Samotne Polki :)
Napisane przez Kitty » 14 cze 2010, 17:32 Re: Samotne Polki :)
testowy napisał(a):a co do Anglików, to rożne chłopaki są, może nie to środowisko?
Popieram :-D Fajne chlopaki tez sie zdarzaja :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez jed » 14 cze 2010, 18:13 Re: Samotne Polki :)
Troche jednak jestesmy rozni, bo niby to kultura europejska, tak bardzo rozna od latynoskiej, amerykanskiej, azjatyckiej czy arabskiej, ale srodowisko i waskie horyzonty jednak robia swoje.
Zastanawiajace, ze tak czeste sa te glosy, iz kto jak kto, ale wlasnie Anglik bywa tym ksieciem niesamowitym i odpowiedzia na wszystkie potrzeby i marzenia. Bywa.. Wydaje mi sie jednak, ze niesamowicie jednorodna jest ta polska emigracja i dlatego mieszanie krwi tak bardzo korci (po obu stronach barykady, choc wielu tez nie moze sobie tego wyobrazic). Nie ma to jak zasmakowac innej rasy (czesto z wiadomych wzgledow), a i ten flegmatyczno-arogancki Anglik wielu spasi. :) (Oczywiscie zartuje, znam wielu takich, ktorzy wygladaja i mysla podobnie jak moi polscy znajomi.) Bywa wtedy, ze roznice sa nie do przezwyciezenia, a bywa ze przezwyciezone byc musza, wtedy bywa ze wszystkich krajanow wrzuci on czy ona do jednego wora i bedzie wypominac rozne slomy z butow, buractwa i priorytety, a swoja milosc bedzie juz tylko blogoslawic. Tez bywa.
Ale to wszystko jednak nie jest moja sprawa i jesli ktos ma ochote byc nawiedzonym to swietnie. Wazne jednak jest to co napisalem o jednorodnosci. Bylo mi dane poznac juz przez te wszystkie lata morze ludzi i stwierdzam, ze ta nasze emigracja jest nudna jak flaki z olejem. W strefie uczuc wyglada to czesto tak, ze albo trzyma sie kogos niepotrzebnie i kurczowo, albo skacze z kwiatka na kwiatek bez sensu i rozumu. (Nawiasem mowiac w strefie pracy jest nieinaczej: lata pracy na zmywaku, w magazynie czy fabryce, wszystko to przepelnione wiara w wyzszosc wlasnej edukacji i ciagle oszukiwanie sie, ze juz zaraz zacznie sie studia albo zmieni prace i bedzie pracowalo w krawacie czy szpilkach). Dlatego zasypiam slyszac kolejna historie, bo juz to widzialem/slyszalem/przezylem. Wiem gdzie ten on czy ta ona bedzie za lat kilka i bardzo wspolczuje. Wszystkiemu winien jest pewnie brak stabilizacji i gonienie za nie wiadomo czym i nie wiadomo po co. (Acha, sam lepszy nie jestem, ale sam siebie traktuje przedmiotowo.)
Na koniec o ile nie podzielam zachwytow nad uroda Polek (jak ktos juz lubi tlenione blondynki to duzo ladniejsze bywaja Slowaczki i Ukrainki) i nie uwazam zeby ktos mial prawo oceniac mnie przez pryzmat Polakow tutaj (ja np jestem nielysy, maly, leniwy i niepijacy :) ), to racje przyznac musze, ze Polki nie zawsze do najlatwiejszych naleza i ze Polacy rzadko sie gola. ;)
-
- jed
- Stały Bywalec
- Reputacja: 1
Napisane przez _Elena » 5 lip 2010, 20:37 Re: Samotne Polki :)
-
- _Elena
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez aloain » 6 lip 2010, 02:51 Re: Samotne Polki :)
-
- aloain
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez xerdox » 14 lip 2010, 19:50 Re: Samotne Polki :)
-
- xerdox
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez pussycat » 15 lip 2010, 00:13 Re: Samotne Polki :)
xerdox napisał(a):Polacy zawsze sa i byli najlepsi tak samo jak polskie kobitki
AMEN
:twisted:
-
- pussycat
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez hrumek » 17 lip 2010, 13:47 Re: Samotne Polki :)
-
- hrumek
- Raczkujący
Napisane przez xerdox » 18 lip 2010, 10:28 Re: Samotne Polki :)
-
- xerdox
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez hrumek » 18 lip 2010, 10:52 Re: Samotne Polki :)
wlasnie czytalem temat o ci***ak i tam padlo takie fajne stwierdzenie ktore niestety bardzo czesto sie sprawdza pozwole sobie zacytowac
"po czym poznac polaka w angli- po plecaku
a polke- po ci***ak"
wiec teraz pada pytanie do kobiet wiemy juz ze jestesmy lepsi i ladniejsi od angoli ale co maja ciapki czego my nie mamy
ps: nie pytam o wszy , wszelkiego rodzaja choroby przenoszone droga plciowa i nie tylko, ani o ten specyficzny zapach ktory nagromadzili przez miesiac od ostatniej kapieli. hehe :)
-
- hrumek
- Raczkujący
Napisane przez aqtina » 25 sie 2010, 13:50 Re: Samotne Polki :)
-
- aqtina
- Początkujący
Napisane przez ulak » 26 sie 2010, 14:32 Re: Samotne Polki :)
-
- ulak
- Raczkujący
- Reputacja: 8
Napisane przez Tasia » 29 sie 2010, 17:26 Re: Samotne Polki :)
Hm, jeśli chodzi o rasy, to na związek z Hindusem itp nie zgodziłabym się nigdy w życiu, bo nie podoba mi się ta religia, wiem, że bym cierpiała i męczyła się, bo dla nich to normalne, tak są wychowani, a dla mnie byłaby to katorga. Z drugiej strony Anglicy są w porządku, ale jednak nie wiem czy chciałabym się z którymś związać, najlepiej byłoby mi właśnie z Polakiem. To z Polakiem chciałabym mieć dzieci i jednak to ta sama narodowość, więc nie byłoby wielkiej przepaści kulturowej.
Tak czy siak na związek mam jeszcze czas, a póki co moje zdanie jest takie, że związek jedynie z Polakiem.
-
- Tasia
- Raczkujący
Napisane przez Acid Drinker » 3 wrz 2010, 01:35 Re: Samotne Polki :)
Stereotypu 'ci..a' nie lubie, ale tak samo mi sie cofa na widok kilku Polaczkow na lawce dojacych browary i wydzierajacych sie do siebie. W kazdej nacji (nie rasie, bo to nie ma nic do rzeczy) znajdzie sie kilku przestawicieli inteligencji lub kulury nizszej od otoczenia.
Co do Polek i 'ci..a', to widziaem kilka par, ale zadnej nie znam. Nie wiem czy to takie popularne zjawisko. Czeszki i Rosjanki tak, ale nie Polki. Moze ja sie w innym towarzystwie obracam ;)
I na koniec, jako wisienka na torcie. Denerwuje mnie typowo polskie podejscie..."Jak nie bialy to nie Anglik/Polak i przepasc kulturowa".
Wracajac do tematu...pozdrawiam wszystkie samotne Polki :D
-
- Acid Drinker
- Stały Bywalec
- Reputacja: 7
Napisane przez eric27 » 3 wrz 2010, 17:14 Re: Samotne Polki :)
Znałem kolesia,który był z Iranką,ona była chrześcijanką,więc nie było problemu ale powiedział mi,że gdyby była muzułmanką lub hinduską to nie było by szans bo jej rodzina lub "bracia w wierze" mogli by ich nawet zamordować.
Przykre ale prawdziwe.
ci..a mogą "zdobywać" ale ich kobiety są tylko dla nich.
-
- eric27
- Stały Bywalec
- Reputacja: 18
Napisane przez Acid Drinker » 3 wrz 2010, 23:35 Re: Samotne Polki :)
eric27 napisał(a):ci..a mogą "zdobywać" ale ich kobiety są tylko dla nich.
I dobrze...nie lubie kobiet, ktore sa bardziej owlosione ode mnie :D
-
- Acid Drinker
- Stały Bywalec
- Reputacja: 7
-