Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Agniecha Dokładnie ten sam model orbiteka stoi u mnie w salonie :) Po początkowej fascynacji nie zostało śladu a teraz służy jako suszarka na ręczniki :oops: No i niestety równo po roku się zepsuł nie działa elektroniczny wyświetlacz wiec stoi biedak samotny i opuszczony ;)
Na pewno jest to jakaś alternatywa szczególnie na miesiące zimowe kiedy nie chcę się nigdzie wychodzić. Spróbuj na ebayu jest ich tam mnóstwo- do wyboru do koloru :) Ceny też rozsądne.
Mi udało się zrzucić jakieś 17 kg ale to głownie za pomocą diety 1200 kcl :grin: Niestety teraz waga wraca a że spodziewam się malucha to pozwalam sobie na wszystko :wink: choć wiem, że
pewnie szybko tego pożałuje ....
A co do tabletek to ja polecam Yasmin !! Już testowałam parę rodzajów i to jedyne po których nie zatrzymywała mi się woda w organizmie i miałam dobre samopoczucie.
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

agniecha,moim zdaniem to wlasnie za malo jesz.Powinnas jesc 5 posilkow i powinny byc o tej samej porze kazdego dnia plus woda lub ogolnie napoje typu herbatki.
Ja kiedys tez tak nieregularnie jadlam i w sumie nie mialam potrzeby sie odchudzac,ale po drugiej ciazy nie mam pomyslu co robie nie tak.Antykoncepcji nie stosuje,zeby mi wode zatrzymywala w orgazimie,wiec nie wiem czemu mi tak waga stoi.Chyba znow skusze sie na diete ulozona wg.moich potrzeb od dietetyka i to bedzie najlepsza sprawa.Czarno na bialym jakie menu i wg.tego planu sie trzymac i bedzie ok.
korbobor,no nie ma sie co dziwic,ze Ci kg wracaja.W koncu w ciazy jestes :) Bedziesz sie martwila pozniej,jak juz urodzisz malenstwo.
Co do orbitreka to podobna super maszyna do spalania.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Ja mam taką cichą nadzieję, że będzie tak jak to mówią niektóre mamy i że mała "wyciągnie" trochę tych kg z mlekiem :) A jeśli tak nie będzie to obym miała wystarczająco siły i mobilizacji żeby zabrać się za siebie po raz kolejny :D
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

Kurcze my kobiety to sie mamy co? jak nie problemy z waga po ciazy to jeszcze cos tam innego sie przypaleta :P O antykoncepcje tez przewaznie my musimy sie martwic i kombinowac by bylo ok.Dlaczego dla facetow nie wymysla pigulek np.Przeciez tez moglo by cos takiego byc i dzialac na tej samej zasadzie co pigulka dla gobiet co nie? Kiedys czytalam ze sa prace nad meskim implantem wlasnie antykoncepcyjnym,ale nie wiem czy cos z tego wyszlo im czy nie.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja napisał(a):Wiecie co? za namowa corek robie sobie tatoo

odwaznie ;) wiele lat temu tez chcialam tatuaz,mialam wybrany wzor,wplacilam zaliczke i dostalam cykora i nie poszlam :D podobaja mi sie malutkie wzory na lydce albo stopie,wiec moze kiedys...... :)

agniecha napisał(a):MOglaby mi któras z was polecic jakas dobra forme antykoncepcjii?

od ladnych kilku lat stosuje plastry evra i jestem z nich zadowolona.

agniecha napisał(a):A wie ktos moze co jest lepsze bierznia taka z tymi raczkami czy rowerek

ja mam bieznie :) najpierw swiezo po zakupie byl szal,pozniej stala nieuzywana bardzo dlugo,a teraz od jakiegos roku znow jest brana pod uwage :D
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

hanoka77,tatuaz na lydce tez mi sie podoba ale u mezczyzny :)
Mam kolezanke co zrobila sobie tatuaz na lopatce i teraz zaluje.Jak jej powiedzialam,ze moze sobie zrobie to mi odradzala.Sa tez takie co do "5 lat" sie trzymaja i to w sumie moze by byla fajna sprawa zobaczyc czy sie spodoba czy nie.Moja szwagierka taki ma i trzyma sie wiecej niz 5 lat tylko minus taki,ze schodzi nierownomiernie,ale kiedys wspominala ze zrobilaby sobie jeszcze.
Raz widzialam taka starsza pania w parku miala gdzies na moje oko okolo 70 lat i tatuaz na ramieniu.Tylko byl on duzy,jakos nie spodobal mi sie ten widok.
Takze decyzje o tatuazu trzeba dobrze przemyslec,a mysle ze taka alternatywa jest taki schodzacy po kilku latach,a jak sie spodoba to szalec do woli ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Ja mogę i tyć i łykać tabletki o ile mój mężczyzna urodzi za mnie dziecko jestem w stanie się poświęcić :D Nawet jakby było trzeba to i golić bym się za niego mogła :)
A co do antykoncepcji dla mężczyzn to tez gdzieś coś słyszałam i podoba mi się ten pomysł mimo, że trudno mi sobie wyobrazić ogromnego zainteresowania ze strony naszych samców alfa ;)
Taka scenka rodzajowa np. z siłowni - A ty Jacek jakich tabletek anty używasz ? :lol:
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

hanoka77 napisał(a):odwaznie ;) wiele lat temu tez chcialam tatuaz,mialam wybrany wzor,wplacilam zaliczke i dostalam cykora i nie poszlam :D podobaja mi sie malutkie wzory na lydce albo stopie,wiec moze kiedys...... :)

Ponoc nie jest tak strasznie,jak moja cora przez 4 godziny dziarania wytrzymala(a ona to raczej z tych "delikatnych") To na bank nie jest tak zle,zreszta obie mi tak mowia.Moj tatuaz bedzie malutki taki napis ze jestem diabetykiem typu 1 i ze wstazeczka.Z cukrzyca bede juz do konca zycia wiec mysle ze wybor wzoru jest jak najbardziej odpowiedni :wink:

Taka scenka rodzajowa np. z siłowni - A ty Jacek jakich tabletek anty używasz ? :lol:

Dobre usmialam sie :grin: tez jakos tego nie widze haha

kindzulinaa napisał(a):Raz widzialam taka starsza pania w parku miala gdzies na moje
oko okolo 70 lat i tatuaz na ramieniu.Tylko byl on duzy,jakos nie spodobal mi sie ten widok.

Dlatego uwazam,ze tatuaz powinno sie robic w takich miejscac ktorych na stare lata sie nie pokazuje publicznie :P
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Ja mam tatuaz tuz nad biodrem, takiego kwiatka, dosc spory ale normalnie go nie widac, chyba ze wloze biodrowki i dosc krotka bluzke albo stoj kapielowy, biorac pod uwage cala mase rozstepow ktore mam na tylku i udac i ostatnimi czasy cellulitis jak mi sie tatoo "zepsuje" to nie zrobi mi to juz wielkiej roznicy :P

Co do formy antykoncepcji to dla kazdego co innego, ja bralam tabletki prawie 4 lata, najpierw Microgynon 21 (w anglii 30 chociaz sklad identyczny) czulam sie dobrze tylko slabo z libido :oops: wiec zmienilam na Yasmin, po tym czulam sie strasznie, mialam straszne bole glowy i zaraz robilo mi sie slabo jak tylko zaczynalam chodzic, zwlaszcza w supermarketach, normalnie huczalo mi w glowie i chwilami nie wiedzialam co sie ze mna dzieje, mialam w ogole jakies schizy bo np balam sie wychodzic z domu i takie jazdy, po 4 miesiacach zmienilam na Cilest, po tym czulam sie normalnie. Nie przytylam po zadnych z tych tabletek. Teraz po ciazy chcialabym sprobowac pierscienia antykoncepcyjnego NuvaRing, pytalam o niego w Family Planning ale to bylo rok temu wiec jeszcze nie byl tak powszechnie dostepny, moze juz sie zmienilo cos w tym temacie, sporo o nim czytalam i wydaje sie ok
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Hej. To i ja sie odezwę :grin: A nie tylko podglądam.
O anty.
Obecnie używam plastrów i jestem zadowolona.
Choć ja jestem wyjątkowo tolerancyjna na hormony, bo brałam Diane, Regulon, Rigevidon, Microgynon, Cilest i teraz plastry Evra i nie zauważyłam żadnej różnicy. Po za tym, ze po latach brania hormonów spadło libido. Nie zależnie od środka jest takie samo, - ujemne :P
Chciałam zmienić na coś innego niż pigułki, żeby odciążyć układ pokarmowy. Rozpatrywałam między plastrami, Nuva Ring, oraz implantem i padło na plastry.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

ja też od 4lat plastry Evra :)
po pigułach źle się czułam,bóle głowy masakryczne .....no i zerowe libido :lol:
poprostu masakra ......

na plastry nie narzekam 8)

ewela119 napisał(a):Teraz po ciazy chcialabym sprobowac pierscienia antykoncepcyjnego NuvaRing, pytalam o niego w Family Planning ale to bylo rok temu wiec jeszcze nie byl tak powszechnie dostepny, moze juz sie zmienilo cos w tym temacie, sporo o nim czytalam i wydaje sie ok

ginekolog w Polsce mi to proponował .....ale jakoś niemam przekonania ....
znam przypadki gdzie wychodziło,wyskakiwało,"wynoszone" było na męskim narzędziu :lol:

niewiem czy to zła technika wkładania czy jak .....w każdym razie mnie to nie przekonuje.

a co do tatuażu ....
ja mam na ramieniu taką sobie średniej wielkości różyczke
ale chciałabym coś jeszcze......

niestety mój M jest totalnym przeciwnikiem i mam zabronione :lol:
różyczka robiona była na 18tke a wtedy jeszcze go nie znałam :twisted:

Anastazja napisał(a):Moj tatuaz bedzie malutki taki napis ze jestem diabetykiem typu 1 i ze wstazeczka.Z cukrzyca bede juz do konca zycia wiec mysle ze wybor wzoru jest jak najbardziej odpowiedni :wink:

super pomysł :)

moja mama też sobie zrobiła pare lat temu,jak oboje z bratem zaskoczyliśmy ją swoimi tatuażami ( mój brat ma ich 4 ) to i ona się skusiła :lol:
i równiez na ramieniu ma maluteńką różyczke.
a co tam :mrgreen: raz się żyje ..... ;)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Do dziewczyn co uzywaja plastrów.:Te plastry zmienia sie raz w tygodniu tak?i one nie odklejaja sie po kapieli czy po prysznicu? bo gdzies czytalam ze wlasnie tak jest i ze brudza sie kaciki plastrów i ze to brzydko wyglada.Z ubraniami nie schodza?np jak ma sie ciasna bluzke na sobie? Pytam bo moze sieprzezuce jak skoncze opakowanie.Biore Microgynon30 a nigdy wczesniej nie bralam nic anty.
Co do tatoo. Ja tez kiedys chcialam ale jestem cykor i w koncu sobie odpuscilam z wymówka ze na stere lata bede baba wydzarana. Moj ma na lopatce takiego tygrysa kolorowego i na lewej rece miedzy palcami napisane *LEWY* bo tak go kiedys nazywali. Fajne to asle sie boje. :oops:
kindzulinaa, próbuje jesc czesciej po troszku ale w tedy jak zjem wiecej niz *normalnie* to czuje sie jak beczka.Ze oddychac nie moge. Ty masz diete ulozona przez dietetyka to wiesz co mozesz zrobic zeby schudnac.Szukalam tez jakiejs diety dla siebie ale dieta to nie dla mnie w dukanie pierwszy tydzien jest ok ale kiedy trzeba wprowadzai warzywa to az mnie skreca bo nie przepadam za nimi.
A w czoraj wlaczylam sobie areobik na necie i cwiczylam a dzic mam takie zakwasy na nogach i posladkach ze nawet siedziec bez oparcia nie moge hehe.o chodzeniu i schylaniu juz nie wspomne.A mnie dziecko do grania w pilke ciagnie ...
Pozdrawiam
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

agniecha,tez mialam te plastry Evra.Przy rogach troche sie odkleja,ale tak to jak docisniesz mocno to nie powinny sie odklejac.Przy kapieli tez nie.Brudza sie,ale zawsze mozesz w takie miejsce sobie nalepic zeby nie bylo tego plastra widac.Ja naklejalam zawsze na posladki i bylo ok.Tu masz stronke z opisem tych plastrow,zerknij sobie: http://www.female.pl/tt/713/EVRA-%E2%80 ... 4%86?.html
adamirus napisał(a):znam przypadki gdzie wychodziło,wyskakiwało,"wynoszone" było na męskim narzędziu

Ooo matko heh,ale chyba zle musial byc wlozony taki pierscien,bo raczej nie powinien wyjsc itp.
A nie wiem,czy slyszalyscie tutaj o implantach,ze duzo kobiet zaszlo w ciaze wlasnie przez nie i podobno sadzily sie z ta firma produkujaca je.Moja kolezanka ma implant i nosi go juz troche,przez jakis czas sie bala,ze moze zaszla w ciaze,bo tak sie zle czula i mowila,ze chyba go wyjmie.Moim zdaniem powinno przejsc sie jakies badania za nim lekarz przepisze jakas antykoncepcje.A nie tak w ciemno wypisuja,spytaja sie tylko jaki rodzaj bys chciala antykoncepcji,sprawdza wage,wypisza recepte na 3 opakowania,a przy nastepnej wizycie znow Cie zwaza i pytaja sie jak sie czujesz i tyle.

agniecha napisał(a):Ty masz diete ulozona przez dietetyka to wiesz co mozesz zrobic zeby schudnac.

Mialam,ale juz jej nie mam.Dlatego napisalam,ze chyba sie znowu skusze na nia.Przez 3 tyg.takiej diety schudlam 5 kg i wlasnie od tamtej pory co schudlam,to mi waga stoi w miejscu,a to bylo rok temu.Teraz jak bede miala ta diete to na dluzej bede chciala,bo wczesniej wzielam tylko na miesiac zeby sprawdzic,czy zadziala w ogole na mnie i glupia bylam,bo moglam dalej ja pociagnac heh.

Ja wlasnie siedze sobie w domu,a taka ladna pogoda,bo wczoraj wzywalam kolesia,zeby mi spluczke od toalety naprawil no i dzisiaj po 2 godzinnym spoznieniu przyjechal,mam nadzieje ze zrobi to nalezycie hehe.Pozniej ide do kolezanki na kawe,bo nudy w domu.Posprztane i nie ma co robic...
Ciekawa jestem jak tam Steinik na wycieczce hehe,dziciaki ja pewnie wymecza :D
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Nie zle zapowiadaja sie te plastry i chyba po tym niwym opakowaniu wezme zmienie sobie tabsy na plastry i zobaczymy jak bedzie mi szklo.Tak sobie grzebalam z necie i szukalam cwiczen dla siebie w domu.Znalazlam fajne.A potem chcialam zobaczyc co to ta Zumbe jest i trafilam na fajny filmik.Taniec czy jak to mozna nazwac trwa niecale 10 minut.Przetanczylam wszystko bez przerwy i normalnie kondycji to ja nie mam.Zgrzalam sie,spocilam ze zaraz lece pod prysznic normalnie.
Wkleje link to moze któras z was sobie powywija w domku.
http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtT ... re=related
Pozdrawiam
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 5 lip 2011, 13:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agniecha, ja i adamirus chodzilysmy na zumbe :grin: przez godzine wylewalysmy siodme poty :lol: potem ja zaniemoglam zdrowotnie i teraz juz nie moge takiego "sportu" uprawiac :x
nie ukrywam, ze jak lekarze dojda co ze mna zrobic chcialabym skonsultowac sie z dietetykiem. kazdy z nas jest inny, ma inne zdrowie i czasami same ograniczenie jedzenia i cwiczenia nie wystarcza.
co do antykoncepcji. kiedys pigulki znosilam dobrze, teraz troche mi sie zdrowie pochrzanilo to i pigulki maja zle oddzialywanie na mnie. nie ukrywam, ze wygodne to, lykasz codziennie o tej samej porze, wiesz kiedy @ bedzie, i skuteczne. fakt, ze jak kazda antykoncepcja hormonalna ma duzo skutkow ubocznych. ktoras z was pisala, ze sie zle czula po tabletkach (ewela?). bardzo wazne jest kontrolowanie wagi ciala i cisnienia -> stad te wizyty u lekarza/pielegniarki. czesto nadcisnienie nie daje zadnych objawow, bole i zawroty glowy sa ignorowane... a od takiej "niewinnej" pigulki mozna wykitowac na zawal! :roll: :twisted:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona