Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez malaroksi » 18 cze 2011, 12:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Moje pranie się suszy na ogródku juz 3 dzień i właśnie znowu na nie leje deszcz :neutral: Dzisiejsze już rozwieszę na grzejnikach w domu i włączę ogrzewanie bo nie długo będę musiała bieliznę odwracać na drugą stronę ;) (żarcik oczywiście).
Ech ja się nic jeszcze nie pakuję , od poniedziałku chodziłam sobie na 3 godzinki do nowego domku i po gipsowałam tylko ściany w pokojach , pomalowałam sufit w Roksany pokoiku i przy wierciłam 2 półki do łazienki no ale jedną krzywo więc muszę poprawić. Dziś właśnie przyszły rolety pionowe do salonu , nie wiem jak je wezmę do auta i zawiozę jak najdłuższa część ma 270cm hmm
Dobrze że za 5 dni teście przylatują może przy nich coś mi sie będzie chciało robić. No a dziś i jutro znowu do pracy muszę iść.
Steinik, przerąbane z tym karmieniem miałaś ale najgorsze że trafiłaś na nieodpowiednią osobę , to tak ja przy Roksanie , tyle że moim pomocnikiem była mama która uważa że należy wcierać spiritus w piersi odciągać pokarm do końca i przy gorączce go wylewać no cóż , przy Grzesiu byłam mądrzejsza i słuchałam rad położnych i udało się chociaż trochę bolało na początku ale pomogły mi nawet w tym i już było tylko lepiej :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 18 cze 2011, 12:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez malaroksi » 18 cze 2011, 13:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 18 cze 2011, 14:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:malaroksi napisał(a):która uważa że należy wcierać spiritus w piersi odciągać pokarm do końca i przy gorączce go wylewać no cóż
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 18 cze 2011, 14:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ale ja dzisiaj jestem niewyspana i nie do zycia...wczoraj bylam na dyskotece z kolezankami,ale sie wybawilismy :D Musialysmy odstresowac sie po czwartkowych egzaminach,na szczescie juz ostatni byl.
Rano musialam wstac,bo obiecalam kolezance zrobic makijaz i wlosy,bo szla na komunie to ja odwalilam,ze dziewczyna nie do poznania byla.Wloski na irokeza jej uczesalam i fajny makijaz,super wygladala :)
A jutro mielismy pojsc na urodzinki do barwniesynka,nie wiem czy pamietacie ja.Pisala tu w zeszlym roku.No i urodzinki synka odwolane sa,bo najprawdopodobniej bedzie rodzic :-)
Co do laktacji,to ja mialam poczatki bardzo ciezkie przy obu synkach.Tak mnie pogryzli,ze jak karmilam to z zacisnietymi zebami,bol byl nieziemski no ale przetrzymalam to,no i pozniej juz bylo lepiej.
Jak Kacpra urodzilam to przyszla do mnie pani,ktora pokazuje jak prawidlowo przystawic dziecko do piersi i pozniej raz do domu mi przyjechala i przy okazji zaopatrzyla mnie w probki kremow Lansinoh,ktore polecam.Ten krem jest swietny,przynosi ulge i ranki sie szybciej goja.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 18 cze 2011, 15:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pozdrow ja od nas :) szybkiego rozwiazania i bezbolesnego ;)kindzulinaa napisał(a):jutro mielismy pojsc na urodzinki do barwniesynka,nie wiem czy pamietacie ja.Pisala tu w zeszlym roku.No i urodzinki synka odwolane sa,bo najprawdopodobniej bedzie rodzic :-)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 18 cze 2011, 15:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jesli chodzi o to karmienie to ja swoja strednia core tylko karmilam piersia,za do do prawie 2lat,reszta na mleku modyfikowanym sie wychowala w sumie problemow z karmieniem nigdy nie mialam,wybralam butelke bo tak bylo mi wygodniej.
Okropnie sie czuje od paru juz dni,bylam w szpitalu na badaniach i czekam teraz na wyniki,az sie boje co tam mi poprzychodzi. :|
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez ewela119 » 18 cze 2011, 16:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi, ja to kompletnie pojecia nie mam jak to z tymi umowami jest, jak mieszkalismy na pokoju w Bham to tam trzeba bylo co pol roku polechac podpisac umowe na kolejne pol a w ogole miesiac przed koncem umowy juz trzeba bylo sie zdeklarowac czy sie wyrpwadzamy czy zostajemy. Tutaj teraz umowa konczy nam sie 8 lipca i z agencji nic nam nie przyslali, moj pisal do nich maila ale nic nie odpisuja, 8 my akurat wracamy z Pl i zanim w ogole wyjedziemy to chcialabym wiedziec na czym stoimy zeby nam pozniej zadnej kary nie dali czy nie wystawili za drzwi ale jak pisalam nie odpowiadaja na maile a nie chce nam sie do nich jechac bo to na calkiem drugim koncu miasta. W ogole to wynajmowalismy od innej agencji a pozniej dostalismy maila ze przejela nas inna agencja i nr konta na ktory mamy placic czynsz i tyle, nic wiecej, zadnego listu czy cos, kiedys pisalam o tym tutaj na forum, wtedy pojechalismy do nich wyjasnic sprawe, ale kurcze to oni powinni dbac o nas jako swoich klientow a nie my jezdzic do nich i sie dopytywac i dopraszac o cos :roll:
A tak w ogole to bylismy na tych zakupach, moj mial kupic sobie koszule na wesele, po 3 godz lazenia w koncu kupil, wzial jakas bo zagrozilam mu ze jak sie nie zdecyduje na cos to ja zaczne kupowac rzeczy dla siebie, zeby pokazac ze nie zartuje kupilam sobie trampki nike w sports direct :D I to jedyna pozytywna rzecz z tego calego lazenia. Tylko sie nadenerwowalam bo ten chodzil i na wszystko krecil nosem, pogoda w kratke na zmiane slonce swieci po oczach i leje i mala jak zwykle odstawiala szopki a to ze glodna, a to ze chce loda, a to do ubikacji albo ze sie nudzi, normalnie masakra. Do primarku w poniedzialek jade sama to w koncu bede miala okazje normalnie poogladac bez jeczenia i zrobic zakupy jakie bede chciala :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 18 cze 2011, 17:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
to nie wiemsz na ile masz umowe podpisana??jak to jest mozliwe.my bralismy zawsze na pol roku lub rok..ewela119 napisał(a):ja to kompletnie pojecia nie mam jak to z tymi umowami jest, jak mieszkalismy na pokoju w Bham to tam trzeba bylo co pol roku polechac podpisac umowe na kolejne pol a w ogole miesiac przed koncem umowy juz trzeba bylo sie zdeklarowac czy sie wyrpwadzamy czy zostajemy. Tutaj teraz umowa konczy nam sie 8 lipca i z agencji nic nam nie przyslali, moj pisal do nich maila ale nic nie odpisuja
Anastazja, duzo zdrowka w takim razie! :roza: :roza: :roza:
a ja sie stroje na balecik:D ostatni raz na dysko bylam chyba rowno 2 lata temu:D przed ciaza sama :)nie licze oczywiscie domowek, urodzin czy sylwestra :P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 18 cze 2011, 18:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):pozdrow ja od nas szybkiego rozwiazania i bezbolesnego
Dzieki przekaze no i nowinka taka,ze o 15.33 urodzil sie barwnie synek :-) Troche przed czasem ale wszystko jest ok :-)
Anastazja,tez zycze zdrowka i dobrych wynikow.
Anastazja napisał(a):Kindziulina,ale fajnie mialas ze sie tak wybawilas,ja to juz nie pamietam kiedy ostatni raz gdzies bylam
No ja to ostatni raz na dyskotece bylam 4 lata temu...hehe.Ale przynajmniej sie wytanczylam z kumpelami :D
ewela119,z dziecmi to nie zakupy.Ja moje dzieciaczki jak zabieram gdzies,to tez Kacper lata bez celu,wymysla ze cos chce zebym mu kupila,no a Marcelek to narazie w miare spokojny ale jakbym go w wozku nie wozila to tez pewnie nie daloby rady pojsc na jakies zakupy.
bogini8,milej imprezki :D
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 18 cze 2011, 19:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 18 cze 2011, 21:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja na dyscoteki to juz sie nie nadaje,ale poszlabym sobie na jakies weselicho,w sumie 3 wesela w Pl nas ominely dwa byly w jednym roku kiedy bylam w ciazy a trzecie gdy Dawid byl malenki.Dzis z moim slubnym mielismy sobie wyjsc gdzies sie "odchamic" ale jakos odwidzialo nam sie i nie poszlismy :x
A wiecie,ze moj maly uwielbia zakupy? Jest bardzo grzeczny,oglada ze mna towary,nic na sile mi do koszyka nie wrzuca tylko to co ja mu powiem,a jak jestesmy w sklepie z odzieza to probuje mierzyc ciuchy i pyta sie mnie czy ladnie :) Smieszny taki,w najlepszy wiek teraz wszedl uwielbiam takie dzieciaki,zreszta ja wszystkie dzieci lubie.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 19 cze 2011, 09:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pogratuluj barwnie synusia :))
ewela119, dlatego ja malemukupilam szelki super sprawa i dziecko sobie moze dreptavc kolo nas a sie nie zgubi. :))
Anastazja, mnie ominely rok temu z 3 wesela:(
moj maly w sklepach to podchodzi do wieszakow i przeglada ubrania :)przesuwa wieszaki hhee.:))a mierzyc to buty a najlepie rozmiar wiekszy od kajaka :))
Dodano: -- 19 cze 2011, o 10:03 --
sorry ale jak cie czasem slucham to gadasz jakbys o lasce juz chodzila....kobieto tu na dyskotekach to srednia wieku nie schodzi z 30na pewno..jest pelno 40o 50o latkow ktorzy smigaja na parkiecie pomiedzy 20o czy 30o latkami :) moje 2 kumpelki angielki z ktorymi bylam wczoraj na imprezce maja jedna 50 lat skonczyla w tym roku a druga 46.....wczoraj na parkiecie wywiljal facet ktory z powodzeniem moglby byc moim dziadkiem :))Anastazja napisał(a):Ja na dyscoteki to juz sie nie nadaje
przestan robic z siebie staruszke.. bierz meza pod pachy i wyjdzcie sobie do restauracji pubu albo na dysko moze z grupka znajomych zeby bylo weselej :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 19 cze 2011, 10:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ok Babki milego dnia, ja zmykam na angielski, a pozniej jedziemy do parku na rowerek, o ile nie zacznie padac przez te 2 godz.
A no i rowniez serdecznie gratuluje barwnie dzidziusia :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 19 cze 2011, 11:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no to ja moge zaszalec, bo choc do niskich nie naleze ale moj ma ponad 190 cm:D takze mosialabym z 20 cm obcasy zarzucic zeby na rowni byc:Dewela119 napisał(a):Z reszta ja dosc wysoka jestem i tak a na obcasach to juz w ogole wygladam jak patyk i jestem wyzsza od mojego co niezbyt mu sie podoba
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-