Home Office.

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 10 mar 2010, 21:43 Home Office.

Witam!!!
Mam pytanie do Użytkowników :) otóż będę wysyłał papiery o Home Office, który jest mi potrzebny do Child Benefit.
W związku z tym pytanie brzmi: ile czekaliście na przyznanie Home Office? czy zmieszczę się w miesiącu,ponieważ niewiem czy jest na to jakiś okres czasowy czy poprostu jedni na to czekają 2 tygodnie drudzy ok. 2 miesiące.
aha i jeszcze jedno-jeśli nie pracuje ( tylko przez agencje raz t tej firmie raz w tej ...:( )
mogę złożyc papiery na agencję? i czy przysługuje mi working tax credit?
Dziękuje Serdecznie za wszelkie odpowiedzi.
pozdrawiam.
Maciej 25
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 10 mar 2010, 22:56 Re: Home Office.

Czekałem miesiąc, pracowałem przez agencję.
A WTC - pytanie - ile czasu już tutaj pracujesz? Rok? 2 lata? dłużej?

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 10 mar 2010, 23:07 Re: Home Office.

Ja czekałam niecały miesiąc ,a mój facet ponad 4. Czekałby dłużej ale potrzebował paszport i wysłał prośbę o pilne odesłanie dokumentów. Po kilku dniach odesłali.
Różnie to bywa.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez kwiatuszek1982 » 11 mar 2010, 08:46 Re: Home Office.

hej!!moj partner czekal niecale dwa tyg!!!tez robil przez agencje!!!a jesli chodzi o home office do benefitu to wcale nie jest potrzebny tak jak do taxow!!

kwiatuszek1982
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 11 mar 2010, 08:55 Re: Home Office.

Ja na HO czekalam okolo 1 miesiacia. Chyba wszystko zalezy od tego w jakim okresie sie ubiega. Maciej 25, a starasz sie o Child Tax Credit? Co do Working Tax Credit to przysluguje Ci On jezeli masz ukonczone 25 i pracujesz co najmniej 30godzin tyogdniowo(pamietam,ze byla wzmianka o 16 godzinach,ale trzeba poszukac i sprawdzic o co chodzilo) .Jest jeszcze druga opcja dla osob poniej 25roku zycia,ale widze,ze kolegi to nie dotyczy ;)
A w jaki sposob mozna wszystko zalatwic w agencji to nie wiem,bo w zyciu za ich posrednictwem pracy nie szukalam ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 11 mar 2010, 09:44 Re: Home Office.

Kitty napisał(a):pracujesz co najmniej 30godzin tyogdniowo(pamietam,ze byla wzmianka o 16 godzinach,ale trzeba poszukac i sprawdzic o co chodzilo)

16 godzin to ta prawidłowa wersja ;)
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 mar 2010, 10:42 Re: Home Office.

kwiatuszek1982 napisał(a):a jesli chodzi o home office do benefitu to wcale nie jest potrzebny tak jak do taxow!!

Nie wprowadzaj ludzi w blad, Home Office JEST POTRZEBNY do Child Benefit, nam nie dali tego benefitu wlasnie dlatego ze moj partner nie mial HO
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 11 mar 2010, 10:43 Re: Home Office.

Czesc!
dzięki Wszystkim za udzielone odpowiedzi.
jestem rok w Angli z tego pracowałem 8m-cy na kontrakcie,zostałem zwolniony i teraz szlajam się z Agencji do Agencji :(
pozatym to całe Revenue odesłało mi kwitek że wszystko jest ok tylko potrzebują kopie HO którego nie posiadam,stąd pytanie ile się oczekuje na to.
moja córcia ma 4 m-ce i z żoną nie mamy żadnych benefitów na nią a na dodatek jesteśmy bez pracy.
w firma w której pracowałem te 8 m-cy (nikt tam nie ma HO,dziwna sprawa !!)
zwolniła mnie dlatego iż chciałem aby wysłali mi zaświadczenie ile u nich pracuje i tak jakby potwierdzenie że tam robie w jednym bo dzwoniłem tam gdzie wydają HO to twierdzili że jest im to potrzebne.
więc firma z niewyjaśnionych powodów mnie zwolniła.ponoc potem słyszałem od kolegi że ktoś tam zwonił do bossa z wielkim zainteresowaniem dlaczego pracownicy nie posiadają HO.
naprawde długa historia...długo by tu o tym pisac!!
jeszcze raz dziękuje za pomoc.
aha i tak mam 25 lat i czasami mam przepracowane w tygodniu 40 godz a czasami nic sami wiecie jak to jest z Agencjami ...
Maciej 25
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kwiatuszek1982 » 11 mar 2010, 10:50 Re: Home Office.

nie wprowadzam nikogo w blad!my dostalismy i nawet nas nie spytali o home office!!!!

kwiatuszek1982
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 mar 2010, 10:58 Re: Home Office.

Wiec albo musicie byc samozatrudnieni albo mieliscie jakiegos farta. Nas tez o HO nie pytali, wyslalismy im aplikacje w ktorej nigdzie pytania o HO nie bylo a oni sobie sprawdzili sami i odeslali odmowe uzasadniajac wlasnie brakiem HO i jak widac nie tylko nam
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kwiatuszek1982 » 11 mar 2010, 13:34 Re: Home Office.

nie jestesmy na samozatrudnieniu!!!!to widac wy mieliscie pacha bo od zadnych moich znajomych nie zadali HO!

kwiatuszek1982
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 11 mar 2010, 13:44 Re: Home Office.

Ale jak ty sie starasz o HO jesli nie pracujesz? Czegoś tu nie rozumiem. Tax Credits też nie dostaniesz jeśli ani ty ani zona nie pracujecie min 16 godzin.
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 11 mar 2010, 14:09 Re: Home Office.

Luiza napisał(a):Ale jak ty sie starasz o HO jesli nie pracujesz? Czegoś tu nie rozumiem. Tax Credits też nie dostaniesz jeśli ani ty ani zona nie pracujecie min 16 godzin.

A moze kolega planuje sie starac o HO, tylko nie wie jak sie do tego zabrac i co jest wymagane ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 mar 2010, 14:21 Re: Home Office.

kwiatuszek1982 napisał(a):to widac wy mieliscie pacha bo od zadnych moich znajomych nie zadali HO

Chcesz przez to powiedziec ze wy wszyscy pracujecie w anglii nie majac HO i wszyscy dostajecie benefity?
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 11 mar 2010, 14:54 Re: Home Office.

kwiatuszek1982 napisał(a):hej!!moj partner czekal niecale dwa tyg!!!tez robil przez agencje!!!a jesli chodzi o home office do benefitu to wcale nie jest potrzebny tak jak do taxow!!

Kwiatuszku, słyszałaś może o czymś takim jak kropka na zakończenie zdania?
Czy może słyszałaś, ale uparcie na nas wszystkich pokrzykujesz z jakiegoś konkretnego powodu?

A co do meritum - w ciągu ostatnich miesięcy bardzo się zaostrzyły kryteria wszystkich benefitów, nawet CHB. Do wszystkiego sprawdzają rejestrację w WRS (uparcie tu na forum nazywaną Home Office) i jak tylko coś się nie zgadza to odmawiają przyznania.

Na pocieszenie dodam, że być może już w przyszłym roku UE ich zmusi do ujednolicenia zasad stosowanych dla ostatnio przyjętych 8 krajów (w tym Polski) z tymi stosowanymi dla "starej" uni.
http://wiadomosci.onet.pl/2138448,28350 ... osceu.html

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

Następna strona