Samsung omnia 7 czy galaxy s

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 14 lis 2010, 19:27 Samsung omnia 7 czy galaxy s

Witam

Nadszedł czas na upgrade telefonu i mam mały dylemat.
To tej pory byłem wierny Samsungowi z systemem operacyjnym windows mobile.
Powód prosty, samsung ma najlepsze wyświetlacze, a system windows mobile pozwala na instalowanie wielu urzytecznych programów, jak tomtom, garmin odtwarzacze divx itp.

Zamówiłem dzisiaj Samsunga omnia 7, działającym na najnowszym systemie wondows mobile 7
Chciałem doczytać coś w sieci na jego temat ale jest tego naprawde nie wiele.
Co mnie zaniepokoiło to informacja iż pierwszy raz windows mobile nie ma opcji odtwarzania filmów w formacie divx i HD, oraz model omnia 7 nie posiada slota karty sd.
Ponoć zaden program ze starszych sustemów WM5 i 6 nie jest kompatybilny z 7-ką?
Co jeszcze???

Ma może ktoś z was juz ten telefon i może sie podzielić pożytecznymi spostrzeżeniami?
Mam 7 dni na rezygnacje i zmane telefonu wiec nic jeszcze nie przesądzone.

Pozdrawiam
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez marcellcortes » 16 lis 2010, 17:34 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

a jesli zaden z tych a np iphone4?
Załączniki
apple_color_glowing-1600x1200.jpg
marcellcortes
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 16 lis 2010, 20:27 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

Yo Brada, ja mam Galaxy S, wczesniej zawsze symbian, zdecydowalem sie na androida i jest bomba, generalnie wszystko fafa naprawde sprawnie. Jedna rzecz, wielki display i wszelkie inne wodotryski konsumuja prad z apetytem przerastajacym wszelkie pojecie, telefon trzeba ladowac raz dziennie. Poza tym lzejszy od ajfona i jakos tak fajniej lezy w rece. OK, aplikacji na ajfona jest jakies 300tys no ale na androida juz ponad 100tys wiec wystarczy chyba :-)
Fakt ze na wszystko spod znaku nadgryzionego jablka jestem uczulony wiec bierz poprawke. Reasumujac polecam Galaxy.

HTH
zmielna
Rozeznany

Reputacja: 14
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 16 lis 2010, 20:38 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

marcellcortes napisał(a):a jesli zaden z tych a np iphone4?

może i tak, kiedy tylko Apple zacznie wspierać flasha...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 17 lis 2010, 10:56 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

a jeszcze tu ciekawy art znalazlem:
http://www.kominek.tv/tt.test.iphone.4. ... ly,297.htm
zmielna
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 27 lis 2010, 23:30 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

Dzieki.
Zamowilem Galaxy S. Zdecydowalo głownie jedno, galaxy s czyta dvxi, a nowy windows mobile 7 nie ma na razie tej mozliwosci, tak jak iphone.
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 30 lis 2010, 09:38 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

Najmadrzejsza dezycja w Twoim zyciu ;) A tak powaznie to jak znajdujesz ta sluchawke po paru dniach uzytkowania?
zmielna
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 30 lis 2010, 20:23 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

zmielna napisał(a):Najmadrzejsza dezycja w Twoim zyciu A tak powaznie to jak znajdujesz ta sluchawke po paru dniach uzytkowania?

Witam
Za bardzo nie mialem okazji sie nim nacieszyc bo ten zakichany orange przyslal mi wg mnie urzywany egzemplarz.
Pudelko bylo wymintolone, naklejka zabezpieczjaca przedarta, a telefon mial juz ustawiona date i godzine.
Wyslalem to cholerstwo spowrotem, i czekam na drugi, powinien byc jutro.
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez artkor » 3 gru 2010, 23:51 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

I jak się spisuje ten galaxy?
Według danych technicznych bateria trzyma ponad 2 razy dłużej niż w innych telefonach tej klasy. Tak to wygląda w praktyce?
Ostatnio edytowano 3 gru 2010, 23:56 przez artkor, łącznie edytowano 1 raz

artkor
Raczkujący

Reputacja: 16
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 4 gru 2010, 19:31 Re: Samsung omnia 7 czy galaxy s

Witam
Bawie sie nim juz kilka dni i musze powiedziec ze jako wierny zwolennik systemu windows mobile, ostatnio rozczarowanego najnowszym dzieckiem microsoftu jestem bardzo mile zaskoczony androidem.
System bardzo szybki prosty w obsłudze i dajacy mozliwosc rozbudowy o tysiace zarowno platnych jak i darmowych aplikacji.

artkor napisał(a):I jak się spisuje ten galaxy?
Według danych technicznych bateria trzyma ponad 2 razy dłużej niż w innych telefonach tej klasy. Tak to wygląda w praktyce?

Bateria trzyma porownywalnie do omni2
Ja laduje go co dziennie bo ogladac przez caly dzien w pracy filmy :mrgreen:
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy