Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)
Napisane przez Albiorix » 8 cze 2012, 19:44 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- Albiorix
- Stały Bywalec
- Reputacja: 68
Napisane przez jo14189 » 8 cze 2012, 22:20 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
Dodano: -- 8 cze 2012, 22:25 --
nawad napisał(a):ps. wiesz, ze to bedzie przykre dla dziecka, gdy kiedys dowie sie, ze jest owocem finansowych kalkulacji? powodzenia
a wiesz jak mojej corci bedzie milo usluszec ze byla chciana pod kazdym wzgledem i nie byla wpadka. ze rodzice chcieli miec pewnosc ze bedzie miala co jesc ... moglabym wymieniac tak caly wieczor.
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez godziogodzio » 8 cze 2012, 22:59 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
Dodano: -- 9 cze 2012, 00:13 --
Nie boicie sie nowotworu wywolanego przez te implanty?
http://www.patient.co.uk/doctor/Progest ... nts-(POSDI).htm
Breast cancer incidence is slightly raised during and for up to 10 years after use of injectable contraceptives.
A ponadto zaburzenia krzepliwosci krwi:
As with other progestogen-only methods, a change in bleeding pattern (amenorrhoea, irregular bleeding, menorrhagia) is common and is the main reason for early removal of Nexplanon®:9
A na koniec mozliwosc wirylizacji dziecka plci zenskiej, czyli urodzenie dziewczynki z cechami meskimi jak zarost na twarzy,
If pregnancy occurs during use of hormonal contraception (including combined oral contraceptives), there is no evidence of increased risk of congenital malformation.13 There is, however, a theoretical risk of virilisation of the fetus, so the implant should be removed as soon as possible.
Dodano: -- 9 cze 2012, 00:23 --
Progestogen powoduje 17 % wzrost czestosci wystepowania raka u kobiet go stosujacych, i to nawet po 10 latach od zaprzestania.
The progestogen-only pill
The Collaborative Group found a non-significant 17% increase in the risk of breast cancer in women taking the progestogen-only pill. 13 The evidence was based on a tiny number of cases. Even if the risk is real, it is probably lower than that for the combined pill, and may be negligible.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC539508/
-
- godziogodzio
- Raczkujący
- Reputacja: -9
Napisane przez jo14189 » 9 cze 2012, 06:26 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
godziogodzio napisał(a):W normalnej rodzinie nie ma potrzeby zapewniania dziecka ze nie bylo wpadka. To jest oczywiste.
niby tak ale 90 % ciaz jest nie planowanych tj.wynik wpadki. czy zle mowie?
godziogodzio napisał(a):Progestogen powoduje 17 % wzrost czestosci wystepowania raka u kobiet go stosujacych, i to nawet po 10 latach od zaprzestania.
z tego co napisales wiekszosc srodkow antykoncepcyjnych powoduje raka bo wiekszosc z nich zawiera progestogen (w zastrzyku, w implancie, w spirali, oraz w tabletkach- jak bedzie trzeba to zeskanuje ulotke informacyjna, sama teraz bede wszczepiac sobie implant) a tak nawiasem teraz wszystko powoduje raka, wiec jak chcesz sie przed nim uchronic to nie jedz i nie pij :P
-
- jo14189
- Stały Bywalec
Napisane przez oliwka_26 » 9 cze 2012, 06:50 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- oliwka_26
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez jo14189 » 9 cze 2012, 07:52 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- jo14189
- Stały Bywalec
Napisane przez godziogodzio » 9 cze 2012, 10:10 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
jo14189 napisał(a):90 % ciaz jest nie planowanych tj.wynik wpadki. czy zle mowie?
Tzn , ciaze w malzenstwie sa nieplanowane? Czyli para spi razem i nagle ni z tego ni z owego pojawia sie dzidzius a oni nie wiedza skad? :grin:
Wypowiedz ze wszystko powoduje raka to nie jest argument. Srodki antykoncepcyjne znacznie wzmagaja czestosc wystepowania nowotworu piersi u kobiet, kazdy powinien o tym wiedziec gdy zaczyna brac te tabletki.( perspektywa amputacji piersi)
-
- godziogodzio
- Raczkujący
Napisane przez Ivoneczka23 » 9 cze 2012, 10:30 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
zawsze się mysli ze moze gdyby zrobili cos po twojemu toby sie udało toby dzieckop zyło..
Niestety tak nie jest i nie uważam ze to pobudk asistowski miały tu jakas przyczyne
W Anglii inaczej niz w Polsce zapatruja się na utrate ciązy...jesli płód-ja nazywam to dzieckiem nawet w 25 tyg ciązy jest w czasie poronienia lub przedwczesnego porodu bez komplikacji.oni wierza ze natura tak chciała...???
chociaz dobrze wiemy ze takie dziecko potrafi przezyc poza organizmem matki
W Polsce juz zaczeliby ratowac takiego maluszka bo to ich zasrany obowiązek
Wiem co mówie..sama straciłam dziecko
wiem jakze bolesne to dla mnie było i jak wysyłalam wszystkich do diabła za to ze nie potrafia nam pomóc
ze to ich wina...ze sa niedouczeni zwykła gorycz matki
Tez uważałam ze traktuja mnie jak gorsza z enikt sie mnie nie opiekuje ze nie spełniaja moich zyczen i wiecie co?
dopiero kiedy doszło do ostatniego etapu...wywołania rozszezrzenia szyjki jedna pani doktor z Rosji wziela mnie na strone przytuliła i porozmawiała jak człowiek z człowiekiem
Wyjasnieła co sie dzieje jaks ie dzieje i dlaczego jest jej tak samo przykro jak mi
To był jedyny jeden raz kiedy poczyłam się jak ktos o kogo sie tu dba w tak cięzkiej sytuacji
Móiała curóchna..bedziesz miała dzieci to się nie urodzi bo nie takie miało przeznaczenie ja się toba zajme
boze ile dla mnie te słowa znaczyły...zapamietam Pania Doktor do konca zycia
Takze nie spisujcie szpitali w trudnych chwilach na strate to nie ich wina to tylko ogólna prawie 100 preocentowa znieczulica która pomaga imnie zwariowac
Co do pozytywu
ja rodziłam mojgo synka w szkocji
wspaniale,miła profesjonalna obsługa personel na każde zawołanie polecam princess royal maternity jakby sie komus przydazyło tam rodzic;) warto
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputacja: 40
Napisane przez padme2009 » 9 cze 2012, 10:59 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- padme2009
- Początkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez godziogodzio » 9 cze 2012, 11:05 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- godziogodzio
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 9 cze 2012, 13:32 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 14:58 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
Pozdrawiam wszystkie terazniejsze i przyszle matki :)
To cos pieknego miec dziecko lub dzieci :)
-
- Mherba
Napisane przez godziogodzio » 9 cze 2012, 15:36 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
A na koniec mozna dodac ze kobieta z implantem zamienia sie po prostu w takiego kobiecego eunucha :)
-
- godziogodzio
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 9 cze 2012, 15:42 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 15:54 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
sciagniete prosto z wiki sa wynikiem lansu na "mysle ze wiem wszystko" ale dodajacgodziogodzio napisał(a):Po to jest forum zeby sie wypowiadac. Ponadto implanty wywoluja osteoporoze :)
powoduje ze tak masz racje "myslisz" bo nie wiesz wszystkiego i najpierw doczytaj zanim sie wypowiesz.godziogodzio napisał(a):A na koniec mozna dodac ze kobieta z implantem zamienia sie po prostu w takiego kobiecego eunucha :)
-
- Mherba
-