Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 21 maja 2011, 13:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nawet kotu odbilo, tylko jemu w druga strone, jak nigdy nie lubil glaskania tak teraz pcha sie na sile na rece albo pod nogi, ostatnio malo sie nie przewrocilam przez niego, tak sie ocieral :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez adamirus » 21 maja 2011, 13:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
może ona poprostu wymaga teraz więcej uwagi ?
widzi i czuje że nadchodzą zmiany,nowa dzidzia ..... pewnie to jakieś zagrożenie dla niej,w jej mniemaniu ..... i może w taki własnie sposób upomina się o uwage ..... :roll:
z tego co widzę po koleżankach i znajomych to dosyć częste ......
wiem że ręka się sama podnosi na takie zachowania ;) ale własnie takie coś gubi ......niestety :neutral:
powodzenia :)
a ja kurcze dostałam list ze szkoły Dominika że jest spotkanie zapoznawcze
oczywiście 2dni (16 i 17czerwiec ) podczas których my będziemy na urlopie :roll: roll:
kurde wiedziałam że tak to własnie będzie ........ :roll:
mam nadzieje że nam to jakoś przesuną .... :roll:
a na 6 i 7 lipca zapraszają już z dziećmi,co by zapoznały się z terenem,swoją nauczycielką .....i innymi dzieciakami.
znając moje dziecko żadnego kłopotu ze zmianami mieć nie będzie ;-)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Anastazja » 21 maja 2011, 14:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119, Poczekaj az mala wejdzie w wiek dojrzewania,wtedy to dopiero zaczna sie problemy,jeszcze zatesknisz za tymi terazniejszymi jej fochami :grin:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 21 maja 2011, 17:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no wlasnie tak o nim myslalam dzisiaj ale ne robilam nigdy, masz jakis spradzony przepis?? to poprosze:)Anastazja napisał(a): Zrobilam placka po wegiersku,i najadlam sie jak glupia teraz siedze i ledwo dycham
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 21 maja 2011, 20:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):no wlasnie tak o nim myslalam dzisiaj ale ne robilam nigdy, masz jakis spradzony przepis?? to poprosze:)Anastazja napisał(a): Zrobilam placka po wegiersku,i najadlam sie jak glupia teraz siedze i ledwo dycham
kurcze, ja mam w planach gulasz to moze placek z tego zrobie, hmmm (tylko ziemniakow mi sie pewnie nie bedzie chcialo trzec :? )
ja pojadlam sobie curry dzisiaj ( a dokladnie chicken bhuna) i tez pekam w szwach :lol:
czy Wy tez tak macie, ze przekladacie to co macie zrobic...?
musze zrobic prezentacje na egzamin na srode i tak to odkladam, ze robie wszystko inne tylko nie to co trzeba :twisted:
szafa moja tez prosi sie o porzadek i segregacje ubran, bo z niej wypadaja mimo iz poukladane :twisted: a mi sie tak nie chce....
przyjemnej niedzieli! :roza:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 21 maja 2011, 23:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dlatego mi rodzice kupili nam na swieta elektryczna maszynke do mielenia i tarcia:)) i wprost ja uwielbiam:))) miele miesko, robie bulke tarta :D szatkuje szystkie warzywa do surowek ehhh im lovin it :))agg napisał(a):(tylko ziemniakow mi sie pewnie nie bedzie chcialo trzec )
ja dzisiaj zaliczylam pierwsze zakupy przed wyjazdowe( do PL ) i chyba tak szybko nie obkupilam sie nidy i wszystko przypadkiem, znalazlam fajne butki na platformie i szorty i pare koszulek jakich chcialam:)
malemu adidaski bo cos mu pletwa urosla ostatnio:D brakuje mi jeszcze jakiejs fajnej duuzej torby, uwielbiam duze a pozniej nie dosc ze nic nie moge znalezc to waza tone i normalnie jest tam wszystko jak torba mc gavera:D
a to normalne ale im dluzej sie przeklada tym gorzej, najlepiej sie chyba zmusic do zrobienia czegos od razu :Dagg napisał(a):czy Wy tez tak macie, ze przekladacie to co macie zrobic...?
widac taki wiek;/ amoze karny jezyk zadziala ?:))ewela119 napisał(a):W moje dziecko chyba jakis szatan wstapil Kompletnie nie moge nad nia zapanowac, od jakiegos juz czasu zachowuje sie niedopuszczalnie, w ogole nie slucha co do niej sie mowi
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 21 maja 2011, 23:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 22 maja 2011, 00:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
to ardzo mozliwe, takie male dzieci chlona wszystko jak gabka, zwlaszcza zachowania innych dzieci... nieststy nie tylko te pozytywne;//ewela119 napisał(a): To wlasnie od niego nauczyla sie mowic do innych "jestes flajelem" (frajerem) po prostu szczeka mi opadla jak uslyszalam to w ustach swojej corki albo jak pokazala mi jezyk po zwroceniu jej uwagi, identyczne zachowania zauwazylam u tego chlopca kilka dni pozniej, nie wiem teraz jak wytlumczyc jej ze tak nie wolno bo "przeciez Kacper tak robi" i zadne argumenty, kary i kolejne sankcje nie skutkuja
dlatego jak stoi kacie nie zwracaj na nia uwagi, jakby byla powietrzem zero rozmowy, najlepij przejsc na drugi jokoniec pokoju albo wyjsc do drugiego pokoju, i tylko sprawdzac czy wypelnia kare. zero dyskusji bo to jeszcze gorzej dziala.ewela119 napisał(a):ale co z tego ze pojdzie do tego kąta jak juz stojac tam tak mi jeszcze napyskuje ze mam ochote ja udusic
dobra ide spac bo cos sie pozno zrobilo:D
a ty nie spisz jeszcze?? musisz wypoczywac!!
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 22 maja 2011, 09:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Piekny dzionek sie zapowiada z samego rana co?? :evil: Dobrze,ze zdjelam wieczorem pranie,ktore prawie mi wyschlo,tak to teraz by bylo cale mokre...
ewela119,takie zachowanie moze tez byc prosto z przedszkola.Tam kazde dziecko inaczej sie zachowuje i ja tez zauwazylam,ze moj synek odkad chodzi do niego to strasznie sie zrobil "wladczy".Dzieci w tym wieku probuja postawic na swoim i chca zeby wszystko bylo tak jak one chca.Trzeba jakos to niestety przetrwac,tlumaczyc,tlumaczyc i jeszcze raz tlumaczyc,chociaz to nie jest latwe zadanie,no ale co zrobic...
bogini8 napisał(a): amoze karny jezyk zadziala ?:))
hehe z Super niani.W Ikei kiedys widzialam takie,duze plaskie poduszki ale akurat w ksztalcie slonia (o ile dobrze pamietam) i tak sie z mezem smialismy,ze moglaby robic za karnego slonia hehe no ale Kacper byl wtedy jeszcze malutki,a teraz to by sie przydala ta poducha.
bogini8 napisał(a):dlatego jak stoi kacie nie zwracaj na nia uwagi, jakby byla powietrzem zero rozmowy, najlepij przejsc na drugi jokoniec pokoju albo wyjsc do drugiego pokoju, i tylko sprawdzac czy wypelnia kare. zero dyskusji bo to jeszcze gorzej dziala.
Zgadzam sie.
agg napisał(a):czy Wy tez tak macie, ze przekladacie to co macie zrobic...?
Ja tak mam prawie zawsze,co powinnam zrobic szybko,to robie to na ostatnia chwile,a pozniej jestem zla na siebie,ze dlaczego ja tego szybciej nie zrobilam...
bogini8 napisał(a):ja dzisiaj zaliczylam pierwsze zakupy przed wyjazdowe( do PL ) i chyba tak szybko nie obkupilam sie nidy i wszystko przypadkiem, znalazlam fajne butki na platformie i szorty i pare koszulek jakich chcialam:)
No to super :D Ja tez musze sie wybrac na jakies zakupy,bo ostatnio znowu robilam taka segregacje w szafie,ze duzo powyrzucalam ciuchow no i teraz w sumie mam pustke.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez agg » 22 maja 2011, 11:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja z godzinke temu wstalam a teraz palaszuje przepyszne sniadanko :P
ewela, tak jak dziewczyny napisaly rozmawiaj i tlumacz. nie wsciekaj sie i nie daj wyprowadzic z rownowagi. to Ty jestes rodzicem i Mala musi Cie szanowac. ja od siebie jeszcze dodam, ze niestety (albo stety) kazdy z nas przechodzi jakis etap w zyciu, nawet dzieci :wink: jedne bija, szczypia, gryza inne nie sluchaja sie wogole czy pyskuja. jednak to my musimy im wytlumaczyc co jest dobre a co zle. wiadomo, ze taki 4 - latek od razu nie zalapie, ale w kolko mu to spokojnie powtarzajac w koncy chwyci. no i wy z partnerem tez dawajcie dobry przyklad. mowcie ladnie do siebie i podkreslajcie jak to milo jest cos takiego uslyszec, a ze brzydkie slowa bola druga osobe i sprawiaja przykrosc. mysle, ze unikanie kontakru z innym dziecmi to nie jest absolutnie zadne rozwiazanie. bo dziecko i tak stycznosc z innymi dziecmi ma i miec bedzie jeszcze wiekszy jak pojdzie do szkoly i juz wtedy musi miec wpojone co jest dobre a co zle. bedzie spotykac na swojej drodze roznych ludzi i rozne zachowania. takze ucieczka od problemu moze tylko pogorszyc sprawe. takze mowcie sobie mile slowka i komplementy a i Gosia to podchwyci :wink: a jak przyjdzie Ci do domu z jakims nowym slowkiem to spytaj sie Jej czy wie co ono znaczy (zapewne nie) i wytlumacz jej tak na dzieciecy rozum ;)
ale sie rozpisalam (i sniadanie zdazylam zjesc w miedzyczasie) :lol:
slonko ladnie swieci - milego dnia!
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 22 maja 2011, 14:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jak tam niedziela mija? bo mi na nuuuudach,bylam na dworzu troszke z malym ale malo co nam glow nie pourywalo :evil: Co z tym wiatrem powiesil sie ktos czy jak???
bogini8 napisał(a):no wlasnie tak o nim myslalam dzisiaj ale ne robilam nigdy, masz jakis spradzony przepis?? to poprosze:)
Placek po wegierku to bardzo proste danie :) Napisze Ci jak ja robie.Wiec najpierw biore sie za gulasz,robie go z wolowiny z duza iloscia czerwonej papryki i cebuli,na koniec dodaje puszke pomidorow i doprawiam sola, pieprzem i oregano do smaku(jak wolowine posolisz wczesniej moze byc twarda)W razie potrzeby zageszczam odrobina maki,ale jak dasz sporo cebuli to zageszczanie maka nie jest konieczne.
Ziemniaki na placki tez przecieram w malakserze,do ciasta daje jajko lub dwa zalezy ile tych ziemniakow,troche maki,przetarta cebule i doprawiam do smaku,ja zamiast soli daje jarzynke i pieprz.Mieszam wszystko by sie ladnie polaczylo i smaze placki.Jak juz usmaze polewam sosem a na sos daje troche smietany 18% No i surowka do tego tez wedlog upodoban ja najczesciej robie taki balagan tzn..salate,pomidory,papryke,szczypiorek kukurydze z puszki wszystko to mieszam z jakims sosem. Pycha :)
A dzis mialam pieczonego kurczaka z ziemniakami mlodymi i salata ze jogurtem.
A teraz chyba kawe jakas wypije bo cos mnie mulic zaczyna
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez agg » 22 maja 2011, 15:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):Ziemniaki na placki tez przecieram w malakserze,do ciasta daje jajko lub dwa zalezy ile tych ziemniakow,troche maki,przetarta cebule i doprawiam do smaku,ja zamiast soli daje jarzynke i pieprz.Mieszam wszystko by sie ladnie polaczylo i smaze placki.Jak juz usmaze polewam sosem a na sos daje troche smietany 18% No i surowka do tego tez wedlog upodoban ja najczesciej robie taki balagan tzn..salate,pomidory,papryke,szczypiorek kukurydze z puszki wszystko to mieszam z jakims sosem.
ale smaka narobilas! aaaaaaaaaaaaa :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 22 maja 2011, 16:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dzieki:) moze zrobie bo mnie maz gnebi, dla siebie nie koniecznie bo malu czasu przed urlopem a kilogramy stoja;// ja to teraz zupki na kurczaczku bez tluszczyku, warzywka owocki, jogurciki...Anastazja napisał(a):Placek po wegierku to bardzo proste danie Napisze Ci jak ja robie.Wiec najpierw biore sie za gulasz,robie go z wolowiny z duza iloscia czerwonej papryki i cebuli,na koniec dodaje puszke pomidorow i doprawiam sola, pieprzem i oregano do smaku(jak wolowine posolisz wczesniej moze byc twarda)W razie potrzeby zageszczam odrobina maki,ale jak dasz sporo cebuli to zageszczanie maka nie jest konieczne.
Ziemniaki na placki tez przecieram w malakserze,do ciasta daje jajko lub dwa zalezy ile tych ziemniakow,troche maki,przetarta cebule i doprawiam do smaku,ja zamiast soli daje jarzynke i pieprz.Mieszam wszystko by sie ladnie polaczylo i smaze placki.Jak juz usmaze polewam sosem a na sos daje troche smietany 18% No i surowka do tego tez wedlog upodoban ja najczesciej robie taki balagan tzn..salate,pomidory,papryke,szczypiorek kukurydze z puszki wszystko to mieszam z jakims sosem. Pycha
a wczoraj zrobilam sobie galaretke z kurczaka z udek i piersi bez tluszczu i skor oczywiscie z duuuza iloscia marchwi pietruszki i kukurydzy i papryki.... i do jednej z misek wlozylam jajo na twardo :D bede miec cos na podjadanie :D jak nic nie spadnie to strach bedzie sie ubrac w bikini na plazy:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 22 maja 2011, 16:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 22 maja 2011, 16:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a): jak nic nie spadnie to strach bedzie sie ubrac w bikini na plazy:D
E tam gadasz glupoty laska jestes z czego chcesz sie odchudzac? ;) Ale ta galaretka drobiowa brzmi przepysznie.
Dodano: -- 22 maja 2011, o 16:23 --
agg napisał(a):bogini8, hmmmm galaretka :) chyba przestane na to forum zagladac hehe :lol:
Ja tez wlasnie czesto z forum glodna wychodze :grin:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
-