jaki kurs???? wazne !!!
Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...
• Strona 1 z 1
Napisane przez Asik84 » 15 kwi 2010, 13:47 jaki kurs???? wazne !!!
Mam pytanie..jaki kurs itd najlepiej ukonczyc tutaj w angli zeby moc liczyc na prace biurowa?? i co ze znajomoscia angielskiego esol wystarczy??? czy liczy sie samo dogadywanie?? i ostatnie gdzie najlepiej rozgladac sie za tego typu praca??? Dzieki za podpowiedzi !!
-
- Asik84
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Nadijka » 15 kwi 2010, 15:53 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Hmm, ja nie mam zadnego dodatkowego kursu do pracy biurowej, wiec chyba nie jest niezbedny ale koncze teraz level 2 Esol, do znalezienia takiej pracy chyba łut szczescia sie przyda i pomyslne przejscie rozmowy kwalifikacyjnej. Juz oni tam ocenia czy sie nadajesz czy nie. Dobrze napisane CV tez bedzie niezbedne, doswiadczenie na podobnych stanowiskach itp.Jesli bedziesz musiala pracowac z ludzmi to obsluga klienta na odpowiednim poziomie tez sie przyda, ludzie raczej beda sie denerwowali jak bedziesz prosila co chwile o powtorzenie tego co powiedzieli.
Jesli chodzi o kursy to przychodzi mi do glowy jakies IT na pewno, NVQ Customer Service, cos zwiazanego z administracja.
A gdzie rozgladac sie za praca to...hmmm. Jesli masz jakas konkretna pozycje na ktorej bys sie widziala mozesz poszukac dostepnych etatow na stronie job centre, ewentualnie, praktycznie na kazdej stronie wiekszej firmy jest opcja typu; work for us, vacancy czy cos w tym stylu, mozesz tam zagladac i wyslac swoje CV.
To chyba tyle co mi przychodzi do glowy :) powodzenia.
Jesli chodzi o kursy to przychodzi mi do glowy jakies IT na pewno, NVQ Customer Service, cos zwiazanego z administracja.
A gdzie rozgladac sie za praca to...hmmm. Jesli masz jakas konkretna pozycje na ktorej bys sie widziala mozesz poszukac dostepnych etatow na stronie job centre, ewentualnie, praktycznie na kazdej stronie wiekszej firmy jest opcja typu; work for us, vacancy czy cos w tym stylu, mozesz tam zagladac i wyslac swoje CV.
To chyba tyle co mi przychodzi do glowy :) powodzenia.
-
- Nadijka
- Rozeznany
- Reputacja: 8
0
Napisane przez Asik84 » 15 kwi 2010, 15:59 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Wielkie dzieki Nadijka :* troche oświecilas mi ta sprawe ;) a co do tego szczescia hmm (bez znajomosci hehe )bedzie ciezko no ale zobaczymy ;))
-
- Asik84
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez bluebery » 15 kwi 2010, 16:06 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Na High Street na West Bromie jest agencja pracy chyba sie nazywa TEMPIk albo Templik ??? Tam zatrudniaja do biura, mozesz spytac. Powodzenia :-)
-
- bluebery
- Rozeznany
- Reputacja: 1
0
Napisane przez Cava » 15 kwi 2010, 20:58 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Do pracy w biurze nie sa wymagane jakies konkretne kwalifikacje. Oczywiscie jest to jakis plus, ale niewielki. Tak jak juz zostalo wsppomniane, takich kursow jest wiele.
Ja tez pracuje w biurze i tak naprawde zadnego wyksztalcenia podczas zatrudninia nie mialam. Co prawda nie jest to praca na full time, ale o cos takiego mi wlasnie chodzilo.
Job Centre i agencje to podobno dobre miejsca od których możesz zacząć poszukiwania. Nawet jeżeli nie znajdziesz pracy na stale, to napewno zdobedziesz jakies doswiadczenie, ktore przyda Ci sie gdy znow bedziesz czegos szukala.
Krotko mowiac, o prace w biurze wcale nie jest trudno, musisz tylko znac jezyk i byc zaradna, bo jak pewnie zdajesz sobie sprawe praca w biurze jest nieraz stresujaca.
Zycze powodzenia.
Ja tez pracuje w biurze i tak naprawde zadnego wyksztalcenia podczas zatrudninia nie mialam. Co prawda nie jest to praca na full time, ale o cos takiego mi wlasnie chodzilo.
Job Centre i agencje to podobno dobre miejsca od których możesz zacząć poszukiwania. Nawet jeżeli nie znajdziesz pracy na stale, to napewno zdobedziesz jakies doswiadczenie, ktore przyda Ci sie gdy znow bedziesz czegos szukala.
Krotko mowiac, o prace w biurze wcale nie jest trudno, musisz tylko znac jezyk i byc zaradna, bo jak pewnie zdajesz sobie sprawe praca w biurze jest nieraz stresujaca.
Zycze powodzenia.
-
- Cava
- Początkujący
0
Napisane przez VA » 15 kwi 2010, 21:17 Re: jaki kurs???? wazne !!!
W biurach przydatny jest ECDL czyli znajomość Office'a oraz wszelkiego rodzaju księgowość, np. obsługa oprogramowania Sage.
Pytasz czy musisz się dogadać w biurze. Cóż nie zawsze musisz, ale jak chcesz przekonać pracodawcę, że zrozumiesz co masz robić?
Pytasz czy musisz się dogadać w biurze. Cóż nie zawsze musisz, ale jak chcesz przekonać pracodawcę, że zrozumiesz co masz robić?
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
0
Napisane przez AdamBoltryk » 16 kwi 2010, 14:21 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Cava napisał(a):Do pracy w biurze nie sa wymagane jakies konkretne kwalifikacje. (...)
Jak to nie?!
- długie nogi
- A odpada, B może, C w porządku, D tell me more....
- blond W głowie
- zalotny uśmiech
- umiejętność przygotowania rozpuszczalnej kawy z automatu
- o ubraniu biurowym nie wspominając
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
0
Napisane przez Cava » 19 kwi 2010, 14:56 Re: jaki kurs???? wazne !!!
AdamBoltryk napisał(a):Jak to nie?!
- długie nogi
- A odpada, B może, C w porządku, D tell me more....
- blond W głowie
- zalotny uśmiech
- umiejętność przygotowania rozpuszczalnej kawy z automatu
- o ubraniu biurowym nie wspominając
Napiasałam kwalifikacje, a nie wymagania wyglądu zewnętrznego.
-
- Cava
- Początkujący
0
Napisane przez yoki » 24 kwi 2010, 14:05 Re: jaki kurs???? wazne !!!
Asik84, przede wszystkim odwiedz agencje,ktore zajmuja sie rekrutacja do biura,min. Reed, Kellys,office angels, ( wszystko w centrum Bham)
Jakie umiejetnosci?
znajomosc office'a oczywiscie w stopniu zadowalajacym :) no i nie zapominajmy o angielskim...slownictwo biurowe nie jest takie trudne :) generalnie raczej w stopniu komunikatywnym
jezeli chodzi o kursy to glownie Office skills,Business and administration w kazdym collegu,co jeszcze? duzo wiary w siebie i samozaparcie,bo bez tego ani rusz....
Trzeba miec cierpliwosc kochani i silna motywacje,wysylac cv,odwiedzac agencje...nie poddawac sie!!!
Znalezienie pracy biurowej zajelo mi pol roku...pol roku bardzo intensywnego szukania i pukania od drzwi do drzwi,wiszenia na telefonie i regularnego odwiedzania agencji....dodam,ze nie mialam zadnego doswiadczenia w biurze :) udalo sie,choc chwil zwatpienia bylo wiele...
Asik84- trzymam za Ciebie kciuki!Jak masz jakies pytania- zapraszam na priv :)
Jakie umiejetnosci?
znajomosc office'a oczywiscie w stopniu zadowalajacym :) no i nie zapominajmy o angielskim...slownictwo biurowe nie jest takie trudne :) generalnie raczej w stopniu komunikatywnym
jezeli chodzi o kursy to glownie Office skills,Business and administration w kazdym collegu,co jeszcze? duzo wiary w siebie i samozaparcie,bo bez tego ani rusz....
Trzeba miec cierpliwosc kochani i silna motywacje,wysylac cv,odwiedzac agencje...nie poddawac sie!!!
Znalezienie pracy biurowej zajelo mi pol roku...pol roku bardzo intensywnego szukania i pukania od drzwi do drzwi,wiszenia na telefonie i regularnego odwiedzania agencji....dodam,ze nie mialam zadnego doswiadczenia w biurze :) udalo sie,choc chwil zwatpienia bylo wiele...
Asik84- trzymam za Ciebie kciuki!Jak masz jakies pytania- zapraszam na priv :)
-
- yoki
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
0
• Strona 1 z 1
-