PURE STAFF----Northfield
Napisane przez karmelek » 28 paź 2009, 20:22 Re: PURE STAFF----Northfield
A co do przegadania sprawy z Panem Damianem, stwierdził, że nie będzie teraz spotkań ze wszystkimi pracownikami razem (nasz wniosek był tylko jeden, grupę trudniej przekonać do cudownego systemu ich agencji) tylko po 2 do 4 osób:) ale jakoś nie ma takich spotkań chyba że mnie coś ominęło. Widocznie muszę mniej czasu poświęcać na pracę a więcej na zagłębianie się w system "umbrella" i jak to mi będzie dobrze jak do nich dołączę.
[ Dodano: Sro Paź 28, 2009 20:27 ]
Mr. B napisał(a):wiec prosze jezeli ma ktos jakies pytania w zwiazku z rozliczeniami to z mila checia odpowiem, poniewaz tak jak juz napisalem sam to uzywam i jestem bardzo dobrze poinformowany.
Wiec zapraszam do mojego forum ''Umbrella" poniewaz tak nazywa sie ten system rozliczeniowy, robie to pierwszy raz wiec mam nadzieje ze mi sie uda :mrgreen:
Pozdrawiam
Jeśli pisze Pan że używa tego systemu i jest dobrze poinformowany to dlaczego akapit niżej pisze, że pierwszy raz będzie to robił i ma nadzieję, że się uda - to samo w sobie jest sprzeczne.
-
- karmelek
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez Mr. B » 28 paź 2009, 23:41 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- Mr. B
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez shape26 » 29 paź 2009, 12:39 Re: PURE STAFF----Northfield
Czy benefitem jest odciaganie z wyplaty £15 co tydzien bez wzgledu na to czy pracuje sie caly tydzien czy tylko 1 dzien, czy benefitem jest to ze aby miec platny urlop trzeba odkladac pieniadze co tydzien ( znowu pobieranie z wyplaty) bo w przeciwnym wypadku nie ma mowy o platnym urlopie, czy benefitem jest nieodprowadzany podatek ktory i tak trzeba bedzie kiedys zaplacic ( i nie bedzie to Pure Staff). Normalnie same "plusy" tej Umbrelli o ktorych oczywiscie pan Damian nie wspomina oferujac nam prace ale najlepiej obwiniac innych na forumTen system ksiegowosci benefituje pracownikow tymczasowych i dlatego Pure Staff Ltd promuje go
. Dodatkowo aby otrzymac swoje ciezko zarobione pieniadze trzeba przedstawiac co tydzien wydatki (powyzej £100) w przeciwnym wypadku nasza wyplata moze byc o wiele mniejsza. Tak naprawde Umbrella benefituje tylko agencje, ktora uzywajac zewnetrznej firmy rozliczeniowej w tym przypadku Back Office, nie musi sie o nic martwic.Oczywite jest, ze sa osoby ktore nie rozumieja tego systemu
Denerwuje mnie fakt ze Polak Polaka ru... w d... tylko dlatego aby podlizac sie szefowi i w bezczelny sposob mydli oczy pracownikom oraz ludziom na tym forum. Wiec taka moja mala rada dla zatrudnionych przez ta agencje: Sprawdzcie swoj payslip, jezeli kwota opodatkowana (taxable) podzielona przez ilosc godzin (units lub hours) jest mniejsza niz £5.80/h jest to niezgodne z prawem. Bezpłatna infolinia ds. płac i praw pracowniczych pod nr. tel. 0800 917 23 68 oferuje informacje i porady w ponad 100 językach i rozmowy są przeprowadzane z zachowaniem zasady poufności. Informację o prawach pracowniczych można także uzyskać na stronie internetowej www.direct.gov.uk/payandworkrights-pol
Pozdrawiam
-
- shape26
- Przyczajony
Napisane przez cwircwirek » 29 paź 2009, 13:27 Re: PURE STAFF----Northfield
zgadzam sie z toba w 100% co do ru... w du... rodakow. takich ludzi powinno sie tepic :!:
-
- cwircwirek
- Rozeznany
- Reputacja: 1
Napisane przez eric27 » 29 paź 2009, 15:38 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- eric27
- Stały Bywalec
- Reputacja: 18
Napisane przez kroliczek183 » 29 paź 2009, 16:22 Re: PURE STAFF----Northfield
Ludzie, czy Wam się tak strasznie nudzi?? skonczcie w koncu ta beznadziejna, do niczego nie prowadzącą "licytacje" - bo z tego co widzę to przescigacie sie w tym kto ma wiecej "bardziej interesujacych" zarzutow pod kierunkiem Pure Staff - zygac sie chce jak sie to czyta!
juz chyba kazdy z Was wyrazil swoja jakze "cenna" opinie, wiec po co tracic czas na wymyslanie czegos nowego, moze w koncu zajmiecie sie czyms bardziej pozytecznym, czyms co przyniesie Wam wieksze korzysci niz takie pierdolenie, w ktorym nie widze najmniejszego sensu!
P.S. mam nadzieje, ze wszystkim Wam ulzylo i przynajmniej w niewielkim stopniu zaspokoiliscie swoja zawisc - przykro byloby gdyby Wasze "wypociny" nie przyniosly zadnych pozytywnych emocji!
-
- kroliczek183
- Początkujący
Napisane przez karmelek » 29 paź 2009, 19:28 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- karmelek
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez propoz » 29 paź 2009, 19:40 Re: PURE STAFF----Northfield
kroki :oops:.Niech zgadne,wyksztalcenie podstawowe,korespondencyjne oczywiscie. PURE STAFF brzmi bardzo podobnie jak POOR STAF.<Biedny personel lub
zaloga>.Ta druga nazwa wydaje mi sie bardziej adekwatna.
Pociesza mnie fakt ze straszy mnie pan sádem a nie np;Saszá i Wowá z kijami baseball
-owymi.
Zastanawiam sie z kád pan wyciágnál tego króliczka.Kapelusza pan nie nosisz, to pewnie z galotków.To jedyne co mial pan w spodniach,teraz zostal pan z niczym :-( .
W landerze opowiadal pan jak to firma dziala préznie od 1,5 roku,tymczasem na stronie int.PURE STAF czytamy:Data rej-17 09 09.
I nie zaprzeczy pan chyba ze jest pan w tej firmie tylko figurantem<kolkiem>.Pozwala pan swoim pracownikom odpisywac koszty zamieszkania,ale nie informuje ich pan ze,cytat"mozna odliczyc koszty poniesione za zakwaterowanie-jesli wystápila potrzeba zamieszkania w miejscu innym niz adres zamieszkania lub korespondencji".Zajzyjcie na forum (oszukani przez umbrelle)Swiadomie pakuje ich pan w g...Ale co tam,w koncu to tylko polaczki.Pan jest juz polkrwistym anglikiem.Kochany króliczku,mam nadzieje ze spelniaz powyzszy wymóg,jak i wiele innych dotyczácych odliczen,bo gdy do twojej norki zajrzy Alicja z krainy czarów,a dokladniej z Revenue to ci sie twój króliczy omyk do dupki schowa a ty mozesz zmienic zakwaterowanie z norki na klatke.Tak wiec panie Damianie,niech pan sobie tá umbrelle(parasolke)do d..wsadzi,otworzy,i spróbuje wyciágnác.
-
- propoz
- Przyczajony
Napisane przez cwircwirek » 29 paź 2009, 19:51 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- cwircwirek
- Rozeznany
Napisane przez kroliczek183 » 29 paź 2009, 19:59 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- kroliczek183
- Początkujący
Napisane przez cwircwirek » 29 paź 2009, 20:12 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- cwircwirek
- Rozeznany
Napisane przez kroliczek183 » 29 paź 2009, 20:21 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- kroliczek183
- Początkujący
Napisane przez cwircwirek » 29 paź 2009, 20:41 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- cwircwirek
- Rozeznany
Napisane przez kroliczek183 » 29 paź 2009, 20:53 Re: PURE STAFF----Northfield
-
- kroliczek183
- Początkujący
Napisane przez alojzy » 29 paź 2009, 21:15 Re: PURE STAFF----Northfield
shape26 napisał(a):Denerwuje mnie fakt ze Polak Polaka ru... w d... tylko dlatego aby podlizac sie szefowi i w bezczelny sposob mydli oczy pracownikom oraz ludziom na tym forum.
Nie rozumiem co za różnica czy to Polak czy nie? On tylko wykonuje swoją pracę, czyli dba o dobro agencji. Myślę ze tak samo jest w każdych agencjach, a wy się przyczepiacie bo on akurat jest Polakiem.
Myślicie ze z tego powodu powinniście być jakoś wyjątkowo traktowani?
Nauczcie się języka a nie szukacie pracy w agencji gdzie pracują Polacy.
Zanim coś podpiszecie to przeczytajcie to uważnie, a nie godzicie się na podle warunki a potem narzekacie na forum.
Skoro ta agencja jest taka zła to zmieńcie prace, albo zgłoście to gdzieś.
Wyżalanie się na forum nic wam nie pomoże, zacznijcie coś robić
-
- alojzy
-