Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 19 lip 2011, 18:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

hello kobiety!
ja jeszcze nie moge dojsc do siebie po wakacjach :P
bylo cudnie, akurat na dobra pogode trafilismy.
bylismy w kornwalii - cudnie tam! cisza, spokoj, plaza, morze i jakos tak "bialo" hehe :lol: ;)
wychowalam sie nad morzem i chyba troche mi tego brakuje. widze to szczegolnie
teraz, kiedy dominika rosnie i moglaby korzystac z urokow plazy i morza - tak jak ja jak bylam dzieckiem. i po raz pierwszy raz od 6 lat poczulam, ze wracam do "ciemnej dziury", syfnego brum hehe :roll: ;)
z optymistcznych rzeczy, to to ze kiedys sie przeprowadze nad morze, o! pewnie do ktoregos z miast na pld :)
wczoraj jeszcze mialam wolne i zbieralam sily po urlopie :lol:
mialam ambitny plan pojechac w miasto, ale ostatecznie zostalam z cora w domu, jeszcze jeden dzien razem, spania do 10 i leniuchowania :oops: :P
no ale pora wrocic do rzeczywistosci...

anastazja, dobry pomysl z tym tatuazem! sama mam 2, w tym 1 2 razy powiekszany. chcialabym jeszcze jeden, ale nie mam cisnienia. zrobie sobie jak pojade do pl, tam gdzie robilam poprzednie. tutaj powiekszalam swoj pierwszy tatoo i facet sie nie popisal niestety :roll:
Steinik, a moze poszukajcie czego niedaleko droitwich? worcester albo redditch?
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Czesc dziewczyny..

Potrzebuje Waszej porady , czego tutaj uzywalyscie na odpadniecie pepka? ja w pl przy corce mialam 70% spirytus i tak sie zastanawim czy tez mozna go tutaj dostac ?
moniagab
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

agg, w Kronwalii jeszcze nas nie bylo,ale wlasnie slyszalam,ze jest tam pieknie i chyba w tym roku tam pojedziemy chociaz na wekend,tez jestem z nad morza i rowniez mi go bardzo brakuje.
agg napisał(a): chcialabym jeszcze jeden, ale nie mam cisnienia. zrobie sobie jak pojade do pl, tam gdzie robilam poprzednie. tutaj powiekszalam swoj pierwszy tatoo i facet sie nie popisal niestety :roll:
a co masz wyatuowane?

moniagab, ja uzywalam zwyklej przegotowanej wody do obmywania tego kukuta pepowego,tutaj tym kaza przemywac,w Polsce dziewczynom przemywalam spirytusem rozcienczonym,ale jak widac sama woda tez wystarcza,nic zlego z pepkiem u malego sie nie dzialo i odpadl w pierwszym tyg.Tu w sklepach nie widzialam spirytusu tylko w polskich chyba mozna go dostac.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Steinik,no wlasnie najlepszego z okazji 3 rocznicy :D mi tez niedlugo stuknie 3 lata po slubie a dokladnie 18 pazdziernika :)
ewela119,to chyba i tak musisz usprawiedliwic corki nieobecnosc w szkole.
Wiesz co,no dzieci jak dzieci zawsze cos sobie nabija i to jest normalne,tylko wlasnie gorzej jak sie przyczepi ktos,bo taki siniak czy guz moze dziwnie wygladac i wez sie wtedy tlumacz...
Slyszalam od znajomej,ze na wazeniu dziecka zobaczyli u malucha siniaki na nozkach i zaraz pytania skad sie wziely i w ogole.

Co do kwiatkow to ja zamiezam kupic,uwazam ze milo bedzie nauczycielce na zakonczenie dostac cos od dziecka.
agg,tez bym sobie pojechala na kornwalie.Widzialam fotki stamtad,jest pieknie.
moniagab,ja nic nie uzywalam do pepka.Poprostu po kapieli dokladnie osuszalam pepek.Szybko odlecial no i nic sie nie dzialo.
A jak sie czujesz??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, mala chodzi na te darmowe 3 godz, nigdy nieusprawiedliwialam jej zadnych nieobecnosci, byc moze dlatego ze to nie jest obowiazkowe nikt nie wymagal ode mnie zadnych usprawiedliwien. Wlasnie ja sie troche boje ze ktos nadgorliwy sie znajdzie i bedzie sie czepial, a ja nie bardzo bede potrafila wytlumaczyc co sie stalo albo po prostu nie uwierza, mala na wszystko przytakuje bo tez jeszcze duzo nie rozumie i nie chce zeby jakas kaszanka z tego wyszla, wiec postanowilam ze posiedzi w domu. Z reszta ja jak jakas polamana, ledwo laze, nogi mi zaczely puchnac i co gorsza bola mnie kosci miednicy, najbardziej kosc lonowa, jak to w ciazy, ale i biodro cos mi dokucza :roll: Ehhh myslalam ze z druga ciaza bedzie latwiej a tutaj sie okazuje ze wcale nie. No ale juz malo zostalo, postaram sie nie rozsypac :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119, U Biedna Gosia , moja to by już profilaktycznie przez miesiąc nie wychodziła z domu, Ona to jest strasznie ostrożna jeśli chodzi o upadki zadrapania itd i wszystkie pamięta , Grześ to jej przeciwieństwo :)
Steinik Mnie też głowa nap***la wzięłam juz tabletkę a dalej mnie ćmi ufff
Co do szukania domów ja używałam zawsze nestori , ona pokazuje wszystkie oferty z różnych agencji no fajnie widać lokalizację na mapie , można sobie przesuwać kursorem po okolicach i pokazuje kolejne domy http://www.nestoria.co.uk/ musisz na głownej stronie zaznaczyć to rent i wpisać nazwę miasta lub post code . No i gratuluję nowej pracy mężowi i rocznicy Wam :) Mój kiedyś też był self-empl. i kiedy po 9 miesiącach podjął decyzję że jednak woli mieć normalne zatrudnienie nasze życie stało się lżejsze :) Chociaż wiadomo bywało cięzko ale jakoś to było .
Agg często o nastroju powakacyjnym decyduje pogoda , jak się wraca ze słońca w deszcz to deprecha na starcie , ale jak się wraca do słonka to całkiem inaczej się odczuwa powrót.

Moja córa ma jutro koniec roku przedszkolnego hehe ale juz jutro nie idzie, dziś kupiłam 2 małe bukieciki kwiatków dla Pań , osobiście Roksi im wręczyła i podziękowała , zapytałam się co Pani odpowiedziała to mówi "TENKIU" I ukochała mnie :) Na sam koniec roku moja córka się w jednej Pani zakochała , non stop powtarza jak ona fajna :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, sęk w tym ze ona ten wypadek wlasnie w domu miala, biegla i wpadla na blat bo mamy taki przy scianie wiszacy, nie wiem na ile to jej nieuwaga a na ile moglo sie przyczynic do tego to ze miala zasloniete oko tak jak okulista kazal. Ale w ogole niczego jej to nie nauzylo, dalej biega jak szalona po domu, skacze i wyczynia co tylko sie da :roll: No ale na ten ostatni dzien do przedszkola ja zaprowadze zeby sie mogla pozegnac z przyjaciolmi i nauczycielkami bo od wrzesnia idzie do nowej szkoly i nie bedzie ani jednego z dzieci z ktorymi teraz chodzi. No i ona tez ma swoja ukochana nauczycielke, zawsze rzuca sie jej na noge jak zachodzimy rano :) Kiedys jadac autobusem widzialam ta pania jak idac do pracy palila fajke, dobrze ze Gocha akurat patrzyla w druga strone bo caly jej autorytet by runal :P Kiedys mnie zapytala o znak 'zakaz palenia' i oczywiscie dlaczego wiec jej powiedzialam ze palenie papierosow jest niedobre, szkodzi dla zdrowa i smierdzi i od tamtej pory chodzi i kazdemu mowi ze nie wolno palic bo to brzydko i smierdzi :D Wrog palenia numer jeden, jak bylismy w Pl teraz moj brat nie mial zycia, co wychodzil na fajke to ona za nim i trula mu ze tak nie wolno :D A bratowa jeszcze jej pomagala :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hej!
Co tu taka cisza od rana??Wszystkie mamuski chyba szykuja dzieci na zakonczenie roku hihi.Jutro ostatni dzien i miesiac laby.Pojechaloby sie na jakies wakacje,ale w domu zostajemy w tym roku.Samochodu teraz nie mamy i lipa nie bedzie wycieczek.Tak to sobie wsiadalismy do autka i na Walie czesto jezdzilismy.Chyba,ze pociagiem jak pogoda oczywiscie bedzie.
Dzisiaj nowa sasiadke zagadalam,bo jej corka od paru dni przychodzi do nas a my tylko sobie hello mowilysmy i tyle.Fajna sie wydaje :)
ewela119 napisał(a):Kiedys jadac autobusem widzialam ta pania jak idac do pracy palila fajke, dobrze ze Gocha akurat patrzyla w druga strone bo caly jej autorytet by runal Kiedys mnie zapytala o znak 'zakaz palenia' i oczywiscie dlaczego wiec jej powiedzialam ze palenie papierosow jest niedobre, szkodzi dla zdrowa i smierdzi i od tamtej pory chodzi i kazdemu mowi ze nie wolno palic bo to brzydko i smierdzi

hehe dobra jest.
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

no cichutko tu cosik :roll:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

ciiiiiiiiiisza tu jakas....
my po zakonczeniu roku...
nawet fajnie to wszystko wygladalo...panie nauczycielki urzadzily party -niespodziewanke dla maluchow..mialy malowanie twarzy i tance i wesolo bylo....dzien wczesniej zachaczylam jedna z Mam -angielke i pytalam czy tu kupuje sie kwiaty i wogole...no i kupilsimy torpedce bukiecik i do tego czekoladki...ale nie byle jakie!! :D :D :D kupiłam polskie;;michałki'' hehhe

ehhhh moja waga cos stanela w miejscu...jak spadala w dol to i motywacja byla....a tak .....d...a.....ehhh az sobie pomyslalam o tych''michalkach''co je podarowalam.... :roll:
ale jeszcze zeby tak zgubic z 30 kg...... :waga:

ale dowiedzialam sie ze na basenie niedaleko mnie sa zajecia aqua aerobic czy jakos tak...no i po wakacjach mam zamiaros sie zapisac....na takie zajecia chodzilam w pl...nawet fajnie sie po nich czulam...z moja nadwaga nie nadaje sie chyba do biegania,a basenik chyba nieobciaza?

pozdrowionka...czas na wieczorna kawusie....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

hej dziewczynki!
Wychodzic z ukrycia... :)
Steinik,my tez wlasnie kupilismy dla pani Kacperka kwiatki,czekoladki i kartke.Ucieszyla sie kobitka :)
Steinik napisał(a):ehhhh moja waga cos stanela w miejscu...jak spadala w dol to i motywacja byla....a tak .....d...a.....ehhh az sobie pomyslalam o tych''michalkach''co je podarowalam....

A nie jesz w ogole slodyczy?
Co do basenu,to napewno nie obciaza stawow,jest lepszy od biegania.
Steinik,tak pijesz pozno kawe jak moj maz.On to w ogole tyle dziennie kawy pije,ze za glowe sie lapie i to w wielkim kubku.Ja to czasami tylko wieczorem wypije,jak mnie najdzie ochota.
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

hej laseczki

No i wakacje sie zaczey,szkoda tylko,ze pogoda jest jaka jest.

Steinik, faktycznie pozno ta kawke pijesz,ja tez lubie kawe,ale jak bym wypila ja wieczorem to nocke bym miala z glowy,rano pije z expresu a po poludniu tako kolo 4-5 rozpuszczalna.

Pamietacie jak pisalam,ze na wnuki czekam? :) No to wykrakalam :shock:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

A ja tam moge pic kawe litrami i oprocz tego ze tak po 3-4 zaczynaja trzesc mi sie rece nic wiecej sie nie dzieje. Czasami popoludniu mowie mojemu zeby zrobil mi kawe bo chce mi sie spac, wypijam ja i zapadam w slodka drzemke :D Bardzo lubie kawe, ale teraz z wiadomych wzgledow ograniczam sie do 1 dziennie i to takiej z jednej lyzeczki i z mlekiem :)

Popadam powoli w zakupowy szal :) Juz mam plan zakupow w glowie, teraz tylko powoli realizowac :D Zakupy dla niuniu oczywiscie :D Jedyny problem jaki mam to moj facet ktory sobie wymyslil ze chce dac malej na imie-uwaga- MAYA :shock: :shock: :shock: Dokladnie tak pisane, chociaz juz ustalone bylo ze bedzie Hania. Rece mi opadaja bo nie idzie mu nic przetlumaczyc, powiedzial ze nie odpusci, a ja z kolei mam straszna awersje do tego imienia, o tym udziwnieniu w pisowni nie wspominajac juz, po moim trupie normalnie :!:

Anastazja, gratulowac czy przemilczec? :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 23 lip 2011, 20:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

hello hello :)
no cos cicho tutaj :036:
Anastazja napisał(a):No i wakacje sie zaczey,szkoda tylko,ze pogoda jest jaka jest.

nie narzekaj, bo nie jest zle! jest ok, a ma byc jeszcze ladniej ;)
Anastazja napisał(a):Pamietacie jak pisalam,ze na wnuki czekam? No to wykrakalam

serio? wow :shock: ile Twoja najstarsza pociecha ma lat? kurcze, bo Ty taka mloda jestes ;)
super sloneczny tydzien sie zapowiada, fajnie :) wczoraj mialysmy z dziewczynami sabat czarownic haha :lol: dawno juz sie tak nie usmialam :D kolacyjka i pogaduchy w wesolym i milym gronie, tak jak lubie :) a dzis tez mam dobry dzien, ot tak :)
na jutro troche pozmienialam plany, jade do luton ratowac koleznke :lol:
ewela, malaroksi co u Was?

udanej niedzieli!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

ewela119, pewnie,ze gratulowac,teraz to juz nie ma co rozpaczac,oby tylko im sie wszystko dobrze poukladalo,juz corce powiedzialam,ze o nic ma sie nie martwic ma realizowac swoje plany zwiazane z nauka,a ja w miare mozliwosci jej pomoge w koncu od czego jest babcia prawda? ;)
Co do imienia to faktycznie imie Maya srednio fajne w sumie samo imie Maja nie jest zle tylko,ze teraz takie popularne i przez to stracilo na swojej urodzie.

Dodano: -- 23 lip 2011, o 20:26 --

agg napisał(a):serio? wow :shock: ile Twoja najstarsza pociecha ma lat? kurcze, bo Ty taka mloda jestes ;)

Moja najstarsza ma 21 ale to srednia bedzie miala dzidzie ona ma 20 lat,jak urodzi bedzie miala 21

agg napisał(a):nie narzekaj, bo nie jest zle! jest ok, a ma byc jeszcze ladniej ;)

No,no tez tak codziennie sobie wmawiam ;)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona