednego bym mogła kopnąć w dupę by się odbił od ziemi ,tak sie spasł że biegł zamiast wzbić się w powietrze ...
ale sie usmialam malo z krzesla nie spadlam
Ja tez hehe :mrgreen: Te golebie w ogogole sa olbrzymie tutaj :mrgreen:
malaroksi napisał(a):A teraz znowu coś o akcie urodzenia mojego syna. Teściu poszedl do urzędu SC i wyjaśnił o co chodzi, a kobieta wyciągła nasze podpisy że rezygnujemy z uzupełnienia nazwisk na aktach urodzenia dzieci... Hmm i teraz mi się przypomniało że podpisaliśmy jakiś papier ale o co chodziło... Otóż na Brytyjskim akcie urodzenia są wpisane nasze nazwiska ale nie ma naszych nazwisk rodowych czyli np Genowefa Pigwa z domu Pigwa i Jerzy Dudek z domu Dudek. I o te z domu mieliśmy uzupełnić , ale że już było mało czasu to zrezygnowaliśmy z uzupełnienia tego , nie wiedziałam że da się całkowicie jednym podpisem zrezygnować z nazwisk. No i skoro taki akt jest nie ważny to po co inkasowali pieniądze i nam je wystawili ?
Ooojaa,pomieszanie z poplataniem.I co Wy teraz macie zrobic??
Te sprawy papierkowe,to zawsze jest jakas masakra.Wszystko trzeba pilnowac i zawsze sprawdzac,jak wpisuja bo pozniej cyrki wychodza...
A najlpesze jest to,ze w urzedach itp.instytucjach to oni moga byka walnac,ale jak juz
Ty cos wlaniesz to jest wielki problem.
umisiak napisał(a):A ja dziś znowu z całą piatką dzieciaków, ale stwierdzam, ze jakoś bardziej zorganizowana jestem. Obiad zrobiony, pranie rozwieszone, żadnemu pampers nie wisi po kolana, a i ona jakies w miarę szczęśliwe Czyżbym miala zadatki an więcej dzieci?
Wszystko tak ladnie,pieknie z tyloma dziecmi,ale jak sie zajmujesz raz na jakis czas,to jakos musisz ogarnac to wszystko.Zajmowanie sie dziecmi,plus sprzatanie,gotowanie itp.ale jak juzby przyszlo co do czego to napewno jest ciezko.Wiadomo,ze jak juz sie ma wiecej dzieci,to musialby czlowiek dac sobie rade,ale nie jest to prosta sprawa.
milka2 napisał(a):A ja wzięłam się za ogródek,posadziłam wrzosy i chryzantemy a mój mąż twierdzi że to na groby takie kwiaty
Ale to sa typowe kwiaty na taka jesienna pore chyba nie??Ja tam sie nie znam na kwiatach,jakie sie sadzi na jesien czy lato itp.ale jakbym miala swoj piekny ogrod to bym sie zaglebila w ten temat :)
A ja dzisiaj polazilam z kolezanka,bo szukalysmy krawcowa.Wlasnie moze ktoras z Was zna polska krawcowa(nie musi byc polska w sumie),ktora jest w miare tania.Widzialam ogloszenie jednej pani,ale wydaje mi sie ze drogo bierze.Ja mam do obszycia firanke i jestem jeszcze ciekawa ile by taka pani wziela za uszycie firanki,jakbym dala sam material?Orientuje sie ktoras z Was??
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez hanoka77 » 31 sie 2011, 17:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
umisiak napisał(a):hanoka77 wspominałaś o jakimś filmie, nie znam tytułu, powiesz coś więcej, czy sama szukasz informacji?
film nazywa sie the skin i live in Pedro Almodovara,jest teraz w kinach,bardzo mi sie podobal i bylam ciekawa czy moze ktos go widzial ;)
malaroksi uwielbiam twoje poczucie humoru :D
kindzulinaa nie wiem gdzie mieszkasz,jak daleko masz do accoks green bo tam jest krawiec(angielski)niedaleko greggsa.w tym samym budynku jest pasmanteria,szewc,krawiec i jakies pierdolki.
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez dorotajab » 31 sie 2011, 17:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
hanoka77 napisał(a):
malaroksi uwielbiam twoje poczucie humoru :D
oj ja tez!!!!!!!!! :D :D :D :D
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez andzia24 » 31 sie 2011, 18:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- andzia24
- Raczkujący
- Reputacja: 5
Napisane przez Luiza » 31 sie 2011, 18:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
milka2 napisał(a):A ja wzięłam się za ogródek,posadziłam wrzosy i chryzantemy a mój mąż twierdzi że to na groby takie kwiaty,ech...ja tak nie uważam
Echh, ja chcę ogródek.
Jeszcze wczoraj przeczytałam artykuł o pestycydach w tutejszych warzywach i jeszcze bardziej chcę swoje.
Jestem wegetarianką. I po co? Jak i tak samą chemią się zapycham :x Tak mi się marzy własny pomidorek albo coś...
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez milka2 » 31 sie 2011, 19:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- milka2
- Raczkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez andzia24 » 31 sie 2011, 19:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- andzia24
- Raczkujący
Napisane przez Luiza » 31 sie 2011, 19:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
W domu mam bambusa i kaktus :D
-
- Luiza
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2011, 19:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A moi rodzice sobie posadzili pomidorki tylko te male cherry i ogorki,rosly im ladnie.Fajnie miec swoje,ale trzeba miec warunki na to.Chyba,zeby kupic sobie taka mala altanke.
Dodano: -- 31 sie 2011, o 19:56 --
Luiza napisał(a):Choć w przyszłym roku planuje kwiatuszki przed domem. Zawsze się bałam że tylko wydam kasę, narobię się i ktoś mi zniszczy ( w Polsce na 100% tak by było)
Wiesz co tu to watpie,zeby Ci ktos poniszczyl.Chyba,ze masz przod nieogrodzony to nie wiem,ale tak to raczej nikt Ci ich nie poniszczy.
A ja za to nie moge miec cos storczykow w domu chociaz bardzo mi sie podobaja i ogolnie kwiaty(odpukac)ladnie mi rosna w domu,ale jak mialam 2 storczyki tak juz ani jednego nie mam,bo mi usychaja z niewiadomych przyczyn...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez Luiza » 31 sie 2011, 19:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja mam do dyspozycji tylko kawałek przed domem, ogrodzony półmetrowym murkiem i parapet w kuchni. W kuchni często hoduje bazylię, kolendrę i pietruszkę.
Dodano: -- 31 sie 2011, o 20:01 --
kindzulinaa napisał(a):Wiesz co tu to watpie,zeby Ci ktos poniszczyl.Chyba,ze masz przod nieogrodzony to nie wiem,ale tak to raczej nikt Ci ich nie poniszczy.
Wiesz, ja mam nadal polskie fobie. W Polsce donica z kwiatami przed domem jedną noc by nie postała, bo komuś by się spodobała (lub nie spodobała).
Przed domem płota nie mam, tylko taki angielski murek. Jak wszyscy na całej ulicy. Ale właśnie inni nie mają kwiatki, lub nawet ogródki i nikt im nic nie robi. Jedynie przechodnie ochoczo pozbywają się śmieci wrzucając je za murki.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
Napisane przez andzia24 » 31 sie 2011, 20:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- andzia24
- Raczkujący
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2011, 20:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Luiza napisał(a):Jedynie przechodnie ochoczo pozbywają się śmieci wrzucając je za murki.
U mnie to samo...wkurza mnie jak ludzie smieca... :evil: Raz nawet ktos zostawil na murku puszke po polskim browarku.
andzia24 napisał(a):na dworze tez mam kwiaty scieli nam drzewo i zostawili taki duzy pien maz mi go wyrownal i teraz mam tam kwiaty w donniczkach pod pniem posialam maciejke kwitla cale wakacje
Super to musi wygladac :D
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 31 sie 2011, 20:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No jutro moja mama jedzie po mój pełny akt urodzenia, potem muszę jej wystawić upoważnienie o wpis nazwisk w akta, potem czekać i może już bedzie ok jak nie to zmienię nazwisko na "Ch*jWamWdupę"i będe se brać co tydzień odpisy by wiedzieli co o nich myślę :evil:kindzulinaa napisał(a):.I co Wy teraz macie zrobic??
Te sprawy papierkowe,to zawsze jest jakas masakra.Wszystko trzeba pilnowac i zawsze sprawdzac,jak wpisuja bo pozniej cyrki wychodza...
A Ja sie zawsze wkurzałam że mi chamsko ktoś śmieci rzuca na podjazd , a zauważyłam że jeździ takie autko zamiatające ulice i zamiast te śmieci jakoś wciągać to je szczoty przesuwają w miejsca gdzie mnie szlak trafia czyli mój podjaździk czy schody :)Luiza napisał(a):Jedynie przechodnie ochoczo pozbywają się śmieci wrzucając je za murki.
No właśnie czekam aż mi szybę wymienią w oknie i biorę sie za porządek przodu domu, trzeba te śliczne pokrzywy zamienić na jakieś brzydkie kwiatki :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2011, 20:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a): i może już bedzie ok jak nie to zmienię nazwisko na "Ch*jWamWdupę"i będe se brać co tydzień odpisy by wiedzieli co o nich myślę
Hehe dobre :mrgreen:
Ciekawe czy tych upowaznien nie bedziesz musiala robic przez jakiegos tlumacza przysieglego.Oby sie udalo w koncu,bo same stresy z tymi paszportami.Jeszcze jezdzij do Londynu po zalatwienie plus odebranie...masakra!
malaroksi napisał(a):No właśnie czekam aż mi szybę wymienią w oknie i biorę sie za porządek przodu domu, trzeba te śliczne pokrzywy zamienić na jakieś brzydkie kwiatki
I bedzie sweetasnie haha ;)
Ja lece sie kapac,starczy siedzenia przed kompem.A cos mnie zimno telepocze,zmarzlam na zakupach...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
-