Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Luiza, To prawda olej rycynowy jest super,tez robilam sobie z niego maseczki,on tez swietnie wzmacnia rzesy.

Wczoraj Was glowki pobolewaly a dzis mnie :x juz dwie tablety polknelam i dalej mnie cmi
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

hej laski , am pare fotek moge powysylac, wyslijcie mi swoje adresy emailowe/ nie za wiele ich ale jak sie pozbiera od wszystkich to pare sztuk bedzie ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

korbobor napisał(a):Było bardzo miło i ja dziękuje za towarzystwo :)
I wiecie co ...tak miedzy nami to naprawdę nie wiem czy warto było tyle czekać na te pierogi :P

:D :D :D

bogini8 napisał(a):dzieki Dorotus za transport :)))

cala przyjemnosc po mojej stronie

korbobor napisał(a):A co do winka to fakt, że to był miły gratis szkoda tylko, że ja nie mogłam z niego skorzystać :P

to ci minie :D :D :D

agg napisał(a):. lyknelam 2 paracetamole, bo leb mi peka :roll:

po takim halasie sie nie dziwie ze Cie glowka bolala ;)

Fajnie bylo :):):) oj fajknie

w razie jakby ktos mial ochote na powtorke z rozrywki

to zapraszam na JUlie M we wtorek

tu info :
http://bham.pl/aktualnosci/2277-zaprasz ... ie-julie-m

tu bilety:
http://www.crescent-theatre.co.uk/Y2011/julie-m.html

spektakt po angielsku rezyserowany przez naszego poslkiego kolege :)

juz na pewno idzie Hankoa, Violet, ja,
mozliwe ze korbobor????

w razie czego dajcie na priva to sie umwoimy wczesniej- kupcie bilet z opcja do odbioru w kasie :)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

dorotajab Jeśli chodzi o wtorek to ja jeszcze nic nie wiem choć przyznam szczerze, że po wczorajszym chętnie bym się z Wami ponownie spotkała !! Niestety bieganie po deszczu nie zadziałało zbyt dobrze i dziś spędziłam dzień pod kocykiem. Nie wiem czy to zwiastun jakiegoś nadchodzącego choróbska czy tylko chwilowe zmęczenie ale wstrzymałam się z zakupem biletu i czekam na rozwój sytuacji :(
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

hej kobietki! dziekuje za przemily wieczor :)

Tak dorotajab,ja sie wybieram na przedstawienie, zapomnialam, ze mi sie college zaczyna we wtorek - wiec zaczynam ten rok od wagarow :oops:
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

korbobor napisał(a):dorotajab Jeśli chodzi o wtorek to ja jeszcze nic nie wiem choć przyznam szczerze, że po wczorajszym chętnie bym się z Wami ponownie spotkała !! Niestety bieganie po deszczu nie zadziałało zbyt dobrze i dziś spędziłam dzień pod kocykiem. Nie wiem czy to zwiastun jakiegoś nadchodzącego choróbska czy tylko chwilowe zmęczenie ale wstrzymałam się z zakupem biletu i czekam na rozwój sytuacji :(

ojojoojo :(

nie dobrze

w takim razie daj znac we wtorek- nie bedziemy juz nigdzie biegac, a juz na pewno po deszczu ;)
zdrowka Ci zycze ;srece:
a bilet w razie czego mozna na pewno kupic na miejscu ;)

xVioletx bardzo fajnie ze idziesz, a wagary raz na jakis czas sa wrecz wskazane ;):):) a ze na samym poczatku no to juz mowi trudno...zycie ;) :D
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

A co tu taka cisza dziewczynki? :shock: Gaduly gdzie sie podziewacie??!
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja to chyba jakiś jesienne przesilenie....
Mam pytanie do Was o jakieś bezpieczne metody na przeziębienie w ciąży przez 2 dni już mnie coś męczy a dziś to już doszła lekka temperatura i nic nie wskazuje na poprawę :(
Od razu napiszę, że czosnku nie dam rady przyjąć pod żadną postacią !
Szukałam dziś jakiś leków homeopatycznych ale niestety nic nie znalazłam :(
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

korbobor, no niestety ale tylko czosnek i cebula , czosnek jest w kapsułkach i łatwo go przełknąc nie czuć czosnku wiec moze nie bedzie problemu , do tego duuuuzo witaminy C w naturalnej postaci czyli cytrusy.
A mnie głowa boli, dzieci dziś wstały sobie grzecznie i się bawiły razem a ja spałam do 10tej i teraz chyba z nadmiaru snu głowa mnie łupie . Jutro Roksi do przedszkola pierwszy dzień i to na rano uch aż mi sie wstawać nie chce , fajnie ze chociaż pogoda na najblizsze dni jest optymistyczna i słonko bedzie przyświecać :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Malaroksi masz na myśli coś takiego :
http://www.lloydspharmacy.com/en/kwai-g ... lets-10494
??
Bo według opisu to są tabletki na obniżenie cholesterolu :roll:
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

korbobor, Ja kupuje w funciaku , czosnek ma masę właściwości od pozbycia sie cholesterolu po właściwości antybiotyczne , przeciw zapalne , przeciw grzybicze .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

widzilam wczoraj w Aldim bezzapachowy czosnek- obok szczoteczek do zebow :D :D :D

wracaj do zdrowia korbobor :* az mam wyrzuty sumienia ze tak biegalas w sobote :(
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

korbobor, ja niedawno calkiem przez przypadek natknelam sie na polska internetowa apteke ktora sprzedaje syropki na przeziebienie bezpieczne dla kobiet w ciąży:

http://www.aptekaleki.co.uk/products/61 ... -150g.aspx

http://www.aptekaleki.co.uk/products/36 ... 25-ml.aspx

Moze udaloby sie znalezc je w ktoryms polskim sklepie ktory ma leki, zeby nie czekac na przesylke. Pyrosal widzialam nawet u nas w Coventry w jednym ze sklepow.

Mam nadzieje ze admin nie uzna tego za jakas reklame czy cos, jakby co to podesle Ci linki na priv :)

Moja cora dzisiaj byla 2 dzien w szkole, podoba jej sie, okazalo sie ze oprocz niej w klasie jest jeszcze 3 polskich dzieci, niestety sami chlopcy. Mala zadowolona, tylko ja nie moge sie przyzwyczaic do tak wczesnej pobudki i chodze polprzytomna :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Dzięki dziewczyny ;srece:
Ewela119 ten pierwszy syrop Prenalen mam w domu i wczoraj po spróbowaniu wylądowałam momentalnie z głowa w kibelku- smak i zapach czosnku powalił mnie na kolana :(
Więc jak ktoś będzie chory to go chętnie oddam w dobre ręce :)

dorotajab napisał(a):wracaj do zdrowia korbobor :* az mam wyrzuty sumienia ze tak biegalas w sobote :(

Warto było :wink:
Szkoda tylko, że ominie mnie dzisiejszy wyjście :(
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

korbobor, proponuje inhalacje,na katar z majeranku, na drogi oddechowe sol, rumianek lub krople np eukaliptusowe.te krople mozna rowniez na poduszke z jedna wkropic.
herbata z cytryna i imbirem plus paracetamol.. mi pomagalo..
no i syrop z czosnkku miodu i cytryny.. o dziwo czosnk umalop bylo czuc w nim.mam gdzies przepis.
ja bylam w ciazy z 2 razy porzadnie chorai to mi pomagalo.
duzo cytrusow, pomarancze cytryna,itp..
wracaj do zdrowia.xx

Dodano: -- 13 wrz 2011, o 13:55 --

aa i miod ale pod zimna postacia, lub dodany do letnich napojow. wbrew przekonaniom nie jest wcale pomocny w goracym mleku czy herbacie bo przy takiej temperaturze traci wszystkie wartosci odzywcze,lecznicze i zamienia sie w cukier..i zero wtedy z niego pozytku..procz tego ze tuczy :D

Dodano: -- 13 wrz 2011, o 14:01 --

korbobor, z lekow to ewentualnie paracetaml, syrop prawoslazowy na kaszel, tantum verde...

a na goraczke napar z lipy albo
,,Zwykłą herbatę zastąp specjalnym napojem na gorączkę, który ma działanie napotne i zawiera duże ilości witaminy C. Na filiżankę gorącej wody będą ci potrzebne: łyżeczka utartego imbiru, kawałek cynamonu, łyżka miodu i sok z połowy cytryny,, tego ostatniego nie probowalam ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona