Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez bogini8 » 11 sie 2011, 14:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
n tak a jak.. :D nie na stronie jest napisane ze czesci produltow nie sprzedaja online i niestety zawsze sa to te rzeczy ktore ja chce kupic!grrrr :(( wkurza mnei ze tej ikei gdzies blisko nie ma tu w soli czy bham :evil:agg napisał(a):a wy chcecie ja targac w reku z coventry??? chyba troche ciezka jest
ciekawe czemu nie dowoza? moze jeszcze zadzwon i spytaj.
a masz gdzies fote jak to w pokoju sie wielkosciowo prezentuje? i ktore wielkosci pojemnikow najbardziej przydatne? i jakie masz kolory :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 11 sie 2011, 15:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tortow to nie kupowalam wiec nie wiem jak ceny, bralam normalne ciasta na Wielkanoc to nie byly drogie a byly pyszne. http://www.emiliascakes.com to jej stronka, mozna tez wpisac w wyszukiwarke na facebooku "Emilia's Cakes Coventry" i tam tez ma zdjecia.
Moze sie zle wyrazilam, moze czuje sie nie tyle stara co zrezygnowana? sfrustrowana? sama nie wiem jak to okreslic, ale czuje ze w moim zyciu nic sie nie dzieje, kazdy dzien wyglada tak samo, nic sie nie zmienia. Moj ciagle pracuje od rana do nocy, nigdy go nie ma a jak jest to zmeczony i na nic nie ma ochoty. Wlasnie to mnie dobija ze on zapieprza jak osiol, zebysmy mogli jakos godnie zyc, zazyna sie od rana do nocy a zadnych kokosow z tego nie ma, zarabia na tyle duzo ze nie mozemy liczyc na zadne benefity a tak naprawde to z tygodnia na tydzien siedze z kalkulatorem i licze na co mozemy sobie pozwolic a z czego znowu musimy zrezygnowac i nie mowie tu o nie wiadomo jakich atrakcjach. Mieszkamy na flacie bo nie stac nas na dom, jezdzimy 14 letnim zlomem ktory ciagle sie psuje i nie stac nas nawet na jakis wyjazd na weekend zeby cos zobaczyc, rozerwac sie :roll: Tym bardziej jest to frustrujace ze znam ludzi ktorzy sobie pracuja po 6-8 godz dziennie za najnizsza krajowa (moj pracuje po 12-14 za niewiele wieksza stawke) i wynajmuja fajne domy, maja fajne samochody, niektorzy po 2 i jezdza sobie na wakacje. Doszlam do wnosku ze najnormalniej w swiecie nie oplaci sie ciezko pracowac, placic podatkow i byc uczciwym czlowiekiem, lepiej pracowac absolutne minimum albo i wcale i zyc na socjalu, czekajac az panstwo da a jak nie da to pojsc i bezkarnie nakrasc tak jak ci z tych zamieszek. To wszystko jest przygnebiajace :roll: Co roku w okolicy urodzin zbiera mnie na przemyslenia i w tym roku do takich przemyslen wlasnie doszlam, ze wszystko jest do doopy :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 11 sie 2011, 15:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Mloda dupa z ciebie nie ma co marudzic i gderac.trzeba postawic sobie jakies celew zyciu i wiecej zaczac od siebie wymagac. sami jestesmy panami swojego losu:) marzenia sa po to zeby jespelniac nie?
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 11 sie 2011, 16:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jak zylabym z moim mezem byloby nam latwiej finansowo we 2, anizeli kazdemu z osobna. wsrod moich polskich znajomych chyba tylko ja sama nie jestem w zwiazku, tym ktorzy sa i pracuja oboje wiedzie sie calkiem niezle. wiadomo, ze tez maja jakies pozyczki na przyjemnosci, ale bez problemu je splacaja. a jesli wyrzekaja sie przyjemnosci to dlatego, ze odkladaja kase na cos, maja jakis cel.
takze, ewela nie lam sie! urodzisz 2 dziecko, podchowasz, pojdziesz do pracy i zaczniecie zyc pelna para ;)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 11 sie 2011, 16:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 11 sie 2011, 16:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
i nie musisz miec nie wiadomo jakiego wyksztalcenia, zeby pracowac! jak sie chce, to mozna! zalezy w jakim sektorze chcesz pracowac, pracodawcy czesto sami wysylaja na szkolenia i sa przeszczesliwi, ze chcesz sie szkolic :wink:
a wogole Twoj watek mnie zmotywowal i zdalam sobie sprawe, ze zaraz wrzesien i trzeba sobie kolejny cel postawic ;) chyba pora na rozmowe z managerka :roll:
oprocz tego szukam jakiejs dodatkowej roboty na jesienne wieczory, kiedy Mala bedzie u taty :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 11 sie 2011, 17:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Poki co musze poczekac az niunia przybedzie na ten swiat, a to juz calkiem nie dlugo. Polowa sierpnia juz zlecilo, nawet nie wiem kiedy, jeszcze 3 tyg i mala do szkoly, ona sie juz nie moze doczekac, ja z reszta tez ;)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 11 sie 2011, 18:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
to ja nie wiemjak mozecie sobei nie radzic jak twojma zarobki jak my teraz razem:D az tegoco kiedys sprawdzalam, jak rpobilam na caly etat to dofinansowaniedo przedzkola by nam sie nalezalo.moze warto otym poczytac.
a od pracy niemusisz isc na caly etat tylko na pol.
ja terazrozgladam sie zaczym na weekendymoze byc na nocki, niewiemwyladowywanie towaru w sklepie cokolwiek:D:Dlubie siewypompowac fizycznie, przynajmniej silownia z glowy:D
jakpracowalamw gabinecie i robilampare godzin pazuryto mialam takie bole kregoslupa ze hej ,aodkadfizyczniepracuje to iboli niema.nie oglabym no siedziec 8 h za biurkiem przed kompem.,..bo by mnie roznioslo!:D
weekendowe? moze poszukamy cos razem:))agg napisał(a):jakiejs dodatkowej roboty na jesienne wieczory, kiedy Mala bedzie u taty
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 11 sie 2011, 21:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Pieniądze to jedno a sumienie i poczucie winy to drugie.ewela119 napisał(a):Doszlam do wnosku ze najnormalniej w swiecie nie oplaci sie ciezko pracowac, placic podatkow i byc uczciwym czlowiekiem, lepiej pracowac absolutne minimum albo i wcale i zyc na socjalu, czekajac az panstwo da a jak nie da to pojsc i bezkarnie nakrasc tak jak ci z tych zamieszek.
Tak sobie zainspirowana twoją historią siadłam i przeliczyłam dokładnie nasze dochody i jestem w szoku , ja pracuję 20 h tyg plus soboty 3 h i niedziele 4 h a mój 45 h tygodniowo i mamy dochodu 25,600 tyś rocznie z child benefitem i childs tax kredytem, na ręke wychodzi jeszcze mniej bo to dochód oczywiście przed opodatkowaniem . Nie powiem żebyśmy mieli sie super, ale... Mamy własną nową lodówkę pralkę piec,rogówkę łóżko, meble, stoliki, telewizor za 1,5tyś auto 3letnie ,laptop za prawie tysiaka ,telefon za 400f non stop kupujemy komuś bilety do polski , wynajmujemy kolejne auta, kupujemy bilety na mecze , ostatnio poszło nam kasy na remont , przeprowadzkę 2 miesiące płaciliśmy 2 czynsze na 2ch domach itd nie wspominając o wspieraniu finasowo rodziny i z tego wszystkiego jestem na 300f zadłuzona ale za tydzień mój dostanie 2tygodniówkę i to pokryję i spokojnie z następnych wypłat będę mogła wyżyć i coś odłożyć na wyjazd do Polski w październiku ... Może faktycznie brak zajęć powoduje u Was takie skutki braku kasy hmm
A tak a propo to dużo Wrześniowych babek tu jest hehe Ja też z Września i moja córa też :)
Bogini , ja też lubię sie ruszać w pracy , w domu mogę sobie posiedzieć przed kompem, ale w pracy to gimnastyka musi być :D
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 11 sie 2011, 22:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 12 sie 2011, 08:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No kurcze zapraszam :D Tyle że u mnie jest o tyle gorzej że Ja muszę kupować 2 pary bucików , pampersy,mleko dla Grzesia,non stop nowe body, spodnie,kurtki itd bo ten rośnie jak szalony z Roksaną już jest spokojniej bo jej ubrania to już nawet na 2 lata starczają a jemu to dosłownie co 3 miesiące muszę wymieniać garderobę.Fakt jest taki że Ja sobie odmawiam dużo , mam w roku 2 pary nowych butów, 4 pary spodni, kilka koszulek,jakąś bieliznę , nie wymieniam torebek itd zazwyczaj kupuję wszystko uniwersalne by pasowało do wszystkiego i nie mam szału by modnie wyglądać czy by się stroić od stóp do głów , mój to przetrwania pieniądze na tatuaże , kolejny we wrześniu go czeka za 280 funtów ,ale niech ma coś w życiu przyjemności ... Już w tym roku mu nie pozwolę robić bo widzę że go to wciągnęło...ewela119 napisał(a):malaroksi moze ja przyjde do Ciebie na jakis kurs/przeszkolenie jak gospodarowac pieniedzmi?
Moja siostra wystraszyła sie by tu przyjechać ale w końcu udało sie namówić i przyjadą , ech muszę wszystko poprać , mam nadzieję ze nie bedzie padać bo musi poschnąć.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Luiza » 12 sie 2011, 10:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jak straciłam pracę, zostaliśmy na jednej pensji (pół etatu mojego faceta) to dostaliśmy decyzję, ze nam sie Housing Benefit nie należy bo jak mamy więcej niz 102 funty tygodniowo to nie należy sie. I że, żeby dostać HB trzeba miec Income Based Jobseekers allowance, a my przekraczalismy więc sie nie kwalifikowałam. Dzwoniłam, odwoływałam sie, a oni swoje. Krew mnie zalewała, i poddałam się. A widzę Ewela masz kilkakrotnie wyższy dochód i wam dali. nic nie pojmę w tym kraju. Dają co chcą i komu chcą bez żadnych zasad.
Co do pracy i wykształcenia, to ja też mam problem, bo nie moge wykonywać praktycznie nic do czego mam kwalifikacje. W zawodzie popracowałam krótko, bo właśnie kręgosłup i RSI nie pozwalają mi na to. Wszystko na co mam papiery oznacza prace przy kompie, a ja tego robić nie mogę. Właśnie w pracy fizycznej byłoby mi najlepiej chyba. I poco to było się tyle uczyć jak zdrowie nie pozwala nic z tym zrobić. Wszystko co lubię i umiem jest dla mnie zakazane.
W końcu otworzę własną działalność i będę miała wszystko i wszystkich gdzieś.
A co do poczucia niespełnienia to ja wiem co się czuje. Mnie dopadnie 30 za 2 miesiące. A nadal nic nie osiągnęłam, nie spełniłam swoich marzeń. Dzieci cały czas odkładam ( w sumie nie wiem czy chcę je mieć, raczej nie, ale czasem nachodzi mnie taka pustka), a młoda już nie jestem i zadaję sobie sprawę ze to już ostatni dzwonek...
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez ewela119 » 12 sie 2011, 11:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Luiza, ja tez nie mam pojecia na jakiej zasadzie oni przyznaja housing, moze wplyw na to ze dostalismy mial fakt ze mamy male dziecko :?:
Chociaz ta moja kopa to wcale taka mala juz nie jest ;) Od wrzesnia idzie do szkoly, ona sie nie moze doczekac, ja w sumie tez bo mnie tu malo nie zagada na smierc i nudzi sie strasznie ale jakos mi tak dziwnie, tyle czasu jej nie bedzie, teraz chodzila tylko na 3 godz to ledwie poszla juz wracala a teraz pol dnia jej nie bedzie, ciezko bedzie sie przyzwyczaic. No ale juz mam plan, jak ona pojdzie do szkoly to ja odrazu zaczynam gruntowne porzadki w mieszkaniu, bo pozniej to juz moge nie miec na to ani sil ani czasu. Kilka dni temu cos mi odbilo i o godz 20 umylam wszystkie okna z zewnatrz :) A mialam umyc tylko jedno, to w sypialni bo kot nam je ciagle brudzi wskakujac i wyskakujac przez lufcik. Zdecydowanie wole umyc kawalek okna raz na 2-3 tyg niz czyscic kuwete co kilka dni :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 12 sie 2011, 11:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Luiza napisał(a): Dają co chcą i komu chcą bez żadnych zasad
Masz racje ja tez nie moge nadazyc za nimi,pol roku temu zabrali nam HB calkowicie,bo maz mial za duzo godzin przepracowanych,nie patrzyli na zarobki tylko na przepracowane godziny,a jakies 3 tyg.temu przyslali nam decyzje ze wznawiaja nam HB tylko maz musi peyslipy pokazac z ostatnich 5 tyg. No i pokazal i wczoraj przyszla decyzja ze beda nam placic 112f co dwa tyg.Na peyslipach nic sie nie zmienilo godzin ma nawet wiecej niz poprzednio,nie rozumiem tego za cholere.Az sie boje brac ten HB bo mam mase znajomych ktorzy musza zwracac duzo kasy,zreszta my swojego czasu tez zwracalismy.
Dodano: -- 12 sie 2011, o 11:34 --
kindzulinaa napisał(a):Anastazja,ladny tort.Dalas rade :)Powiedz mi jak smakuje ta masa cukrowa?
Ona jest poprostu slodka,bez zadnego smaku dlatego jak nia chcesz okleic tort to sam w sobie nie powinien byc za slodki bo bedzie mdly bardzo,ja do srodka dalam bita smietane z truskawkami,a po brzegach i na wierzchu tort posmarowalam masa maslana,bo ta masa cukrowa z zetknieciem z bita smietana sie roztopi.Bardzo latwo sie taki tort robi no i mozna na nim wyczarowac prawdziwe cudenka.
A mnie cos rozklada :x
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 12 sie 2011, 12:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 12 sie 2011, o 12:10 --
nie odkladaj..macierzynstwo jest super... i fajnie miec na staroscLuiza napisał(a):Dzieci cały czas odkładam
kogos..niz zostac samemu jak palec..:)
dzis dziewczyny jesli nie bedzie chmur i deszczu( co jest malo prawdopodobne) to beda spadajace gwiazdy :)
Dodano: -- 12 sie 2011, o 12:12 --
ja lliczylam to wyszlo mi ze 400 czy jakos tak i tez niewiem gdzie znikaja:) zawsze cos a to do domu sie kupi i tak ucieka kesz. :shock: :idea:ewela119 napisał(a):nam zostawac jeszcze prawie 300f Za ch*ja nie wiem gdzie te pieniadze
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-