Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Luiza » 3 paź 2011, 21:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Unikatowy dla Nowej Zelandii miód Manuka jest jedynym na świecie w 100% naturalnym produktem spożywczym zawierającym istotne żywieniowo ilości methylglyoxalu (MGO™) – od 30 do 800 mg/kg. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg.

Podobno cuda robi.

Ja kiedyś leczyłam się miodkiem takim polskim, który robił cuda. I był naprawdę dobry. Tylko to była mieszanka miodu, pyłku, mleczka pszczelego i kitu. Świetna sprawa. Moją siostrę mama z bronchitu tym wyleczyła. Także wierze w cudowne właściwości miodów naturalnych.
Nie cierpię na żadna chorobę którą dałoby się miodem wyleczyć, ale dla "zdrowotnisci" można powcinać.

Dodano: -- 3 paź 2011, o 21:24 --

Jeszcze sprostuję. Te oznaczenia to nie są polskie, tylko znalazłam miody z takimi oznaczeniami na polskiej stronie.

Dodano: -- 3 paź 2011, o 21:34 --

Oooo już sama znalazłam odpowiedź na swoje pytanie

MGO 550+, to UMF 25+
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

hey dziewczynki,ja troszke nie na temat: gdzie kupujecie zabawki dla swoich pociech.? na chwile obecna szukam dla malego czegos do wozka a zarazem do lozeczka a nie moge znalezc,moze dlatego ze nie mam jeszcze wprawy :) pozdrawiam :))

asiencja20
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Luiza napisał(a):Nie wiesz jak sie mają polskie oznaczenia miodu manuka do tutejszych?

Luiza,

MGO to oznaczenia Nowozelandzkie oznaczenia i okresla poziom Methylglyoxal -antybaktryjnego skladnika

UMF -Unique Manuka Factors-czyli globalnie przyjety wyznacznik.

100 – 400 MGO = 10 - 20 UMF
120 MGO = 10 UMF (bardziej szczegolowe)
antybakteryjne dzialanie: 400 – 850 MGO = 20 - 35 UMF
550 MGO = 25 UMF
super antybakteryjne dzialanie: 850 MGO and above = 35 UMF i wiecej

tutaj masz tabelke jak to sie porownuje
http://cityorganics.com.au/green-talk/m ... conversion

Obrazek

wiecej info na:
http://www.lifeplushoney.com/amh-umf-an ... lained.php
http://www.mgomanuka.com/mgo_vs_umf.cfm

UMF:
http://manukahoney.com/resources/umf.html
http://www.manukahoney.co.uk/
http://www.thehoneyfarm.com.au/acatalog ... oney_.html

co dziwne nawet w Nowej Zelandii uzywaja UMF.. tylko w Polsce jakos wola OMG :) ja probowlam to rozgryzc jak probowalysmy sie z mama zrozumiec ;)

Polecam :)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

Z tego co mowicie i z tego co wyczytalam w necie na temat tego miodku to naprawde warto go kupic,tylko kurcze troszke drogi jest,no ale mam nadzieje ze warto i,ze nie jest to kolejny przereklamowany produkt.
asiencja20, Ja kupuje przewaznie w Toysrus,zawsze cos tam fajnego i w miare niedrogiego wyhacze :)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja napisał(a):miodku to naprawde warto go kupic,

warto- dziala :D
moja mama sobie wyleczyla nim zaawansowanego Helicobacter pylori - mila 90% ukladu pokarmowego zatrutego- zyla w mekach, 80% jelit ma juz wyciete bo sie diabelstwo przerodzilo w inne powazne choroby. zaden lekarz nie chcila i nie mogl jej juz pomoc :( a kasowali po 150 za wizyte nie mowiac juz o setkach za badania... miod jest drogi ale sie oplaca.
ja jej kupuje nie nizszy niz 20 UMF
ale brala tez 35 UMF teraz moze juz slabsze i dzialaja :)
wiec im czlowiek bardziej chory tym ostrzejsyz miod potrzebny
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

dorotajab, a ten miód ma jakieś właściwości odchudzające :)
może kupię mojej mamie? Tutaj wychodzi taniej czy w Polsce? Bo nie wiem czy kupować tutaj i wysłać z paczką czy na miejscu jak bede za 2 tygodnie :) A dzieciom mogę dawać ? Ja mam takiego lenia że nie chce mi się nawet googlować hehe
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

nie dziala odchudzajaco niestety- to w koncu miod. ale jest zdrowy :)

dzieciom jak najbardziej

tu wychodzi taniej niz z w Polsce... w Polsce wszystko jest jak dla rockefellerow

najtansza stronka z miodem:

http://www.manukahoneyhealth.co.uk/
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

