Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez kindzulinaa » 19 maja 2009, 10:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:) zgadza sie ekscytujacy czas i juz czekam na powiekszajacy sie brzusio :) Ja w pierwszej ciazy urodzilam 6 dni po terminie -(z usg),a jak mi wyliczyla z miesiaczki pielegniarka,to by wychodzilo na dwa dni przed terminem,ze urodzilam (to juz nie wiem jak mam to interpretowac,czy urodzilam przed terminem czy po hihih ale nie wazne,wazne ze mam pierwszego wspanialego synka).To kochana jeszcze polataj po schodach,moze sie uda,albo wypij mocna kawe,jak sie nie boisz o cisnienie (tak jak ktos napisal tu wyzej :-D ) A to Twoje pierwsze dzieciatko??Z tym,ze dzieciatka sie nie spiesza na swiat to masz racje,bo ostatnio coraz wiecej sie slyszy,ze kobiety rodza po terminie.Ale chyba lepiej,zeby sie urodzilo po niz przed,byleby za dlugo tam nie siedzialo :-) Takze glowa do gory,napewno Cie mile zaskoczy Twoje malenstwo ;) A czy wiesz,jaka bedzie plec dziecka??
:arrow: malaroksi
Moja druga ciaza zupelnie inna niz pierwsza (jak do tej pory),bo w pierwszej wymiotowalam a w tej nic, zadnych objawow.Tylko,ze boli mnie w krzyzu i to przewaznie jak cos robie,tzn.wysprzatam cala chatke,to jak usiade pozniejto mnie lamie.Ale wydaje mi sie,ze to przez zastrzyk znieczulajacy,ktory wzielam jak rodzilam,bo nigdy wczesniej nie mialam zadnych problemow z kregoslupem,a kiedys slyszlam,ze moga byc pozniej nieprzyjemne skutki uboczne,jak kobieta wezmie taki zastrzyk podczas porodu,wiec sama nie wiem.Wiem jedno,ze teraz musze w karcie zaznaczyc,ze mam problem z kregoslupem po wysilku i juz sie boje na drugi porod,jak to bedzie...
Pozdrowionka dla Was mamusie ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 19 maja 2009, 11:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 19 maja 2009, 11:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Anek » 20 maja 2009, 16:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez babulki » 20 maja 2009, 17:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
waga moze byc mniejsza lub wieksza nawet o 0,5 kg albo i wiecej
nieraz zdarzaly sie takie przypadki
takze to nic pewnego
najwazniejsze ze badania porobione.. to teraz czekamy spokojnie w miare mozliwosci hihi
pozdrawiam wszystkie brzuchatki
kindzulinia jak marta wroci to sie poznamy mam nadzieje
gratki brzuszka!!
-
- babulki
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez Agadz27 » 20 maja 2009, 19:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Agadz27
- Rozeznany
Napisane przez boniu » 20 maja 2009, 19:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- boniu
- Raczkujący
Napisane przez agg » 20 maja 2009, 20:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
czy nic nie mowili o podaniu oksytocyny na wywolanie skurczy, no na tym polega wlasnie wywolanie porodu! sory, ze sie wymadrzam, ale sama lezalam bez wod 27 godzin, po podaniu prostagladyny mialam skurcze, dostalam jeszcze oksytocyne jednak rozwarcia bylo brak. mialam cesarke. Mala zlapala infekcje i w sumie 7 dni lezalysmy w szpitalu, Corka dostawala antybiotyk. Co oni do tej pory Ci robili? o ile mi wiadomo, trzymanie dziecka powyzej 12 godzin bez wod plodowych jest bardzo niebezpieczne. No chyba, ze tylko Ci sie saczyly i jeszcze masz zapas to dzidzia moze pobrykac w brzuchu :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Ewulka » 21 maja 2009, 08:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Ewulka
- Raczkujący
Napisane przez yoko » 21 maja 2009, 10:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
kurcze przeraza mnie to ze oni tu potrafia wywolywac w nieskonczonosc - mnie pewnie tez czeka takie wywolywanie, nadal nic. wczoraj pol ogrodu wypielilam na kolanach - i nic :evil:
zwariowac mozna :cry:
kindzulinaa, tak, to moj pierwszy bobabsek i spodziewamy sie chlopca :)
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez babulki » 21 maja 2009, 19:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- babulki
- Rozeznany
Napisane przez yoko » 27 maja 2009, 13:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
w piatek w nocy zlapaly mnie skurcze, caly dzien byly nieregularne wiec jak pojechalismy do szpitala ok 13 w piatek to oczywiscie nas odeslali do domu (rozwarcie na 3 cm), do wieczora skurcze nadal nieregularne ale po 20 juz nie moglam wytrzymac z bolu, pojechalismy znowu - okazalo sie ze rozwarce bylo juz na 8 cm i tym sposobem chociaz sie zwijalam z bolu na epidural bylo juz za pozno (podaja przy rozwarciu 5-6 cm).
poza tym przy wstepnym badaniu tetno dziecka bylo tez dosc niespokojne wiec wszystkie moje plany o rodzeniu w basenie, ewentulanie na zywca ale z epiduralem legly w gruzach.
zostal mi tylko gas&air, i tu musze przyznac ze jesli sie faktycznie czlowiek nie poddaje to to dziala.
niestety przy skurczach partych okazalo sie ze nie ma zadnego postepu porodu bo dzidzius lezal odwrocony pleckami do moich plecow, nie udalo sie Go odwrocic i tym sposobem o 5 rano Daniel przyszedl na swiat poprzez cesarskie ciecie. Synek ma sie dobrze, wazyl 3720g i oczywiscie jest najpiekniejszym dzieciaczkiem na swiecie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jestesmy juz w domku, staramy sie duzo odpoczywac a mi nie pozostaje nic wiecej jak przeniesc sie do dzialu 'Mamuski po rozpakowaniu'
pozdrawiam Was kobietki
Agadz27, mam nadzieje ze Ty juz tez po i tez juz tulisz Swoje szczescie w ramionach :)
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez babulki » 27 maja 2009, 14:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
pomeczylas sie troche ale najwazniejsze ze juz po bolu . teraz bedzie tylko piekniej!!
ja gas and air tez wspominac wspaniale
nic wiecej mi wtedy do szczescia nie bylo potrzebne no ale zdecydowanie krocej to trwalo, pewnie dlatego tak mi sie podobalo
i tez mialam marzenia rodzicc w wodzie ale juz w wtrakcie ciazy je rozwiano
i nie zaluje
sadze ze ty tez nie
bo nie to bylo przeciez najwazniejsze prawda!!!
Anek odezwij sie!!!!
-
- babulki
- Rozeznany
Napisane przez olivka » 27 maja 2009, 15:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez Anek » 27 maja 2009, 18:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Yoko gratulacje niech Ci sie malenstwo zdrowo chowa.
To kto jeszcze rodzi kolo mojej daty 22 czerwiec? Z tego co pamietam Ewulka i Szczapa wiec co u Was jak samopoczucie???
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
-