Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Co w tym przykrego i złego ze ludzie liczą czy stać ich na dzieci czy nie? Rozmnażania sie ze świadomością ze zafundujemy dzieciom biedę lub bez myslenia o tym w ogole jest jakoś moralnie lepsze niż zrobienie tego po ustabilizowaniu sie finansowo i rządzeniu ze budżet domowy da radę?
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

lepiej jest przekalkulowac czy stac na dziecko niz pozniej krasc zeby dziecku dac jesc. jestem za swiadomymi ciazami. to zaden wstyd jesli chcemy zapewnic dziecia godne zycie. ja bym sie nie zdecyowala na dziecko jakby nie bylo mnie stac tylko po to zeby zaspokoic swoja potrzebe posiadania potomka. a dziecko kosztuje, pieluszki, mleko jak nie karmi sie piersia, itp.

Dodano: -- 8 cze 2012, 22:25 --

nawad napisał(a):
ps. wiesz, ze to bedzie przykre dla dziecka, gdy kiedys dowie sie, ze jest owocem finansowych kalkulacji? powodzenia

a wiesz jak mojej corci bedzie milo usluszec ze byla chciana pod kazdym wzgledem i nie byla wpadka. ze rodzice chcieli miec pewnosc ze bedzie miala co jesc ... moglabym wymieniac tak caly wieczor.
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

W normalnej rodzinie nie ma potrzeby zapewniania dziecka ze nie bylo wpadka. To jest oczywiste.

Dodano: -- 9 cze 2012, 00:13 --

Nie boicie sie nowotworu wywolanego przez te implanty?
http://www.patient.co.uk/doctor/Progest ... nts-(POSDI).htm

Breast cancer incidence is slightly raised during and for up to 10 years after use of injectable contraceptives.

A ponadto zaburzenia krzepliwosci krwi:

As with other progestogen-only methods, a change in bleeding pattern (amenorrhoea, irregular bleeding, menorrhagia) is common and is the main reason for early removal of Nexplanon®:9

A na koniec mozliwosc wirylizacji dziecka plci zenskiej, czyli urodzenie dziewczynki z cechami meskimi jak zarost na twarzy,

If pregnancy occurs during use of hormonal contraception (including combined oral contraceptives), there is no evidence of increased risk of congenital malformation.13 There is, however, a theoretical risk of virilisation of the fetus, so the implant should be removed as soon as possible.

Dodano: -- 9 cze 2012, 00:23 --

Progestogen powoduje 17 % wzrost czestosci wystepowania raka u kobiet go stosujacych, i to nawet po 10 latach od zaprzestania.
The progestogen-only pill

The Collaborative Group found a non-significant 17% increase in the risk of breast cancer in women taking the progestogen-only pill. 13 The evidence was based on a tiny number of cases. Even if the risk is real, it is probably lower than that for the combined pill, and may be negligible.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC539508/

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca

godziogodzio napisał(a):W normalnej rodzinie nie ma potrzeby zapewniania dziecka ze nie bylo wpadka. To jest oczywiste.

niby tak ale 90 % ciaz jest nie planowanych tj.wynik wpadki. czy zle mowie?

godziogodzio napisał(a):Progestogen powoduje 17 % wzrost czestosci wystepowania raka u kobiet go stosujacych, i to nawet po 10 latach od zaprzestania.

z tego co napisales wiekszosc srodkow antykoncepcyjnych powoduje raka bo wiekszosc z nich zawiera progestogen (w zastrzyku, w implancie, w spirali, oraz w tabletkach- jak bedzie trzeba to zeskanuje ulotke informacyjna, sama teraz bede wszczepiac sobie implant) a tak nawiasem teraz wszystko powoduje raka, wiec jak chcesz sie przed nim uchronic to nie jedz i nie pij :P
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

padme2009, zaciekawila mnie Twoja wypowiedz o Good Hope hospital. Musze tutaj przytaknac. Ja tez rodzilam tam i myslalam z poczatku ze to najlepszy wybor ale jak przyszlo co do czego to opieka lekarska baaaardzo barrrrdzo mnie zawiodla. Nie wiem czy to jakies rasistowskie pobudki, ale jakos tak wolno do wszystkiego podchodzili zle mnie badali i caly czas wmawiali ze jeszcze nie rodze a tak naprawde to juz byl ten etap ''active labour''. Do tego wszystkiego nie moglam sie doprosic czegos przeciwbolowego. Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i porod byl szybki a niunia calutka takze ok.

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

ja akurat nie rodzilam w good hope ale lezalam tydzien bo stracilam w nim moje malenstwo, i moja opinia jest taka sama, odczulam rasizm i totalna ignorancje takze radze ten szpital omijac szerokim lukiem. Rodzilam w walsall i tu nie moge zlego slowa powiedziec, ja osobiscie potrzebowalam pomocy poloznych bo nie pozwalali mi wstawac z lozka przez 12 h i jak czegos potrzebowalam to polozne i pielegniarki bez grymasow na twarzy za to z usmiechem pomagaly
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

jo14189 napisał(a):90 % ciaz jest nie planowanych tj.wynik wpadki. czy zle mowie?

Tzn , ciaze w malzenstwie sa nieplanowane? Czyli para spi razem i nagle ni z tego ni z owego pojawia sie dzidzius a oni nie wiedza skad? :grin:

Wypowiedz ze wszystko powoduje raka to nie jest argument. Srodki antykoncepcyjne znacznie wzmagaja czestosc wystepowania nowotworu piersi u kobiet, kazdy powinien o tym wiedziec gdy zaczyna brac te tabletki.( perspektywa amputacji piersi)

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

odczucia po stracie dziecka sa takie same w Polsce jak i Anglii zawsze sie mysli ze tos nier chciał pomóc Tobie i twojemu dziecku...
zawsze się mysli ze moze gdyby zrobili cos po twojemu toby sie udało toby dzieckop zyło..
Niestety tak nie jest i nie uważam ze to pobudk asistowski miały tu jakas przyczyne
W Anglii inaczej niz w Polsce zapatruja się na utrate ciązy...jesli płód-ja nazywam to dzieckiem nawet w 25 tyg ciązy jest w czasie poronienia lub przedwczesnego porodu bez komplikacji.oni wierza ze natura tak chciała...???
chociaz dobrze wiemy ze takie dziecko potrafi przezyc poza organizmem matki
W Polsce juz zaczeliby ratowac takiego maluszka bo to ich zasrany obowiązek
Wiem co mówie..sama straciłam dziecko
wiem jakze bolesne to dla mnie było i jak wysyłalam wszystkich do diabła za to ze nie potrafia nam pomóc
ze to ich wina...ze sa niedouczeni zwykła gorycz matki
Tez uważałam ze traktuja mnie jak gorsza z enikt sie mnie nie opiekuje ze nie spełniaja moich zyczen i wiecie co?
dopiero kiedy doszło do ostatniego etapu...wywołania rozszezrzenia szyjki jedna pani doktor z Rosji wziela mnie na strone przytuliła i porozmawiała jak człowiek z człowiekiem
Wyjasnieła co sie dzieje jaks ie dzieje i dlaczego jest jej tak samo przykro jak mi
To był jedyny jeden raz kiedy poczyłam się jak ktos o kogo sie tu dba w tak cięzkiej sytuacji
Móiała curóchna..bedziesz miała dzieci to się nie urodzi bo nie takie miało przeznaczenie ja się toba zajme
boze ile dla mnie te słowa znaczyły...zapamietam Pania Doktor do konca zycia

Takze nie spisujcie szpitali w trudnych chwilach na strate to nie ich wina to tylko ogólna prawie 100 preocentowa znieczulica która pomaga imnie zwariowac

Co do pozytywu
ja rodziłam mojgo synka w szkocji
wspaniale,miła profesjonalna obsługa personel na każde zawołanie polecam princess royal maternity jakby sie komus przydazyło tam rodzic;) warto

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

to moze brzmiec glupio ale lepiej chyba zaplanowac niz narazac dziecko na to zeby zylo w skrajnej biedzie na przyklad... poza tym sa kobiety krore bez stabilizacji finansowej nie czuja sie pewnie bo przeciez pieluchy trzeba kupic jedzenie odpowiednie ubranka odpowiednie sprzety a to wszystko raczej tanie nie jest... nie wiesz jak wyglada sytuacja zatrudnienia wiec nie oceniaj.... ja mam trojke cudownych dzieci z przypadku aczkolwiek bardzo chcianego przypadku i czasem jak sobie siedze i mysle ze now nozka urosla i trzeba kupic buty czy nowe ubranka to sobie mysle ze wolalabym wszytsko zaplanowac wlacznie z finansami bo latwo czasem nie jest .... dziewczyna podchodzi swiadomie do maciezynstwa i chwala jej za to ze chce byc przygotowana i spelniac najlepiej role matki... wiec jak juz mowilam lepiej wspierac a nie oceniac

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

Wszczepianie sobie implantu ktory jest szkodliwy dla zdrowia jest wg Ciebie swiadomym planowaniem rodziny? aborcja tez?

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca
-2

godziogodzio, zastanawia mnie dlaczego Ty sie w ogole wypowiadasz w tym temacie? Znaczek przy Twoim nicku informuje nas ze jestes mezczyzna, mysle wiec ze nie powinienes wypowiadac sie na tematy antykoncepcji dla kobiet i jeszcze krytykowac nasze swiadome wybory. Kazdy srodek antykoncepcyjny zawiera ulotke w ktorej wszystko jest szczegolowo opisane, dodatkowo lekarze tez o tym informuja wiec kazda kobieta wie na co sie decyduje, Tobie nic do tego. I owszem uwazam ze uzywanie antykoncepcji (lacznie z uzywaniem implantow i innych hormonalnych srodkow) jest swiadomym planowaniem rodziny. Stawianie antykoncepcji na rowni z aborcja jest popisem totalnej ingnorancji z Twojej strony i jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze nie powinienes wypowiadac sie w temacie ktory Ciebie kompletnie nie dotyczy
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany
-1

Moze poprostu czlowiek chce nadrobic iloscia postow napisanych zeby podskoczyc w rankingu. Ja sie nie wypowiadam na temat dla kobiet bo jak wiele osob zaznaczylo, dotyczy to plci pieknej. Jedynie co moge powiedziec to to zeby kazda kobieta w swoim zyciu urodzila zdrowe i jak najbardziej zaplanowan dziecko.

Pozdrawiam wszystkie terazniejsze i przyszle matki :)
To cos pieknego miec dziecko lub dzieci :)

Mherba

Po to jest forum zeby sie wypowiadac. Ponadto implanty wywoluja osteoporoze :)
A na koniec mozna dodac ze kobieta z implantem zamienia sie po prostu w takiego kobiecego eunucha :)

godziogodzio
Raczkujący

Wyśmiewca

Jestes zenujacy :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Powiem tak, przesadziles i to ostro. Jezeli chcesz sie tak wypowiadac to moze od razu wyrwij kabel od neta a jezeli masz bezprzewodowy to wylacz laptopa i wlacz sobie jakas bajke. To nie powinno ciebie interesowac co dana kobieta robi ze soba a teksty typu
godziogodzio napisał(a):Po to jest forum zeby sie wypowiadac. Ponadto implanty wywoluja osteoporoze :)
sciagniete prosto z wiki sa wynikiem lansu na "mysle ze wiem wszystko" ale dodajac
godziogodzio napisał(a):A na koniec mozna dodac ze kobieta z implantem zamienia sie po prostu w takiego kobiecego eunucha :)
powoduje ze tak masz racje "myslisz" bo nie wiesz wszystkiego i najpierw doczytaj zanim sie wypowiesz.

Mherba

Poprzednia stronaNastępna strona