Re: Pyszne obiadki, sprawdzone przepisy:))
Napisane: 2 lis 2011, 17:01
Papryka Faszerowana :D
Skladniki
4 dorodne papryki
0,5 miesa mielonego z indyka
pieczarki ok 300 gram
cebula , czosnek (ile kto lubi|)
ser zolty tarty ale moze i byc w plastrach
ketchup badz jakis sos pomidorowy z odrobina bazyli czy majeranku
Farsz
Najpierw podsmazamy cebulke na patelni na zlocisty kolor , dorzucamy pieczarki , jak juz sie skurcza i wytworza sosik przekladamy do miseczki , do tej samej patelni wrzucamy miecho mielone dodajemy czosnek i swoje ulubione przytraw ,co kto lubi , smazymy az bedzie gotowe do spozycia .
Nastepnie dodajemy przegotowanej wody i ketchup badz sos pomidorowy ( w przypadku sosu wody dodawac nie trzeba) . Jak sie troche nasze miesko pogotuje dodajemy pieczarki z cebulka. Mieszamy wszystko i odstawiamy na pare minut do ostygniecia.
Papryka
Myjemy papryki w goracej wodzie. Wykrajamy kapelusik czy tez ...( w kazdym razie wiecie o co chodzi :p odkrajamy gore ) Wywalamy wszystko co jest w srodku papryki , kapulusik zostawic !!! :D. Nastepnie ladujemy w nasze papryki farsz z sosem za pomoca duzej lyzki , ale nie ladujemy do konca bo musimy dolozyc ser i zalozyc kapusz :D
Posypujemy serem na gore i zakladamy kapelusz nastepnie owijamy w folie aluminiowa dociskamy by ladnie pasowalo i gotowe.
Pieczenie
Jak juz zrobimy wszystkie papryki , wkladamy je na blaszke i ladujemy do pierkarnika na 40 min 180-200 C. Po tym czasie Papryka jest ugotowana i gotowa do spozycia , jesli ktos lubi jesc chrupiaca moze wlozyc je do pierkarnika z funkcja grilla
Troche czasu schodzi ale fajnie czasami zjesc cos innego :D Papryki mozna zjesc z ziemniaczkami , ryzem a ostatnio bardzo smakowaly mi z kasza gryczana :p Co kto lubi
Bon apetit
(mala rada miecho nie musi byc z indyka moze byc wieprzowe ale ja osobiscie prefuruje indyka te wieprzowe z Uk mi nie wchodzi :D)
Skladniki
4 dorodne papryki
0,5 miesa mielonego z indyka
pieczarki ok 300 gram
cebula , czosnek (ile kto lubi|)
ser zolty tarty ale moze i byc w plastrach
ketchup badz jakis sos pomidorowy z odrobina bazyli czy majeranku
Farsz
Najpierw podsmazamy cebulke na patelni na zlocisty kolor , dorzucamy pieczarki , jak juz sie skurcza i wytworza sosik przekladamy do miseczki , do tej samej patelni wrzucamy miecho mielone dodajemy czosnek i swoje ulubione przytraw ,co kto lubi , smazymy az bedzie gotowe do spozycia .
Nastepnie dodajemy przegotowanej wody i ketchup badz sos pomidorowy ( w przypadku sosu wody dodawac nie trzeba) . Jak sie troche nasze miesko pogotuje dodajemy pieczarki z cebulka. Mieszamy wszystko i odstawiamy na pare minut do ostygniecia.
Papryka
Myjemy papryki w goracej wodzie. Wykrajamy kapelusik czy tez ...( w kazdym razie wiecie o co chodzi :p odkrajamy gore ) Wywalamy wszystko co jest w srodku papryki , kapulusik zostawic !!! :D. Nastepnie ladujemy w nasze papryki farsz z sosem za pomoca duzej lyzki , ale nie ladujemy do konca bo musimy dolozyc ser i zalozyc kapusz :D
Posypujemy serem na gore i zakladamy kapelusz nastepnie owijamy w folie aluminiowa dociskamy by ladnie pasowalo i gotowe.
Pieczenie
Jak juz zrobimy wszystkie papryki , wkladamy je na blaszke i ladujemy do pierkarnika na 40 min 180-200 C. Po tym czasie Papryka jest ugotowana i gotowa do spozycia , jesli ktos lubi jesc chrupiaca moze wlozyc je do pierkarnika z funkcja grilla
Troche czasu schodzi ale fajnie czasami zjesc cos innego :D Papryki mozna zjesc z ziemniaczkami , ryzem a ostatnio bardzo smakowaly mi z kasza gryczana :p Co kto lubi
Bon apetit
(mala rada miecho nie musi byc z indyka moze byc wieprzowe ale ja osobiscie prefuruje indyka te wieprzowe z Uk mi nie wchodzi :D)