Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Steinik, ja sie kapie co dzien;) poki co nie ma to na nie zadnego wplywu hihih ;) podam ci namiary na prv

Dodano: -- 8 cze 2011, o 12:37 --

Steinik, sasiad wyjezdza 5-6 razy do roku na akacje ....i tak co roku.... to juz jedgo 2 lub 3..niewiem gubie sie juz:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Ja tam juz nawet na ta pogode nie narzekam,bo to i tak nic nie daje :evil: Mam tylko nadzieje,ze w koncu lato sie stanie :wink:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

U nas w Cov co chwile leje i swieci slonce i tak na zmiane, ale ogolnie wiecej czasu jest sucho niz mokro i nawet niezbyt zimno, ja tam corke odebralam juz z przedszkola to moze sobie padac :D Ostatnio Severn Trent Water apelowal o oszczedzanie wody bo nie padalo i zapasy sie konczyly wiec dobrze ze pada, bynajmniej susza nam nie grozi a w Pl zagrozenia pozarowe prawie w calym kraju i co chwile jakis las sie hajcuje bo tak sucho, tez niedobrze :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

HEJ LASECZKI

maz moj ma dzis wolne,wiec wyciagam go zaraz zeby oblukac te sklepy ktore mi polecalyscie,moze wreszcie zrobie zakup,bo na ta moja lawe to ja juz patrzec nie moge.Fajna lawe i stolik pod tv znalazlam w littlewoods ale nie ma akurat na skladzie tego koloru jaki ja chce :evil: I sie zastanawiam czy czekac az bedzie,czy szukac czegos innego,no zobacze moze cos mi w oko ciekawego wpadnie :)

Milego dnia
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Hej, Ja się muszę Wam pochwalić że wreszcie też mogę szukać rzeczy do domu bo... Dostaliśmy po 3,5 roku domek socjalny :) nawet w nie złym stanie tylko układ mi nie pasuje no ale trudno , to była ostatnia propozycja więc szkoda by było wybrzydzać tylko ze względu na układ :) ech mam nadzieję że się jakoś wyrobimy do 3 sierpnia hehe niby czasu masa ale przy dzieciach nic nie da się robić. Teściom kupiłam bilety na 24 czerwiec więc coś pomogą prz nich :) Pani powiedziała że po 12miesiącach możemy prosić o zamianę więc chyba tak zrobię , odświerzę ściany tylko i położę wykładziny by nie pakować w ten dom i może się przeniosę później jeszcze , no chyba że się przyzwyczaimy i już nie bedziemy chcieli zmieniać. Tak więc fajnie bo mam jakiś cel do realizowania przez następne tygodnie :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, gratulacje w takim razie :) Ja sie ciagle zastanawiam czy skladac wniosek o socjalne czy lepiej cos wynajac i zlozyc wniosek o housing. Kazda opcja ma swoje plusy i minusy i nie moge sie zdecydowac a czas myslec o przeprowadzcce bo przestajemy sie miescic w naszym flacie, chociaz wlasnie na poczatku lipca mija rok jak sie do niego wprowadzilismy i tak sie przyzywczailam ze najchetniej bym sie nie przeprowadzala, tutaj juz wszystko znam a po przeprowadzce trzeba zapoznawac sie ze wszystkim od nowa, no i sama przeprowadzka tez mnie jakos nie rajcuje :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

malaroksi gratuluje domku :) A powiedz gdzie skladalas wniosek? bo my tez skaladalismy kiedys i chyba przepadlo, bo jakos cisza ,a juz ze 4 lata czekamy :roll:

No a my dzis lawy nie kupilismy ani stolika,tylko mikrofale :) malaroksi fajny ten sklep o ktorym pisalas,mase rzeczy przecenionych,a malemu kupilismy taki samochod spory,sam jezdzi jakies tam dzwieki wydaje,ale nie byl to trafiony zakup myslalam ze maly bedzie sie cieszyl a on sie go boi :shock: i to tak ze musial maz go calkiem z pokoju wyniesc i schowac cykor maly.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja napisał(a):nie byl to trafiony zakup myslalam ze maly bedzie sie cieszyl a on sie go boi i to tak ze musial maz go calkiem z pokoju wyniesc i schowac cykor maly.
u moich znajomych mala sklepie jezdzila i oszalala na punkcie takiego auta a pozniej e domu nie chciala jezdzic bo sie bala...:P

malaroksi, gratulacje i milego urzadzania :)

jeju mi sie marzy taki wlasny domek ktory moglabym urzadzic od poczatku do konca sobie..od sciany po wazon:)
jakbym miala tu zostac na stale to staralabym sie o kredyt zeby nie splacacnikogo tylko swoje. tym bardziej ze rata miesieczna za domek wychodzi tyle co czynsz a czasem nawet mniej.

ja po powrocie z wakacji chce mlodemu pokoik urzadzic i wkoncu go tam przetransportowac bo ciagle spi w pokoju z nami.. a z tamtego pokoju zrobilismy skladzik......i nie moge sie doczekac zeby razem znim przetransportowac wagon jego zabawek:D
apropo mam do sprzedania za grosze telewizor 28"(nie plaski:) i telewizje n na karte(dekoder)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Witam i przepraszam że sie tak wcinam ale mam pytanie chyba najbardziej do malaroksi ile razy mozna odmówic mieszkania socjalne???? życze przyjemnego urzadzania swoich 4 katow :idea:

martaf5
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

Hej , dzięi dziewczyny, Ja składałam w SandwellHomes i co tydzień bidowałam na interencie z wystawionych propozycji , czasem tak strasznie bezmyślnie bo myślałam że nie mam szans i tylko byle by się odhaczyć no i masz tu babo :) No ale lepiej mieć z counsilu i być pod ich ochroną w razie czego :) A odmówić można 2 razy i albo się 3cią bierze albo też odmawia i wtedy wykreślają z listy , ponownie można się zarejestrować po upływie 12 miesięcy ale wiadomo że zaczyna się znowu od ostatniej pozycji , tak więc lepiej wziąć i po roku prosić o przeniesienie lub z kimś się zamienić , na gumtree widziałam takie ogłoszenia ex-change :)
Ja mam straszny dylemat jak je urządzić bo salon może i w miare jakiś jest bo ma 4m na 3,40 ale dużo wnęk kominek drzwi z przedpokoju i kuchni kaloryfer okno itd i to wszystko mi jakoś tak nie pasi by moją rogówkę gdzieś wcisnąć a tv powiesić na ścianie bo wiecznie coś przeszkadza ... No ale na razie jestem na etapie rozmyślania , w sobote moj pójdzie i bedzie malował sufity u góry , potem coś ze ścianami trzeba zrobić , potem wykładziny no a potem dopiero wnoszenie i rozkładanie mebli .
Dobrze że teście będą za 2 tyg bo my skończymy tylko na sufitach reszty przy dzieciach nie zrobimy...
Ewelina tak a propo to zawsze lepiej złożyć wniosek o mieszkanie socjalne , w razie czego to nic nie kosztuje :) A puki co jak sie dostaje dofinansowania to wiadomo wynająć sobie jakiś luksusowy domek a niech dopłacają ;) Ja się cieszę że mam jeszcze taniej niż miałam mi się dofinansowania nie należą ale teraz mam 140 f miesięcznie taniej więc jest super :) na opłaty jakieś będzie . A dziś w pracy się dowiedziałam ze 2 ulice dalej mieszka angielka z którą pracuje :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi,gratulacje :) Mam nadzieje,ze Wam sie bedzie super mieszkalo :)
Anastazja napisał(a):my tez skaladalismy kiedys i chyba przepadlo, bo jakos cisza ,a juz ze 4 lata czekamy

To musisz bidowac mieszkania tak,jak malaroksi napisala,albo isc sie dowiedziec tam gdzie skladalas,jak tam Twoja aplikacja,bo moze Ci przepasc szansa i na nowo bedziesz musiala skladac papiery.

Ja dzisiaj spotkalam znajoma w sklepie i tez dostala domek w Wednesbury,tez sie cieszyla bo czynsz mniejszy i bedzie mogla za pare lat go wykupic.

Kurde,jak mi sie cos teskni za Polska.U nich takie upaly a tutaj deszcze ze sloncem na przemian.
Dzisiaj Kacpra nie poslalam do przedszkola,bo u nas tez wirus jakis w domu panuje.Daje mu Smecte i mam nadzieje,ze juz jutro bedzie ok i pojdzie do przedszkola,a ja na spokojnie pojade sobie do sklepu po prezencik dla jego kolezanki,bo idziemy na urodzinki w sobote :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):Kurde,jak mi sie cos teskni za Polska
mi tez..ale jerszcze 3 tygodnie..:)
ale jestem dzis styrana;/ i lenia mammmm:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Dzieki za porade, na szczescie biduje co tydzien, mialam narazie jedna oferte i z utęsknieniem czekam na nastepna, a co do samego bidowania , w gminie mi powiedziano ze pierwsza piatka bidujacych ma szanse, a moze raz tylko udalo mi sie byc 6 ta i to jeszcze dziwne bo jak przegladalam za kilka godzin to spadlam mocno w doł...Myśle ze wazne jest ze mnie tam widac że loguje sie co tydzien i widac zainteresowanie >>>>dzieki jeszcze raz!!!!

martaf5
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

kindzulinaa napisał(a):To musisz bidowac mieszkania tak,jak malaroksi napisala,albo isc sie dowiedziec tam gdzie skladalas,jak tam Twoja aplikacja,bo moze Ci przepasc szansa i na nowo bedziesz musiala skladac papiery.

No tak wlasnie mysle,ze juz przepadlo tamto co skladalismy,podejrzewam,ze jak cos przysylali to na stary adres a tam juz nie zagladamy od ponad roku :roll: A propos tego bidowania my nie mielismy czegos takiego w ogole,tylko co jakis czas przysylali nam jakies wiadomosci ile punktow mamy itp...Zlozymy jeszcze raz tam gdzie malaroksi skladala,ciekawe czy cos z tego tym razem bedzie.

A za Polska to i ja tesknie,brakuje mi tych smetnych twarzy na ulicy i "przesympatycznych" pan w okienkach czy za lada ;) A tak powaznie to nie tyle za Polska tesknie co za rodzina,juz ponad rok ich nie widzialam :(
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Steinik, i co skusisz sie na rzesory?:) ja chyba sobie pryz nastepnym uzupelnianiu wesme dluzsze przy koncach:) sa jeszcze inne bardziej podkrecone :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona