Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez agg » 7 lip 2011, 16:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
za 2 tygodnie dzieciaki maja graduation, no i niby te dzieci co jeszcze nie ida do szkoly beda mogly wziasc w nim udzial, tzn. przygladac sie. dobre chociaz to.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Anastazja » 7 lip 2011, 16:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
:x
teraz wiem, ze ten caly system rocznikowy jak jest z przedszkolu nie jest dobry. na dodatek bedzie w pre-school o jeden rok dluzej i w tym czasie za bardzo sie nie rozwinie, to raczej mlodsze dzieci beda Ja doganiac... ehhhh, no to sie wyzalilam :roll:
No moj tez bedzie w sumie do tylu,bo jest z listopada,wczoraj zapisalam go do przedszkola no i od stycznia idzie,nie wiem jak ja to przezyje :P
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez adamirus » 7 lip 2011, 16:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):do tego "dobila" mnie informacja, ze kolejna przedszkolanka odeszla... przez ponad 2 lata, nie bylo zadnych zmian w staffie, przewijaly sie tylko jakies uczennice. a teraz polowa jest nowych. najgorsze, ze jak te stare osoby odchodzily, to nie wiedzialam o tym. a chcialabym im podziekowac za opieke... no i dzieci tez przezywaja, mysla ze x czy y jest "on holiday"... :roll:
no też byłam w szoku .....
ale w sumie nie dziwie się decyzji jamie .... przez prawie rok siedziała na stanowisku menadżera,a potem zatrudnili nową ....i już się odnaleźć wśród dzieci nie mogła ...myślę że miała żal,zresztą - widac było po niej że ją to zabolało .... :roll:
agg napisał(a):za 2 tygodnie dzieciaki maja graduation, no i niby te dzieci co jeszcze nie ida do szkoly beda mogly wziasc w nim udzial, tzn. przygladac sie. dobre chociaz to.
no jakoś dziwnie by było gdyby zakazali dzieciom z innych grup być z pre-school :neutral:
Anastazja napisał(a):nie wiem jak ja to przezyje :P
będziesz miała chwile dla siebie :)
będzie dobrze :wink:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez malaroksi » 7 lip 2011, 20:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Roksanka ma koleżankę w swoim wieku murzynkę , mamy jeszcze nie przegrodzony ogródek tak wiec bawia sie razem na całości .
Kindziulinaa byłam w asdzie na Great Bridge i kobieta zawołała Marcel chodź tutaj, jakoś tak automatycznie skojarzyło mi się z tobą . Kurcze biłam się z myślami czy podejść czy to ty czy nie ty i oświeciło mnie że przecież Marcelek jest za mały a Kacper jest starszy wiec to nie mogłaś być ty :)
Na przeciwko mnie troszkę w bok widziałam że z domu wychodziła Polka z wózkiem , muszę kiedyś zagadać , może okazać się fajną sąsiadką tak jak to mają agg z adamirus :) Brakuje mi czegoś takiego ... Trochę tutaj staram sie rozmawiać z murzynką co mieszka obok ale bez płynnego angielskiego ciezko mi , lubię gadać o dupie marynie a tu jak gadać hehe
steinik daj poczytać twojemu wskazówkę o randce daj :) Mój podczytuje nie raz z ukrycia , a ja mu żadnych wskazówek nie zostawiam , a będę musiała robić podchody tak co by mnie w końcu zaczął trochę rozpieszczać hehe
Moja córa śpi sama w swoim pokoju na swoim nowym łóżeczku ale fajnie całe king size łoże tylko dla siebie :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez lucha09 » 8 lip 2011, 13:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- lucha09
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez Anastazja » 8 lip 2011, 13:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a): a w nowym nadal jakoś tak nie do końca urządzone, ciągle gdzieś jakieś wory się walają z rzeczami , nic nie jest na swoim miejscu i ogródek muszę ogarnąć , na razie jest przekopany , powyciągane płyty , cegły , jakieś stare umywalki co zakopane były w ziemi i wyrównane wszystko jest , jeszcze zostaje mi kupić trawę w rolkach i rozłożyć a potem już tylko zabawki i moje sadzonki :)
Powoli i sie urzadzicie,daj znac kiedy na parapetowe mamy sie zwalic :wink:
malaroksi napisał(a):Na przeciwko mnie troszkę w bok widziałam że z domu wychodziła Polka z wózkiem , muszę kiedyś zagadać , może okazać się fajną sąsiadką tak jak to mają agg z adamirus :)
No zagadaj moze akurat okazac sie fajna kolezanka,ja to taka niesmiala jestem i nigdy pierwsza nie zagaduje :roll: Jakos mi tak glupio ,zreszta boje sie nowych znajomosci,dziwna jestem wiem ;)Dlatego tutaj strasznie malo znajomych mamy
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 8 lip 2011, 16:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):Kindziulinaa byłam w asdzie na Great Bridge i kobieta zawołała Marcel chodź tutaj, jakoś tak automatycznie skojarzyło mi się z tobą . Kurcze biłam się z myślami czy podejść czy to ty czy nie ty i oświeciło mnie że przecież Marcelek jest za mały a Kacper jest starszy wiec to nie mogłaś być ty
Niee,to nie bylam ja :)
malaroksi napisał(a):Musimy wysprzątać stary dom i zdać klucze, a w nowym nadal jakoś tak nie do końca urządzone, ciągle gdzieś jakieś wory się walają z rzeczami , nic nie jest na swoim miejscu i ogródek muszę ogarnąć , na razie jest przekopany , powyciągane płyty , cegły , jakieś stare umywalki co zakopane były w ziemi i wyrównane wszystko jest , jeszcze zostaje mi kupić trawę w rolkach i rozłożyć a potem już tylko zabawki i moje sadzonki
Tak to jest zawsze przy wprowadzce jakis czas worki walaja sie pod nogami,ale coz jak juz sobie ogarniesz chalupke to bedzie czysta przyjemnosc ukladanie na nowo :)
Anastazja napisał(a):Powoli i sie urzadzicie,daj znac kiedy na parapetowe mamy sie zwalic
Dokladnie hehe daj nam cynka :D :D :D
A ja dzisiaj bylam u lekarza.Wizyte mialam dla siebie i dla Kacpra.Dostal antybiotyk na ten katar.A ja 3 rodzaje lekow i musze lykac to wszystko...
Troche sie wkurzylam bo na wizyte czekalam ponad godzine.Jeszcze w tej przychodni nie maja zadnego kaciku dla dzieci z jakimis zabawkami i moim malucha sie nudzilo okropnie.No a teraz robie zupe na 2 dni dla dzieci,bo oni uwielbiaja zupki i chyba ogladne jakis film,bo co tu innego robic.
lucha09,witaj :) Niestety o zadnej z takich stronek nie slyszalam,ale moze wpisz w wujka google slowo kluczowe np.clothes exchange i moze Ci cos tam wyskoczy :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 8 lip 2011, 21:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dobranoc
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Anastazja » 9 lip 2011, 16:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):O mojej rodzince to nawet nie wspominajac, brat ktory nie ma dzieci ciagle mnie pouczal na co powinnam pozwalac malej a na co nie, siostra tez bezdzietna ciagle mi mowila czego nie powinnam jesc czy pic w ciąży, normalnie masakara, nareszcie spokoj, ide odespac
Bo tak jest ci ktorzy nie maja dzieci,najlepiej wiedza co jest dla nich dobre a co nie,ciekawe skad oni to wiedza prawda? :roll:
Dodano: -- 9 lip 2011, o 17:01 --
kindzulinaa napisał(a):A ja dzisiaj bylam u lekarza.Wizyte mialam dla siebie i dla Kacpra.Dostal antybiotyk na ten katar.
A Kacperek ma katar zatokowy tak? Powiedz jak ten katar wyglada? bo wiesz co moj Dawid tez co chwile ma katar taki jakis dziwny gesty,moze i ja powinnam isc to skonsultowac? Ja to tak strasznie nie lubie po lekarzach chodzic, ze masakra jakas.Teraz niedawno tez mial katar i lekka goraczke,ale mu przeszlo.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 9 lip 2011, 18:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Fajnie dzisiaj bylo na dworku co?
ewela119,teraz to sobie odpoczniesz w koncu :)
Anastazja napisał(a):ewela119 napisał(a):O mojej rodzince to nawet nie wspominajac, brat ktory nie ma dzieci ciagle mnie pouczal na co powinnam pozwalac malej a na co nie, siostra tez bezdzietna ciagle mi mowila czego nie powinnam jesc czy pic w ciąży, normalnie masakara, nareszcie spokoj, ide odespac
Bo tak jest ci ktorzy nie maja dzieci,najlepiej wiedza co jest dla nich dobre a co nie,ciekawe skad oni to wiedza prawda?
No wlasnie tak to jest...Do pouczania sa pierwsi.
Anastazja,ten jego katar jest,gesty,zielony,brzydko pachnie,pozatym gardelko go pobolewa czesto,czasami mowi,ze glowka boli,chrapie w nocy no i ogolnie senny popoludniami sie robi.A katar ma gdzies od poltora miesiaca.3 misiace temu tez mial z 2 miesiace ten katar,no i po tym jak bylam na wizycie i sie dowiedzialam,ze to niby po zimie tak mu jest,kupilam mu syrop Pirition,ale on mu tez nic nie pomagal.
Mam nadzieje,ze teraz mu przejdzie.
A ja sobie sprawdzilam na necie jeden lek,ktory mi przepisal lekarz.Bo mi mowil na wizycie,ze kiedys mialam bakterie jakas w moczu i przez to mi sie pojawily krosty na twarzy,wiec dostalam antybiotyki i mam je brac.Z tego co wyczytalam na necie to sa podobno dobre.Okaze sie po jakims czasie.Mam nadzieje,ze znikna mi te krosty bo zawsze mialam gladka buzie,a teraz lepiej nie mowic...No i zelazo tez mam lykac,bo w ciazy mialam anemie,a teraz to nie wiem bo mi krwi nie pobierali,tak zapobiegawczo mi przepisal.Mam nadzieje tez,ze mi wszystkie moje dolegliwosci ustapia :)
Ja to sie mam...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez Anastazja » 9 lip 2011, 18:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kindzulinaa napisał(a):Mam nadzieje tez,ze mi wszystkie moje dolegliwosci ustapia :)
Ja to sie mam...
No to ja trzymam kciuki by leki pomogly :)
Ja tez bylam na badaniach w szpitalu w zeszlym miesiacu,no i dzwonili do mnie z przychodni ze lekarz chce mnie widziec,pewnie wyniki za wesole nie sa az sie boje :evil: W czwartek mam wizyte zabukowana.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 9 lip 2011, 19:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):a tez bylam na badaniach w szpitalu w zeszlym miesiacu,no i dzwonili do mnie z przychodni ze lekarz chce mnie widziec,pewnie wyniki za wesole nie sa az sie boje W czwartek mam wizyte zabukowana.
Oby wszystko bylo ok,tez trzymam kciuki :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez Anastazja » 9 lip 2011, 20:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 9 lip 2011, 22:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do zgrzytania zebami tez mam ten problem, tzn corka zgrzyta. Na poczatku faktycznie od syna kuzynki zlapala owsiki, on z kolei przyniosl z przedszkola, po wyleczeniu przeszlo, ale teraz mala znowu mi zgrzyta, tutaj o owsikach chyba nie slyszeli bo gp zrobil oczy, tesciowa przyslala mi wiec zapas leku i tak profilaktycznie zrobilam jej odrobaczanie, zgrzytanie jednak zostalo. Wyczytalam ze dzieci moga tez w ten sposob odreagowywac emocje, nerwy, stres itd i jedyne co mozna zrobic z tym to zamowic u dentysty taka specjalna szyne zeby sobie dziecko nie uszkadzalo zebow, bo o ile w dzien jeszcze jako tako mozna upominac to w nocy to "odruch bezwarunkowy". Osobiscie powaznie rozwazam kupno takiej szyny bo widze ze sciera sobie krawedzie zebow co wyglada nieestetycznie ale i moze byc bolesne
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Anastazja » 11 lip 2011, 16:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a): Osobiscie powaznie rozwazam kupno takiej szyny bo widze ze sciera sobie krawedzie zebow co wyglada nieestetycznie ale i moze byc bolesne
A to jest jakas nakladka tak>? Mysle ze moj brzdac nie dal by sobie czegos takiego na zeby zalozyc.
A ja sobie dzis ten tatoo zrobilam :D fajnie nawet wyszedl,nastawilam sie ,ze bedzie bolalo,a tu mila niespodzianka praktycznie zero bolu,czulam tylko jak by ktos mnie igielka dotykal.
A tak w ogole to co tu za pustki co??? Gdzie sie laski podziewacie,ja rozumiem,ze ladna pogoda ale skrobnac cos od czasu do czasu mozecie :lol:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
-