świadectwo gimnazjalne

Wasze opinie na temat szkół w Birmingham...

MężczyznaPostNapisane przez dr » 10 cze 2010, 21:09 świadectwo gimnazjalne

w jaki sposób jest honorowane świadectwo ukończenia gimnazjum,moja córka chciałaby się uczyć w college a ja nie wiem jakie są formalności proszę o pomoc i z góry dziękuje
dr
Początkujący

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 11 cze 2010, 06:40 Re: świadectwo gimnazjalne

Dowiedz się w collegu, w którym córka chce się uczyć. Większość ma stronę internetową, gdzie procedura jest dokładnie opisana.
Od mojego syna nikt nie potrzebował żadnego świadectwa, tylko podczas rekrutacji wpisywał swoje przewidywane - bo to było w kwietniu - oceny do internetowego formularza.

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Ossey » 11 cze 2010, 10:23 Re: świadectwo gimnazjalne

Świadectwo gimnazjalne zazwyczaj tłumaczą przez NARIC, ale nie jest ono wymagane, bo wiele szkół najzwyczajniej w świecie robi jedynie testy...
Ossey
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez paputto » 12 cze 2010, 13:15 Re: świadectwo gimnazjalne

zalezy na jaki profil i level twoja corka chcialaby isc

paputto
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 13 cze 2010, 12:01 Re: świadectwo gimnazjalne

jezeli juz chce isc na level gdzie potrzebne sa GCSE to: świadectwo ich nie obchodzi tylko egzamin .. bo oni to traktuja jak ich angielskie GCSE

wiem .. sprawdzilam ..bo sama potrzebowalam tego by dostac sie do college bo mialam tylko 2 GCSE a potrzebowalam 4 ..

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

Powrót do SZKOŁY