Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Czesc Dziewczyny

Czytam Was systematycznie ale jak widac nie udzielam sie . Piszecie o wanienkach a ja chciala bym zakupic sam stelaz pod wanienke przesperalam ebay i te zolte wanienki ze stalezem nie podobaja mi sie , czy nie wiece w jakim sklepie mozna takowy stelaz zakupic? Ewela gratuluje !!! teraminy porodow mamy zblizone ja planowany termin mam na 20 pazdziernika :D
moniagab
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

moniagab, fajnie ze w koncu sie odezwalas :) Im wiecej nas tym weselej :) Wiesz co do stelazy pod wanienke to widzialam, na MojejWyspie oglaszal sie polski nibysklep interentowy, ogladalam ich oferte i oni wlasnie mieli w sprzedazy same stelaze i stelaze z wanienkami, takimi naszymi typowo polskimi. Tylko jeden maly szczegol, nie wiem na ile profesjonalny to "sklep" bo nie mieli swojej strony internetowej a tylko profil na nk :roll: Dlatego miedzy innymi nie zdecydowalam sie tam nic kupic. Ale jak chcesz to wejdz na MW i poszukaj tam ich i sama ocen
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

moniagab, Gratuluje ciazy :) I pisz tu z nami,a nie tylko czytasz ,zalozylas topik i nic o niego nie dbasz oj nie ladnie ;)

ewela119, A Ty mialas miec scan niedawno nie? Wiadomo co tam pod sercem nosisz? Ze dziecko to sie domyslam ;)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, no mialam miec, pisalam o tym wczesniej ze sie spoznilam i musze bukowac nowy termin :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Ewela mam internetwa stronke sklepu dla maluszkow i maja tam stelaze ale niestety wysylka jest drozsza niz sam stelaz, paranoja .W ostecznosci powiem mamie aby mi kupila w pl sam stelaz i tak bedzie mi wysylac paczke . Po za tym przeraza mnie ten caly szal zakupowy dla malca zupelnie nie wiem gdzie sie udac niby wiem co chce kupic bo ciagle szperam w necie ale chciala bym niektore rzeczy takie np wozek , lozeczko poogladac w sklepie ...
moniagab
Początkujący

Neutralny

bogini8,super ze sie wybawilas,od czasu do czasu trzeba sie odstresowac hihi ;)
Anastazja,kochana,gdzie Ty stara jestes.Ja tez na disco ostatnio widzialam babki grubo po 50-tce.Takze niczym sie nie martw... :)
Co do szelek dla dzieci,to tez kiedys nie bylam za nimi,bo wyglada to jak smycz dla pieska,no ale jednak warto je zakupic.Moj Kacperek tez byl w nich prowadzany no i Marcelek tez bedzie,bo jakos narazie to mi go wygodniej w wozku wozic,chyba ze do parku idziemy to wtedy juz lata sam.
aggno to ja tez sie skusze na nastepna impreze jak bede mogla sie oczywiscie do Was przylaczyc??
adamirus,Ty to pewnie masz teraz opaleznizne 8) trzeba bylo te 27 st.do nas zagonic ;)
moniagab,Ty sie czaj tylko wychodz z ukrycia i pisz do nas.Zobacz,jak sie watek rozwinal :) a tak w ogole to gratulacje :)wiesz juz co bedziecie mieli??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Anastazja, dziekuje:D nie udzielalam sie bo moja cora juz stara baba jest a Wy cczesto o swoich maluszkach pisalyscie a ja juz dawno zapomnialam jak to jest bedac sweza upieczona mama .Ale i mnie od nowa ten stan dopadl z czego ogromnie sie ciesze bo w koncu po poronieniach i bardzo dlugich staniach i nam sie udalo .Mysle ze teraz czesciej bede sie udzielac tym bardziej ze wiele z Was tutaj rodzilo i zapewne nie jedna cenna informacje od Was moge zdobyc.
moniagab
Początkujący

Neutralny

adamirus, WELCOME nic tylko zazdrościć wakacji ...
moniagab gratulacje i welcome :)
ewela119 ten zestaw co dałaś link , ja tez chciałam kupić pamiętam , tylko doszłam do wniosku że w sumie trochę to jest nie praktyczne pod tym względem że jak będę miała postawioną wanienkę na tym , to żeby wyciągnąć dziecko i dać na przewijak muszę najpierw dziecko gdzieś odłożyć , potem ściągnąć wanienkę założyć przewijak i dać tam dziecko , tak więc wyszło na to że wanienkę stawialiśmy zawsze na łóżeczko turystyczne idealnie pasowała nam i obok był przewijak który był w komplecie z łóżeczkiem i to było najlepsze rozwiązanie dla Nas przez pierwsze miesiące bo potem mały już się nie nadawał do przewijaka a kąpiel zaczął brać z Roksi w normalnej wannie.
Anastazja ale przegapiłaś opowiadanie Eweliny na temat swojego scanu :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a): no mialam miec, pisalam o tym wczesniej ze sie spoznilam i musze bukowac nowy termin

Oj to niedobrze :neutral:

moniagab, Tez zawsze wolalam zobaczyc na zywo podotykac towar przed zakupem :),lozeczko kupilam normalnie w sklepie w Mothercare,ale nie podobaly mi sie wozki,no na zaden nie moglam sie zdecydowac, bo zawsze cos i wozek kupilam na ebay,balam sie,ze jednak nie bedzie taki jak chcialam,ale bylam bardzo zadowolona.Wozek byl oczywiscie nowy.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

kindzulinaa, bedziemy miec Dawidka :-)
moniagab
Początkujący

Neutralny

malaroksi napisał(a):Anastazja ale przegapiłaś opowiadanie Eweliny na temat swojego scanu :)

No wlasnie nawet nie wiem kurde kiedy to sie stalo :P

Dodano: -- 20 cze 2011, o 19:46 --

moniagab napisał(a): bedziemy miec Dawidka :

Ja tez mam Dawidka :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

moniagab napisał(a):bedziemy miec Dawidka :-)

moniagab,tez mi sie to imie podoba :) A jak sie czujesz w tej ciazy??i w jakim szpitalu bedziesz rodzic??
malaroksi,jak tam nowy domek??juz sie przeprowadziliscie??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

moniagab Gratulację !!
W jakim szpitalu będziesz rodzić? Ja w Birmingham Womens hospital a termin mam na 16 października więc też bliziutko twojego :)

A jeśli chodzi o wanienki na stojaku to można je też kupić w Mothercare:
http://www.mothercare.com/Mothercare-Fo ... ed-tab-3-5
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

kindzulinaa, no co ty jeszcze nic nie jest zrobione , udało misie trochę po gipsować ściany pomalować 2 sufity, 1drzwi i skerty w jednym pokoju, jutro chcę po szlifować resztę drzwi i je malnąć i wytapetować Roksanie pokoik . W czwartek tescie przylatują tak wiec mój z ojcem będą odwalać najgorszą robotę od piątku czyli gipsowanie , malowanie korytarza tzn schodów , potem wieszanie rolet, robienie podłóg, wieszanie satelity i kabli , no i mam nadzieję że przekopią ogródek bo ja się dziś chciałam za to wziąść ale tam są same korzenie w ziemi i już mi się odechciało.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Nie wybralam jeszcze ostatecznie szpitala ale chyba zostane przy City Hospital , chodze tam do lekarzy od kad tutaj jestem , moje kolezanki tam rodzily i chwala sobie , zreszta to chyba najmniejszy problem gdzie sie bedzie rodzic wazne aby wszystko zakonczylo sie dobrze .
Jesli chodzi o samopoczucie teraz to czuje sie dobrze ale przez pierwsze 3 mies praktycznie plackiem lezalam , pobolewal mnie brzuch , plamilam , po przeciach wolalam ten okres przelezec. Obym do konca ciazy tak sie czula jak teraz to bedzie dobrze ..

korbobor, Tobie rowniez gratuluje !!! wiesz co bedziesz miala?
dziekuje za linka
moniagab
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona