Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
My na domek z councila czekamy ponad 3 lata,ale wcale nam się nie śpieszy bo teraz mamy świetne warunki i super landrodów(prywatnie wynajmujemy).Czasami myślę że wcale nie chcę tego domu z socjala,bo zwyczajnie jest nam dobrze tu gdzie mieszkamy,ale kiedyś możemy usłyszeć-proszę się wyprowadzić,i tego się obawiam.

Dziewczyny,wiecie co to za testy które robi się w agencji pracy?jestem umówiona na te testy i nie wiem o co chodzi.Mam nadzieję na pracę,a jeśli polegnę na testach?o matko....

milka2
Raczkujący

Reputacja: 4
Neutralny

milka2, to zalezy od agencji, kaza wypelnic p
o angielsku formularze wszystkie dane, sa do tego proste testy na rozumienie, czesto zadania matematyczne, dodawanie mnozenie itp...waga, miara...tak przynajmniej bylo kiedys jak bylam w agencji.. teraz nie wiem jak to wyglada.

Dodano: -- 5 wrz 2011, o 12:43 --

a tu co od paru dni cisza jak makiem zasial....?:P
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

hej dziewczyny!
Co tu taka cisza??Gdzie sie podziewacie??
milka2,jak tam z praca??
Moj synek dzisiaj pierwszy dzien w szkole.Musialam zrobic fotke dla babci jak w mundurku wyglada,ale jaki "szczery"usmiech zrobil hehe smiac mi sie chcialo.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Tez sie wlasnie zastanawialam dlaczego nikt nic nie pisze :roll:

Moja cora jutro ma pierwszy dzien, strasznie jest podekscytowana, doczekac sie nie moze. Ja mam delikatnego stresa zeby nie zaspac, o niczym nie zapomniec itd. Zaraz sie biore za prasowanie mundurkow :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

a mój ma w środe pierwszy dzień w szkole :)
dziś było krótkie spotkanie z nauczycielką .Dominik już chciał zostać :lol:

też mam stresa ..... mundurek gotowy,dziś buty dokupiłam bo tylko tego nam brakowało ;)

i też oczywiście fotki będę cykać bo babcie nie mogą się już doczekać :mrgreen: :lol:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Moj w tym tyg.ma tylko po 3 godz.dziennie szkole i w sumie dorze,bo ma troszke czasu na to,zeby sie przyzwyczail spowrotem.
Tak w ogole ja i inne mamy myslalalysmy,ze my tez chociaz na chwile wejdziemy z dziecmi zobaczyc co i jak,ale nauczycielka zabrala dzieci i powiedziala,ze mamy odebrac o 12.Moj Kacper troche tak niepewnie wchodzil do klasy,ale jak juz go odebralam byl zadowolony :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Moja mala idzie do calkiem innej szkoly niz chodzila wczesniej wiec wszystko dla niej bedzie nowe. Poki co byla 2 razy w tej szkole, raz jak bylo zebranie dla rodzicow a drugi raz na dniu otwartym i nie chciala wychodzic do domu :) Jestem pewna ze ona bedzie sie tam czula jak ryba w wodzie, to bardzo stadne stworzenie :) Zasnawiam sie tylko co ja poczne sama w domu przez te 2 miesiace zanim sie niunia urodzi :roll: Tak to co chwile przychodzi Goska, porozmawia ze mna, pobawimy sie troche, a to kanapke chce a to soczek i tak mam co robic, teraz mi bedzie troche nudno.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

O Ale Wam fajnie , moja Roksi za tydzień w środę zaczyna przedszkole hehe biedna musi kiblować jeszcze rok w tym przedszkolu :)
Akt urodzenia Grzesia będzie poprawiony i do odbioru za 2tygodnie i wtedy jeszcze muszą mi go z Polski tu przysłać mam nadzieję ze dojdzie i będzie wszystko ok bo szkoda mi już tych biletów lotniczych na 20 października. Dzis kupiłam mojej mamie bilet na listopad na 3 tyg tak wiec bedzie weselej trochę :)
Dobra lecę do pracy , pogoda nastraja mnie do ciepłych papci , kocyka i siedzenia na kanapie ale trzeba wstać i się ubierać ... :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

kindzulinaa napisał(a):Moj w tym tyg.ma tylko po 3 godz.dziennie szkole i w sumie dorze,bo ma troszke czasu na to,zeby sie przyzwyczail spowrotem.

tego się obawiałam .....bo niewiem co bym zrobiła ,to znaczy jakim cudem miałabym go odebrać skoro pracuje .... :roll:
ale na szczęście u nas normalnie są w szkole od 9 do 15 już
i myślę ( a raczej jestem pewna ) że Dominik będzie się tam dobrze czuł bo to takie

ewela119 napisał(a):to bardzo stadne stworzenie :)

:wink: :lol: :lol: :lol: o to to

on uwielbia być między dziećmi,więc powinno mu się spodobać ;)

Dobra lecę do pracy , pogoda nastraja mnie do ciepłych papci , kocyka i siedzenia na kanapie ale trzeba wstać i się ubierać ... :)

no mnie coś głowa pobolewa :roll: i też dziś kocykowo w domu na kanapie ;)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Dzis chyba taki kocykowy dzien :) Ja siedze pod kocykiem, moja mala tez, a zazwyczaj bardzo energiczna jest i trudno jej usiedziec w jednym miejscu :) Dzwonilam do kolezanki to oni tez pod kocykami :P Ja sie w ogole dzis obudzic rano nie moglam, nawet niunia w brzuszku spala o wiele dluzej niz zwykle, az sie przestraszylam ze cos jest nie tak bo ona zawsze budzi sie razem ze mna i kopie jak szalona a dzis nic, nie pomagalo ani masowanie, ani pukanie do niej, obudzila sie dopiero jakies 3 godz pozniej jak ja mamusia kawka poczestowala :) niestety mnie ta kawka nie obudzila ani troche i zastanawiam sie wlasnie czy nie zdrzemnac sie chwilke :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej laseczki

Moja mlodsza pannica juz dzis szkole zaczela ,a starsze zaczynaja jedna 12 a druga 13 a chodza do jednego college :roll:

Pogoda jesienna juz naprawde chociaz teraz sloneczko wyszlo to tak jakos milej sie odrazu zrobilo.

malaroksi,oby juz obylo sie bez zbednych zalatwien u Ciebie,bo naprawde same nerwy,moj maz dzis do Londynu pojechal odebrac paszport Dawidka,dzwonil ze juz go ma i ze juz wraca :) Tez w pazdzierniuku do Pl jedziemy.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

przegladalam wlasnie z ciekawosci dzial polacy w birmingham i rece mi opadaja jak czytam niektore odpowiedzi....np cytat pewnej dziewczyny lat 25 trojka dzieci,,,,

,, W Anglii najbardziej lubię…:

benefity na dzieci:):) ,,...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Ale o jakich ona benefitach mowi? przeciez tych benefitow jest tyle co kot naplakal,nie rozumiem w ogole tego ze niektore osoby tak sie tymi benefitami podniecaja.... zalosne i tyle
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Bogini-dzięki mam nadzieję że sobie poradzę:)
Kindziulinaa,jutro będę wiedziała co z pracą,na jutro właśnie umówiona jestem na te testy nieszczęsne,denerwuję się bo nie wiem czego się spodziewać.

U mnie dzieciaki to już weterani w szkole tak więc stresu nie ma:)

milka2
Raczkujący

Reputacja: 4
Neutralny

Hehe, no tak jak ma 3 dzieci i pewnie pracuje tylko mąż/partner za najnizsza krajowa to benefitow maja sporo. Ja bylam przekonana ze te benefity to jakies marne grosze bo my wlasnie takie grosze dostajemy, a tu ostatnio kolezanka do mnie mowi ze podniesli im taxy o 20f miesiecznie ale w zamian zabrali im 300f housing benefit to mi szczeka opadla bo nie sądzilam ze w ogole tyle mozna dostac a im tyle zabrali i jeszcze cos im zostalo :roll:

Ja ostatnio czytalam na pewnym forum wątek w ktorym pisza kobiety w ciąży i myslalam ze spadne z lozka jak jedna babka napisala ze na biodrach zrobily jej sie roztepy od podnoszenia 3 letniej corki bo sporo wazy a druga napisala ze jej sie zrobily od karmienia piersia, tez na biodrach :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona