Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
striptizer..hmmmmmmm
a moze by tak spotkanko forumowe i striptizer :lol:

u nas chorobsko zawitalo....julka i osobisty...rewelacje zoladkowe,grypa jelitowa czy jakos tak..ehhhh wyscigi do kibelka sobie uzadzaja...juz dzisiaj slyszalam''tatuuuussss wyyyyyjdz!!!szyyyybbkoooooooooo'' hehhe mamy jedna łazienke....teraz troche sie uspokoilo,bo zasneli :lol:
niewiem co do jedzonka moge dawac torpedce...wyczytalam ze owocow narazie nie dawac..a co na obiadek?macie jakie pomysly?
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik napisał(a):moge dawac torpedce...wyczytalam ze owocow narazie nie dawac..a co na obiadek?macie jakie pomysly?
owocow nie bo pobudzaja prace jelit..chybaze jakic ruz zapiekany z jablkami.a tak to jakis rosol, kurak pieczony, klopsiki, marchwianke jak bardzo czysci;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

ja wiem ze to moze smieszne sie wydac.....co to marchwianka?
rosołek dzisiaj jej zrobiłam.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik, marchwianka t o taka zupa gesta ktora sie daje przy rozwolnieniu ryz z marchewka ugotowany na taka papke gesta ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Steinik, przy biegunkach nie daje sie tez dziecku mleka i jogurtow.

bogini8, kosmate mysli? Jak to mowia, "glodnemu chleb na mysli" :D hehe
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):glodnemu chleb na mysli"
no a ja wlasnie nie glodna heheh tylko najedzona :D:D:D;) wiec nie wiem czemu tak:D ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 Ty patrz, bo jak ja miałam takie kosmate myśli ,,bez powodu,, to za chwilę dwie kreski na teście ciążowym mi wyskoczyły ;-)

steinik coś jest w powietrzu, bo u nas wszyscy przeszli potocznie mówiąc ,,jelitówkę,, a i znajomi dookoła co nuż ktoś gdzieś rozchorowany

umisiak
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 15 lis 2011, 21:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Dziewczyny, wiem, ze niektóre z was wysyłają paczki przez jakieś firmy. Czy możecie mi coś polecić i powiedzieć jaki to mniej więcej koszt?
Będę potrzebowała wysłać paczuchę taką ok 10-15 kg.

Nigdy nic dużego nie wysyłałam i zawsze korzystam z poczty więc całkowicie niezorientowana jestem.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agna78 » 15 lis 2011, 21:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Hej Luiza

Ja wysylalam zazwyczaj przez L.A.Tr...t...:) jest w katalogu firm, koszt to jakies 15f za taka wlasnie 15 kg:) Odbieraja z domu i dostarczaja do adresata w PL tez do domu:) Ogolnie dzwonisz do nich , zamawiasz kuriera i podajesz adres...sa zazwyczaj tego samego albo nast dnia;)
I informuja kiedy przypuszczalnie paczka bedzie w PL:)
Pozdrawiam

agna78
Rozeznany

Reputacja: 52
Poczciwy

Ja tez wczesniej korzystalam z nich, ale z tego co pamietam oni pobieraja jeszcze 5f za odbior paczki, no i paczka musi miec odpowiednie wymiary, inaczej nie zabiora. Dlatego tez ostatnio korzystalam z europack, tez reklamuja sie tutaj, placi sie zawsze funta za kilogram +3f oplaty paliwowej bez wzgledu na wymiary i wage. Ostatnio zabrali mi paczke z Pl w srode w poludnie a w sobote o 10 rano kurier zapukal mi do drzwi
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Luiza, wyslalam ci stronke na pw, zawsze korzystam z ich uslug kolo 3 dni paczka idzie 23£ do 31kg. niewiem jak to jest z mniejszymi paczkami bo ja zawsze sle 30 kilowe;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 16 lis 2011, 15:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agna78, ewela119, bogini8,
Dziękuję wam bardzo.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

Ja tak z zupełnie innej beczki, ani o kozaczkach, ani o tipsach, ale szaro, buro i wciąż nudno- o dzieciach ;-) (sorki, moja wrodzona zgryźliwość)
Dziewczyny, czy macie jakiś sprawdzony sposób na biegunkę u dziecka poniżej 1go roku życia? Bo od pięciu dni mamy sruuuuu........ :P

umisiak
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

umisiak, czekolada :D Oprocz czekolady to marchwianka badz suszone jagody, tylko podejrzewam ze te ostatnie tutaj raczej nie do zdobycia :roll: Szkoda ze nie wiedzialam wczesniej bo przywiozlabym Ci dzisiaj Smecte albo Enterol ktore sie tez takim maluszkom daje przy biegunkach. My wszelkich medykamentow na biegunke mamy zapas :D

Ja sie pytam o skuteczny sposob na bole brzuszka u maluszka? Moja niunia dzisiaj cale popoludnie krzyczala, nawet HV ktora nas dzis nawiedzila stwierdzila ze to na bank brzuszek ale zadnych nowosci nam nie powiedziala, kazala dawac Infacol i ukladac na brzuszku, tylko to nic nie daje :/ Szkoda mi biedaczki bo to moja wina wszystko, glupia najadlam sie wczoraj nalesnikow (zrobionych na mleku) z twarogiem i dzisiaj dziecko sie meczy, a powinnam unikac nabialu wiedzac ze ona ma problemy z brzuszkiem bo ponoc to wlasnie laktoza zawarta we wszelkich produktach mlecznych powoduje te cholerne kolki :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 16 lis 2011, 21:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ewela119 napisał(a):glupia najadlam sie wczoraj nalesnikow (zrobionych na mleku) z twarogiem

nie ma to jak umiar :lol:
no nic, Hania musi przecierpiec i wy&*^ nadmiar :lol:
moze nastepnym razem nalesniki z dzemem albo owocami? :wink:
a powiedz jak tam Twoja agentka Gosia i Jej poczynania w stosunku do siostrzyczki? :)

Dodano: -- 16 lis 2011, o 21:05 --

umisiak, jeszcze ryz taki "dobrze" ugotowany. no i woda z dodatkiem maki, ale nie wiem czy to przejdzie u Twojej Malej :wink:
o wiele smaczniejsza wersja to banan polany gorzka czekolada ;)
ale jesli to juz trwa 5 dni to przypuszczam, ze teraz juz sie poprawi.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona