Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Luiza » 23 paź 2011, 22:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 23 paź 2011, o 22:15 --
Chłop mój ma wady jak każdy ale ma masę zalet, jakich żaden chłop nie ma :)
Jest mój i najlepszy :D
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez ewela119 » 24 paź 2011, 09:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A tak z innej beczki wczoraj rozmawialismy na skype z tesciami, tesciowa w koncu chyba do siebie przyjela ze zostanie babcia, aczkolwiek nie omieszkala skrytykowac ze juz lozeczko rozstawione bo to za wczesnie :D Bardzo chcialaby przyjechac teraz do nas, a tesciu by chyba chcial sie jej pozbyc jeszcze bardziej :D Ale niestety ponad 3 miesiace temu spadla z roweru i zlamala rękę i do tej pory ma ja calkowicie niesprawna, wisi jej jakby nie miala w niej czucia, mowi ze nie moze ruszac, jakies sruby tam miala i w ogole cyrki :roll: W kazdym badz razie siedzi w domu i tesciowi glowe suszy az ten w akcie desperacji chcial ja do nas wyslac :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Luiza » 24 paź 2011, 09:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i mama się oburzyła, ze kuzynka już kupuje rzeczy bo za wcześnie. Dziecko rodzi się w styczniu.
Ci wszyscy starzy to uważają, że dziecko ma się urodzić, a potem nie wiem kto i kiedy ma rzeczy kupować. Tym bardziej, że kuzynka jest w Polsce i chciałaby dużo rzeczy z UK bo tu wiele taniej. To na pewno po urodzeniu dziecka wsiądzie w samochód i przyjedzie na zakupy do uk.
Stare zabobony. A u mnie w rodzinie niby nigdy przesądów nie było i w żadne czary mary nikt nie wierzył.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez ewela119 » 24 paź 2011, 09:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 24 paź 2011, 12:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tak i zostawic facetowi najlepiej kupoienie wozka lozeczka ubranek kosmetykow butelek itd...co to za kretynizm wogole. a pozatym druga kewstia jest finansowa. jak ja bym mial tak na raz wszystko kupic i wylozyc tyle kasy to dziekuje... ;)..dlatego trzeba sie sluchac tylko swojego rozsadku :)ewela119 napisał(a): Moja tesciowa w ogole jakos jeszcze wczesniej rzucila zebysmy my w ogole NIC nie kupowali zanim sie dziecko nie urodzi, ze ona przyjedzie i z moim pojedzie na zakupy jak ja bede w szpitalu po porodzie
Dodano: -- 24 paź 2011, o 12:08 --
Luiza, spoznione zyczonka, zdrowia szczescia i milosci :)) :roza:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Steinik » 26 paź 2011, 08:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ale juz spoko jest..
Julka mi sie pochorowala troche,zaziebiona jest...najgorszy jest ten mokry kaszel,skroilam cebule na syrop,jade pozniej do sklepu po jakas flegamine...
a wy jak radzicie sobie z mokrym kaszlem?
a z neewsow....jula ma przeklute uszy,tatus w koncu sam z nia poszedł...
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez ewela119 » 26 paź 2011, 10:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Moja mala tez kaszle od dluzszego czasu, pisalam juz ze troche jej przeszlo po flegaminie i znowu wrocilo i teraz zrobilam jej syrop z cebuli zeby znowu jej lekami nie faszerowac, no i po 3 dniach jest znaczna poprawa, juz prawie w ogole nie kaszle, na dodatek ma half term wiec nie wychodzi na dwor w samym sweterku w takie zimno :evil: i ladnie sie wszystko cofa.
A ja mam dzisiaj wizyte u poloznej, ciekawe co mi pani powie. Wczoraj wieczorem dostalam skurczow, byly czeste, regularne ale niezbyt bolesne, powiedzialam mojemu B to widzialam ze stan przedzawalowy go ogarnal :lol: No ale poslalam go spac i sama tez zasnelam w koncu po kilku godzinach przewracania sie a dzis juz nic nie ma, ale czuje sie jakos dziwnie od rana :roll: Niepokoja mnie pojawiajace sie od kilku dni dusznosci, nie trwa to dlugo bo kilka minut ale robi mi sie duszno, twarz mam czerwona i nie moge oddychac, mam nadzieje ze to nic powaznego :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Steinik » 26 paź 2011, 17:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
myslalam ze bedzie wiecej placzu...
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez kindzulinaa » 26 paź 2011, 17:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119,jak tam po wizycie??Moze juz sie zaczelo...??
Ciekawe jak korboborgdzies wyczytalam,ze dzisiaj miala isc do szpitala chyba.Mam nadzieje,ze albo juz ma dzieciatko przy sobie albo sie zaczyna :)
Steinik,fajnie ze mala sie cieszy z dziurek w uszkach,teraz napewno bedzie co jakis czas prosic o nowe kolczyki :)
U nas ok,Kacper ma teraz przerwe od szkoly.W domu rozrabiaja z Marcelkiem.Uczymy literek Kacpra a przy okazji i Marcelek sie uczy,bo powtarza.Zaczyna coraz wiecej mowic slow :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 26 paź 2011, 19:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tez musze sie zabrac za uczenie, Goska dostala prace domowa na half term ktora poki co lezy nie ruszona a jutro juz czwartek...
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 28 paź 2011, 01:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Gratulacje i czekamy na wiesci o malej istotce! :) Powitalam Cie juz w innym watku (jak przystalo na jego zalozycielke) ;)
Zasnelam dzis na sofce... przebudzilam sie, a tu takie wiesci! :)
no to ide spac dalej :P
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez korbobor » 28 paź 2011, 11:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nie wiem gdzie pisać o moim szczęściu bo pewnie powinnam w temacie ciężarówek ale co tam chyba się nikt ni obrazi ;)
Na szybko urodziłam we wtorek o 2 ; 56 rano w szpitalu zjawiliśmy sie ok 23 30 wiec poszło błyskawicznie. rodziłam w normalnym ubraniu bo nawet toreb nie mieliśmy czasu zabrac :roll: Na początek mnie położyli na przeczekanie z 2 cm rozwarciem po ok 1.5 było już 9 i wieźli mnie w panice na oddział . o wymarzonym epiduralu mogłam zapomnieć bo wszystko się działo za szybko a gaz dostałam dosłownie na 5 min wiec mój plan porodu poszedł do śmieci :)
Nigdy więcej :lol:
niestety nie obyło sie bez komplikacji :(
tempo zrobiło swoje i pęknięcia 3 stopnia :(
Po wszystkim mi powiedzieli, ze muszą mnie szyć na sali operacyjnej a co z tym idzie dostalam znieczulenie w kręgosłup i to się kurcze nazywa złośliwość losu......
Mala miałam przez chwile ze względu na utratę krwi ale dostał ja mój lukasz i siedział z nią przez godzinę trzymając ja nagusieńka pod koszulka :) mala zdrowa 3360 i 50 cm wiec ich prognozy co do wagi były mało precyzyjne :) na nic nie ma czasu bo ona nie chce spać nienoszona wiec pierwsze noce nieciekawe i karmienie ciężkawo idzie :( ale najważniejsze ze już jest z nami :))
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez yoko » 28 paź 2011, 11:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
alez blyskawiczny porod, szok :shock:
ewela119, z moich wyliczen to juz 40 tc zaczynasz, zgadza sie?
jaaaa ja ten czas leci. ja za tydzien koncze prace - uff w koncu...moze sie w koncu troche wyspie, zanim sie moje bobo urodzi....
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez bogini8 » 28 paź 2011, 12:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nigdy nie mow nigdy :))
Najwazniejsze z masz juz malutka przy sobie, jak ma na imie ?:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 28 paź 2011, 13:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
yoko, dobra z Ciebie matematyczka :) Ale z mojej niuni to chyba nie bardzo bo nic sobie tego nie robi :roll: Najwyrazniej moje przewidywania co do wczesniejszego porodu nie sprawdza sie tak jak przewidywala malaroksi :roll: Moze ja powinnam zapytac kiedy urodze, ona zawsze zgaduje, albo ma jakas szklana kule schowana gdzies :D :D :D
Ja mimo ze moge teraz spac do woli bo mala ma wolne w szkole tez ciagle jestem niewyspana, w nocy przewracam sie z boku na bok i nie moge spac, nie wiem czy bardziej dlatego ze nie moge znalezc sobie wygodnej pozycji czy ze stresu. Bo im blizej porodu na ktory tak niecierpliwie juz czekam tym bardziej zaczynam panikowac... Ale nie martwie sie tym ze bedzie bolalo czy ze moga byc jakies komplikacje tylko zeby o niczym nie zapomniec, zeby moj akurat byl w domu, co z Goska zrobic jak zaczne rodzic w srodku nocy i takie tam. Zameczam tym siebie i wszystkich w kolo, tylko patrzec jak ktos kaze mi sie w koncu zamknac :P Niech to w koncu sie stanie bo popadam w jakas paranoje juz :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-