Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Luiza, dzieki mam nadzieje. jutro idziemy na wizyte kntrolna..zobaczymy co doktorka powie. zrobil mu sie strupek w jednym miejscu ale w innym jeszcze schodzi skora;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Do wesela sie zagoi :)

a to moje dzisiejsze dzielo,pierwszy raz robilam z ta masa cukrowa i troszke mi nie wyszlo,ale mysle ze jak na pierwszy raz to i tak niezle :P

Obrazek
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, kurcze Twoj tort w porownaniu z tym co ja stworzylam malej w zeszlym roku to arcydzielo normalnie :D :D :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119, prawda ze ujdzie? hehe :D najtrudniej bylo ta mase cukrowa przeniesc na torta tak by sie nie rozleciala,ale jakos poszlo,no Monice sie podoba a to najwazniejsze :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja, bardzo ladny :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Moja mala to patrzyla tylko na swieczki :) No ale ona teraz dopiero 5 lat skonczy we wrzesniu, a 12 letnia panna to calkiem inna sprawa, ale grunt ze sie podoba. Wszystkiego najlepszego dla cory :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Dzieki dziewczyny :) Na urodziny malego sprobuje zrobic auto zobaczymy czy mi sie uda :roll:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

hej dziewczyny!
Jak tam sie macie??Cicho w waszych okolicach??
Anastazja,ladny tort.Dalas rade :)Powiedz mi jak smakuje ta masa cukrowa?bo tak myslalam tez o niej,jak mialam zamiar robic torta samochodzika mcquenna,ale jak zobaczylam ile to roboty z tymi zdobieniami itp.to mi sie odechcialo.Ta masa cukrowa awsze mi sie kojarzyla z tymi angielskimi tortami i takie sztuczne mi sie to wydawalo,no ale nigdy nie probowalam.Wiec daj znac ;-)

My mielismy zamiar w weekend jechac pociagiem do mojej kuzynki,no ale nie wiem czy pojedziemy,bo strach do centrum jechac no i nie wiem czy wszystko normalnie funkcjonuje.Chyba zostaniemy w domu.Niby zeszlej nocy bylo spokojnie,ale to nigdy nic nie wiadomo...
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

u nas spokojnie.
kurcze chce malego przetransportowac w koncu do jego wlasnego pokoju,i dlatego musze mu kupic szafke na zabawki, znalazlam superowa w ikei ale nie sprzedaja jej online:(
i tu mam pytanie do ewela119, ktora mieszka w coventry ;) powiedz mi czy daleko jest z kolejowego do ikei? czy ciezko jest sie tam dostac??
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, nie jest jakos bardzo daleko, kawalek jednak trzeba przejsc, ewentualnie mozna podjechac autobusem. Ikea jest ogromna takze widac ja z daleka, jak wysiadziesz na dworcu to napewno ja zobaczysz. Ja jak tylko przeprowadzilam sie do Cov i jechalam do centrum to sie pomylilam i wysiadlam z autobusu zamiast na dworcu autobusowym to wlasnie na kolejowym ktory nie jest w camym centrum, nie wiedzialam jak sie do centrum dostac wiec kierowalam sie w strone Ikei wlasnie i trafilam bez problemu :)

Ja bym radzila jednak wybrac sie autobusem (900), co prawda jedzie dluzej ale wysiadasz w samym centrum ktore jest fantastycznie oznakowane, na kazdym "skrzyzowaniu" na deptaku masz tabliczki co gdzie jest.

W razie czego sluze pomoca, na nadmiar zajec nie narzekam ostatnio, a i tez bym sie wybrala do Ikei ale samej to mi sie nie chce :)

No i tak urodzinowo sie zrobilo to zdradze Wam ze ja mam urodziny za kilka dni, dokladnie 19, stuknie mi 24 :roll: Niby mloda jeszcze jestem ale ostatnio jakos czuje sie taka podstarzala ;) A pozniej 25 wrzesnia ma urodziny moja mala i tez cos bede musiala wydumac z tym tortem i tez bym byla ciekawa co z ta masa cukrowa bo fajne rzeczy mozna z niej zrobic tylko kurcze wlasnie ta na tych tortach sklepowych jest taka malozjadliwa, mnie mdli od niej odrazu. Z reszta wlasnie sobie przypomnialam ze my tutaj w Cov mamy polska cukiernie, pani Emilia robi naprawde cudowne torty (mialam okazje i podziwiac i probowac) za niewielkie pieniadze wiec moze po prostu zamowie gotowy. Mam jeszcze ponad miesiac na zastanowienie sie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Na naszej ulicy nic sie nie slyszy,ale na glownej ulicy w nowo wybudowanym biurowcu,szyby stlukli...tyle wiem.Za to troche dalej to bank podpalili,podobno komisariat no i samochody poniszczyli.
Ja dzisiaj w domu siedze,tyle co z dzieciaczkami na ogrodzie.A teraz juz od ponad godzinki drzemke sobie ucinaja.

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:04 --

ewela119,starosc nie radosc ;) A tak serio to chyba normalka,czasami czlowiek czuje sie starym.Wiesz dzieci rosna,nam lat przybywa.Patrzac wstecz mozna sobie porownac siebie kiedys a dzis,wiec takie odczucia sa najnormalniejsze w swiecie hihi.
A ja we wrzesniu 25 lat skoncze,tez stara dooopa ze mnie ;)
Co do torta na zamowienie,to ile u Was bierze babeczka za takiego sredniego,wiesz??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

ewela119, kurcze na gogle maps wlasnie mi pokazalo ze to0,5 mili..11 minut piechota...jakos blisko dziwnie. bylam juz tam pare razy tzn w coventry w ikei i na dworcu autobowym przejazdem jak do londynu jechalismy. ale nie kojarze gdzie co jest..;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

co do starości...ja tez we wrześniu .....28 :roll:
co do zamieszek u mnie chyba cicho...jakos tu nieslyszalam..mieszkam w Bloxwich/blankenhall
a co do tortu....pewnie cos wykombinuje...tylko ze ja to cos malego..tylko dla naszej trojeczki...jakos ze znajomymi tu cienko...w sumie moze z jedna rodzinka by sie znalazla...
tak wiec postawie wam wirtualna kawke i poswietujecie ze mna 8)
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

pokaze wogole wam co chce ;) tylko niewiem ktora lepiej:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S49871290

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S89884441

oczywiscie kolory i wielkosci pudelek do wyboru ;) ja chce chyba zolte zielone i niebieskie. tylko na ta druga boje sie ze bedzie maly sie wspinal hmm...

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:19 --

pokaze wogole wam co chce ;) tylko niewiem ktora lepiej:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S49871290

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S89884441

oczywiscie kolory i wielkosci pudelek do wyboru ;) ja chce chyba zolte zielone i niebieskie. tylko na ta druga boje sie ze bedzie maly sie wspinal hmm...

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:20 --

kurcze a ja zaraz 3 rocznica slubu :shock: ...23go...mze tez cos upieke :P

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:21 --

a co do urodzin to chyba przestaje od tego roku je obchodzic...przerzuce sie na imieniny :) bo tak to co roku mam 21 ..;))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 11 sie 2011, 14:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulinaa napisał(a):hej dziewczyny!
Jak tam sie macie??Cicho w waszych okolicach??

u mnie cicho. chyba pld brum bardziej "cywilizowane" jes :lol:
ewela119 napisał(a):Z reszta wlasnie sobie przypomnialam ze my tutaj w Cov mamy polska cukiernie, pani Emilia robi naprawde cudowne torty (mialam okazje i podziwiac i probowac) za niewielkie pieniadze wiec moze po prostu zamowie gotowy. Mam jeszcze ponad miesiac na zastanowienie sie

a mozna gdzies jej torty zobaczyc, jakies zdjecia? nie wiesz ile bierze za tort?

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:39 --

ewela119 napisał(a):ja mam urodziny za kilka dni, dokladnie 19, stuknie mi 24 Niby mloda jeszcze jestem ale ostatnio jakos czuje sie taka podstarzala

kindzulinaa napisał(a):A ja we wrzesniu 25 lat skoncze,tez stara dooopa ze mnie

Steinik napisał(a):co do starości...ja tez we wrześniu .....28

a co do urodzin to chyba przestaje od tego roku je obchodzic...przerzuce sie na imieniny bo tak to co roku mam 21 ..)

wy chyba zartujecie??? :shock: :shock: :shock:
wszystkie przed 30, mlodsze odemnie, chociaz i mi do 30 daleko a juz marudzicie! :lol:
ja tam bede obchodzic urodziny tak dlugo jak zyc bede! :D nie wiem czemu, ale flaki mi sie przewracja jak slysze "jaka stara jestem", a jak juz 30 stuknie to juz wogole... kurde, najlepsze jeszcze przed nami! takze wezcie sie w garsc i nie marudzcie! inaczej do 50 nabawicie sie silnej depresji hihi :lol: :lol: :lol:

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:44 --

bogini8, Dominika ma ta 2 z linka i jest swietna, tzn ja jestem zadowolona. lubie porzadek w zabawkach, a tu mozna dobrac roznej wielkosci pojemniki i swietnie sie sprawdza. dominika wlazla na nia pare razy, nawet chyba wczoraj i zawsze konczy na samej gorze i wola o pomoc :lol: tez kupilam ja jak miala skonczony roczek.

Dodano: -- 11 sie 2011, o 14:46 --

a wy chcecie ja targac w reku z coventry??? chyba troche ciezka jest :wink:
ciekawe czemu nie dowoza? moze jeszcze zadzwon i spytaj.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona