Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2011, 13:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 15:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
uzywalam 3,5 roku i bylambnardzo zadowolona :) nic mi sieniezatrzymywalo ani woda ani libido ;)korbobor napisał(a):i zastanawiam się nad plastrami co wydaje się łatwiejszym rozwiązaniem. Może któraś z Was używa plastrów i może napisać jak reagują na nie wasze organizmy ? Chodzi mi głownie o zatrzymywanie wody no i o libido bo tego się obawiam najbardziej
Dodano: -- 6 paź 2011, o 15:56 --
korbobor, aaaa tylko jak zamierzasz karmic to pozostaja ci jakies tam mini pigulki ktore mi doktorka przepisala... ale ich nie bralam i nie biore dalej nic jakos minelo 1,5 roku ;) tak jaki wczesniej 8 lat :D no z (3,5 letnia prerwa na plastry)
Dodano: -- 6 paź 2011, o 15:59 --
eee. w dzien sie bedziesz wysypiac razem z dzieckiem :))) gorzej jak dziecko starsze i juz wogole w dzien nie sypia , albo drzemie godzine....korbobor napisał(a):że po co mi te tabletki skoro i tak przez najbliższe parę miesięcy nie będę myśleć o niczym innym tylko o tym żeby się wyspać
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2011, 16:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):eee. w dzien sie bedziesz wysypiac razem z dzieckiem )) gorzej jak dziecko starsze i juz wogole w dzien nie sypia , albo drzemie godzine....
To wtedy juz zazwyczaj ladnie spi w nocy. Z malym dzieckiem naprawde mozna sie wyspac :) Nie kazde wrzeszczy po nocach :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez korbobor » 6 paź 2011, 16:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Czyli jest całkiem realna szansa żeby się od czasu o czasu wyspać :wink:
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 16:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2011, 16:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 17:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2011, 17:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 18:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tylko ze mama lubi tworzyc i jesc:D a moj syn uwielbia odkrecac, przekrecac, wylewac, przelewac, przesypywac, wysypywac,rozgniatac, wklepywac itd..:Dewela119 napisał(a):Widac zamilowanie do kulinariow ma po mamie
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 6 paź 2011, 18:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No z tymi dziecmi i ich spaniem roznie bywa,ja przy mojej czworeczce to chyba juz wszystko przerobilam,najgorsza byla Natalia srednia cora,ta to dala mi popalic od samego urodzenia,bedac jeszcze w szpitalu z nia po porodzie wydzierala sie w niebo glosy,to byly takie czasy ze noworodki lezaly na innej sali nie z matkami, a ta moja koze bylo na caly oddzial slychac i wlasciwie czesciej byla ze mna niz u siebie na sali,bo polozne juz nie wiedzialy jak ja uspakajac,jako jedyna byla rozpakowana,tzn. nie byla zawinieta jak inne dzieci w takiego pierozka,tylko rozmemlana z raczkami na wierzchu :)
I tak do okolo pol roku darla sie prawie non stop,spala po 3-4godziny na dobe chodzilam z nia po lekarzach,bo babcia mi mowila ze to nienormalne jest,ze dziecku pewnie cos dolega,ale ona byla zdrowa jak rybka taki typ poprostu.
Najstarsza cora i najmlodszy synek to spokojni byli,czasami az za spokojni,srednia cora to hustawka raz tak raz tak...
bogini8 napisał(a):no poza tym ze moj to ostatnio chyba probuje ciasto robic.... na podlodze ostatnimi czasy mialam juz make,jajka, mleko, i ....sok jablkowy :D:D chyba do popicia :D
Olej na podlodze wylany to dopiero wyzwanie :P
Dodano: -- 6 paź 2011, o 18:42 --
bogini8 napisał(a):tylko ze mama lubi tworzyc i jesc:D a moj syn uwielbia odkrecac, przekrecac, wylewac, przelewac, przesypywac, wysypywac,rozgniatac, wklepywac itd..:D
To tez jest tworzenie ;)
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez kindzulinaa » 6 paź 2011, 21:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Fajne lato bylo nie?Troche za duszno bylo ale fajnie,chociaz troche tego slonca...ale juz podobno zima idzie,kolezanka mowila mi ze snieg ma padac za tydzien...pozyjemy,zobaczymy.Takze powoli szykujcie cieple kurtki,czapki i szaliki :D
Moje dzieciaczki w sumie maja sie lepiej.
Ja ostatnio w koncu doczekalam sie cytologii.
Ostatnio z mezem zajeci bylismy,bo robilismy przemeblowanie w domu no i pokoj dzieciaczkow malowalismy.To nawet nie zagladalam tutaj...
korbobor,ja myslalam ze wyczytam,zes sie juz "rozpakowala",a Ty jeszcze smigasz z brzuszkiem.Chyba malenstwu ciepelko jest i nie chce sie jeszcze wyjsc.
ewela119,niektorzy jeszcze pija olej rycynowy na wywolanie skurczow.Moja kolezanka bedac w ciazy,przyszla do mnie do domu z tym olejem i sobie lyknela go pomieszanego z cola :mrgreen: Wieczorem juz skurczy dostala,a na drugi dzien rodzila.
Ja Jej mowilam,ze ja osobiscie bym raczej tego nie wypila,ale kazdy robi jak uwaza.
Mi polozna doradzala pic sok z ananasa.Albo jak bedziesz miala ostatnia wizyte moze Ci zaproponowac masaz szyjki i to tez moze sie przyczynic do skurczow.Ja mialam w dwoch ciazach taki masaz i w pierwszej ciazy tego samego dnia dostalam skurczow,no moze przezto tez, ze dostalam tabletki na wywoalnie porodu i wiezli mnie na porodowke.A w drugiej ciazy to na drugi dzien mnie lapaly i rodzilam w tymze dniu.
"Takze robta se co chceta" hehe
Oby wszystko poszlo szybko i gladko i zeby Wam sie dzieciatka urodzily cale i zdrowe,bo to najwazniejsze :) Trzymam kciuki za Was obie :)
Ide w kimono,bo jakas spiaca jestem.Dobranoc...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 21:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
to jest fatalny pomysl! bo oprocz tego wywola pozadne rozwolnienie! i malenstwo moze sie rowniez zalatwic do wod plodowych przy czym moze dojsc do zatrucia.....bardzo zly pomysl....kindzulinaa napisał(a):ewela119,niektorzy jeszcze pija olej rycynowy na wywolanie skurczow.Moja kolezanka bedac w ciazy,przyszla do mnie do domu z tym olejem
Dodano: -- 6 paź 2011, o 21:49 --
co do wywolania to bardziej naturalne sposoby sport,sex,spacery ,schody..
masowanie brzuszka okreznymi ruchami reka lub strumieniem bardzo cieplej wody pod prysznicem, symulacja sutkow,surowy jak najbardziej niedojrzaly ananas, szorownaie dywanow na czworaka :D chyba w akcie desperacji przeszlam wszytskie :D cospomoglo aleco konkretnie to ciezko powiedziec... cos z powyzszych:P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2011, 22:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2011, 22:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
oo fu mi nie smakowala..:Pewela119 napisał(a): smaczna nawet jest
to hyba polozne starej daty.bo w tej chwili juz sue nie slyszy o takich wynalazkach. oksyticyna masaz lub balonik do szyjki, to teraz kroluje na ,,salonach,,:Pewela119 napisał(a):"koktajlem poloznych"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Steinik » 7 paź 2011, 19:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mnie dopado jakies grypsko...glowa boli......no i dalej zastanawiam sie nad tymi pigulkami...
zebralam sie ostatnio na powazna rozmowe z malzonem odnosnie drugiej dzidzi....
no i wymyslilam ze biore te tabl....i niezabezpieczamy sie dodatkowo...jak maluch bedzie chcial dolaczyc do naszej wariackiej rodzinki to spoko...Julka ostatnio na okraglo mowi ze chce brata ,siostre....znajomym powiedziala ze ma brata...a z drugiej strony moze faktycznie to dobry okres na drugi??i tak przez jakis czas bede w domu..julka do szkoly pojdzie wtdey zaczne myslec o pracy....o ile nie zwarjuje... :roll:
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
-