Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)
Napisane przez padme2009 » 9 cze 2012, 20:27 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- padme2009
- Początkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 20:49 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
padma2000 mysle ze za kazdym razem jak sie pojawi post tego pana poprostu trzeba to olac i nie czytac wypocin czlowieka ktory zycia uczy sie z gazet i newsow.
Pozdrawiam.
-
- Mherba
Napisane przez Ivoneczka23 » 9 cze 2012, 21:23 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
jedna rzecz..jest bardzo cieńka linia gdzie konczy sie zwykła niewiedza a zaczyna zwykła głupota
skorzystaj z mojej rady...zmien styl rozmowy i pokaz swoje racje ale moze lekko milej fajniej itp
forum o antykoncepcji jest dla ciebie dostepne o ile zrobiłes sobie vasektomię kastracje i chcesz sie z nami tym podzielic
nagonce na jajniki mówie kategoryczne NIE
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputacja: 40
Napisane przez ewela119 » 9 cze 2012, 21:27 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
godziogodzio napisał(a):Widze ze prawda was zabolala. To mnie akurat bardzo obchodzi co kobiety sobie wszczepiaja bo potem za ich leczenie(skutkow ubocznych) placi kazdy podatnik
Wiekszosc z wypowiadajacych sie tu kobiet pracuje, lub pracuje ich maz/partner, jesli pozwoli Ci to spac spokojniej pomysl sobie ze na leczenie swoich skutkow ubocznych placa same lub placa ich mezowie.
Jesli juz o osteoporozie mowa:
"Dzieciństwo i wiek młodzieńczy ( do 20 roku życia) to okres kiedy w trakcie rozwoju zwiększa się zawartość wapnia w kości. Między 20 a 40 rokiem życia kość uzyskuje szczytową gęstość - najwyższą zawartość wapnia notowaną w ciągu życia. Po tym okresie proces usuwania wapnia z kości zaczyna przeważać nad odbudową zasobów mineralnych. Zjawisko to przebiega z większą szybkością u kobiet, które przestały miesiączkować. Oblicza się, że podczas całego życia kobieta traci 35 % masy kości zbitej i połowę kości gąbczastej. Kobiety stanowią 90 % pacjentów z wykrytą osteoporozą. Najważniejsze czynniki tłumaczące większą podatność kobiet na osteoporozę to niewydolność gruczołów płciowych w fazie przekwitania i delikatniejsza niż u mężczyzn budowa ciała.
Można się spodziewać, że u kobiety regularnie miesiączkującej stężenie estrogenów - hormonów produkowanych przez jajniki - jest prawidłowe. Estrogeny ogrywają rolę nie tylko w regulacji cyklu płciowego. Wpływają również na układ krążenia, trawienny, opóźniają powstawanie zmian otępiennych, Estrogeny stanowią niezwykle silny czynnik hamujący aktywność komórek kościogubnych. Problem u pań rozpoczyna się po przekwitaniu, kiedy w organizmie zaczyna brakować estrogenów i osteoklasty podejmują niekontrolowaną akcję usuwania wapnia z kości. Największe ryzyko osteoporozy występuje u kobiet, które przestały miesiączkować przed 45 rokiem życia, a zwłaszcza, gdy ustanie funkcji gruczołów płciowych było skutkiem operacji w obrębie narządów rodnych. Około 70 % kobiet po menopauzie traci rocznie 1 - 2 % masy kostnej. Reszta, czyli około 30% traci wapń z kości nawet 5-ciokrotnie szybciej."
Tak wiec hormonalne srodki antykoncepcjne, czyli inaczej mowiac syntetyczne hormony sa bardzo czesto stosowane u kobiet wlasnie po to by zapobiegac nadmiernej utracie wapnia z kosci a co za tym idzie chronic przed wystapieniem osteoporozy!
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 21:31 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- Mherba
Napisane przez Ivoneczka23 » 9 cze 2012, 21:35 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 21:52 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- Mherba
Napisane przez godziogodzio » 9 cze 2012, 21:55 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
W dodatku klopoty na wlasne zyczenie bo sporo powiklan- depresje, osteoporoza, nowotwor, ciezkie zaburzenia krwawienia, mozliwosc pozniejszego urodzenia chorego dziecka itp
Ale tlumy maluczkich biegna z nadstawionym ramieniem z blaganiem:"mi tez mi tez!"
Dodano: -- 9 cze 2012, 22:57 --
Mherba
Mlodszy jestes dzieciaku ode mnie :)
-
- godziogodzio
- Raczkujący
- Reputacja: -9
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 22:00 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- Mherba
Napisane przez Ivoneczka23 » 9 cze 2012, 22:51 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
lepiej implanta niz spiralke...potem się dzieciaczki rodziły z tym czym wrosnietym w głowe...
Dodano: -- 9 cze 2012, o 22:56 --
godziogodzio napisał(a):Wszywajcie sobie jak chcecie, po co ta agresja . Jesli chodzi o mnie to czulbym sie jak tucznik w hodowli z tymi powszywanymi hormonami.
W dodatku klopoty na wlasne zyczenie bo sporo powiklan- depresje, osteoporoza, nowotwor, ciezkie zaburzenia krwawienia, mozliwosc pozniejszego urodzenia chorego dziecka itp
Ale tlumy maluczkich biegna z nadstawionym ramieniem z blaganiem:"mi tez mi tez!"
Dodano: -- 9 cze 2012, 22:57 --
Mherba
Mlodszy jestes dzieciaku ode mnie :)
ale tak serio...nie mozesz miec zdania w tym temacie...nie jestes kobieta...nie wiesz jak hormoany na nas dzialaja a ja nie moge miec zdania np w tym czy lepiej masturbowac członka reka czy ustami...zwykła fizjonomia i jej róznice w budowie meskiej i żenskiej
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
Napisane przez Mherba » 9 cze 2012, 23:17 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
Pozdrawiam rowniez wszystkie terazniejsze i przyszle mamy.
-
- Mherba
Napisane przez jo14189 » 9 cze 2012, 23:56 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
godziogodzio, pogadamy jak dziecko urodzisz a biorac pod uwage ze jestes facetem wiec nie urodzisz to sobie nie pogadamy i dzieki bogu bo jestes ciezko strawny a mi jeszcze kilogramy po ciazy nie zeszly
Dodano: -- 10 cze 2012, 00:11 --
a mlodszy nie znaczy glupszy, mherba przynajmniej patrzac w lustro widzi inteligenta osobe:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez godziogodzio » 10 cze 2012, 00:26 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
jo14189 napisał(a):pogadamy
Watpie :grin:
Ty tez masz implant? :grin:
To ciekawa rzecz -jaki procent Polek w uk ma magiczny implant antykoncepcyjny :) jak uwazacie?
-
- godziogodzio
- Raczkujący
- Reputacja: -9
Napisane przez jo14189 » 10 cze 2012, 06:27 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez padme2009 » 10 cze 2012, 06:35 Re: Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i starania
Dodano: -- 10 cze 2012, 07:39 --
a co jest najlepsze ile razy twoja teoria zostala obalona zmieniasz front i stajesz sie coraz bardziej glubszy juz nie wiesz jak dopiekac innym..... wykaz sie ta swoja domniemana wiedza co z tymi eunuchami wasektomia hitlerem i leczeniem srodkami antykoncepcyjnymi
-
- padme2009
- Początkujący
- Reputacja: 4
-