Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez sharemka » 6 sty 2009, 16:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam:)
jestem dzis pierwszy raz ale czasem zagladalam tutaj i czytalam Wasze posty:)chcialabym prosic o rade, bo wszystkie albo jestescie albo bedziecie mamusiami!
jestem w 12 tyg. ciazy, czuje sie swietnie, prócz mdlosci...wczoraj w szpitalu w Solihull podczas pierwszego skanu dowiedzialam sie ze jest cos nie tak! Glówka dziecka byla za bardzo pochylona do przodu...jestesmy przerazeni, to nasze pierwsze, wyczekiwane dzieciatko! szaleje z niepokoju...nic mi dokladnie nie powiedziano, tylko dzis od Doktor dowiedzialam sie ze zdjecia ze skanu ich zaniepokoily, podejrzewa ze powodem takiego stanu sá chromosomy baby i ze wcisna mnie na bardziej konkretne badanie ze specjalistá dopiero 12 stycznia w Heartlandzie.
Nie dam rady czekac do poniedzialku, rozpaczliwie szukam pomocy...moze któras z Was miala jakies problemy przy pierwszym skanie, moze ktos cos slyszal od kogos???
Ja ciagle mam w uszach jej slowa o patologi ciazy i ze muszá mnie nastawic na najgorsze! Moj maz pociesza, ze moze dzieciatko poprostu zle lezalo, ze moze nie ten dzien i lepiej czekac do poniedzialku.
Dzwonilam juz do przechodni w Coventry...tam dopiero w niedziele, czy któras z was korzystala z uslug tej przechodni i tamtejszych lekarzy?
dziekuje za pomoc!!!
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 6 sty 2009, 18:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=4475
Nie moge wiecej pomoc. Trzymaj sie i zycze zeby wszystko bylo dobrze.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 6 sty 2009, 20:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

to dla dobra dziecka radze wziasc pare glebokich oddechow i poczekac do poniedzialku. stress niezbyt dobrze wplywa na plod. moze akurat tak sie ulozyl, albo zle ktos zobaczyl. mi kiedys prognozowali dziecko ponad 4 kg, a urodzil sie ze srednia wagowa :-D
nawet lekarze w tej przychodni polskiej nic nie zrobia. poczekaj. to tylko pare dni, a w miedzy czasie zadbaj o spokoj.

troche mnie nie bylo i prosze jaki wysyp nowych mamusiek :-D :-D

yoko przeprowadzilas sie, bo chyba gdzie indziej meiszklas, czy myle osoby?

anek , moja siostra jest chyba w podobnym okresie ciazy :neutral: podobnie reaguje :-D :-D :-D
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 6 sty 2009, 22:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziekuje bardzo:)
prawda jest ze nerwy nic nie pomogá! mam nadzieje ze czas mi minie szybciej, od jutra do pracy, w niedziele odwiedzimy tá klinike w Coventry a potem juz poniedzialek, wiec oby tylko noce przespac:/
Pozdrawiam w te mrozná, troche przypominajácá polská pogode:)
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 22 sty 2009, 08:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sharemka mam nadzieje ze juz wiadomo ze maluszek rozwija sie zdrowo..
ehhh ale nerwy napewno sa zrozumiale..
powodzenia!!!!

jak tam ciezarowki na koncoweczce????
sa juz znajome skurczyki?? hihi

chwalic sie tutaj raz dwa!!!
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 22 sty 2009, 09:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No pewnie że są skurcze :mrgreen:
Już od ponad tygodnia podniecam się że to już ale przechodzi, muszę być cierpliwa....
Termin był 19.01 czyli to już lada dzień, w poniedziałek do położnej na masażyk a jak nie to pewnie za tydzień w piątek na wywoływanie!!

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 22 sty 2009, 09:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

aaa Agnieszka to ty??? :wink:
w takim razie trzymam kciuki mocno!!!!
bedzie dobrze!!!!
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 22 sty 2009, 10:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Tak! to ja :-)
Oj trzymaj kciuki, przydadzą się!!!! :mrgreen:
Pozdrawiam.

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 24 sty 2009, 22:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mam pytanko w ktorym tygodniu czulyscie pierwsze ruchy dziecka? Niby mozna pomiedzy 16 a 22 tygodniem, ale ja jestem w 19 i nadal NIC :cry: slyszalam ze szczuplejsze dziewczyny czuja szybciej, zakladam ze zaliczam sie raczej do tych srednich :wink:

Jeszcze jedno, jakie bierzecie witaminki? Ja biore od trzeciego miesiaca Prenatal Classic i zastanawia mnie czy brac go do konca ciazy czy pod koniec juz nie ma takej potrzeby :?:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 25 sty 2009, 10:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

anek bierz witaminy jak długo sie da nie zaszkodzą a zawsze są potrzebne , co do czucia ruchow dziecka to w pierwszej ciązy czuje sie je najczęsciej po 20tyg ciązy , ja miałam bardzo duze dziecko a i tak dopiero namacalnie czułam je w 21tyg , z drugą ciązą ponoc jest to znacznie szybciej i mozna juz wyczuc w 16tyg.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 25 sty 2009, 11:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek witaminki bierz ja nawet bralam jeszce po urodzeniu syncia.
Co do ruchow przy kybie czulam pierwsze ruchy ok 22 tyg.przy drugim synciu ok.20 tyg

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 25 sty 2009, 13:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja czulam jakies laskotanie ok 17-18 tyg....ale nie mam pewnosci co to bylo :)
za to pierwszego kopniaka dostalam na poczatku 19 tyg :D w drugi dzien Bozego Narodzenia :D...teraz sesje sa juz regularne i wyglada na to ze mam malego akrobate w brzuszku :D sama slodycz :mrgreen:

co do witamin....lekarz w Polsce powiedzial ze dopoki nie ma zalecenia od lekarza np co do poziomu zelaza to zeby nie brac zadnych witamin....w sumie mimo to zaczelam brac pregnacare....ale mialam dziwne mdlosci i bole zoladka (robilam dwa podejsca do witamin i za kazdym razem to samo), wiec teraz biore tylko folik i kapsulki omega-3. a poziom witamim w organizmie staram sie uzupelniac naturalnie...ale przeciez kazda z nas jest inna
pozdrowienia
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 25 sty 2009, 13:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej

jesli chodzi o ruchy maluszka
to u mnie byly wrecz ksiazkowo, ok 18tyg
a witaminy zazywalam przez cala ciaze i podczas karmienia piersia

mimo to w ciazy mialam lekka anemie i dodatkowo dostalam zelazo

polecam wam duzoo zielonego

trzymajcie sie
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agunia24 » 25 sty 2009, 19:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

a ja mam pytanko troche innej tresci jestem lekko podziebiona nie mam zadnych ciazowych problemow ale strasznie mnie boli gardlo i kosci jak to w przeziebieniu bywa....doradzcie kochane co moge zarzyc bez konsultacji??

agunia24
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 25 sty 2009, 21:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wiesz co do lekow nie mam zielonego pojecia, ale kilka razy mnie juz cos bralo i nie chcialam zeby sie zbytnio rozwinelo, wiec moja kolezanka (chinka) doradzila mi korzen ginger. Musze przyznac ze dziala super mam go caly czas w lodowce i w potrzebie odkrajam kawalek kroje w plastry i zalewam wrzatkiem nastepnie przekrywam i odstawiam na kilka minut. (pic gorace) Smakuje tak sobie, cos jak polaczenie pieprzu z cytryna ale dziala super. Testowalam metody (mleko + czosnek + miod) ale rozne to dawalo efekty. Moze cebula pokrojona z dodatkiem cukru lub miodu odstawiona w sloiczku na kilka godzin calkiem smaczny syrop. Pozdrawiam
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona