Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Anastazja, zatem gratuluje :D :D Podziel sie z nami swoimi odczuciami jak juz zostaniesz babcia :) Co do imienia to wlasnie Maja kiedys mi sie podobalo ale teraz stalo sie takie oklepane, widzialam juz nawet pisane przez I, nie wiem jak rodzicom ale dla mnie imie Maia czy tak jak moj wymyslil Maya to jakas tragedia, Maja jeszcze by uszlo gdyby nie fakt ze moja matka jest Maria, a cale zycie wszyscy wolali i do tej pory mowia na nia nie Maryska tylko Majka wlasnie, nie chce zadnych skojarzen z przyczyn o ktorych juz kiedys pisalam :roll:

agg, a u mnie to nic ciekawego poza tym sporem o imie o ktorym juz wspomnialam. A no i poza tym ze mala ma wakacje juz od tygodnia i doprowadza mnie do szalenstwa :D Ja rozumiem ze to dziecko, rozumiem ze sie nudzi, ale normalnie czasami mnie roznosi :twisted: Dzis pogoda byla w miare ladna, chcialam ja poslac do piaskownicy to urzadzila mi taka histerie jakby ja ktos wrzatkiem polewal :roll: Juz mi brakuje pomyslow na organizacje czasu dla niej a tu jeszcze tyle wakacji przede mna :roll: A zeby nie bylo za latwo to Goska codziennie wstaje o 7.30 i pyta czy idzie dzis do przedszkola a jak mowie ze nie to jest placz i tupanie nogami. Nie wiem czy z nia jest gorzej, znaczy z jej zachowaniem czy to ja mam coraz mniej cierpliwosci :roll:

malaroksi chyba jeszcze sie urzadza :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

czesc Wam :)
Anastazja napisał(a):Pamietacie jak pisalam,ze na wnuki czekam? No to wykrakalam

Gratulacje,bedziesz mloda babcia :)
Ja tez mialam 21 lat jak urodzilam pierwszego synka :)
Anastazja napisał(a):oby tylko im sie wszystko dobrze poukladalo,juz corce powiedzialam,ze o nic ma sie nie martwic ma realizowac swoje plany zwiazane z nauka,a ja w miare mozliwosci jej pomoge w koncu od czego jest babcia prawda?

Trzymam kciuki za corke,zeby jej sie wszystko ulozylo :)
ewela119 napisał(a):Jedyny problem jaki mam to moj facet ktory sobie wymyslil ze chce dac malej na imie-uwaga- MAYA

Mi sie podoba to imie :)Bardzo jest teraz popularne,ale ladne.Hania niebardzo mi sie podoba,ale o gustach sie nie dyskutuje.Musicie dojsc do jakiegos porozumienia :) A moze zrobcie tak,jak moja przyjaciolka...nie mogla z mezem dojsc do porozumienia co do imienia dla synka,wiec wypisali na kartkach imiona ktore im sie podobaja chyba z 5 ich bylo i wzieli butelke.Takze butelka zadecydowala ostatecznie jak ich synek bedzie mial na imie heh.
A ja z moim mezem tez sie nie moglismy zdecydowac na imie dla Marcelaka (nie pamietam czy o tym pisalalm,ale chyba tak)no i do 2 tyg.po urodzeniu nie mial jeszcze wybranego imienia i mowlismy na niego NIUNIO hehe.W koncu maz postanowil,ze maly bedzie mial tak na imie jak ja chce :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

czesc dziewczyny wrocilam z dluugiegooo urlopu.....co wyjazd to jeszcze ciezej wracac :( pogode trafilismy super, wkoncu wypoczelam troszke, ale juz tesknie,..
moniagab napisał(a):Potrzebuje Waszej porady , czego tutaj uzywalyscie na odpadniecie pepka?
niczego ,pilnowalam tylko zeby pepus byl suchy wlasciwie. z raz moze dodtknelam gazikiem takim specjalnym nasaczonym spirytusem jak mu juz odpadal i taki brzydki wisial.
Anastazja, to gratulacje :) moja mama miala 20 lat jak zostala mama, a 45 jak babcia ;)) i jest zachwycona z babciowania :) zreszta moi rodzice uwazaja ze fajnie byc dziadkami w mlodym wieku bo wtedy mozna szalec z wnukami niezle:)

Dodano: -- 24 lip 2011, o 18:22 --

ewela119, ja osoboscie nie lubie przeinaczen imion...mojej kolezanki z pracy corka jest maya i mowia to ,,madza,, jakos dziwnie to brzmi w wymowie.. chyba wolalabym normalnie,,maja,, chociaz te imie jest naprawde strasznie popularne w te chwili, w polsce sa same majki oliwki,amelki i lenki :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8, witamy spowrotem :) Co do imienia to wiem ze Maja jest oklepane i wlasnie to jeden z czynnikow ktory powoduje taki moj opor, nie chce wymyslac nie wiadomo jak dziwacznego imienia ale nie chce tez zeby kiedy zawolam swoje dziecko po imieniu odwrocilo sie 5 dzieci na raz :) Wydaje mi sie ze z Malgorzata mi sie udalo, imie bez udziwnien, wcale nie wymyslne a nie spotkalam jeszcze zadnej dziewczynki w podobnym wieku ktora by sie tak nazywala :) u mnie wiedzie Hania :) albo Marta ewentualnie Martyna, jakas mam slabosc do tych imion na M, jedyne jakie mi przychodzi do glowy i strasznie mi sie nie podoba to Marek, ale na szczescie to nie bedzie chlopiec :P A tak w ogole w ogole to bardzo podoba mi sie imie Susan, Aubrey albo Emma, ale uwazam ze calkowicie nie pasuja do naszych polskich nazwisk wiec nawet nie biore ich pod rozwage.

Zbaczajac juz z tematu imion ale nie z tematu dzieci musze Wam powiedziec ze spedzilismy dzisiaj dosc fajnie popoludnie z naszym sasiadem Czechem na boisku za naszym domem, troche porzucalismy frisbi (nie wiem jak sie to poprawnie pisze :P ), troche pogralismy w jakies inne gry, jedna byla fajna podobna do golfa ale nie pamietam jak sie nazywala. Mala sobie pobiegala, no i wrocilismy do domu z pasazerem na gape, kiedy mylam mala zauwazylam kleszcza, tuz nad kolanem po wewnetrznej stronie, a miala dlugie spodnie. Troche spanikowalam bo sama w zyciu nie mialam kleszcza, jakos niedawno wyciagalismy kleszcze kotu no ale dziecko to co innego. Na szczescie mielismy takie urzadzonko do wyciagania kleszczy kotu ktore zakupilismy po tym jak musialam posiecic swoja pesete ale kot wiecej intruzow nie przyniosl wiec lezalo nieuzywane, dodatkowo polalam to wrzatkiem i spirytusem salicylowym i moj jako mezczyzna, bohater w naszym domu wyciagnal gada, polalam miejsce woda utleniona i mam nadzieje ze cala sprawa pojdzie w zapomnienie. Dziad sie juz co prawda zdazyl "przyssac" ale po wyjeciu nawet slad nie zostal, mam nadzieje ze na tym sie skonczy :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej dziewczyny , Ja to korzystam z pogody i cały dzień na ogródku prze siadujemy plus chodzę do pracy by się trochę odkuć finansowo bo kasy poszło na dom plus musiałam kupić bilety do Londynu dla 8 osób, za rezerwować auto ,kupić bilety do Polski dla nas na październik opłacić parking na lutonie i kartę kredytową mam już na ponad 1000 wykorzystaną a za 3 tyg przylatuje siostra z rodzinką no i znowu kasy pójdzie.
Wg moich obliczeń pod koniec września karta bedzie spłacona ale znowu będzie trzeba zbierać na pobyt w Polsce ech,kiedy ja cos odłożę by mieć tylko dla siebie , a nie non stop tylko bilety dla kogoś albo dla siebie .
Anastazja Gratuluję .
ewella119 ech faktycznie z tymi kleszczami to masakra jakaś , musisz obserwować czy gdzieś nie bedzie sie jakiś rumień pojawiał i to nie koniecznie w miejscu ukąszenia ,no ale w sumie szybko zauważony i wyciągnięty nie powinien narobić bałaganu , ja kiedyś miałam osobiście 14 kleszczy które wyrywałam sama podczas kąpieli , wszystkie były na nogach i brzuchu , byłam wtedy w lesie na jagodach , ale wtedy jeszcze nikt nie słyszał o jakiejś kleszczowej chorobie , moja mama 5 lat temu miała kleszcza no i przeleżała pół roku w szpitalu i było z nia w sumie źle.
Imię Martna mi się podoba ostatnio też Natalia, Hania ostatnio też bardzo popularne 3 Hanie się urodziły w mojej rodzinie. Ja miałam dla Roksany imię Inez a mój Weronika lub Roksana i w końcu poprzez kompromis doszliśmy do imienia Roksana ale Inez zostawiłam jako drugie imię i ma Roksana Inez , niedługo będą same Wiesie i Stasie się rodzić he he bo ludzie wracają do starych imion .
Co do narzekania na zachowanie dziecka to co ja mam powiedzieć Ja mam 2kę i czasem bym chętnie wywiozła do lasu i zakopała gdzieś pod drzewem :lol: :lol: :lol: :lol:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

bogini8, witaj z powrotem,fajnie,ze sobie wypoczelas,ja to zawsze wymeczona wracam z Polski ale i tak kocham tam jezdzic i zawsze tesknie i nie moge sie doczekac kiedy znowu tam pojade.

ewela119 napisał(a):Anastazja, zatem gratuluje :D :D Podziel sie z nami swoimi odczuciami jak juz zostaniesz babcia :)

Jasne ze sie bede dzielic swoim doswiadczeniem jako babcia :P

Trzymam kciuki za corke,zeby jej sie wszystko ulozylo :)

Nie dziekuje,zeby nie zapeszyc ;)

Co do imienia to moj maly ma na imie David przez V Ciekawe jakie imie wybiora mlodzi dla swojego dziecka.

Dodano: -- 24 lip 2011, o 20:13 --

malaroksi napisał(a):Co do narzekania na zachowanie dziecka to co ja mam powiedzieć Ja mam 2kę i czasem bym chętnie wywiozła do lasu i zakopała gdzieś pod drzewem :lol: :lol: :lol: :lol:

To jak bedziesz je wiozla to daj mi cynka,podrzuce Ci swoja srednia core,bo ona ostatnio tez daje mi tak do wiwatu ze szok :shock:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

malaroksi, mi sie imie Inez kojarzy z jedna taka wlasnie Inez, dziewczyna plastik fantastik, mozna nia dzieci straszyc :D :D z ta Hania mnie zaskoczylas, ja nie slyszalam o zadnej Hani a imie mi sie spodobalo bo znam jedna bardzo sympatyczna, dorosla juz Hanie a wlasciwie to ona ma Ania ale nie wiem czemu wszyscy Hania na nia mowia. W kazdym badz razie bedziemy sie jeszcze zastanawiac i jestem gotowa pojsc na jakis kompromis w tej kwestii byle by nie bylo Maya :)

A co do wydatkow to my wydalismy sporo w Polsce, o prawie 200f wiecej niz mielismy w planie wydac ale to ze wzgledu na to ze okazalo sie ze mala potrzebuje nowych okularow i moj tez wiec ta kasa poszla na okulary. Teraz staramy sie oszczedzic jakos i powoli robic zakupy dla niuni zeby na raz pozniej nie wywalic grubej kasy, no i chyba niedlugo przyjedzie do nas moj kuzyn, pracy bedzie szukal, zostawia w Pl żone i dziecko bo z kasa marniutko wiec biore pod uwage scenariusz ze przez jakis czas bedziemy go goscic i wole byc ubezpieczona, zeby pozniej nie bylo jakis spiec ze on nadal nie ma pracy a my nie mamy kasy
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 24 lip 2011, 20:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ja w sprawie imiona za bardzo nie doradze. jak corka miala sie rodzic nie bylo wiekszego problemu, dostala imie po tacie ;)
a z tych imion co piszecie to podoba mi sie roksana, ale tylko dlatego, ze kolezanka ma roksanke i jest bardzo fajna i madra dziewczynka :) jednak nie wyobrazam sobie tego imienia u blondynki, nie wiem dlaczego ale jakos mi nie pasuje :roll:
hania srednio mi sie podoba ale jest praktyczne. hanna nie bedzie dla anglikow zadnym problemem.
no i jesli ktos planuje zostac w uk na stale, to fajnie jakby imie bylo uniwersalne, zeby dziecko w przyszlosci nie mialo problemow z literowaniem go za kazdym razem (ja tak musze robic) :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Ja nadajac imiona dzieciom zawsze kierowalam sie tym,by brzmialy one ladnie pod kazda postacia,zeby nie mozna bylo ich jakos znieksztalcic brzydko i chyba te najprostrze imiona sa najfajniejsze.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 25 lip 2011, 13:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

heja!
a niemowilam, ze lato jeszcze wroci! :D
pogoda ma sie utrzymac przynajmniej do konca tygodnia, tak pokazuje moja prognoza hihi :wink:
te, ktore nie pracuja pewnie wygrzewaja kosci teraz 8) :lol:
ja pije szybka herbatke, lece po core i pojdziemy na rower. no chyba, ze stwierdzi iz za dlugo dzis byli na sloncu w przedszkolu, to Jej podaruje :wink:
paaa
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ja szukajac imienia dla malego mialam problem...szukalam imienia zeby nie bylo stare ani za nowoczesne i wydziwione,ale tez zeby bylo na swoj sposob wyjatkowe i jak ewela napisala zeby co 3 dziecko na dzwiek imienia nie odkrecalo glowy:D no i najlepiej zeby mialo jakis tam swoj angielski odpowiednik.
nie wyobrazam sobie dac dziecku rasowo angielskiego imienia na ktorym n dziadkowie w polsce zlamaliby sobie jezyk ;P

dziewczyny a tak z innej beczki mojemu malemu wychodzi z 6 zebow na raz juz 3 dzen ma straszna biegunke, znacie jakis angielski apteczny srodek na zatamowanie? boje sie ze sie odwodni.:(
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 25 lip 2011, 18:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini8, poki maly pije, nie odwodni sie :) dopiero po 5 dniach ostrej biegunki > niz 10 wodnistych kup na dobe oraz nie przyjmowaniu plynow moglabys sie na serio martwic. Ale jak chcesz "zatamowac" prysznic to najprostrze w swiecie - maka ziemniaczana z woda. wychodzi cos ala smecta. ja z braku laku sie tym kiedys ratowalam. w aptece mozesz dostac immodium, ale nie wiem czy dzieciom to mozna podac, zwlaszcza takim maluchom jak Miki. pamietam, ze Misia tez miala kiedys "biegunke" okolo tygodnia, wlasnie przy zabkowaniu. o odwodnienie sie nie martwilam, ale o podrazniona skore jaka wtedy miala - masakra!
Mozesz mu tez podac suplement soli i mineralow http://www.boots.com/en/Boots-Rehydrati ... ts_335251/
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hej kobitki
ja juz po odwiedzinach rodzinki :) bylo fajnie gwarnie tylko pogoda im sie troche nie udala.a teraz jak na zlosc slonecznie...co do imion to podobaja mi sie takie nieoklepane,Inez,Marika,Milena.nie przepadam za tradycyjnymi jak Kaziu,Franek,Stasiu :D
agg napisał(a):zeby dziecko w przyszlosci nie mialo problemow z literowaniem go za kazdym razem (ja tak musze robic)

hehehhe Ty ze swoim nazwiskiem musisz snic sie anglikom po nocach :D

gratulacje Anastazja :)

powitac bogini :)
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

hanoka77, witam:)

agg, pic pije duzo na raz ze 150 rumianku czy wody, wodnistych kup to z 5-8 na dzien jak nic idzie.. a jaka dupka czerwona mu sie zrobila..masakra...wietrze mu lata goly ale musze go ubierac zeby mi nie nadrzyzdal gdzies...i tak zle i tak nie dobrze.. juz nie wiem co tu z nim robic..ze tak powiem jak nie urok to sraczka.... doslownie...:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, chyba nic nie zrobisz, po prostu trzeba przeczekac. Ja swojej malej jak ma biegunke daje wlasnie taki nawadniacz co agg dawala linka, ja kupuje w asdzie, jeden minus to taki ze jedyny jaki znalazlam to z czarnej porzeczki, strasznie ohydny w smaku i jest problem zeby mala to wypila, ale kolezanka moja widzialam miala truskawkowy dla swojej malej i mowila ze chetnie pije wiec mozliwe ze to kwestia poszukania. Ewentualnie smecta albo ja mam takie cos co sie nazywa enterol 250, z polski sobie przywiozlam. Pupcia przy biegunkach to nie ma lekko, moja juz duza taka a jak tylko ma biegunke to zaraz jej sie strasznie czerwieni i mowi ze ja piecze, ja zawsze stosowalam i nawet teraz stosuje oliwke albo sudocream. Z tym ze teraz to juz tak jakos dziwnie smarowac jej pupcie czyms bo ona juz taka duza jest, widac po niej ze sama jest troche juz zawstydzona, chociaz niby do tej pory ja jeszcze myje i np smaruje balsamem.

No i na koniec pochwale sie ze od dzis zostalo mi rowno 100 dni do rozwiazania :) W brzuchu od kilku dni mam istne rewolucje :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona