Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
ewela119, Oj biedna ty jesteś z tymi autobusami... no ale grunt się nie przejmować a będzie wszystko ok .
Moje pranie się suszy na ogródku juz 3 dzień i właśnie znowu na nie leje deszcz :neutral: Dzisiejsze już rozwieszę na grzejnikach w domu i włączę ogrzewanie bo nie długo będę musiała bieliznę odwracać na drugą stronę ;) (żarcik oczywiście).
Ech ja się nic jeszcze nie pakuję , od poniedziałku chodziłam sobie na 3 godzinki do nowego domku i po gipsowałam tylko ściany w pokojach , pomalowałam sufit w Roksany pokoiku i przy wierciłam 2 półki do łazienki no ale jedną krzywo więc muszę poprawić. Dziś właśnie przyszły rolety pionowe do salonu , nie wiem jak je wezmę do auta i zawiozę jak najdłuższa część ma 270cm hmm
Dobrze że za 5 dni teście przylatują może przy nich coś mi sie będzie chciało robić. No a dziś i jutro znowu do pracy muszę iść.
Steinik, przerąbane z tym karmieniem miałaś ale najgorsze że trafiłaś na nieodpowiednią osobę , to tak ja przy Roksanie , tyle że moim pomocnikiem była mama która uważa że należy wcierać spiritus w piersi odciągać pokarm do końca i przy gorączce go wylewać no cóż , przy Grzesiu byłam mądrzejsza i słuchałam rad położnych i udało się chociaż trochę bolało na początku ale pomogły mi nawet w tym i już było tylko lepiej :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, dlatego wlasnie ja w taka pogode nawet nie wywieszam prania na dwor. Jak jest cieplo to piore wszystko w sobote i na sznurach na ogrodzie szybko mi schnie ale jak tak w kratke to rozkladam pranie na 2-3 dni i wieszam na grzejnikach i na suszarce ktora mam w sypialni, nie jest zbyt duza ale lepsze to niz nic. Kurcze ale Wam fajnie, ja tez juz bym sie z checia przeprowadzila, ja lubie tak, jak jestem za dlugo w jednym miejcu to robi mi sie nudno :) A powiedz mi jak to jest z kontraktem jak dostaniesz council? Czy agencja/landlord ma obowiazek zwolnic Cie z kontaktu czy jak? Bo wlasnie to mnie zastanawia od dluzszego czasu jak to jest
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

tzn Ja podpisałam umowę z agencją na ten dom co mieszkam na 6 miesięcy i w tym czasie nie mogę zrezygnować a potem jest ona automatycznie odnawiana z miesiąca na miesiąc tak jakby na czas nieoreślony tyle że w razie wyprowadzki muszę dać miesięczne wypowiedzenie tak samo gdyby mnie chcieli stąd usunąć też muszą mnie miesiąc wcześniej o tym powiadomić . I tak miałam na każdym mieszkaniu jak do tej pory. Tak więc czynsz mam zapłacony do 3 lipca i 3 lipca daję wypowiedzenie . Muszę wtedy jeszcze zapłacić jeden czynsz chociaż juz nie bedzie mnie tutaj no ale klucze będe miałą i bede jeździć tu sprzątać by oddać je w dobrym stanie.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi napisał(a):która uważa że należy wcierać spiritus w piersi odciągać pokarm do końca i przy gorączce go wylewać no cóż
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

hej dziewczyny!
Ale ja dzisiaj jestem niewyspana i nie do zycia...wczoraj bylam na dyskotece z kolezankami,ale sie wybawilismy :D Musialysmy odstresowac sie po czwartkowych egzaminach,na szczescie juz ostatni byl.
Rano musialam wstac,bo obiecalam kolezance zrobic makijaz i wlosy,bo szla na komunie to ja odwalilam,ze dziewczyna nie do poznania byla.Wloski na irokeza jej uczesalam i fajny makijaz,super wygladala :)
A jutro mielismy pojsc na urodzinki do barwniesynka,nie wiem czy pamietacie ja.Pisala tu w zeszlym roku.No i urodzinki synka odwolane sa,bo najprawdopodobniej bedzie rodzic :-)

Co do laktacji,to ja mialam poczatki bardzo ciezkie przy obu synkach.Tak mnie pogryzli,ze jak karmilam to z zacisnietymi zebami,bol byl nieziemski no ale przetrzymalam to,no i pozniej juz bylo lepiej.
Jak Kacpra urodzilam to przyszla do mnie pani,ktora pokazuje jak prawidlowo przystawic dziecko do piersi i pozniej raz do domu mi przyjechala i przy okazji zaopatrzyla mnie w probki kremow Lansinoh,ktore polecam.Ten krem jest swietny,przynosi ulge i ranki sie szybciej goja.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):jutro mielismy pojsc na urodzinki do barwniesynka,nie wiem czy pamietacie ja.Pisala tu w zeszlym roku.No i urodzinki synka odwolane sa,bo najprawdopodobniej bedzie rodzic :-)
pozdrow ja od nas :) szybkiego rozwiazania i bezbolesnego ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Kindziulina,ale fajnie mialas ze sie tak wybawilas,ja to juz nie pamietam kiedy ostatni raz gdzies bylam :roll:

Jesli chodzi o to karmienie to ja swoja strednia core tylko karmilam piersia,za do do prawie 2lat,reszta na mleku modyfikowanym sie wychowala w sumie problemow z karmieniem nigdy nie mialam,wybralam butelke bo tak bylo mi wygodniej.

Okropnie sie czuje od paru juz dni,bylam w szpitalu na badaniach i czekam teraz na wyniki,az sie boje co tam mi poprzychodzi. :|
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, no miejmy nadzieje ze wszystko bedzie ok, poki co dbaj o siebie i odpoczywaj :)

malaroksi, ja to kompletnie pojecia nie mam jak to z tymi umowami jest, jak mieszkalismy na pokoju w Bham to tam trzeba bylo co pol roku polechac podpisac umowe na kolejne pol a w ogole miesiac przed koncem umowy juz trzeba bylo sie zdeklarowac czy sie wyrpwadzamy czy zostajemy. Tutaj teraz umowa konczy nam sie 8 lipca i z agencji nic nam nie przyslali, moj pisal do nich maila ale nic nie odpisuja, 8 my akurat wracamy z Pl i zanim w ogole wyjedziemy to chcialabym wiedziec na czym stoimy zeby nam pozniej zadnej kary nie dali czy nie wystawili za drzwi ale jak pisalam nie odpowiadaja na maile a nie chce nam sie do nich jechac bo to na calkiem drugim koncu miasta. W ogole to wynajmowalismy od innej agencji a pozniej dostalismy maila ze przejela nas inna agencja i nr konta na ktory mamy placic czynsz i tyle, nic wiecej, zadnego listu czy cos, kiedys pisalam o tym tutaj na forum, wtedy pojechalismy do nich wyjasnic sprawe, ale kurcze to oni powinni dbac o nas jako swoich klientow a nie my jezdzic do nich i sie dopytywac i dopraszac o cos :roll:

A tak w ogole to bylismy na tych zakupach, moj mial kupic sobie koszule na wesele, po 3 godz lazenia w koncu kupil, wzial jakas bo zagrozilam mu ze jak sie nie zdecyduje na cos to ja zaczne kupowac rzeczy dla siebie, zeby pokazac ze nie zartuje kupilam sobie trampki nike w sports direct :D I to jedyna pozytywna rzecz z tego calego lazenia. Tylko sie nadenerwowalam bo ten chodzil i na wszystko krecil nosem, pogoda w kratke na zmiane slonce swieci po oczach i leje i mala jak zwykle odstawiala szopki a to ze glodna, a to ze chce loda, a to do ubikacji albo ze sie nudzi, normalnie masakra. Do primarku w poniedzialek jade sama to w koncu bede miala okazje normalnie poogladac bez jeczenia i zrobic zakupy jakie bede chciala :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):ja to kompletnie pojecia nie mam jak to z tymi umowami jest, jak mieszkalismy na pokoju w Bham to tam trzeba bylo co pol roku polechac podpisac umowe na kolejne pol a w ogole miesiac przed koncem umowy juz trzeba bylo sie zdeklarowac czy sie wyrpwadzamy czy zostajemy. Tutaj teraz umowa konczy nam sie 8 lipca i z agencji nic nam nie przyslali, moj pisal do nich maila ale nic nie odpisuja
to nie wiemsz na ile masz umowe podpisana??jak to jest mozliwe.my bralismy zawsze na pol roku lub rok..

Anastazja, duzo zdrowka w takim razie! :roza: :roza: :roza:

a ja sie stroje na balecik:D ostatni raz na dysko bylam chyba rowno 2 lata temu:D przed ciaza sama :)nie licze oczywiscie domowek, urodzin czy sylwestra :P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):pozdrow ja od nas szybkiego rozwiazania i bezbolesnego

Dzieki przekaze no i nowinka taka,ze o 15.33 urodzil sie barwnie synek :-) Troche przed czasem ale wszystko jest ok :-)
Anastazja,tez zycze zdrowka i dobrych wynikow.
Anastazja napisał(a):Kindziulina,ale fajnie mialas ze sie tak wybawilas,ja to juz nie pamietam kiedy ostatni raz gdzies bylam

No ja to ostatni raz na dyskotece bylam 4 lata temu...hehe.Ale przynajmniej sie wytanczylam z kumpelami :D
ewela119,z dziecmi to nie zakupy.Ja moje dzieciaczki jak zabieram gdzies,to tez Kacper lata bez celu,wymysla ze cos chce zebym mu kupila,no a Marcelek to narazie w miare spokojny ale jakbym go w wozku nie wozila to tez pewnie nie daloby rady pojsc na jakies zakupy.
bogini8,milej imprezki :D
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, no wlasnie, teraz to jest o tyle dobrze ze mala sie pilnuje, chociaz tez nie zawsze ale raczej nie odchodzi ode mnie tylko ciagle ciagnie mnie za reke, mamo to, mamo tamto i zamiast kurde ogladac stoje i tlumacze jej dlaczego nie dostanie tego czy tamtego. Jak mieszkalismy w Bham na pokoju to placilismy zdecydowanie mniej wiec moglismy sobie na wiecej pozwolic wiec jezdzilismy do Bull Ringa co tydz w niedziele, niby tylko polazic ale zawsze chociaz jakas pierdolke sie kupilo no i obowiazkowo McDonald's, teraz wystarczy ze wyjdziemy z domu a Goska juz jeczy ze jest glodna zeby tylko pojsc do Maca, czasami pojdziemy a ona chce Happy Meal i najbardziej interesujaca jest zabawka, a jedzenie trzeba jej prawie wpychac. W ogole kiedys jak jeszcze byla mlodsza dala nam noge w Bull Ringu, wyrwala mi reke i doslownie w sekunde zniknela, wybiegla ze Sports Direct na korytarz i schodami pojechala w gore, to byla niedziela, ludzi tlum, zauwazylam ja to byla juz w polowie a zanim sie dopchalam na gore to juz jak kamien w wode, moj mial juz leciec do ochrony zeby zamkneli wszystko ale zauwazylam ja w Disney'u pod wieszakami, od kolan w dol ja bylo widac tylko, poznalam ja po butach. Jak ja stamtad wyciagnelam to normalnie nie wiedzialam czy ja przytulic z radosci ze sie znalazla czy zlac jej dupe za ten numer, miala juz 3 lata i doskonale wiedziala ze ma nie odchodzic bo sie zgubi. Pozniej jeszcze tego samego dnia wyrwala mi sie w Primarku i pobiegla do drzwi, ale dorwala ja babka ktora stala na ochronie i przytrzymala zanim ja sie dopchalam. Pozniej juz zawsze pomimo tego ze duza juz byla zabieralam wozek i zapinalam ja pasami zeby nie uciekla, a pozniej wyprowadzilismy sie z Bham i przestalismy jedzic polazic po centrum bo trzeba oszczedzac :P A w Asdzie czy Tesco zawsze ja wkladam do wozka na zakupy na to siedzonko bo tak to tez lazi i wszystko bierze, dotyka i przewraca. A na dodatek jeszcze ostatnio ja po pol godz lazenia zaczynam zle sie czuc, wiec dzisiaj myslalam ze skonam. Teraz walnelam sie pod kocyk i chyba juz dzisiaj nie wstane :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Dzieki dziewczynki :)

Ja na dyscoteki to juz sie nie nadaje,ale poszlabym sobie na jakies weselicho,w sumie 3 wesela w Pl nas ominely dwa byly w jednym roku kiedy bylam w ciazy a trzecie gdy Dawid byl malenki.Dzis z moim slubnym mielismy sobie wyjsc gdzies sie "odchamic" ale jakos odwidzialo nam sie i nie poszlismy :x

A wiecie,ze moj maly uwielbia zakupy? Jest bardzo grzeczny,oglada ze mna towary,nic na sile mi do koszyka nie wrzuca tylko to co ja mu powiem,a jak jestesmy w sklepie z odzieza to probuje mierzyc ciuchy i pyta sie mnie czy ladnie :) Smieszny taki,w najlepszy wiek teraz wszedl uwielbiam takie dzieciaki,zreszta ja wszystkie dzieci lubie.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

kindzulinaa, dzieki imprezka byla super, a nogi jak bola :))
pogratuluj barwnie synusia :))
ewela119, dlatego ja malemukupilam szelki super sprawa i dziecko sobie moze dreptavc kolo nas a sie nie zgubi. :))
Anastazja, mnie ominely rok temu z 3 wesela:(
moj maly w sklepach to podchodzi do wieszakow i przeglada ubrania :)przesuwa wieszaki hhee.:))a mierzyc to buty a najlepie rozmiar wiekszy od kajaka :))

Dodano: -- 19 cze 2011, o 10:03 --

Anastazja napisał(a):Ja na dyscoteki to juz sie nie nadaje
sorry ale jak cie czasem slucham to gadasz jakbys o lasce juz chodzila....kobieto tu na dyskotekach to srednia wieku nie schodzi z 30na pewno..jest pelno 40o 50o latkow ktorzy smigaja na parkiecie pomiedzy 20o czy 30o latkami :) moje 2 kumpelki angielki z ktorymi bylam wczoraj na imprezce maja jedna 50 lat skonczyla w tym roku a druga 46.....wczoraj na parkiecie wywiljal facet ktory z powodzeniem moglby byc moim dziadkiem :))
przestan robic z siebie staruszke.. bierz meza pod pachy i wyjdzcie sobie do restauracji pubu albo na dysko moze z grupka znajomych zeby bylo weselej :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Ja bylam przeciwniczka szelek wlasnie do tego wyskoku malej w Bull Ringu, po tym zdecydowanie zmienilam zdanie ale jakos ich nie kupilam. Teraz napewno sie w nie zaopatrze. Moja mala tez uwielbia mierzyc buty, zawsze wybiera te na najwyzszym obcasie :D Nie wiem po kim to ma bo ja obcasy to lubie tylko ogladac :D Albo kupic i trzymac w szafie zeby czasami sobie popatrzec na nie :D Chodzic w nich juz niekoniecznie. Z reszta ja dosc wysoka jestem i tak a na obcasach to juz w ogole wygladam jak patyk i jestem wyzsza od mojego co niezbyt mu sie podoba :)

Ok Babki milego dnia, ja zmykam na angielski, a pozniej jedziemy do parku na rowerek, o ile nie zacznie padac przez te 2 godz.

A no i rowniez serdecznie gratuluje barwnie dzidziusia :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ja tez kiedys bylam przeciwniczka szelek, dopoki nie widzialam paru scen zagubionych dzieci, albo jak dziecko na przejsciu sie kiedys wyrwalo prawie pod auto. wole jednak te szelki,, bo sa wcale nie glupie.
ewela119 napisał(a):Z reszta ja dosc wysoka jestem i tak a na obcasach to juz w ogole wygladam jak patyk i jestem wyzsza od mojego co niezbyt mu sie podoba
no to ja moge zaszalec, bo choc do niskich nie naleze ale moj ma ponad 190 cm:D takze mosialabym z 20 cm obcasy zarzucic zeby na rowni byc:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona