Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
ja pierdziele dziewczyna chciala sie dowiedziec o paru rzeczach zapytac doswiadczonych a jakis palantos sie wdarl na forum i wszystko niszczy wiec teraz cos powiem i zakoncze ta nierowna walke DZIECKO WROC DO SZKOLY! a potem sie wypowiadaj!!! i nie pojawiaj sie tam gdzie ciebie nie chca

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

Antykoncepcja nie jest leczeniem? A to dziwne bo lekarze nawet przepisuja antykoncepcje u kobiet w poczatkowej fazie endometriozy. I na ten temat moge sie wypowiedziec jezeli chodzi o kobiece sprawy.

padma2000 mysle ze za kazdym razem jak sie pojawi post tego pana poprostu trzeba to olac i nie czytac wypocin czlowieka ktory zycia uczy sie z gazet i newsow.

Pozdrawiam.

Mherba

godziogodzio ..jedno szybkie czy masz dzieci? partnerke? stosuje środki anty? a moze jedziecie na chybił trafił? forum jest owszem po to zeby sie wypowiadac bez wzgledu na płec przekonania i te wszystkie pierdoły
jedna rzecz..jest bardzo cieńka linia gdzie konczy sie zwykła niewiedza a zaczyna zwykła głupota
skorzystaj z mojej rady...zmien styl rozmowy i pokaz swoje racje ale moze lekko milej fajniej itp
forum o antykoncepcji jest dla ciebie dostepne o ile zrobiłes sobie vasektomię kastracje i chcesz sie z nami tym podzielic
nagonce na jajniki mówie kategoryczne NIE

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

godziogodzio napisał(a):Widze ze prawda was zabolala. To mnie akurat bardzo obchodzi co kobiety sobie wszczepiaja bo potem za ich leczenie(skutkow ubocznych) placi kazdy podatnik

Wiekszosc z wypowiadajacych sie tu kobiet pracuje, lub pracuje ich maz/partner, jesli pozwoli Ci to spac spokojniej pomysl sobie ze na leczenie swoich skutkow ubocznych placa same lub placa ich mezowie.

Jesli juz o osteoporozie mowa:

"Dzieciństwo i wiek młodzieńczy ( do 20 roku życia) to okres kiedy w trakcie rozwoju zwiększa się zawartość wapnia w kości. Między 20 a 40 rokiem życia kość uzyskuje szczytową gęstość - najwyższą zawartość wapnia notowaną w ciągu życia. Po tym okresie proces usuwania wapnia z kości zaczyna przeważać nad odbudową zasobów mineralnych. Zjawisko to przebiega z większą szybkością u kobiet, które przestały miesiączkować. Oblicza się, że podczas całego życia kobieta traci 35 % masy kości zbitej i połowę kości gąbczastej. Kobiety stanowią 90 % pacjentów z wykrytą osteoporozą. Najważniejsze czynniki tłumaczące większą podatność kobiet na osteoporozę to niewydolność gruczołów płciowych w fazie przekwitania i delikatniejsza niż u mężczyzn budowa ciała.

Można się spodziewać, że u kobiety regularnie miesiączkującej stężenie estrogenów - hormonów produkowanych przez jajniki - jest prawidłowe. Estrogeny ogrywają rolę nie tylko w regulacji cyklu płciowego. Wpływają również na układ krążenia, trawienny, opóźniają powstawanie zmian otępiennych, Estrogeny stanowią niezwykle silny czynnik hamujący aktywność komórek kościogubnych. Problem u pań rozpoczyna się po przekwitaniu, kiedy w organizmie zaczyna brakować estrogenów i osteoklasty podejmują niekontrolowaną akcję usuwania wapnia z kości. Największe ryzyko osteoporozy występuje u kobiet, które przestały miesiączkować przed 45 rokiem życia, a zwłaszcza, gdy ustanie funkcji gruczołów płciowych było skutkiem operacji w obrębie narządów rodnych. Około 70 % kobiet po menopauzie traci rocznie 1 - 2 % masy kostnej. Reszta, czyli około 30% traci wapń z kości nawet 5-ciokrotnie szybciej."

Tak wiec hormonalne srodki antykoncepcjne, czyli inaczej mowiac syntetyczne hormony sa bardzo czesto stosowane u kobiet wlasnie po to by zapobiegac nadmiernej utracie wapnia z kosci a co za tym idzie chronic przed wystapieniem osteoporozy!
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 :mrgreen: wygrana przez KO.

Mherba

proponuje nie karmic trolla;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy

Oj widze ze chlopaczyna sie zemscil. HAHA polecial po reputacji, dziecinne zabawy :)

Mherba

Wszywajcie sobie jak chcecie, po co ta agresja . Jesli chodzi o mnie to czulbym sie jak tucznik w hodowli z tymi powszywanymi hormonami.

W dodatku klopoty na wlasne zyczenie bo sporo powiklan- depresje, osteoporoza, nowotwor, ciezkie zaburzenia krwawienia, mozliwosc pozniejszego urodzenia chorego dziecka itp

Ale tlumy maluczkich biegna z nadstawionym ramieniem z blaganiem:"mi tez mi tez!"

Dodano: -- 9 cze 2012, 22:57 --

Mherba
Mlodszy jestes dzieciaku ode mnie :)

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca
-1

Brawo a myslalem ze im czlowiek starszy tym madrzejszy.

Mherba

godziogodzio no ale dowiem sie czy miałes ta vasektomie?kastracje? uzywacie condoma?kalendarzyka? spiralki ru? no jaks zczerosc to szczerosc....
lepiej implanta niz spiralke...potem się dzieciaczki rodziły z tym czym wrosnietym w głowe...

Dodano: -- 9 cze 2012, o 22:56 --

godziogodzio napisał(a):Wszywajcie sobie jak chcecie, po co ta agresja . Jesli chodzi o mnie to czulbym sie jak tucznik w hodowli z tymi powszywanymi hormonami.

W dodatku klopoty na wlasne zyczenie bo sporo powiklan- depresje, osteoporoza, nowotwor, ciezkie zaburzenia krwawienia, mozliwosc pozniejszego urodzenia chorego dziecka itp

Ale tlumy maluczkich biegna z nadstawionym ramieniem z blaganiem:"mi tez mi tez!"

Dodano: -- 9 cze 2012, 22:57 --

Mherba
Mlodszy jestes dzieciaku ode mnie :)

ale tak serio...nie mozesz miec zdania w tym temacie...nie jestes kobieta...nie wiesz jak hormoany na nas dzialaja a ja nie moge miec zdania np w tym czy lepiej masturbowac członka reka czy ustami...zwykła fizjonomia i jej róznice w budowie meskiej i żenskiej

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy

Ja uciekam z tego tematu bo piszac tutaj tylko bede spamowal a nikomu nie pomoge. Mam nadzieje ze autorka tego postu bedzie szybko ciezarna :) i po 9-ciu miesiacach urodzi przesliczne i zdrowe dziecko ktore bedzie bardzo kochala bo jezeli jest juz plan to oznacza ze jest z partnerem gotowa fizycznie i psychicznie.

Pozdrawiam rowniez wszystkie terazniejsze i przyszle mamy.

Mherba

ewela119, d Mherba, dobrze mowicie facet nie powinien wypowiadac sie na tematy dotyczace kobiet:) a szczegolnie w taki sposob

godziogodzio, pogadamy jak dziecko urodzisz a biorac pod uwage ze jestes facetem wiec nie urodzisz to sobie nie pogadamy i dzieki bogu bo jestes ciezko strawny a mi jeszcze kilogramy po ciazy nie zeszly

Dodano: -- 10 cze 2012, 00:11 --

a mlodszy nie znaczy glupszy, mherba przynajmniej patrzac w lustro widzi inteligenta osobe:)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny
-1

jo14189 napisał(a):pogadamy

Watpie :grin:
Ty tez masz implant? :grin:
To ciekawa rzecz -jaki procent Polek w uk ma magiczny implant antykoncepcyjny :) jak uwazacie?

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca

to nie twoja broszka
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

godziogodzio naucz sie czytac i odpowiadac na pytania bo zadna z pan nie jechala do ciebie z agresja w ostatnich postach a ty dalej w kolko swoje masz dzieci? partnerke? jak sie zabezpieczacie? to forum o tym wiec odpowiedz

Dodano: -- 10 cze 2012, 07:39 --

a co jest najlepsze ile razy twoja teoria zostala obalona zmieniasz front i stajesz sie coraz bardziej glubszy juz nie wiesz jak dopiekac innym..... wykaz sie ta swoja domniemana wiedza co z tymi eunuchami wasektomia hitlerem i leczeniem srodkami antykoncepcyjnymi

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona