Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez malaroksi » 18 lis 2011, 20:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A nawiązując do tematu to Ja zawsze pomagam bez interesownie, nigdy nie oczekuję niczego w zamian i jakoś jest ok, nie przeszkadza mi że ktoś chodzi dzień dzień z pierdołą do mnie , lubię czuć się potrzebna , nie raz jak coś jest uciążliwe to po prostu mówię to ale w taki sposób by nikt nie czuł się urażony, a jeśli jest to wtedy się oddalamy , ale mi to nie przeszkadza bo w końcu to nie Ja zawiniłam ... Znam parę osób które ewidentnie grają mi na nerwach ale to dlatego że mają całkowicie odmienny poglad na każdą dziedzinę życia ode mnie i po prostu z takimi ludźmi to gadam tylko minutę przypadkiem np na zakupach i zawsze udaję że się śpieszę i zmykam...
Porządek przed domem zrobiony hura po pół roku udało mi się zabrać za to wszystko ale to tylko dzięki mojej mamie bo ma mi kto dzieci pilnować...
Dobra jadę po mojego pijaczynę bo ma dziś wieczór u kolegi ale już czas by zakończyć zabawę he he
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Luiza » 18 lis 2011, 21:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):A nawiązując do tematu to Ja zawsze pomagam bez interesownie, nigdy nie oczekuję niczego w zamian
Ja też nie oczekuję nic w zamian. A szczególnie nie oczekuję, żeby jak ktoś już mnie nie potrzebuje zaczął obrabiać mi dupę. Albo wręcz szkodzić. A niestety spotkało mnie to kilka razy.
Ale mam garstkę polskich przyjaciół, których nie zamieniłabym na innych (pozdrawiam ;) )
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez bogini8 » 18 lis 2011, 22:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja jakos wczesnie w tym roku..wiekszoscprezentow mam juz zakupione, nowe bombki na choinke tez... ( bo zmieniam kolorystyke:;)chyba chce byc podswiadomie zwarta i gotowa bo rodzice do nas pierwszy raz przylatuja na swieta wiec to my bedziemy gospodarzami... ja to juz sie zastanawiam co tu dobrego upitrasic:)) tym bardziej ze na 1 dzie n swiat na obiad zaprosilam sasiada anglika emeryta bo sam jest biedaczek nie ma rodziny a uwielbia polska kuchnie a mial juz okazje wyprobowac troche moich przepisow:)) bo co jakis czas mu podrzuce jakies sniadanie albo obiad hehe ;)to takiprzyszywany dziadko wujek mojego syna:);)umisiak napisał(a):Swoją drogą Dziewczyny- przygotowujecie sie już jakoś do świąt? Robicie zakupy prezentów? Jak planujecie spędzać ten czas?
Dodano: -- 18 lis 2011, o 22:27 --
oj tak niestety..jak m sie miekkie serce to trzeba miec twarda dupe o czym sie nie raz przekonalam juz...Luiza napisał(a):Ja się zawsze zarzekam, ze już nikomu nie pomogę, ale zawsze zmięknę, zapomnę co przeszłam i znów popełnię ten błąd. A potem zamiast "dziękuję" usłyszę od osób trzecich niepochlebny komentarz na swój temat. Więc po co takim ludziom pomagać?
;)
a jak juz sie pomoze to kop w tylek i nara, mozna szukac nowych przydatnych jeleni...life is brutal ...niestety...
Dodano: -- 18 lis 2011, o 22:28 --
tez robilam w tamtym roku kartki siateczne i kalendrze ze zdjeciem tylko ze stronki snapfish tez warta zajrzenia .malaroksi napisał(a):fajny ten prezent , Ja już od 3lat robię kartki na zamówienie ze strony
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 18 lis 2011, 22:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez oliwka_26 » 19 lis 2011, 09:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- oliwka_26
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez Gaba76 » 19 lis 2011, 17:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mam taka kolezanke, ktora pare lat temu wyrzadzila mi wielka krzywde swoim zachowaniem - czulam sie zdradzona, oszukana i wykorzystana, zerwalam ta znajomosc. po paru latach wyjasnilysmy sobie cala sytuacje. ostatnio opowiadala mi o tym ze ktos ja zle potraktowal, chcial tylko wykorzystac jej dobroc a ja wtedy pomyslalam "ale hallo, przeciez ty mnie potraktowalas dokladnie tak samo!?" i tak sobie teraz mysle ze moze niektorzy ludzie nie dokonca sa zli, moze wydarzylo sie cos co spowodowalo ze potraktowali nas w taki sposob i moze czasami dobrze jest spojrzec z dystansu, z perspektywy tej drugiej strony, bo wkoncu kiedys cos nas laczylo, cos co sprawialo, ze sie lubilismy.
wiem, czasami po prostu nie warto wyciagac reki do kogos, kto na to nie zasluguje a im czesciej spotykaja nas takie sytuacje tym mniej ufamy innym ludziom i tym trudniej potrafimy rozroznic, kto jest ten naprawde zly a kto w gruncie rzeczy ten dobry.
-
- Gaba76
- Stały Bywalec
- Reputacja: 49
Napisane przez ewelajan » 20 lis 2011, 09:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ktos napisal ze to nie tylko polacy sa tacy-moze ma racjie ale my jako narod jestesmy okropnie zazdrosni i zawistni....
a teraz zmiana tematu-pisalam ostatnio o klopotach z dzieckiem(ze nie chce spac samo). otoz juz druga noc z rzedu probowalam ja polozyc w swoim lozeczku i nawet mi sie udalo jednak moj jakze wrazliwy maz(dygresja) nie mial skrupolow zeby znow ja przeniesc do naszej sypialni bo jest mu jej szkoda....rozmowy(z mezem)nic nie pomogly... to co mam zrobic teraz?? moze zmienic meza??? :P
-
- ewelajan
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez gonia69 » 20 lis 2011, 11:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jeśli mowa o znajomości tutaj między polakami to takowej raczej nie ma jeśli nie brać pod uwagę wyzysku.Ja mam super doświadczenie,pomogłam kilku ludzikom i wyszłam na tym jak zabłocki na mydle,a żeby było śmieszniej to znalazła się polka która ma problem ze znalezieniem partnera i zabrała się za mojego męża-banalne można by powiedzieć ale mamy dzieci a ja nie za bardzo się tu odnajduję chociaż bardzo mi się tu podoba. Żadne argumenty do krowy nie docierają,jest bezwzględna i jedynym rozwiązaniem jest jakiś mały oklep hihi ale jak ją znależć,znam imię,nazwisko i dzielnicę oraz (CHYBA) ulicę gdzie może mieszkać.I mowa tu o znajomości między polakami,jeśli to takie znajomości to ja wysiadam,i uważajcie na mężów bo takich bab tu jest więcej. Pozdrawiam i powodzenia laseczki ;)
-
- gonia69
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez Luiza » 20 lis 2011, 11:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jeśli nie będziecie oboje po jednej stronie to nic nie wskórasz. Niestety mąż musi zrozumieć, że nie możecie działać przeciwko sobie. Bo dziecko, nawet tak małe, doskonale wie jak to wykorzystać. A im będzie starsze tym będzie gorzej.
Przyzwyczajenie dziecka można zmienić tylko konsekwencją i wytrwałością. Raz ustąpisz, stracisz całą ciężką pracę.
Pierwszy błąd był kiedy w ogóle zaczęłaś spać z dzieckiem, ale to się już nie odstanie.
Także mąż musi z rozumieć, że nie może mięknąć. Pewnie łatwiej pójdzie z samym dzieckiem niż z mężem. Powodzenia.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez Anastazja » 20 lis 2011, 11:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Malo mnie tu ostatnio,jakos wena mnie opuscila,mamy w rodzinie smutkow troche i tak jakos wszystko mnie to przytloczylo,niech ten rok juz sie skonczy wreszcie!!! Moze nastepny bedzie lepszy oby.....
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez agg » 20 lis 2011, 13:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewelajan napisał(a):ludzie z natury sa zli i predzej czy pozniej pokazuja swoje prwziwe oblicze...to jest przykre bo zamiast sobie pomagac podkladamy sobie klody pod nogi....
oj nieprawda... relacje miedzyludzkie nie roznia sie niczym od relacji damsko-meskich, po prostu nie kazdy nadaje na tych samych falach i trzeba znalezc ta swoja "druga polowke"...
ewelajan napisał(a):mialam pseudo przyjaciol ktorzy mogli liczyc na mnie w kazdej sytuacji ale jak ja znalazlam sie w ciezkiej sytuacji nie bylo nikogo-nikt sie nie spieszyl z pomoca...wiec stwierdzilam ze nie warto pomagac....
dobro zawsze powroci (zlo rowniez!). ja wierze, ze jesli jestes rzyczliwy bezinteresownie to powroci to do ciebie. moze nie teraz, nie w tej chwili... ale wtedy kiedy bedziesz tego najbardziej potrzebowc :)
i przyznam szczerze, ze juz nie raz sie "przejechalam". ja jestem bardzo emocjonalna osoba i wszystko w zyciu bardzo przezywam. rzuce wszystko kiedy ktos bliski mnie potrzebuje i nawet w tej chwili chcialam napisac, ze nikt tego nie zrobi dla mnie... ale wlasnie sobie przypomialam, ze zrobila to osoba, z ktora nie zyje jakos najlepiej, nie jest to moj przyjaciel (a moze wlasnie jest?), z ktora wiele przeszlam nie koniecznie dobrego, ktora wyrzadzila mi wiele krzywdy w zyciu... jednak ta osoba pomogla mi w naglej sytuacji, troche smiesznej, ale rzucila wszystko by ratowac moj tylek, hehe... i wiem, ze jak znajde sie w na prawde "ciemnej dupie" to mi pomoze...
...bo to wraca, ale nie koniecznie od tych osob, ktorym my pomoglismy, dla ktorych bylismy wsparciem. o to chodzi, ze dobroc jest bezinteresowna kiedy nie oczekuje sie nic w zamian!
dobro nie ma imienia
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez gonia69 » 20 lis 2011, 14:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- gonia69
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 20 lis 2011, 15:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewelajan, no to masz chyba problem z mężem, nie dzieckiem :D Moze jakims kompromisem byloby wstawienie na jakis czas malej lozeczka do Waszej sypialni? Takim sposobem lozko mielibyscie tylko dla siebie a mala bylaby blisko i wszyscy mielibyscie czas przyzwyczaic sie do nowej sytuacji :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez dorotajab » 21 lis 2011, 10:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):oj nieprawda... relacje miedzyludzkie nie roznia sie niczym od relacji damsko-meskich, po prostu nie kazdy nadaje na tych samych falach i trzeba znalezc ta swoja "druga polowke"...
dokladnie! nie kazdy da rade sprostac temu co od niej/niego bysmy chcieli/oczekiwali bo zwyczajnie sie nie rozumiemy... siebie nawzajem trzeba sie nauczyc, a przede wszystkim trzeba chciec sie nauczyc.
ludzie nie sa z natury zli, ludzie sa z natury egocentrykami i musza nauczyc sie zwracac uwage na innych. czesto jednak zwracaja, opiekuja czy interesuja sie innymi bo sprawia im to przyjemnosc, spelnia ich, uszczesliwia, kompletuje- czyli ze znowu tak naprawde chodzi o nas samych :)
agg napisał(a):dobro zawsze powroci (zlo rowniez!).
:) :roza:
agg napisał(a):dziewczyny, pamietajmy ze to nie tylko dotyczy nas - polakow, ale ludzi roznych narodowosci! bo jak tak poczytac to co piszemy, to normalnie masakra ci polacy... :lol:
dokladnie o to mi chodzi!!!! nie polskie, ale ludzkie...tak narzekamy na Polakow...ale przeciez sami nimi jestesmy... Moze o nas tez ktos tak pisze, moze nawet nie wiemy ze kogos tak potwornie zranilismy, ze o nas tak mysli pelen rozczarowania i rozgorycznia... a my tak jak i oni nie zdajemy sobie z tego sprawy.
mam kolezanke, ktorej kiedys pozyczylam kase i pozniej przestala sie do mnei odzywac... moze ja jakos zranilam, cos powiedzialam, albo czegos nie zrobilam albo nie bylo mnie jak potzrebowala, bo bylam zajeta swoimi sprawami i zapomnialam o przyjacielach....
ludzie czasem nieswiadomie wyrzadzaja sobie krzywde... czasem trzeba glosno wypowiedziec prosby (lub zale) nawet te najbardziej oczywiste (przyjedz potrzmaj mnie za reke bo Cie potrzebuje), bo nikt nie siedzi w naszej glowie, nie jest nami i chocby nie wiem jak technika sie rozwinela, albo nadprzyrodzone sily zostaly poznane nie bedziemy miec takich sil czy tez umiejetnosci zeby czytac cudze umysly....
agg napisał(a):dobro nie ma imienia
ano wlasnie :) pieknie powiedziane :roza:
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez xvioletx » 23 lis 2011, 08:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja osobiście wole angielska mentalność, to jest po prostu mniej stresujące na codzień. Chaciaz zaakceptowanie takiej dwulicowosci zajęło mi dużo czasu i sama nie umiem wysilac sie na jakies wieksze uprzejmości w stosunku do kogoś kogo nie trawie.
Nie mam problemów z pseudoprzyjaciolmi - bo na słowo przyjaciel w moim odczuciu trzeba zasłużyć. A ponieważ nie obracam sie wsród zbyt wielu Polaków, nigdy nie spotkało mnie od rodaków nic złego, za to z innymi narodowosciami bywało różnie. Inaczej jest kiedy ktoś przebywa, przyjaźni sie głownie z Polakami...
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
-