wyjechać? nie wyjechać?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez ola30 » 4 gru 2007, 21:10 wyjechać? nie wyjechać?

Słyszałam opinie że wszędzie poza Birmingham jest ładniej, czyściej, spokojniej bielej ...
Sama odwiedziłam w ostatnich miesiącach pewne miejsca poza naszym B-ham np. Barmouth, Reditch - bardzo piękne miejsca.Nie myślicie czasem żeby się z tąd wyprowadzić gdziekolwiek.Co powoduje że jesteście tutaj???

ola30
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 4 gru 2007, 21:20 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Ja się chce wyprowadzić z Birmingham jak tylko nadarzy się okazja mam dosyć centrum przez ostatnie prawie 4 lata. Myślimy o jakimś miasteczku około 40 minut pociągiem od Birmingham. Z tym ze wtedy już tylko do własnego domku koniec z wynajmowaniem.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez biff30 » 4 gru 2007, 21:47 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Reditch a ja mysle sie z tad wyprowadzic gdzies nad morze mam dosc tego miasteczka

biff30
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agatak » 4 gru 2007, 21:50 Re: wyjechać? nie wyjechać?

ja myslalam o Walii. Mooj chlopak pochodzi z Polnocnej czesci Walii, nad samym morzem. Poza tym, ze tam wieje i zimno, to jest naprawde prze-pieknie. Boskie krajobrazy, noi morze za oknem, jak w domu :)
Trzymaja mnie tutaj znajomi, ktoorzy stali sie jak rodzina, i w razie niemca moge na nich liczyc a nie polegac tylko na moim wariacie. Poza tym rynek pracy jest tu spory, i mozliwosci, przynajmniej w szkolnictwie.
Ale korci, korci wyjazd gdzies w nowe miejsce, nowe wyzwania :)
agatak
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ola30 » 5 gru 2007, 07:57 Re: wyjechać? nie wyjechać?

myślę o Bournemouth, macie kogoś w tym mieście?

ola30
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 5 gru 2007, 17:49 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Mnie tez trzymaja tu znajomi, ktorzy (jak powiedziała agatak) sa dla mnie jak rodzina. No i przede wszystkim trzyma mnie to, ze urodzilam maleństwa i ciężko z nimi gdziekolwiek sie przemieszczac. Po za tym miejsce na ktore zamienie Birmigham to Polska.
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 5 gru 2007, 18:35 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Mysle ze daleko nie trzeba wyjezdzac. Sutton Coldfield jest ladnym spokojnym miasteczkiem, ma olbrzymi park, dobre polaczenie z birmingham...
Jacob
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Sebek22 » 7 gru 2007, 19:30 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Tez dobry szpital ma :twisted: :twisted: :twisted:

Sebek22
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 7 gru 2007, 21:23 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Sebek22 napisał(a):Tez dobry szpital ma :twisted: :twisted: :twisted:

Potwierdzam... bylem tam robic przeswietlenie i w porownaniu do smierdzacego moczem dudley jest tam czysty ladny szpital
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ana :) » 7 gru 2007, 23:24 Re: wyjechać? nie wyjechać?

A ja tam niechce nigdzie sie wyprowadzac :roll: powiem tak ...wszedzie dobrze ale najlepiej w domu...oczywiscie jak juz wyjechac to tylko do rodzinnego domku :grin:

A czemu nikt nie proponuje na Bermódy??? Polak to jak widac wymagajacy czlek :-D

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 8 gru 2007, 00:46 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Ana :) napisał(a):A czemu nikt nie proponuje na Bermódy???

Skoro tak to ja najchetniej wyprowadzil bym sie do Nowej Zelandii, ewentualnie do Kanady... kilka tygodni temu zniesiono wizy dla polakow chcacych odwiedzic ten kraj.
Jacob
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jenas » 8 gru 2007, 18:21 Re: wyjechać? nie wyjechać?

mamuśka twins napisał(a): Po za tym miejsce na ktore zamienie Birmigham to Polska.

Dokladnie. Jakos po 2 latach tutaj, nie chce mi sie zaczynac tego wszystkiego od nowa, zreszta wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
jenas
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Sobert » 12 gru 2007, 23:57 Re: wyjechać? nie wyjechać?

A ja z checia wyprowadzilbym sie do Birmingham, ale niestety ciezko podjac ta decyzje. Mam w Tamworth znajomych, (tu w ogole wszyscy sie znaja) choc ciezko czasem zyc w malym miasteczku kiedy sie wychowalo we Wroclawiu. Birmingham tetni zyciem i to zacheca.
Sobert
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez oliwka_26 » 13 gru 2007, 18:51 Re: wyjechać? nie wyjechać?

Sobert,

A co stoi Ci na przeszkodzie ?? zeby sie przeprowadzic, bo jesli jest Ci zle w Tamworth i bardzo chcesz mieszkac w Birmingham to chyba tylko podjac meska decyzje....

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 14 gru 2007, 00:16 Re: wyjechać? nie wyjechać?

oliwka_26 napisał(a):Sobert,

A co stoi Ci na przeszkodzie ?? zeby sie przeprowadzic, bo jesli jest Ci zle w Tamworth i bardzo chcesz mieszkac w Birmingham to chyba tylko podjac meska decyzje....

moze jakas niemeska istota go tam trzyma... :-D
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

Powrót do HYDE PARK