Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
skorpion1 napisał(a):Witam!

Chcialam zapytac o te spotkania dla 30+ , nadal aktualne a jesli tak to gdzie i kiedy?

teraz to bedzie krucho z czasem,pewnie cos po nowym roku :wink:

malaroksi napisał(a):Chciałam się Was zapytać jak to z tą pogodą ma być bo wszędzie czytam o tej zimie że zaatakuje GB

malaroksi jaka zima?!nawet mnie nie strasz,my wylatujemy w czwartek i zadnego sniegu nie chce widziec.po zeszlorocznych przygodach na lotnisku, na slowo zima dostaje gesiej skorki.brrrrr
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

Oj tego sniegu to moglo by chociaz troche na swieta same spasc,no ale nie zanosi sie :x Niby biale swieta a w kolo szaro,buro i ponuro.W ogole to szkoda mi mojego synka,bo jako jedyny z moich dzieci nie dane mu raczej bedzie z gorki pozjezdzac sankami,no chyba,ze ktorejs zimy do Pl pojedziemy(w co watpie) No i tam tez nie wiadomo czy snieg by byl.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

malaroksi,na snieg sie jakos nie zapowiada...Moj Kacper tez pyta kiedy bedzie,no ale jakos sie nie zanosi.Niby nawet na glownej stronie pisza o opadach sniegu,ale jakos jak wchodze na pogode w necie to tylko ze pochmurno albo deszcz i tyle.
A Grzesiu jutro skonczy 2 latka nie??Duzo zdrowka dla Niego,szczescia,slodyczy i prezentow :*
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Gaba76 » 18 gru 2011, 22:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

moj pan to mi juz od tygodnia codziennie przynosi rewelacje z pracy, ze lada moment spadnie snieg, bo gdzies tam juz ostro zasypalo... a tu jak sniegu ni ma tak ni ma :) ale zawsze zostaje nadzieja ze jak nie teraz to moze na Swieta sypnie ;)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

kindzulinaa, No mój Grzesiu właśnie dziś skończył 2 latka :) fajnie przynajmniej mam wolny poniedziałek :)
Ja rozumiem że niektórzy lecą na święta i śnieg jak najbardziej nie wskazany ,le może 25 i 26 by tak popadało ? Do kogo zwrócić się z prośbą o śnieżek :?: :roll: ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, wszystkiego najlepszego dla Grzesia :) :roza:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

malaroksi, Sto lat dla dwulatka :roza:
malaroksi napisał(a):Do kogo zwrócić się z prośbą o śnieżek :?: :roll: ;)

Jak bylam mala to mama mi mowila ze gdy pada snieg to znaczy,ze aniolki pierzynki trzepia,wiec moze by tak do tych aniolkow uderzyc,zeby za porzadki sie zabraly? :wink:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

ewela119, Anastazja, DZIEKI za życzenia, ale miał a raczej miały dzieci dziś frajdę bo kupiłam w Asdzie taką butlę z helem do balonów i nadmuchaliśmy 30 balonów :)
Kurcze wściekła jestem jak nie wiem bo zakosili mi z konta 911 funtów , miałam 100 plus 200 debet to jestem 611 na minusie a wypłata skromna jak wpłynie to nawet do końca roku tego już nie pokryje ,biorąc pod uwagę opłaty jeszcze itd. Mam nadzieję że uda się to jak najszybciej rozwiązać bo osiwieję niebawem. Ech to życie jak nie urok to sr@czka :(
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

malaroksi, wlasnie czytalam Twoj watek :/ Kurde lipa :/ Ale mysle ze pieniadze uda Ci sie odzyskac z PP, gorzej moze byc z bankiem. Tak sie zastanawiam czy nie powinnas tego zglosic na policje, w koncu to kradziez :roll: Przed Swietami strasznie niefajna sytuacja, z reszta o zadnej porze roku nie bylaby fajna :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119, Mój wrócił właśnie z banku, mamy pieniądze spowrotem już na koncie, bank nam je oddał i nie policzy odsetek za przekroczenie debetu :) Gdy Paypal zwróci nam kasę to musimy zwrócić ją do banku więc rozwiązanie naprawde super, kamień z serca mi spadł. Ale pytań to tyle zadawali że masakra, 45 minut go maglowali by wyczaić czy nie oszukuje :D
uffffff :P
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

malaroksi, No to cale szczescie,mojemu bratu tez tak kiedys kasa z konta zniknela wlasnie przez paypal,ktos sie rowniez wlamal,ale pieniazki odzyskal takze spokojnie :) Swoja droga to jak tu sie zabezpieczyc zeby cos takiego juz sie nie przytrafilo?Az strach korzystac z tego paypala.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

malaroksi, to cale szczescie, przynajmniej bedziecie mieli spokojne Swieta :)

Ja sie z kolei dzisiaj nadenerwowalam tez. Najpierw napisal do mnie brat ze sa duze problemy i musze jak najszyciej spisac u notariusza pewien dokument coby komornik nie zabral domu nam w Pl. Kiedys moj tata dostal spadek, sasiadka ktora sie opiekowal oddala mu caly swoj majatek za to ze sie nia zajmowal. Babka zmarla w 96 roku a jej jedyna rodzina (nieslubna corka jej syna ktory zmarl jeszcze przed nia) przypomniala sobie teraz o spadku, sad przyznal jej olbrzymia kwote zachowku w oparciu o wycene tej calej dzalki co babka zostawila mojemu ojcu. Ojciec nie ma takiej kasy wiec chcial to sprzedac i ja splacic, ale doopa blada bo nikt nie chce tego kupic wiec wpakowal sie na to komornik ale i on nie moze tego sprzedac wiec zainteresowal sie naszym domem rodzinnym i wszystko niefajnie wyszlo, ojciec jest zalamany mowi ze gdyby wiedzial to by w zyciu tego od tej babki nie chcial. Chciala sie kobiecina odwdzieczyc za opieke nad nia a tylko problemow nam narobila :roll:

A pozniej jeszcze odezwala sie siostra moja czy dostalam paczke, wyslala dziewczynkom prezenty. Wyslala za posrednictwem firmy euro-paczka ktora zajmuje sie wozeniem paczek Glownie do Niemiec i na stronie tej firmy bylo ze paczka doreczona a ja jej nie dostalam. Wiec zaczelismy szukac, najpierw kilka telefonow do nich, oni twierdzili ze trzeba sie kontaktowac z DHL wiec kontaktowalismy sie z DHL w PL oni nic nie wiedzieli, okazalo sie ze euro-paczka zawiozla nasza paczke do Niemiec i nadali ja tamtejszym DHL ktory dziala jak poczta i przekazuje te paczki za posrednictwem Parcel Force wiec paczke trzeba odebrac na poczcie a powiedzieli nam to dopiero tutaj w angielskim DHL do ktorego zadzwonilismy bo na ich stronie nie bylo zadnej paczki o naszym numerze. Wiec po kilkunastu telefonach w rozne miejsca w roznych krajach w koncu udalo sie odnalezc ta pieprzona paczke. Poszlam na poczte a babka robi problemy ze nie mam awizo, no cholera nie mam bo nikt mi go nie dal i gdyby w zasadzie nie glupia pomylka innej firmy z ktorej siostra chciala skorzystac nie dowiedzialabym sie ze w ogole juz ja wyslala. Paczka nie dochodzila a ja nie dopytywalam siostry bo glupio mi bylo, wiedzialam ze ma duzo pracy i myslalam ze jeszcze nie wyslala. Ona z kolei byla przekonana ze paczka doszla i tez zadowolona
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Gaba76 » 20 gru 2011, 18:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

malaroksi, to super ze tak szybko udalo Wam sie odzyskac te pieniadze :)
pytalam Rafala czy da sie jakos zabezpieczyc przed takimi sytuacjami - twierdzi ze nie ma takiej mozliwosci, jedynie to kupowac od zaufanych firm, tylko skad tu wiedziec, ktorej mozna zaufac :roll: i cale szczescie, ze da sie odzyskac takie pieniadze :)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

ewela119, Masakra z tym spadkiem. A paczkę w końcu odebrałaś czy nie?
Gaba76, ja nic nie kupowałam więc zaufany sprzedawca tu nic nie pomoże, jedyne co to trzeba dać silne hasło by nie szło się tak łatwo włamać , u mnie okazało się że hasło było słabe zmieniliśmy na silne ale i tak nie na najsilniejsze czyli bez kombinacji małych dużych liter i takich jak !@#$%^&*() bo w końcu bym się nie umiała sama zalogować na własne konto :)

ech i choróbsko mnie bierze , a dziś w pracy kazdy się pytał czemu taka blada jestem , chyba czas iść sobie jakieś badania na krew zrobić.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

malaroksi, tak ostatecznie odebralam po krotkiej wymianie zdan z jakas stara zrzedliwa hinduska :P A z tym spadkiem zebys wiedziala ze masakra. Jest dzialka z budynkiem szumnie nazywanym domem. Ten dom to w zasadzie ruina nadajaca sie tylko do robiorki a dzialka wyceniana jako budowlana z uzbrojeniem a tam tylko prad jest. No i tak nikt tego nie chce kupic bo dom nie nadaje sie do mieszkania ani nawet remontu, z kolei rozbiorka kosztuje tez niemalo a pozniej jeszcze trzeba podlaczyc wode, kanalizacje itd. Za ta cene co wycenili biegli rzeczoznawcy to sie w zyciu nie sprzeda, trzebaby mocno spuscic z ceny a wtedy to urzad skarbowy sie przyczepi. A teraz to w ogole juz na tym komornik lape polozyl i nic sie nie da zrobic, jedynie ojciec wszystko co ma musi szybko porozdawac bo inaczej wszystko mu zabiora i pod most bedzie musial isc razem z bratem i bratowa ktorzy mieszkaja z ojcem. Paranoja Polskich przepisow i sądow. Szlag by ich wszystkich trafil, 35 lat ojciec pracowal zeby sie dorobic a teraz wszystko moga mu zabrac bo kiedys calkiem obca baba postanowila zostawic mu spadek za to ze sie nia do smierci zajmowal :evil: :evil: :evil:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona