Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kindzulinaa » 15 gru 2011, 22:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do snu,no to chyba Ci ciezko teraz,musisz jakies metody wprowadzic,zeby mala odrozniala noc od dnia.Poczytaj sobie na necie,tam napewno mnostwo rad znajdziesz od mam,ktore tez to przerabialy.
korbobor,oj bidulka mala.Kurcze dziwnie,ze macie czekac az samo przejdzie.Nie wiem co w takiej sytuacji poradzic.A katarek to tez udreka dla dziecka,ale tak jak napisala yummybrummiemummy,najwazniejsze zeby chociaz po troszku pila mleczko a czesciej.
Kropelki Olbas sa dobre,mozna je na pieluszke pokropic i wtedy blisko lozeczka trzymac.Z reszta mnostwo jest teraz tych specyfikow z eukaliptusem,do kontaktow wkladane itd. Aaa i z takich polskich specyfikow masc majerankowa jest dobra,smarujesz dziecku pod noskiem.A glowka do snu powinna byc wyzej.Wiem,ze niektorzy daja poduszeczke pod materacyk,a inni podkladaja np.2 ksiazki pod nozki lozeczka od strony glowki dziecka.Kurcze moze jeszcze sie poradz HV,bo to jednak kobiety i swoje tez wiedza.
To zycze zdrowka dla malutkiej,trzymajcie sie.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Masc majerankowa tez mam, ale maly strasznie nie znosil, ona ma bardzo specyficzny zapach i dodatkowo czul ja na skorze.
I wtedy, jak wspomniala kindzulinaa, lepetynka zeby spala wyzej i wtedy te glutki sobie spokojniej splywaja w nocy i sie niunia nie budzi przez zatkanego nochala!
Co prawda, gluciki plyna sobie od razu na gardelko, ale podobno i kaszel to dobra rzecz :) No i chociaz sie kureczek w nosku zakreci :wink:
Co do mleka, jezeli mowimy o butli, GP powiedzial, ze mozna i przez strzykawke karmic, w kacik ust, zeby dobrze wlazlo.
No i woda. Mleka nie musi ruszyc, ale wode tak!
-
- yummybrummiemummy
- Początkujący
- Reputacja: 7
Napisane przez ewela119 » 16 gru 2011, 09:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez dorotajab » 16 gru 2011, 10:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):Johnsona top&toe do mycia i balsamu tego z serii bedtime do nawilzania, z tym ze glowy i buzi jej nie smaruje wiec raczej to nie balsam. Mam w domu E45 wiec wyprobuje, pomaga Malgorzacie wiec moze i Hani pomoze
ja slyszalam o szarym mydle, ze dobre i zdrowe tylko zapach nie taki
ale mamuski ponoc polecaja, zwlaszcza dla wrazliwych bobasow
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez ewela119 » 16 gru 2011, 10:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez dorotajab » 16 gru 2011, 11:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- dorotajab
- Zaangażowany
Napisane przez Anastazja » 16 gru 2011, 11:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jak tam przygotowania do swiat? U mnie jakos tych swiat nie widac i w ogole ich nie czuje,z roku na rok coraz gorzej,nie ma juz tej magi takiej jak kiedys byla,nie mam pojecia czym to jest spowodowane.Ja to juz sie wiosny doczekac nie moge :wink:
ewela119, sprobuj mala kapac w baby bath oil dostaniesz to w bootsie,dziala tak samo jak oilatum,a jest o niebo tansze,ja swojego malego w tym od urodzenia kapalam i nigdy zadnej wysypki nie mial,jak wykapiesz w tym dziecko to nie trzeba pozniej niczym smarowac,bo skorka jest natluszczona fajnie,a Jonhsona nie radze uzywac bo on uczula.Olej rycynowy po angielsku to castor oil jakos tak :)
korbobor,zdrowka dla malej zycze
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez dorotajab » 16 gru 2011, 11:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):castor oil
dostaniesz w asdzie, tesco, i PAK supermaketach.
najtaniej jest w asdzie...ale uwazaj on tlusty jets okropnie sie ciezko zmywa z wlosow... natrudniej ze wszytskich olejow moim zdaniem.
-
- dorotajab
- Zaangażowany
Napisane przez ewela119 » 16 gru 2011, 13:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Widzialam tez olej kokosowy w marketach myslicie ze tez mozna uzywac takiego na wlosy? :D Czy to jakis specjalny kosmetyczny musi byc?
A w ogole to ostatnio robilam sobie ten peeling z kawy i oliwki, chlop moj jak wlazl do lazienki i zobaczyl mnie w wannie w tych fusach to zrobil :shock: :shock: :shock: :shock: i zapytal czy mnie pogrzalo :D Ale pozniej jaka skore mialam gladziutka i mieciutka, miodzio :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez oliwka_26 » 16 gru 2011, 13:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- oliwka_26
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez umisiak » 16 gru 2011, 14:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
U nas świątecznie o tyle, że choinka od trzech tygodni na życzenie córki ubrana i prezenty pochowane tu i ówdzie... oczywiście dla dzieci.
-
- umisiak
- Rozeznany
- Reputacja: 17
Napisane przez korbobor » 16 gru 2011, 14:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
yummybrummiemummy napisał(a):korbobor, ile ma coreczka?
Mała ma 7 tyg a lekarz w szpitalu powiedział nam to samo co ty napisałaś, że może trwać to trochę i jako, że to wirus to antybiotyki nie pomogą. Mam nadzieję, że nie zapeszę ale dziś jest odrobinę lepiej! Co do maści majerankowej to już w użyciu od początku no i nawilżacz powietrza zakupiony a co do tego oilbasu to chyba jest jeszcze na niego za malutka.
ewela119 napisał(a):korbobor, a gdzie wy zescie takie swinstwo zlapaly?
Właśnie nie wiem :( Fakt, że ja byłam przeziębiona no i mała mogła złapać coś choć starałam się jej nie zarazić do tego stopnia, że chodziłam po domu w maseczce no ale jak widać cholerstwu udało się jakoś przedrzeć zaraz po tym cała nasza trójka chorowała my wyszliśmy bez szwanku ale mała nadal choruje. Na dodatek w tym najgorszym okresie przeprowadzaliśmy się wiec było strasznie ciężko :(
Na szczęście już po i w nowym mieszkanku już zaaklimatyzowani oby mała wyzdrowiała i będzie bosko :)
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez iwona38 » 16 gru 2011, 14:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ewela bardzo spoznione gratulacje :):)!!!
Anastazja masz racje gdzies ucieka magia swiat mnie brakuje zapachu i tej krzataniny z \polski w czasie szykowania sie di swiat teraz to bardziej komercja a gdzies ucieka duch swiat i magia
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez ewela119 » 16 gru 2011, 14:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tych antybiotykow to moze i racja, skoro to wirusowe, mi nigdy nie mowili ze to wirusowe, za to bardzo czesto obturacyjne, czyli z dodatkowymi dusznosciami i zawsze byly antybiotyki i tak teraz zaczelam sie zastanawiac czy slusznie bo faktycznie byl czas ze mala jechala na antybiotykach praktycznie bez przerwy :roll: :roll:
W kazdym razie zycze szybkiego powrotu do zdrowia :roza:
A ja smigam po Goche do szkoly i dzis idziemy na to nieszczesne szczepienie (MMR) na ktore mialam isc juz wiele miesiecy temu :D Przysylali mi listy z przychodni a ja je chowalam i pozniej wylatywalo mi z glowy az w koncu juz nie przychodnia a NHS przyslal mi list z "ostatecznym ponagleniem" :oops: Mialam byc we wtorek ale sie spoznilam wiec ostatecznie ide dzisiaj. Mam nadzieje ze jakos dam rade bo ona ma polska ksiazeczke. Przetlumaczylam te wszystkie szczepienia ale i tak mam obawy czy uda mi sie porozumiec z ta pielegniarka :roll: Pozniej dam znac jak bylo :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez milka2 » 16 gru 2011, 15:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- milka2
- Raczkujący
- Reputacja: 4
-