Ubezpieczenie na życie

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MężczyznaPostNapisane przez zwierzakfm » 28 cze 2012, 07:54 Re: Ubezpieczenie na życie

DamianSzkutnicki napisał(a):Ubezpieczyciel brytyjski wypłaca odszkodowanie nawet w przypadku samobójstwa.

nie to zebym planowal zrobic sobie krzywde ale to dosc zadkie, zeby ubezpieczyciel wyplacal odszkodowanie za samobojstwo. moglbys podac co to za ubezpieczyciel?
zwierzakfm
Stały Bywalec

Reputacja: 22
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez DamianSzkutnicki » 28 cze 2012, 21:55 Re: Ubezpieczenie na życie

Ja mam akurat polisę w Legal & General. Wypłacają całość odszkodowania w przypadku samobójstwa pod warunkiem, że miało to miejsce minimum rok lub 2 lata po zakupie polisy. Nie wiem, aż tak dokładnie tej opcji nie sprawdzałem... Z tego co wiem większość brytyjskich firm ubezpieczeniowych ma to rozwiązane podobnie

To akurat podałem jako ciekawostkę, ważniejsze natomiast jest, żeby czytać to co jest drobnym druczkiem w warunkach ubezpieczenia. W drobnym druczku przodują polskie firmy ubezpieczeniowe. Wykluczeń, czyli sytuacji, za które firma nie odpowiada jest czasem absurdalnie dużo.

Niekorzystnie z wykluczeniami wypadają też oferty ubezpieczeń sprzedawane przez angielskie banki.
Kupując ubezpieczenie w banku dostajemy produkt niby w tej samej cenie, ale po przeczytaniu warunków okazuje się, że jest dużo gorszy niż gdybyśmy kupili bezpośrednio w firmie ubezpieczeniowej. Ogólnie polecam skorzystanie z usług jakiegoś brokera, najlepiej polskojęzycznego, który porówna dla nas kilka ofert i dobierze najlepszą do indywidualnych potrzeb.

Można też porównać samemu na http://www.moneysupermarket.com/life-insurance/

DamianSzkutnicki
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 30 cze 2012, 00:23 Re: Ubezpieczenie na życie

zwierzakfm napisał(a):nie to zebym planowal zrobic sobie krzywde ale to dosc zadkie, zeby ubezpieczyciel wyplacal odszkodowanie za samobojstwo. moglbys podac co to za ubezpieczyciel?
ja jestem ubezpieczona w metlife i tez jest taka opcja ;) co zdziwilo mnie na poczatku ;) ubezpieczenie to liczy sie po roku czasu od ubezpieczenia.
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona