Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kindzulinaa » 30 wrz 2011, 06:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ale mamy ladna pogode,normalnie lepsza niz w lato,ale co z tego jak my musimy siedziec w domu...
Ja juz od po 5 godz.na nogach.Moj malutki ma goraczke i brzydki kaszel.Dalam mu leki i teraz spi bidulek.Z Kacperkiem bylam przedwczoraj u lekarza i ma wirusa grypy.Caly tydzien nie byl w szkole,dzisiaj tez go zostawiam w domu.Niech jeszcze posiedzi w weekend,bo tak to by jeszcze dzieci pozarazal i moze znow by sie doprawil bardziej.
Ja wczoraj czekalam na mezusia z obiadzikiem a ten mi smsa wyslal,ze niby w korku stoja a patrze przychodzi do mnie z wielkim bukietem kwiatow :mrgreen: Tak bez okazji,odrazu humorek lepszy ;)
A za pare godzin jade na zastrzyk witaminowy i ciekawa jestem,czy mi zrobi pielegniarka cytologie,w koncu 25 lat juz mam skonczone :mrgreen: mam nadzieje,ze zrobi bo ostatni przegladzik mialam w Pl 3 lata temu.
ewela119 napisał(a):Moja kuchnia mnie dzisiaj zmogla, jest taka mala a nie dalam rady zrobic wszystkiego, zrobilam polowe, reszte zrobie jutro, jakos bardzo znowu to mi sie nie spieszy. W weekend pogonie mojego niech mi umyje okna
Rob sobie powoli,przeciez nikt Cie nie goni,a swojego TZ wykorzystaj ile sie da.Niech sie powygimnastykuje chlop :mrgreen:
Wkurzaja mnie te wszedobylskie pajeczyny, normalnie na zewnatrz przy samych szybach mam jedna wielka siec, niedlugo nic przez nie nie bede widziala A mylam okna jakis miesiac-poltora temu Na ogrodku jak ide wieszac pranie to samo, ciagle miedzy sznurkami przyklejam sie do pajeczyny, nienawidze tego brrrrr
Mnie tez wkurzaja te''siatki szpiegowskie" hehe.Wczoraj tez zbierajac pranie zahaczylam o jedna,a w domu to z miotla latam zeby je zebrac,bo wysoko mam sufity.
bogini8 napisał(a):wiesz chocby nei wiem jaki raj i warunki panowaly w szpitalu...to dla mnei jednak podstawa zdrowego wypoczynku to wlasnym ukochanym lozeczku, przy boku malzonka... szpital jaki byn ie byl to jednak ciagle spzital i nie chcialabym tym byc ani dnia dluzej.
Zgadzam sie.Dla mnie w pierwszej ciazy bylo to dziwne,ze tak szybko wypisuja ze szpitala,ale w sumie po co tam lezec jak mozna w domu cieszyc sie macierzynstwem.Nie mowie tutaj,jak np.dziecko lub mama musza zostac w szpitalu,jak cos jest nie tak,ale tak to w sumie niepotrzebnie trzymaja.Jakos w tym kraju to normalne,ze kobieta nawet po paru godzinach od porodu wychodzi i wszystko gra :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez dorotajab » 30 wrz 2011, 13:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):Muszę zgubić jakieś 4kg w ciągu 3 tygodn
to ciacha nie chcesz? a ja specjalnie tak wyliczylam zeby Ci przyniesc na kabaret (ciacho i zalew) zalew mozesz wylac, a ciacho dac dzieciom... no ale nie chcilabym Ci oczy kusic
Dodano: -- 30 wrz 2011, o 12:38 --
bogini8 napisał(a):wiesz chocby nei wiem jaki raj i warunki panowaly w szpitalu...
ja rodzilam dwa razy z koelznka- tzn ona rodzila a ja jej pomagalam. za pierwsyzm razem naturalnie w heartlands
a drugi raz blizniaczki Cesarka w walsall
z obiektywnego punktu widzenia opieki... mysle ze byla ona wspaniala. w heartlands bylo bardziej kamerlanie, kolezanka miala swoja sale (tak jak kazda matka) polozne byly mile, nie za bardzo dotykaly (to fakt) lekarz pojawial sie co godzine (bo kolezanka maila problem z efektywnoscia skurczy) troche polozna spieprzyla robote przy szyciu z tego co wiem, ale kolezanka silna, zdrowa i mloda wiec jej orgaznim szybko sobie z tym wszystkim poradzil. z mojego obiektywnego punktu widzenia bylo naparwde dobrze.
w walsall byli tez calkiem ok, ale byli bardzo negatywnie nastawieni do osob towarzyszacych. ciagle robili problemy, a jak sie tylko wyszlo wysikac to czasem nie chcieli nawet wpuszczac spowrotem :evil: nie mowili kolezance dlaczego mnie na przyklad nie ma przy niej, co spowodowalo ze ona byla sama, zagubiona i rozgoryczona bo te cipy nie raczyly jej poinformowac ze juz nie chca mnie do niej wpuscic i ona myslala ze sobie poszlam.
kobiety przed i po cesarce byly w jednej sali, dopiero po pierwszej dobie niektore trafialy do prywatnych pokoi.
ja oczywiscie wiem tylko tyle co w czasie porodu i przed, co bylo pozniej... tego juz nie wiem i kolezanka ma na pewno swoja opinie
ja jednak nie balabym sie tu rodzic- zadna metoda i raczej w kazdym wiekszym szpitalu :)
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez milka2 » 30 wrz 2011, 17:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- milka2
- Raczkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez Luiza » 30 wrz 2011, 19:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
"Ebola", "Strefa Skażenia", obie o eboli.
"Rodzina Borgiów" M. Puzo
"Cień Wiatru",ale to już pewnie czytałaś.
"Pachnidło"
"Biały oleander"
''Ulica Marzycieli", "Prochy Angeli", poruszające bardzo, o Irlandii.
"Wilt", "Alternatywa według Wilta", "Ogród nieziemskich rozkoszy", zabawne
I mój idol Jerzy Kosiński i ''Wystarczy Być" i ''Kroki".
Wiśniewski "Zespoły napięć"
To parę moich ulubionych.
A ostatnio też z zapartym tchem czytałam "Anię z Zielonego Wzgórza" :D
A po angielsku czytasz?
Bo ja mam zamiar czystki w książkach robić i parę mogłoby zmienić właściciela.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez milka2 » 30 wrz 2011, 19:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
po angielsku na razie czytam tylko gazety,jeszcze mam problemy z czytaniem ale jest coraz lepiej:)wkurza mnie tylko to że tak strasznie wolno mi to idzie.
Ale jeśli masz książki które zainteresowałyby nastolatki,to chętnie przyjmę:)
-
- milka2
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 30 wrz 2011, 20:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
lub npSebold,,nostalgia aniola,,ja uwielbiam czytac!
Dodano: -- 30 wrz 2011, o 21:02 --
a ze jestem romantyczna dusza i czasami lubie zachaczyc o romansidolo to chyba przeczytalam juzprawie wszystkie ksiazki danielle stelle :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Luiza » 30 wrz 2011, 21:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):Sebold,,nostalgia aniola
To właśnie w oryginale czytam i jakoś mnie nie wciąga.
Ja wogóle zauważyłam, ze czasem czytając tą samą książkę po polsku i po angielsku mam wrażenie jakby to były 2 różne książki. Tłumaczenia zupełnie zmieniają. Czasem oryginał wydaje mi się lepszy, a czasem przekład.
Jeśli chodzi o romantyczną literature to przeczytałam całą "Sagę o Ludziach Lodu" i wszystkie "Opowieści Margit Sandemo''. Ale to było jeszcze w LO. Uważam tą pisarkę za genialną. SoLL to dla mnie arcydzieło. Dzięki niej pokochałam ksiażki. Wcześniej czytałam z przymusu. Po SoLL to już uzależnienie. Jak skończyłam (47 części) moje życie wypełniła pustka :lol: . Zaczęłam czytać wszystko co popadnie, żeby ja wypełnić :D
Typowych romansów nie lubię. Romanse historyczne lubię.
I klasykę. Jane Austern, Agatę Christie. A jedną z moich ulubionych książek jest ..uwaga, uwaga... "Lalka" B.Prusa.
kiedyś czytywałam też horrory. np. Mastertona.
Jak już zrobię remanent w książkach to się odezwę, to może coś Przypadnie Ci do gustu. Dużo tego nie będzie, bo moje ukochane zostają ze mną :D
-
- Luiza
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 30 wrz 2011, 21:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
szczerze to doszlam do polowy i jakos sie zatryzmalam, ale polecalo mi ja pare osob ktore byly zachwycone nia. niemoglam jej doczytac moze dlatego ze przechodzilam stan przeddepresyjny... ;) rozmyslania nad zyciem i takie tam,..i jakos mi sie zle kojarzy,...Luiza napisał(a):To właśnie w oryginale czytam i jakoś mnie nie wciąga
tylkonie lalka! nie dalam rady je pojac....nieststy...
,, sage o ludziach lodu,, czytalam kiedys pare czesci..ale niewciagnelo mnie na tyle zeby przebrnac przez wszystkie czesci :P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez dorotajab » 30 wrz 2011, 21:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Luiza napisał(a):A po angielsku czytasz?
Bo ja mam zamiar czystki w książkach robić i parę mogłoby zmienić właściciela.
ja czytam- bardzo chetnie przyjme co masz na zbyciu :D
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez Luiza » 30 wrz 2011, 21:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Myślałam, że to w związku z tym całym Digital switch over. Mamy już dosyć stary dekoder. Niestety instrukcja przestrojenia na stronie nie okazała się pomocna, a Virgin nie wie co zrobić i dlaczego nie mamy tych kanałów. No ręce opadają.
Czy może któraś was ma Virgin i wcięło jej w/w kanały i wie co robić?
Ja nie przeżyję bez BBC i Channel 4

Dodano: -- 1 paź 2011, o 16:21 --
Ale piękna pogoda.
Wróciłam właśnie przejażdżki rowerowej. Cudownie. Tylko ludziska plączący się pod kołami irytują. Ja nie wiem, ze ludzie nie potrafią ze sobą żyć. I każdy łaźi jak krowa i ma w du**. Że im się nie znudzi że cały czas trzeba ich przepędzać z drogi. Wystarczyłoby iść bokiem ścieżki a nie środkiem i wszyscy byliby szczęśliwi. Ale chyba niektórzy nie przeżyliby jakby innym nie utrudniali innym życia.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 3 paź 2011, 19:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
iznowu trzeba pochowac klapki i wyciagnac kurtki i kozaki ;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 3 paź 2011, 20:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No cisza,cisza ostatnie dni ciepelka pewnie kazda wykorzystywala na maxa :)
My w sobote w Dudley zoo bylismy z Dawidkiem,ale zeby jakis szal na nim ono wywolalo to nie,lazil nudzil sie rozkrecil sie na sam koniec, jak mogl kozy poglaskac i kury pogonic :P Ale i tak bylo fajnie
Jutro bede miala rozpierdziel w lazience bo przychodza nam maly remoncik zrobic,troche mnie to przeraza,ale dobrze,ze moj pan ma wolne to przynajmniej sama z tym nie bede.
Dodano: -- 3 paź 2011, o 20:35 --
bogini8 napisał(a):iznowu trzeba pochowac klapki i wyciagnac kurtki i kozaki ;/
Kurtke to ja musze sobie jakas kupic,ale nic mi sie nie podoba,a jak juz cos mi w oko wpadnie to cena powala,moze macie jakis namiar na cos ladnego i przystepnego cenowo :roll:
Dodano: -- 3 paź 2011, o 20:46 --
milka2, tez lubie czytac,ale ostatnio to nie mam kiedy tego robic,bo maly mi nie pozwala,jak widzi mnie z ksiazka to mi ja zabiera i przynosi swoje i kaze mi czytac ale jemu ::)A kiedy
on juz spi to ja jestem tak zmeczona ze marzy mi sie poduszeczka tylko nic wiecej,ale z czystym sumieniem moge polecic Ci kasiazke pt."Samotny jezdziec"Jesli nie czytalas to przeczytaj bo warto.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez Luiza » 3 paź 2011, 21:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dorotko
Nie wiesz jak sie mają polskie oznaczenia miodu manuka do tutejszych?
Tu sa 5, 10, 20, 30
W PL np. 250+, 300+, 400+, 550+.
To polskie oznaczenie to jest ile mg tego cudownego składnika na kg jest w danym miodzie.
I teraz który jest odpowiednikiem którego?
Dziś zakupiłam piątkę na spróbowanie, (w promocji). I zasmakował mi. Muszę jakiś mocniejszy kupić i wcinać. Może jutro, żeby mi promocja nie zwiała.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 3 paź 2011, 21:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez milka2 » 3 paź 2011, 21:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja,jak moje dzieci były małe też nie mogłam czytać,nadrobisz jak maluch podrośnie:)
-
- milka2
- Raczkujący
-