wyjazd do pl

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 mar 2010, 12:23 Re: wyjazd do pl

Ja bardzo lubie kawe :-D No tak z tymi alimentami to ja mam taka sama sytuacje, no ale nie do konca jest tak ze jest bezkarny bo postepowanie u komornika nadal sie toczy i zadluzenie mu rosnie takze predzej czy pozniej go ten dlug dopanie. Zycze Ci powodzenia, przyda Ci sie i gratuluje odwagi przy okazji...
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez mena 33 » 9 mar 2010, 12:28 Re: wyjazd do pl

ewela wierze ze mi sie uda ,juz swoje przecierpialam w zyciu z dziecimi a jak dostane poraz kolejny kopa w du,,.dam rade jestem silna.w konicu robie to dla dzieci wiec co jestesimy umuwiome na kawke, :wink: ja juz zmykam do pracy,jeszcze raz dzieki,moze podasz mi nmr,gg w konicu jestes moja nowa kolezankoom w obcym miescie :grin:

mena 33
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karjo » 9 mar 2010, 12:44 Re: wyjazd do pl

Niekoniecznie tak, co do ChB troche sie zasady zmienily:
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/sta ... als-uk.htm
Wiaze sie to glownie z dlugim oczekiwaniem, nawet powyzej roku, wiec trzeba miec niezle zaplecze finansowe na taka decyzje.
Z praca jest jak jest, moze rodzina bedzie w stanie pomoc?
Do szkoly dzieci da sie zapisac dopiero jak bedziecie tu wszyscy fizycznie, swoja droga, tez zajmie troche czasu wprowadzenie dzieci do nowego trybu nauczania, wiec i pojscie do pracy od razu po przyjezdzie, czy jej szukanie bedzie nieco utrudnione.
Na razie warto sobie przygotowac spis formalnosci do zalatwienia, dokumentow, zaplanowac kolejnosc.
No i dlaczego wszyscy z ta szkola katolicka ;) ?

karjo
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

Poprzednia strona

Powrót do RODZINA I DZIECKO