Samotne Polki :)

Miłość, przyjaźń, nienawiść. Tutaj możesz wyrazić swoje emocje, napisać co czujesz....

KobietaPostNapisane przez Kitty » 14 cze 2010, 17:32 Re: Samotne Polki :)

testowy napisał(a):a co do Anglików, to rożne chłopaki są, może nie to środowisko?

Popieram :-D Fajne chlopaki tez sie zdarzaja :-D
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jed » 14 cze 2010, 18:13 Re: Samotne Polki :)

Postaram sie nie biadolic czy smecic.
Troche jednak jestesmy rozni, bo niby to kultura europejska, tak bardzo rozna od latynoskiej, amerykanskiej, azjatyckiej czy arabskiej, ale srodowisko i waskie horyzonty jednak robia swoje.
Zastanawiajace, ze tak czeste sa te glosy, iz kto jak kto, ale wlasnie Anglik bywa tym ksieciem niesamowitym i odpowiedzia na wszystkie potrzeby i marzenia. Bywa.. Wydaje mi sie jednak, ze niesamowicie jednorodna jest ta polska emigracja i dlatego mieszanie krwi tak bardzo korci (po obu stronach barykady, choc wielu tez nie moze sobie tego wyobrazic). Nie ma to jak zasmakowac innej rasy (czesto z wiadomych wzgledow), a i ten flegmatyczno-arogancki Anglik wielu spasi. :) (Oczywiscie zartuje, znam wielu takich, ktorzy wygladaja i mysla podobnie jak moi polscy znajomi.) Bywa wtedy, ze roznice sa nie do przezwyciezenia, a bywa ze przezwyciezone byc musza, wtedy bywa ze wszystkich krajanow wrzuci on czy ona do jednego wora i bedzie wypominac rozne slomy z butow, buractwa i priorytety, a swoja milosc bedzie juz tylko blogoslawic. Tez bywa.
Ale to wszystko jednak nie jest moja sprawa i jesli ktos ma ochote byc nawiedzonym to swietnie. Wazne jednak jest to co napisalem o jednorodnosci. Bylo mi dane poznac juz przez te wszystkie lata morze ludzi i stwierdzam, ze ta nasze emigracja jest nudna jak flaki z olejem. W strefie uczuc wyglada to czesto tak, ze albo trzyma sie kogos niepotrzebnie i kurczowo, albo skacze z kwiatka na kwiatek bez sensu i rozumu. (Nawiasem mowiac w strefie pracy jest nieinaczej: lata pracy na zmywaku, w magazynie czy fabryce, wszystko to przepelnione wiara w wyzszosc wlasnej edukacji i ciagle oszukiwanie sie, ze juz zaraz zacznie sie studia albo zmieni prace i bedzie pracowalo w krawacie czy szpilkach). Dlatego zasypiam slyszac kolejna historie, bo juz to widzialem/slyszalem/przezylem. Wiem gdzie ten on czy ta ona bedzie za lat kilka i bardzo wspolczuje. Wszystkiemu winien jest pewnie brak stabilizacji i gonienie za nie wiadomo czym i nie wiadomo po co. (Acha, sam lepszy nie jestem, ale sam siebie traktuje przedmiotowo.)
Na koniec o ile nie podzielam zachwytow nad uroda Polek (jak ktos juz lubi tlenione blondynki to duzo ladniejsze bywaja Slowaczki i Ukrainki) i nie uwazam zeby ktos mial prawo oceniac mnie przez pryzmat Polakow tutaj (ja np jestem nielysy, maly, leniwy i niepijacy :) ), to racje przyznac musze, ze Polki nie zawsze do najlatwiejszych naleza i ze Polacy rzadko sie gola. ;)

jed
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez _Elena » 5 lip 2010, 20:37 Re: Samotne Polki :)

Wstyd sie przyznać że jestem sama . W zasadznie nie szukam . Ble tu są paskudy , no chyba , że nasi polscy chłoptasie - to co innego :D :D :D :wink:

_Elena
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez aloain » 6 lip 2010, 02:51 Re: Samotne Polki :)

no.. piekne sformuowanie ;]

aloain
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xerdox » 14 lip 2010, 19:50 Re: Samotne Polki :)

Polacy zawsze sa i byli najlepsi tak samo jak polskie kobitki

xerdox
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez pussycat » 15 lip 2010, 00:13 Re: Samotne Polki :)

xerdox napisał(a):Polacy zawsze sa i byli najlepsi tak samo jak polskie kobitki

AMEN

:twisted:
pussycat
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hrumek » 17 lip 2010, 13:47 Re: Samotne Polki :)

witam... nie pisalem jeszcze nic w tym temacie i w zasadzie przeczytalem tylko 2 ostatnie strony (bo zeby przeczytac wszystko to bym musial 2 dni czytac) ale 4 ostatnie posty podobaly mi sie najbardziej :) nigdy nie uwazalem sie za jakiegos przystojniaka a teraz to sie czuje taki dowartosciowany :D:D
hrumek
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xerdox » 18 lip 2010, 10:28 Re: Samotne Polki :)

no i pewnie... Angole nawet nie maja prawa sie z nami porownywac

xerdox
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hrumek » 18 lip 2010, 10:52 Re: Samotne Polki :)

no baaa... hehe
wlasnie czytalem temat o ci***ak i tam padlo takie fajne stwierdzenie ktore niestety bardzo czesto sie sprawdza pozwole sobie zacytowac

"po czym poznac polaka w angli- po plecaku
a polke- po ci***ak"

wiec teraz pada pytanie do kobiet wiemy juz ze jestesmy lepsi i ladniejsi od angoli ale co maja ciapki czego my nie mamy

ps: nie pytam o wszy , wszelkiego rodzaja choroby przenoszone droga plciowa i nie tylko, ani o ten specyficzny zapach ktory nagromadzili przez miesiac od ostatniej kapieli. hehe :)
hrumek
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez aqtina » 25 sie 2010, 13:50 Re: Samotne Polki :)

chcialam wyskoczyc z jakas celna riposta @chrumek, ale nie warto sobie jezyka strzepic, zal, trauma i ciemnota.
aqtina
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulak » 26 sie 2010, 14:32 Re: Samotne Polki :)

moze napisze odnosnie ci***ak, ze niekoniecznie ich ciemnota bywa odstraszajaca ale inna kultura powinna odstraszac polskie kobiety, coz bywa inaczej, ale kazda ma wybor...., ciekawa jestem tylko czy po kilku latach tez bedzie taka szczesliwa kiedy zostanie sama z dzieckiek innego kolorku ......

ulak
Raczkujący

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Tasia » 29 sie 2010, 17:26 Re: Samotne Polki :)

Co do samotności, to moja samotność ( o ile można to tak nazwać ) jest spowodowana raczej brakiem znajomych, bo związek jest mi na daną chwilę niepotrzebny, mam ważniejsze sprawy na głowie, a kiedy wszystko ułożę mogę otworzyć swoje serce, o.

Hm, jeśli chodzi o rasy, to na związek z Hindusem itp nie zgodziłabym się nigdy w życiu, bo nie podoba mi się ta religia, wiem, że bym cierpiała i męczyła się, bo dla nich to normalne, tak są wychowani, a dla mnie byłaby to katorga. Z drugiej strony Anglicy są w porządku, ale jednak nie wiem czy chciałabym się z którymś związać, najlepiej byłoby mi właśnie z Polakiem. To z Polakiem chciałabym mieć dzieci i jednak to ta sama narodowość, więc nie byłoby wielkiej przepaści kulturowej.

Tak czy siak na związek mam jeszcze czas, a póki co moje zdanie jest takie, że związek jedynie z Polakiem.
Tasia
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 3 wrz 2010, 01:35 Re: Samotne Polki :)

Kazdy w sumie troszkę racji ma, ale nie walcie do jednego wora, Muzułmanów, Pakistańczyków i Anglików z indyjskimi rysami twarzy. Znam kilku Muzlumanow, bialych i mniej bialych Anglikow. I to naprawde fajni ludzie.

Stereotypu 'ci..a' nie lubie, ale tak samo mi sie cofa na widok kilku Polaczkow na lawce dojacych browary i wydzierajacych sie do siebie. W kazdej nacji (nie rasie, bo to nie ma nic do rzeczy) znajdzie sie kilku przestawicieli inteligencji lub kulury nizszej od otoczenia.

Co do Polek i 'ci..a', to widziaem kilka par, ale zadnej nie znam. Nie wiem czy to takie popularne zjawisko. Czeszki i Rosjanki tak, ale nie Polki. Moze ja sie w innym towarzystwie obracam ;)

I na koniec, jako wisienka na torcie. Denerwuje mnie typowo polskie podejscie..."Jak nie bialy to nie Anglik/Polak i przepasc kulturowa".

Wracajac do tematu...pozdrawiam wszystkie samotne Polki :D
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 3 wrz 2010, 17:14 Re: Samotne Polki :)

Widziałeś kilka Polek z"ci..a" a czy widziałeś kiedyś Polaka z "ci..a",wątpię ;)
Znałem kolesia,który był z Iranką,ona była chrześcijanką,więc nie było problemu ale powiedział mi,że gdyby była muzułmanką lub hinduską to nie było by szans bo jej rodzina lub "bracia w wierze" mogli by ich nawet zamordować.
Przykre ale prawdziwe.
ci..a mogą "zdobywać" ale ich kobiety są tylko dla nich.

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 3 wrz 2010, 23:35 Re: Samotne Polki :)

eric27 napisał(a):ci..a mogą "zdobywać" ale ich kobiety są tylko dla nich.

I dobrze...nie lubie kobiet, ktore sa bardziej owlosione ode mnie :D
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona