problem z kartą graficzną

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez PAWEL73 » 20 lis 2010, 13:30 problem z kartą graficzną

Nabyłem w drodze kupna ,kartę graficzną ATI HD5450 .Po zainstalowaniu karty komputer nie uruchamia się ,informacja na monitorze mówi że jest brak sygnału.Oczywiście przed montażem karty ,włożyłem dysk ze sterownikami i za każdym razem pojawia się informacja że nie odnaleziono sprzętu dla którego są te sterowniki.Karta była sprawdzana przez technika w salonie zakupu.Jest 100% sprawna.Proszę o jaką kolwiek pomoc. WIELKIE DZIĘKI

PAWEL73
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 20 lis 2010, 16:11 Re: problem z kartą graficzną

W ciemno to CI nikt nie powie. Z kartami jest, jeśli nie wstają, jest tak, że trzeba mieć sprzęt, żeby cokolwiek diagnozować. I do tego potrzebny 2gi komputer i 2ga karta żeby sprawdzić inną kartę na Twoim kompie tą kartę na Twoim. To, że
PAWEL73 napisał(a):(...)Karta była sprawdzana przez technika w salonie zakupu.(...)

Wcale nie oznacza, że
PAWEL73 napisał(a):(...)Jest 100% sprawna.(...)

Chyba, że byłeś obecny przy sprawdzaniu :)

1. posprawdzaj jeszcze raz kabelki
2. zasilacz. Może masz za słaby? Co prawda nie jest to jakiś potwór i w specyfikacji podają że wymaga tylko 400W, ale różnie bywa z zasiłkami w kompach :)
No i nie wiem po co
PAWEL73 napisał(a):Oczywiście przed montażem karty ,włożyłem dysk ze sterownikami

Ah no i teraz, jak pisałem to mi wyszło.
Jak może Ci się pojawiać informacja o nieodpowiednich serownikach, skoro karta nie wstaje?

PAWEL73 napisał(a):Po zainstalowaniu karty komputer nie uruchamia się ,informacja na monitorze mówi że jest brak sygnału.(...)

PAWEL73 napisał(a):(...) za każdym razem pojawia się informacja że nie odnaleziono sprzętu dla którego są te sterowniki.(...)

Coś nie halo z Twoim zgłoszeniem. Gubisz się w zeznaniach :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 20 lis 2010, 22:51 Re: problem z kartą graficzną

ja tylko sie dziwie jak wlozyc mozna sterowniki zanim zainstaluje sie karte :)

Guest

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 21 lis 2010, 03:25 Re: problem z kartą graficzną

Tutaj Pawle odpowiem na Twojego PMa:

Swoja wypowiedzią sam sobie zaprzeczasz i nie wiem co tak na prawdę się dzieje, bo skoro komputer:
PAWEL73 napisał(a):(...)Po zainstalowaniu karty komputer nie uruchamia się ,informacja na monitorze mówi że jest brak sygnału.(...)

to jakim cudem nagle:
PAWEL73 napisał(a):(...) za każdym razem pojawia się informacja że nie odnaleziono sprzętu dla którego są te sterowniki.(...)

Zdecyduj się -czy się nie uruchamia (brak sygnału) czy jednak się uruchamia a tylko problem ze sterownikami.

Ja nic nie sugeruję, tylko próbuję zrozumieć sytuację.

Draco - można, można. Pamiętam czasy, gdy przy zmianie sterowników na nowsze _trzeba było_ odinstalować stare, podczepić kartę pod SVGA 800x600 lub standard VGA 640x480, restartnąć system i dopiero instalować nowe. Bo jak się nadinstalowywało, to była kaszanka :) Albo tylko moja karta tak miała...

Pozdrawiam

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez teren21 » 24 lis 2010, 21:50 Re: problem z kartą graficzną

Witaj znam sie bardzo dobrze na sprzecie prowadze serwis Wymagany jest komputer z magistralą PCI Express® z jednym wolnym slotem graficznym X16 na płycie głównej
Zalecany zasilacz o mocy 400 W lub wyższej ;) A i co najmniej 1 GB pamięci systemowej
Zgodze sie z powysza opinia ze na 100% mozeniebyc sprawna ale to zadkosc jesli jest nowa
.A tak z ciekawosci podlanczales monitor do vga radeona czy indegrowanej jak sie domyslam bo niewiem jaka wiedze posiadasz? ;)A tak wogule zasilacz niemoze byc byle jaki Prezentuję czarną listę zasilaczy.

Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Win, Xilence, XION, 2N

Renomowane marki to:

Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieużywany), Modecom (MC, Volcano, Carbon), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, Zalman.

od zasilacza wiele zalezy pozdrawiam
nr tel 07933275901 jak masz jakies pytania

teren21
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny