Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 23 lip 2011, 22:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg, a u mnie to nic ciekawego poza tym sporem o imie o ktorym juz wspomnialam. A no i poza tym ze mala ma wakacje juz od tygodnia i doprowadza mnie do szalenstwa :D Ja rozumiem ze to dziecko, rozumiem ze sie nudzi, ale normalnie czasami mnie roznosi :twisted: Dzis pogoda byla w miare ladna, chcialam ja poslac do piaskownicy to urzadzila mi taka histerie jakby ja ktos wrzatkiem polewal :roll: Juz mi brakuje pomyslow na organizacje czasu dla niej a tu jeszcze tyle wakacji przede mna :roll: A zeby nie bylo za latwo to Goska codziennie wstaje o 7.30 i pyta czy idzie dzis do przedszkola a jak mowie ze nie to jest placz i tupanie nogami. Nie wiem czy z nia jest gorzej, znaczy z jej zachowaniem czy to ja mam coraz mniej cierpliwosci :roll:
malaroksi chyba jeszcze sie urzadza :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez kindzulinaa » 24 lip 2011, 13:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):Pamietacie jak pisalam,ze na wnuki czekam? No to wykrakalam
Gratulacje,bedziesz mloda babcia :)
Ja tez mialam 21 lat jak urodzilam pierwszego synka :)
Anastazja napisał(a):oby tylko im sie wszystko dobrze poukladalo,juz corce powiedzialam,ze o nic ma sie nie martwic ma realizowac swoje plany zwiazane z nauka,a ja w miare mozliwosci jej pomoge w koncu od czego jest babcia prawda?
Trzymam kciuki za corke,zeby jej sie wszystko ulozylo :)
ewela119 napisał(a):Jedyny problem jaki mam to moj facet ktory sobie wymyslil ze chce dac malej na imie-uwaga- MAYA
Mi sie podoba to imie :)Bardzo jest teraz popularne,ale ladne.Hania niebardzo mi sie podoba,ale o gustach sie nie dyskutuje.Musicie dojsc do jakiegos porozumienia :) A moze zrobcie tak,jak moja przyjaciolka...nie mogla z mezem dojsc do porozumienia co do imienia dla synka,wiec wypisali na kartkach imiona ktore im sie podobaja chyba z 5 ich bylo i wzieli butelke.Takze butelka zadecydowala ostatecznie jak ich synek bedzie mial na imie heh.
A ja z moim mezem tez sie nie moglismy zdecydowac na imie dla Marcelaka (nie pamietam czy o tym pisalalm,ale chyba tak)no i do 2 tyg.po urodzeniu nie mial jeszcze wybranego imienia i mowlismy na niego NIUNIO hehe.W koncu maz postanowil,ze maly bedzie mial tak na imie jak ja chce :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 24 lip 2011, 18:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
niczego ,pilnowalam tylko zeby pepus byl suchy wlasciwie. z raz moze dodtknelam gazikiem takim specjalnym nasaczonym spirytusem jak mu juz odpadal i taki brzydki wisial.moniagab napisał(a):Potrzebuje Waszej porady , czego tutaj uzywalyscie na odpadniecie pepka?
Anastazja, to gratulacje :) moja mama miala 20 lat jak zostala mama, a 45 jak babcia ;)) i jest zachwycona z babciowania :) zreszta moi rodzice uwazaja ze fajnie byc dziadkami w mlodym wieku bo wtedy mozna szalec z wnukami niezle:)
Dodano: -- 24 lip 2011, o 18:22 --
ewela119, ja osoboscie nie lubie przeinaczen imion...mojej kolezanki z pracy corka jest maya i mowia to ,,madza,, jakos dziwnie to brzmi w wymowie.. chyba wolalabym normalnie,,maja,, chociaz te imie jest naprawde strasznie popularne w te chwili, w polsce sa same majki oliwki,amelki i lenki :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 24 lip 2011, 18:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Zbaczajac juz z tematu imion ale nie z tematu dzieci musze Wam powiedziec ze spedzilismy dzisiaj dosc fajnie popoludnie z naszym sasiadem Czechem na boisku za naszym domem, troche porzucalismy frisbi (nie wiem jak sie to poprawnie pisze :P ), troche pogralismy w jakies inne gry, jedna byla fajna podobna do golfa ale nie pamietam jak sie nazywala. Mala sobie pobiegala, no i wrocilismy do domu z pasazerem na gape, kiedy mylam mala zauwazylam kleszcza, tuz nad kolanem po wewnetrznej stronie, a miala dlugie spodnie. Troche spanikowalam bo sama w zyciu nie mialam kleszcza, jakos niedawno wyciagalismy kleszcze kotu no ale dziecko to co innego. Na szczescie mielismy takie urzadzonko do wyciagania kleszczy kotu ktore zakupilismy po tym jak musialam posiecic swoja pesete ale kot wiecej intruzow nie przyniosl wiec lezalo nieuzywane, dodatkowo polalam to wrzatkiem i spirytusem salicylowym i moj jako mezczyzna, bohater w naszym domu wyciagnal gada, polalam miejsce woda utleniona i mam nadzieje ze cala sprawa pojdzie w zapomnienie. Dziad sie juz co prawda zdazyl "przyssac" ale po wyjeciu nawet slad nie zostal, mam nadzieje ze na tym sie skonczy :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 24 lip 2011, 20:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wg moich obliczeń pod koniec września karta bedzie spłacona ale znowu będzie trzeba zbierać na pobyt w Polsce ech,kiedy ja cos odłożę by mieć tylko dla siebie , a nie non stop tylko bilety dla kogoś albo dla siebie .
Anastazja Gratuluję .
ewella119 ech faktycznie z tymi kleszczami to masakra jakaś , musisz obserwować czy gdzieś nie bedzie sie jakiś rumień pojawiał i to nie koniecznie w miejscu ukąszenia ,no ale w sumie szybko zauważony i wyciągnięty nie powinien narobić bałaganu , ja kiedyś miałam osobiście 14 kleszczy które wyrywałam sama podczas kąpieli , wszystkie były na nogach i brzuchu , byłam wtedy w lesie na jagodach , ale wtedy jeszcze nikt nie słyszał o jakiejś kleszczowej chorobie , moja mama 5 lat temu miała kleszcza no i przeleżała pół roku w szpitalu i było z nia w sumie źle.
Imię Martna mi się podoba ostatnio też Natalia, Hania ostatnio też bardzo popularne 3 Hanie się urodziły w mojej rodzinie. Ja miałam dla Roksany imię Inez a mój Weronika lub Roksana i w końcu poprzez kompromis doszliśmy do imienia Roksana ale Inez zostawiłam jako drugie imię i ma Roksana Inez , niedługo będą same Wiesie i Stasie się rodzić he he bo ludzie wracają do starych imion .
Co do narzekania na zachowanie dziecka to co ja mam powiedzieć Ja mam 2kę i czasem bym chętnie wywiozła do lasu i zakopała gdzieś pod drzewem :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Anastazja » 24 lip 2011, 20:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):Anastazja, zatem gratuluje :D :D Podziel sie z nami swoimi odczuciami jak juz zostaniesz babcia :)
Jasne ze sie bede dzielic swoim doswiadczeniem jako babcia :P
Trzymam kciuki za corke,zeby jej sie wszystko ulozylo :)
Nie dziekuje,zeby nie zapeszyc ;)
Co do imienia to moj maly ma na imie David przez V Ciekawe jakie imie wybiora mlodzi dla swojego dziecka.
Dodano: -- 24 lip 2011, o 20:13 --
malaroksi napisał(a):Co do narzekania na zachowanie dziecka to co ja mam powiedzieć Ja mam 2kę i czasem bym chętnie wywiozła do lasu i zakopała gdzieś pod drzewem :lol: :lol: :lol: :lol:
To jak bedziesz je wiozla to daj mi cynka,podrzuce Ci swoja srednia core,bo ona ostatnio tez daje mi tak do wiwatu ze szok :shock:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez ewela119 » 24 lip 2011, 20:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do wydatkow to my wydalismy sporo w Polsce, o prawie 200f wiecej niz mielismy w planie wydac ale to ze wzgledu na to ze okazalo sie ze mala potrzebuje nowych okularow i moj tez wiec ta kasa poszla na okulary. Teraz staramy sie oszczedzic jakos i powoli robic zakupy dla niuni zeby na raz pozniej nie wywalic grubej kasy, no i chyba niedlugo przyjedzie do nas moj kuzyn, pracy bedzie szukal, zostawia w Pl żone i dziecko bo z kasa marniutko wiec biore pod uwage scenariusz ze przez jakis czas bedziemy go goscic i wole byc ubezpieczona, zeby pozniej nie bylo jakis spiec ze on nadal nie ma pracy a my nie mamy kasy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 24 lip 2011, 20:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a z tych imion co piszecie to podoba mi sie roksana, ale tylko dlatego, ze kolezanka ma roksanke i jest bardzo fajna i madra dziewczynka :) jednak nie wyobrazam sobie tego imienia u blondynki, nie wiem dlaczego ale jakos mi nie pasuje :roll:
hania srednio mi sie podoba ale jest praktyczne. hanna nie bedzie dla anglikow zadnym problemem.
no i jesli ktos planuje zostac w uk na stale, to fajnie jakby imie bylo uniwersalne, zeby dziecko w przyszlosci nie mialo problemow z literowaniem go za kazdym razem (ja tak musze robic) :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Anastazja » 24 lip 2011, 21:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez agg » 25 lip 2011, 13:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a niemowilam, ze lato jeszcze wroci! :D
pogoda ma sie utrzymac przynajmniej do konca tygodnia, tak pokazuje moja prognoza hihi :wink:
te, ktore nie pracuja pewnie wygrzewaja kosci teraz 8) :lol:
ja pije szybka herbatke, lece po core i pojdziemy na rower. no chyba, ze stwierdzi iz za dlugo dzis byli na sloncu w przedszkolu, to Jej podaruje :wink:
paaa
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 25 lip 2011, 15:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
nie wyobrazam sobie dac dziecku rasowo angielskiego imienia na ktorym n dziadkowie w polsce zlamaliby sobie jezyk ;P
dziewczyny a tak z innej beczki mojemu malemu wychodzi z 6 zebow na raz juz 3 dzen ma straszna biegunke, znacie jakis angielski apteczny srodek na zatamowanie? boje sie ze sie odwodni.:(
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 25 lip 2011, 18:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Mozesz mu tez podac suplement soli i mineralow http://www.boots.com/en/Boots-Rehydrati ... ts_335251/
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez hanoka77 » 25 lip 2011, 19:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja juz po odwiedzinach rodzinki :) bylo fajnie gwarnie tylko pogoda im sie troche nie udala.a teraz jak na zlosc slonecznie...co do imion to podobaja mi sie takie nieoklepane,Inez,Marika,Milena.nie przepadam za tradycyjnymi jak Kaziu,Franek,Stasiu :D
agg napisał(a):zeby dziecko w przyszlosci nie mialo problemow z literowaniem go za kazdym razem (ja tak musze robic)
hehehhe Ty ze swoim nazwiskiem musisz snic sie anglikom po nocach :D
gratulacje Anastazja :)
powitac bogini :)
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez bogini8 » 25 lip 2011, 20:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg, pic pije duzo na raz ze 150 rumianku czy wody, wodnistych kup to z 5-8 na dzien jak nic idzie.. a jaka dupka czerwona mu sie zrobila..masakra...wietrze mu lata goly ale musze go ubierac zeby mi nie nadrzyzdal gdzies...i tak zle i tak nie dobrze.. juz nie wiem co tu z nim robic..ze tak powiem jak nie urok to sraczka.... doslownie...:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 25 lip 2011, 20:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i na koniec pochwale sie ze od dzis zostalo mi rowno 100 dni do rozwiazania :) W brzuchu od kilku dni mam istne rewolucje :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-