No i skonczyly sie upaly... Jak dla mnie to nawet dobrze bo w taka duchote isc mi po mala do szkoly to byla tragedia normalnie, rano bylo jeszcze w miare, najgorzej popoludniu. Goska od tyg smarka i kaszle, dawalam jej flegamine i witamine C, przez kilka dni paracetamol bo wstawala taka czerwona jakas ale nic to kurde nie daje :roll: Na dodatek w piatek posikala sie w szkole a dzis w nocy zmoczyla lozko a wczoraj wieczorem dostala pokrzywki, po wewnetrznej stronie ud, wokol kostek na nogach i na jednym nadgarstku :roll: Dalam jej wapno, zyrtek i posmarowalam taka mascia na zlagodzenie swedzenia i dzis niby juz nic nie ma. Nie wiem co mam teraz z nia robic, czy isc do lekarza czy co :?: B tez chory, caly weekend chodzil mi tu po domu i marudzil bo ma katar :roll: Normalnie umierajacy byl i jest do tej pory bo nadal mu ten katar nie przeszedl :roll: Kwestia czasu bylo az i ja zlapie no i dzisiaj juz czuje jakies takie lamanie w kosciach, ale bronie sie :) Pije herbate z cytryna i sokiem malinowym i z miodem na zmiane, a pozniej biegam siku :D Powaznie rozchoruje sie dopiero na weekend, ciezko chora przeleze cala sobote i niedziele w lozku, a co w koncu mi tez sie nalezy chorobowe :D :D :D :D Zawsze to ja pielegnuje chorych wiec teraz bedzie zamiana rol, ciekawe tylko czy wytrzymam w tym lozku widzac jak ten moj chlop nieporadnie placze sie w kuchni i w ogole wszystko robi inaczej niz ja bym zrobila :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

malaroksi, z tego co pamietam to Twoja mama tez choruje na cukrzyce tak? Jaki ma typ cukrzycy? No i czy moze miod jesc,bo mi miod bardzo cukier podnosi,nie wiem wlasnie jak ten by na mnie zadzialal...ale chyba tez niebardzo bo to jednak slodkie,nigdzie nie pisza czy jest on dla cukrzykow polecany :roll: Ale kupie go na sprobowanie na pewno malemu bede go dawac,bo zawsze w okresie jesienno-zimowym lapie infekcje dosc czesto.

No tak cieple dni juz sie skonczyly,od jutra ma byc jakis huragan ktory z dnia na dzien ma sie nasilac i sprowadzac do nas arktyczne powietrze :x A ja nadal nie mam kurtki cieplej,chyba bede musiala zeszloroczna przeprosic.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

asiencja20, toysrus, boots, ebay, kiddicare.com :)

Dodano: -- 4 paź 2011, o 16:31 --

Anastazja napisał(a):No tak cieple dni juz sie skonczyly,od jutra ma byc jakis huragan ktory z dnia na dzien ma sie nasilac i sprowadzac do nas arktyczne powietrze

jutro ma straaasznie wiac i byc 14 stopni:((
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

a wiiiiiiitam........ :roll: troszku tu sie dzialo...heheh
nadrabiam czytanie....widze ze kolezanki juz po spotkaniu..faaajnie...

ehh a jak tam ciążówki?jeszcze zapakowane?jak samopoczucie?

u nas choróbsko...jak nie julka to ja..mnie teraz dopadlo..masakra jakas....niechcialabym znowu torpedki zarazic....

bylysmy na szczepieniu,pre school booster czy jakos t :roll: k...obylo sie bez placzu ale julka zawinela doktorkowi garsc lizakow. :roll:
zapytalam sie od razu o antykoncepcje dla mnie i tu o dziwo dostalam od razu...z tym ze pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam...dostalam tabl.ktore mam brac caly czas...cerazette...bez odtawienia na @....podobno jakas minipigulka..niewiem tylko czy to serio zabezpiecza :roll: no i po jakim czasie mozna ''czuc sie zabezpieczonym'' ;)
a dostalam te tabl,poniewaz spada mi waga..teraz kolo 1.5 kg na tydzien....no i podobno branie innych anty mogloby troche powodowac tycie.....tak powiedzial doktorek...ale wiecie co?w ulotce napisono ze wsrod niepozadanych objawow jest tycie..wiec sama niewiem....

a co do gubienia wagi...dostalam od malzona na urodzinki crosstrainera...rewelka..i tak wieczorkiem wyciskam :lol: waga spada powoli ale zauwazylam jakby ksztalt nog sie troche poprawial...

ehhh pogmatwany ten moj post...ehhhh
nadrabiam zaleglosci w czytaniu pozdrowionka
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Luiza » 4 paź 2011, 19:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

dorotajab napisał(a):co dziwne nawet w Nowej Zelandii uzywaja UMF.. tylko w Polsce jakos wola OMG :) ja probowlam to rozgryzc jak probowalysmy sie z mama zrozumiec ;)

To właśnie nie polskie oznaczenie bo ten miód, który ja znalazłam, jest sprzedawany na polskiej stronie, ale nie jest polski. Etykieta jest zagramaniczna.
http://www.miodymanuka.pl/userdata/gfx/ ... 083d15.jpg

No ale nie ważne.
Dzięki za wszystkie info.
Ja już przepadałm. Jestem ofiarą manuka.

Teraz jest na wyprzedaży w sklepach Julian Graves. Zmieniają opakowanie i wyprzedają stare zapasy. Niestety nie pamietam cen. Swój 5+ kupiłam za 5.75 chyba. I muszę wrócić po 20+.

Już dawno zwróciłam uwagę na te miody, ale jakoś nie wiem dlaczego ubzdurało mi się że on pewnie smakuje jak spadziowy, którego nie znoszę. I teraz ponieważ był w promocji postanowiłam spróbować najtańszy.

Dzięki za stronkę. Faktycznie tam dużo taniej. Zamawaiam :D
Pewnie dla całej rodziny.

Dodano: -- 4 paź 2011, o 19:16 --

Ewela , a może właśnie tego miodu małej daj.
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

Steinik, wow super,fajnie że ci tak waga leci , ja też tydzień bez słodyczy i 1,2 mniej :) jeszcze 2 razy tyle muszę :) kurcze ale może bym sobie też sprawiła taki przyrząd przydało by mi się wymodelować sylwetkę , na co to działa ?
Anastazja moja mama faktycznie jest cukrzykiem zapomniałam o tym więc nie kupię jej tego miodu ale Nam wezmę na spróbowanie
dorotajab, dzięki za linka kupię sobie zaraz :)
ewela119 najgorsze chyba co może być to chory facet w domu , to gorzej jak 3 ka dzieci :) zdrowia życzę ,steinik tobie też oczywiście :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 4 paź 2011, 19:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Rany, niektórych na ebay to chyba powaliło.
Chcą ponad 40 funtów za 250g 20+. Chyba musiałby słoik być wysadzany diamentami.
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

Luiza, wlasnie tak zachwalacie ten miod ze tez zaczelam zastanawiac sie nad kupnem, z tym ze ja to w jakims sklepie bym chciala zeby na przesylke nie czekac, tylko pojsc i kupic bo wszyscy sie tu rozkladamy po kolei :roll: Dopiero bede czytac o tym miodzie, ale chyba nie ma przeciwwskazan do stosowania u ciezarnych? W koncu to tylko miod...

Steinik, ja nie wiem jak kolezanka korbobor ale ja jeszcze zapakowana, aczkolwiek juz mnie kusi zeby zaczac rozne kombinacje zeby urodzic szybciej :P Herbata z lisci malin, puszka ananasow i plyn do mycia szyb juz zakupione :D :D :D Czekam tylko na jutrzejsza wizyte u poloznej. Niecierpliwie sie juz strasznie :lol:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona